fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Bridge over the River Kwai in Kanchanaburi, Thailand
Bridge over the River Kwai in Kanchanaburi, Thailand

IN THE PICTURE #45

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

Dankzij Rachael Delaney (In the Picture #42) werden we gewezen op de prachtige foto’s van Debbie, we vroegen haar direct of ze mee wilde doen en een paar weken later kregen we onderstaande tekst en afbeeldingen toegezonden – Thanks Deb!

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hoi allemaal,

Ik ben een in Bangkok geboren Australische fotograaf en heb het geluk gehad om in 4 verschillende landen te hebben gewoond en nog naar veel meer te hebben gereisd, ik beschouw mezelf nu als een wereldburger. Als je het mijn vrienden en familie vraagt, heb ik altijd een camera in mijn hand gehad en daar is niets aan veranderd. Pas anderhalf jaar geleden, toen vrienden me ervan overtuigden dat ik serieus aan fotografie moest gaan doen, heb ik mezelf officieel fotograaf genoemd.

Ik hoop dat je door mijn foto’s met mij mee kunt reizen om de genialiteit van verschillende culturen en mensen te ontdekken en je te inspireren om ook te gaan reizen als we daar allemaal weer toe in staat zijn. Ik geloof echt dat we door te reizen elkaar allemaal beter leren begrijpen en onze verschillen leren waarderen.

Ik hoop dat je van mijn beelden gaat genieten en dat ze je hierdoor zal worden geïnspireerd.

Nogmaals bedankt Thailand Magazine voor de kans om mee te mogen doen aan deze In the Picture rubriek.

Groeten,

Deb

#1

Wat Benchamabophit (Marmeren Tempel) in Bangkok

Wat Benchamabophit (Marmeren Tempel) in Bangkok
Op een vroege ochtend sprong ik op de scooter en ging op pad met mijn camera. Toen ik bij de Marmeren Tempel of Wat Benchamabophit aankwam, zag ik deze ene figuur vooraan staan bidden. Ik wilde me niet opdringen en bleef dus op een afstand, maar ging wel laag staan met mijn groothoeklens om dit moment vast te leggen. Ik hou van deze foto in zwart-wit omdat je niet wordt afgeleid en je het gevoel hebt dat je echt getuige bent van de religieuze toewijding van deze persoon.

#2

Buddha Rock op Koh Tao, Thailand

Buddha Rock op Koh Tao
Deze groep rotsblokken creëert een mensachtige vorm en is algemeen bekend als Buddha Rock. Dit was onze eerste keer naar Koh Tao in juni 2020 en we hadden een prachtig uitzicht op Buddha Rock vanuit onze kamer. Deze zonsondergang waadde ik uit in het water om dichterbij te komen om de kleur in de lucht en de boten vast te leggen. 

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Koh Lipe, ik ben geen duiker. Ik hou ervan om boven water te blijven, wat heel gemakkelijk is met het kristalheldere turquoise water en de schitterende zonsopkomsten en -ondergangen die je hier krijgt. Ik ben nooit verloren voor iets om te fotograferen. Het is ook een voedselhemel met het beste verse eten dat ik ooit heb gegeten.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Er is er niet één, ik heb er zoveel. Chiang Rai, het Rode Lotus Meer, Sukothai, Wat Sirindhorn Wararam, Pang Sida Nationaal Park in het vlinderseizoen, Mai, Mae Hong Son (Pai) en de lijst gaat maar door en door.

#3

Visserman op Rawai Beach, Phuket

Vissersman op Rawai Beach, Phuket
Dit was in Rawai Beach op het eiland Phuket. We keken naar deze man die meer dan 30 minuten lang zijn net uitwierp in het ondiepe water, het weer binnenhaalde om te zien of hij iets gevangen had en het proces herhaalde. Ik was verbaasd over hoe hij in staat was om het net niet tot één grote puinhoop te maken.

#4

Dak van de Wat Ratchabophit Sathitmahasimaram Ratchaworawihan in Bangkok

Wat Ratchabophit Sathitmahasimaram Ratchaworawihan in Bangkok
Ik kwam deze tempel tegen toen ik door de straten van Chinatown liep. Soms kan je een beetje “templed-out” raken, maar deze tempel stelde niet teleur. De hoeveelheid details en decoratie op deze tempel was een lust voor het oog en ik kon zien hoe de zon reflecteerde en schitterde op de daklijn, mijn doel was om dit vast te leggen op de foto. Ik ben erg blij met het resultaat.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Dit hangt echt af van het type reiziger dat je bent. Ik hou ervan om weg te gaan van de toeristische gebieden en het echte leven van een stad in te duiken. Er is een manier om beide te combineren en dat is door in Bangkok de Khlong boot naar Phanfa Bridge te nemen waar je vervolgens naar de Golden Mount kunt lopen. De Khlong (kanaal) boot is een geweldige manier om een andere kant van de stad te zien en er zijn vele andere haltes langs de weg waar je naar belangrijke winkelcentra, toeristische attracties en een aantal meer lokale gebieden zou kunnen gaan.

Waar eet je het liefst?

We hebben een Tuk Tuk Food Tour gedaan toen we vrienden op bezoek hadden. Ook al woonden we hier al 3 jaar, toch hebben we dingen geleerd en een geweldig restaurant gevonden genaamd Ann Guay Tiew Kua Gai (ก๋วยเตี๋ยวคั่วไก่ป้าเพีย). Je kunt er niet reserveren en het is alleen open van 16.00 – middernacht. De keuken is in het achterste steegje en daar kun je gaan kijken. Het menu is niet groot maar het eten is zo lekker.

#5

Zonnebloemveld in Lopburi, Thailand

Zonnebloemveld in Lopburi
In het Lopburi-gebied staan rond oktober – november de zonnebloemvelden in volle bloei. Het is zo’n spectaculair gezicht, felgele bloemen tegen een blauwe lucht. Mijn fotomaatje en ik zijn drie keer naar verschillende gebieden gegaan om deze heldere en vrolijke bloemen vast te leggen. 

#6

Aapjes van het Lopburi Monkey Festival

Lopburi Monkey Festival
Op de laatste zondag van november wordt elk jaar het Lopburi Monkey Festival gehouden, waar ze fruit en groenten aan de plaatselijke apen geven. Wij misten het festival en kwamen de dag erna aan, maar dat maakte niet uit. Er waren honderden en honderden apen in de stad. Ze zaten overal in de gebouwen, stalen goederen uit winkels en overal in de oude stenen tempels. Deze foto is van een paar van de rustigere apen, maar er waren er genoeg in de buurt die niets goeds in de zin hadden. Je moest een oogje in je achterhoofd houden, want ze probeerden je rugzak te openen of je been te grijpen.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Jacks Bar, het is een Thais restaurant / bar direct aan de Chao Phraya rivier. Het is niets bijzonders, maar aan de rivier zitten en de wereld voorbij zien gaan is onbetaalbaar. 

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Ik hou van een goede Tom Yum Goong. Als al die complexe smaken samenkomen en de juiste balans van kruiden is het net een feestje in je mond.

#7

Zonsopgang op Sunrise Beach, Koh Lipe

Sunrise Beach op Koh Lipe
Je weet nooit wat je gaat krijgen met een zonsopgang. Ik kan eerlijk zeggen dat de vroege ochtend start makkelijk is op Koh Lipe omdat je weet dat je een zonsopgang krijgt om te onthouden. Deze foto werd ongeveer 15 minuten voor zonsopgang op Sunrise Beach genomen en ik hou van het kleurige en kalme water waarop de boten liggen.

#8

Bridge over the River Kwai in Kanchanaburi, Thailand

Bridge over the River Kwai in Kanchanaburi
Kanchanaburi heeft een speciale plaats in ons hart, we komen hier graag en proberen bezoekers mee te nemen om het ook te ervaren. Deze foto is genomen net na zonsopgang, ik hou ervan om vroeg op te staan en naar de brug te lopen en me te verwonderen over de geschiedenis en het ontstaan ervan.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Good Times Resort in Kanchanaburi. We zijn hier al verschillende keren geweest met familie en vrienden en we vinden het geweldig. Het restaurant ligt direct aan de River Kwai en heeft het lekkerste eten dat er is.

Het personeel is zo geweldig en kan niet genoeg voor je doen. Je kunt naar de brug over de rivier de Kwai lopen of het resort kan uitstapjes en rondleidingen voor je regelen.

Zo’n ontspannende plek om de stekker eruit te trekken en gewoon te kijken naar de rivier die voorbij stroomt.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Wees niet bang om naar plaatsen te gaan die geen “toeristische attracties” zijn, als je maar beleefd en bescheiden bent. De lokale bevolking is altijd bereid om je te helpen als je vast komt te zitten of verdwaald bent. 

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Vaak als je uit eten gaat in een plaatselijk Thais restaurant, krijg je vaak de vraag te horen “Aroy mai?”, wat betekent: “Is het lekker?”. Antwoord dan met “Aroy mak maaaaak” als het heel lekker is.

Het antwoord is “Aroy mak mak” – wat heel erg lekker betekent.  Ik vind het prachtig om de gezichten te zien als de Thaise kok ziet dat je van zijn gerechten houdt. 

#9

Longtailboot in de blauwe zee van Koh Lipe

Koh Lipe
Ik kon uren en uren naar het turquoise water en de boten met lange staart op Koh Lipe kijken. Op deze dag moest ik ze allebei van dichtbij bekijken door in het prachtige water te waden om dit beeld van de iconische Thaise longtailboot vast te leggen.

#10

De Wat Tham Suea en Wat Tham Khao Noi in Kanchanaburi, Thailand

Tempelreflectie in Kanchanaburi
De vorige dag hadden we Wat Tham Suea en Wat Tham Khao Noi bezocht en het uitzicht over de rijstvelden gezien. Op deze dag hadden we zelfs het geluk een klein café te vinden om de tempels van onderaf te bekijken. Met het stille water van de lelievijver zorgde het voor een geweldig spiegelbeeld van de tempels.

Welk type / merk camera gebruik je?

Een Nikon D7500, met meerdere lenzen, het hangt er maar vanaf wat ik fotografeer. Als ik de straten verken, gebruik ik graag mijn 18 -140mm omdat je nooit weet wat je tegenkomt.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Op Instagram en op mijn eigen website.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Check de reisblogger en solo traveler Pete R.

#11

Asoke, buurt in Bangkok, Thailand

Asok in Bangkok
Wandelend door een straat die nu deel uitmaakt van mijn buurt, kon ik het niet helpen maar dit is het typische beeld van een straat in Bangkok. Ik denk dat iedereen die Thailand ooit heeft bezocht hetzelfde zou zeggen. Ik denk dat dit een echte foto is die je naar Bangkok kan terugvoeren, lang nadat je vertrokken bent.

#12

Oude mini in Talad Noi, Bangkok

Talad Noi in Bangkok
Ik ontdekte dit gebied voor het eerst tijdens een gratis wandeltocht met Gojo Tours. Dit gebied dat bekend staat als Talat Noi of Talad Noi is een zeer historische buurt en is hard op weg een trendy gebied voor street art te worden. Ik werd gewoon verliefd op deze kleine oranje Fiat in zijn omgeving. Ik ben onlangs terug geweest en het gebied blijft veranderen en groeien ten goede naar mijn mening.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top