fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Zonlicht op de King Power MahaNakhon in Bangkok
Zonlicht op de King Power MahaNakhon in Bangkok

IN THE PICTURE #43

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

Wat zijn enthousiast over deze In the Picture met Dima! We volgen deze fantastische fotograaf al een hele poos en zijn dan ook heel erg blij met zijn deelname! Wat een geweldige beelden schiet deze sympathieke kerel! Kijk zelf maar…

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo iedereen,

Ik ben Dima uit Oekraïne. Ik ben opgegroeid in de provinciestad Khmelnytskyy en 6 jaar geleden ben ik naar Thailand verhuisd. Nu woon ik in Bangkok en daar ben ik erg blij mee.

Toen ik klein was droomde ik ervan om naar de VS te gaan. Toen ik aan de universiteit studeerde kreeg ik de kans om de VS te bezoeken en kocht ik een eenvoudige digitale camera om mijn droom te fotograferen. Sinds die tijd maak ik foto’s. Maar ik werd professioneler en gepassioneerder over fotografie toen ik naar Bangkok verhuisde.

Hartelijke groeten uit Bangkok!

Dima 

#1

Rotonde in Bangkok

Ik hou van dit uitzicht. Ik hou van alles aan dit stadsgezicht. Soms als ik me down voel, ga ik naar mijn dak en kijk naar Bangkok en het leven dat zich daar beneden afspeelt.

#2

Uitzicht vanaf Up & Above, de sky bar van The Okura Prestige in Bangkok

Het uitzicht vanuit mijn favoriete Sky Bar (Up and Above Restaurant & Bar) in The Okura Prestige. Een paar mooie herinneringen van deze plek. Hopelijk krijg jij er ook een paar.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Mijn favoriete bestemming aller tijden is, natuurlijk Bangkok. Het is mijn thuis en ik hou er zo veel van. Er is hier zoveel te zien en te fotograferen. Ik verveel me nooit met deze ongelooflijke stad. Maar naast de hoofdstad hou ik ook van Krabi (bijvoorbeeld Ao Nang / Railay / Krabi Town en omgeving) vanwege de verbazingwekkende landschappen. Tot mijn favoriete bestemmingen behoren Koh Chang en Pattaya.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik zou zeggen dat Chiang Mai nog steeds op mijn verlanglijstje staat. Ik heb het nog nooit kunnen bezoeken, maar ik heb er veel over gehoord en foto’s gezien die me er naar toe willen laten gaan.

#3

De Sanctuary of Truth in Pattaya, Thailand

Deze mooie foto heb ik gemaakt in Pattaya. The Sanctuary of Truth, een aanrader om te bezoeken als je in de buurt bent.

#4

Terminal 21 Shopping Mall in Pattaya, Thailand

Terminal 21 is een van de beste winkelcentra in Thailand en zeker mijn favoriet. In Pattaya kreeg het een vliegtuig ernaast. Waarom geen nachtopname maken met de weerspiegeling?

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Zou zeker aanraden om mijn favoriete plaatsen (hierboven bij vraag 1 genoemd) te bezoeken en als je nog nooit in Kanchanaburi bent geweest moet je er zeker heen reizen. Zoveel te zien. Zoveel…

Waar eet je het liefst?

Zo moeilijk om er maar één te kiezen. Maar als ik moet kiezen zou ik Odessa Restaurant in Pattaya noemen. Het is soms moeilijk om ver van mijn moederland te wonen, omdat ik af en toe trek heb in Oekraïens eten. En Odessa is de plek waar ik mijn verlangen kan bevredigen.

#5

Wat Asokaram bird-eye view

Wat Asokaram bird view uitzicht. Ik raad je aan om deze bijzondere tempel in Bangkok te bezoeken. 

#6

De Wat Benjamabophit in Bangkok

Wat Benjamabophit is misschien wel de meest fotogenieke tempel van Bangkok. Op dat moment was het gesloten vanwege de Covid-19 uitbraak, maar we vonden een manier om het vast te leggen.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Nogmaals, moeilijk om er een te kiezen. Er is een skybar waar ik graag naar toe ga genaamd Up & Above at Okura Prestige met een leuke gezellige sfeer, geweldig uitzicht over de stad en happy hour promoties. Speakeasy in Hotel Muse is ook een geweldige plek. Maar naar mijn mening hebben alle rooftop (sky) bars in Bangkok iets geweldigs te bieden.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Gegrilde vis, zou ik zeggen (als het wordt beschouwd als een Thais gerecht). Het is gewoon super lekker.  Ik hou ook van Tom Yum als het niet te pittig is.

#7

Regen in Bangkok terwijl er een bus over straat rijdt

Een regenachtige foto naar mijn stemmig-dramatische stijl van fotograferen. Mijn vriend en ik zaten vast in de regen en moesten wachten tot het ophield. Kon het niet laten om wat foto’s te nemen.

#8

Little girl dancing in the rain

Sommige mensen verschuilen zich onder de daken en paraplu’s terwijl het kleine meisje gewoon genoot van het dansen in de regen. Maar zelfs zware regen ontslaat je niet van je plichten.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Alle accommodaties waar ik verbleef in Pattaya zijn geweldig. Ik zou er een paar aanraden. Het zijn Royal Cliff Beach Hotel, Garden Cliff Resort & Spa en Brighton Grand Hotel. Bij de Royal Cliff is er een ongelooflijke infinity zwembad met uitzicht op de zee (Koh Larn). Garden Cliff biedt een prachtig uitzicht op The Sanctuary of Truth. Brighton is geen resort type hotel in tegenstelling tot de twee anderen maar is ook erg gezellig.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Kom met een idee. Doe wat onderzoek voordat je op reis gaat. Maak een lijst van wat je hier zou willen zien en ervaren. Verwacht niet dat alles in Thailand hetzelfde zal zijn als in je eigen land. Blijf gewoon positief en je zult zeker genieten van je reis.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

“Mai phen rai” betekent “laat maar zitten”. Kan ook gebruikt worden als antwoord op “Dank u” of “Sorry”.

#9

Storm in Bangkok met de grote Buddha van Bangkok op de achtergrond

De stormen in Bangkok kunnen echt hevig zijn. Op die dag besloten we naar huis te gaan in plaats van één fotoplekje en we waren blij dat we terug waren voordat de storm begon. De Grote Boeddha in de storm.

#10

Loy Krathong in Thailand

Viering van Loy Kratong in Lumpini Park. Dit is mijn favoriete festival in Thailand en ik vind het heerlijk om ‘s avonds al die kleurrijke Kratongs te fotograferen en de magie die ze creëren.

Welk type / merk camera gebruik je?

De belangrijkste camera die ik gebruik is een oude Nikon D90 met meerdere verschillende lenzen, plus ik gebruik een DJI Mavic Air 2 voor mijn drone shots. Soms maak ik foto’s en video’s met mijn telefoon (Huawei).

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Ploy Gypsypianist! Er zijn vele redenen waarom kijk maar eens naar haar foto’s. Ze is een geweldige Thaise fotografe.

#11

De King Power MahaNakhon in Thailand die een spectaculaire lichtshow afgeeft

Hou van deze foto. Elk jaar maakt MQDC een aantal coole lichtshows en organiseert fotowedstrijden. Deze foto van mij behaalde de eerste plaats. Ik was echt blij om de winnaar te zijn.

#12

Zonlicht op de King Power MahaNakhon in Bangkok

Ik hou echt van de King Power MahaNakhon toren en zijn architectuur en de weerspiegeling van de zonsondergang in zijn ramen is ongelooflijk mooi.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top