fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De Wat Arun in Bangkok
De Wat Arun in Bangkok

IN THE PICTURE #42

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

Eindelijk weer een fantastische vrouwelijke fotograaf in onze In the Picture rubriek. De foto’s van Rachael zijn divers en uniek en daarom hebben we haar gevraagd om mee te doen aan onze rubriek die nu bijna een jaar bestaat. Leuk om een professionele fotograaf zoals jij erbij te hebben Rachael!

Hoi Paul! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo Thailand Magazine,

Mijn naam is Rachael Delaney, en ik ben geboren in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Ik heb 15 jaar in Australië gewoond en gewerkt voordat ik in 2015 met mijn gezin naar Thailand verhuisde.

Ik heb altijd van fotograferen gehouden en in 2019 ben ik afgestudeerd aan het Photography Institute – Australië. Ik deel mijn beelden op sociale media van mijn wereldwijde avonturen, maar het meest recent hier in Thailand.

Ik hoop dat mijn foto’s mensen van heinde en verre bereiken en anderen aanmoedigen om de wereld te verkennen als het weer veilig is om dat te doen.

Met vriendelijke groet uit Thailand,

Rachael

#1

Wat Ratchanatdaram of Loha Prasat in Bangkok

IJzeren Kasteel (2021)
Deze foto werd genomen bij Wat Ratchanatdaram of Loha Prasat, wat ijzeren kasteel betekent. Er heerste een gevoel van kalmte en sereniteit toen ik rondliep op het terrein, waarbij ik ervoor zorgde dat ik respectvol bleef en afstand hield van de monnik die hier is afgebeeld. De 37 torenspitsen van dit gebouw staan voor de 37 verlichtingsdeugden van het Boeddhisme. Het is het enige gebouw in zijn soort dat vandaag de dag nog bestaat. Het boeddhisme is de meest gepraktiseerde godsdienst in Thailand en boeddhistische monniken zijn een alledaags beeld, gemakkelijk te herkennen aan hun heldere saffraan gewaden.

#2

Kata Beach op Phuket

Kata Beach (2021)
Gedurende de maanden april en mei, maakten mijn familie en ik Phuket tot ons thuis. De weekdagen werden in beslag genomen door mijn kinderen die hun online lessen afmaakten, maar in de weekends waren we vrij om dit ongelooflijke eiland te verkennen. Menig dag werd doorgebracht met body surfing op enorme turquoise golven op een van de stranden langs deze prachtige kustlijn. Er zijn te veel stranden om op te noemen, maar een favoriet van ons was Kata Beach vanwege de grote golven, het kristalheldere water en het zachte witte zand.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Ik heb dit ongelooflijke land vele malen bezocht op mijn reizen tussen Australië en het Verenigd Koninkrijk. Nu ik in Bangkok woon, heb ik al veel gezien van wat Thailand te bieden heeft. Een plaats waar ik altijd naar terugkeer is het prachtige eiland Phuket. Afgezien van de beeldschone stranden heeft dit eiland veel te bieden: geweldig nachtleven (pre-covid), geweldig winkelen, met geschiedenis en cultuur in overvloed in het kleurrijke Phuket Old Town. Andere populaire eilanden, zoals de Phi Phi eilanden, James Bond eiland (Phang Nga) en de Similan eilanden zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf Phuket met veel bootmaatschappijen die island-hopping trips aanbieden. Als u geluk heeft, kunt u onderweg zelfs dolfijnen zien. Snorkelend door kristalhelder water ziet u gegarandeerd een overvloed aan kleurrijke vissen. De zonsondergangen in Phuket moet u gezien hebben om ze te geloven. Neem de tijd om de zon langzaam onder de horizon te zien zakken op een rijk canvas om de ziel te voeden.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik ben er nog niet in geslaagd om Chiang Mai te bezoeken, dus voor mij staat dit bovenaan mijn verlanglijstje. Telkens als ik beelden van Chiang Mai op Instagram zie, stoppen ze me met scrollen. Ik word altijd aangetrokken door sfeervolle landschappen en authentieke portretten van hilltribe mensen die over hun normale leven gaan. Ik kan niet wachten om deze geweldige plek te bezoeken.

#3

Rod Fai Market in Bangkok

Nachtmarkt (2019)
De Rod Fai Market is een bruisende nachtmarkt gelegen in Ratchada, Bangkok. Deze kleurrijke openluchtmarkt biedt een handige manier om te winkelen na zonsondergang. Deze foto heeft een speciaal plekje in mijn hart, want hij is genomen tijdens het laatste bezoek van mijn moeder aan Bangkok in 2019. We baanden ons een weg naar de top van een parkeergarage met meerdere verdiepingen en wachtten tot de zon onderging. Samen keken we hoe de rijke amberkleurige lucht donkerder werd terwijl de dag in de nacht verdween – zo’n mooi uitzicht en een prachtige herinnering.

#4

Longtailboten op Koh Phi Phi

Longtailboten (2021)
Longtailboten zijn een traditionele goedkope, gemakkelijke en efficiënte manier om eilandhoppen in Thailand. Ze zijn vooral handig als u van een grotere boot naar een van de populaire eilanden moet, zoals de Phi Phi eilanden. Ik heb menig middag doorgebracht stuiterend op de golven in een van deze authentieke, houten boten onder leiding van een echte local, die graag zijn Engels wilde oefenen. Deze foto werd genomen tijdens het jaarlijkse Songkran Festival 2021, toen er geen boten werden gebruikt vanwege de coviderestricties.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Phuket is de thuisbasis van enkele van de meest ongelooflijke stranden; vele die kunnen worden gewaardeerd vanaf verschillende uitkijkpunten op de top van kliffen. Windmill Viewpoint (Ya Nui Beach) en Karon Beach Viewpoint zijn twee van mijn favoriete plekken om te genieten van de beroemde uitzichten van Phuket en ook om een paar ansichtkaartwaardige kiekjes te nemen.

Waar eet je het liefst?

Voor een speciale gelegenheid is mijn favoriete restaurant Zuma in The St. Regis Hotel in Bangkok, waar je kunt genieten van Aziatische fusion lekkernijen, weggespoeld met Japanse sake. Voor een leuke eetervaring is er Vaso Spanish Tapas Bar. Dit eigentijdse Spaanse restaurant heeft een elektrische sfeer met geweldige muziek en serveert heerlijke kleine gerechtjes met fruitige sangria shots.

#5

King Power Mahanakhon in Bangkok

King Power MahaNakhon (2020)
Dit gebouw verschijnt vaak op Instagram, en terecht. Dit is een van mijn favoriete foto’s, vooral vanuit deze hoek, omlijst door de bloeiende Vlammenboom. De King Power MahaNakhon is een van de hoogste gebouwen in Bangkok en bereikt duizelingwekkende hoogten wanneer de 77 verdiepingen tellende toren de lucht in schiet. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en zeker een bezoek waard. Ik vind het heerlijk om foto’s te maken van dit hoge, triomfantelijke stukje architectuur!

#6

Een lotusbloem in Thailand

Lotusbloem (2020)
Er zijn veel soorten bloemen hier in Thailand. Ze zijn er in alle vormen en maten, sommige helder en fel, andere licht en delicaat. Een die altijd mijn aandacht trekt is de roze lotus. Trots staat hij in troebel water, met slechts een kleur die boven het oppervlak uitsteekt, maar de lotusbloem is meer dan alleen mooi. Deze bloem in volle bloei is een symbool van verlichting, en hoewel ik in de loop der jaren vele foto’s van deze prachtige bloem heb genomen, vind ik dat deze specifieke foto de betekenis ervan perfect samenvat.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Voor een onvergetelijke cocktail bij zonsondergang waarbij je het gevoel hebt dat je op de top van de wereld staat, is Octave Rooftop Lounge & Bar in het Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit een geweldige keuze. Met zoveel sky bars in Bangkok kan het lastig zijn om er maar één te kiezen, maar voor betaalbaarheid, bereikbaarheid (vlak bij de BTS) en sfeer met adembenemend 360-graden uitzicht, heeft deze stijlvolle bar op niveau 45 de wow-factor.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Mijn favoriete Thaise gerecht is zonder twijfel Som Tam (Thaise groene papajasalade). Dit gerecht is vol van smaak en heeft een pittig tintje. Het is fris, geurig en zit vol voedingsstoffen en mineralen. Ik vraag altijd om een milde variant, anders kan deze salade te heet voor me zijn.

#7

Zonsondergang aan Bang Tao Beach op Phuket

Phuket Zonsondergang – Bang Tao Beach (2021)
De zonsondergangen in Thailand benemen me de adem. Het was een hele klus om slechts één foto te kiezen, want er zijn er zoveel die ik graag had willen delen. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot een roze/blauwe lucht, maar dit jaar werden we bijna elke avond verwend met gouden, roze, perzik, blauwe en zelfs paarse tinten. Deze zonsondergang was een van de meest intense waarvan ik ooit het genoegen heb gehad getuige te zijn. Deze foto is geschoten op het strand van Bang Tao Beach in het midden van Phuket.

#8

Een collage van verschillende zonsondergangen in Thailand

Oceaan (2021)
Ik hou ervan om zijdezachte beelden te maken door mijn camera te gebruiken om de tijd te vertragen. De mogelijkheden zijn eindeloos met de oceaan, omdat je nooit twee keer hetzelfde beeld krijgt. Turquoise water, crèmekleurig zand en kleurrijke zonsondergangen zijn bijna gegarandeerd hier in Thailand. Dit is een selectie van een aantal van mijn favoriete oceaanfoto’s uit 2021.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

We verblijven altijd in de Anantara Vacation Club in Mai Khao op Phuket en het voelt als een thuis, weg van huis. Met slechts een korte rit van de luchthaven, een rustig gouden strand, heerlijk eten, en een enorm zwembad met glijbanen voor de kinderen om van te genieten, is dit hotel naar mijn mening moeilijk te verslaan. Wij hebben gekozen voor een zwembadvilla met twee slaapkamers die perfect past bij ons gezin van vier.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Besteed voorafgaande aan je bezoek aan Thailand tijd aan onderzoek. Als je Thailand voor de eerste keer bezoekt, zorg er dan voor dat je een bezoek plant. Er is zoveel te zien en in combinatie met de intense hitte – is het niet altijd mogelijk om alles in te plannen. Geef voorrang aan wat voor jou/jullie het belangrijkst is en stippel het allemaal uit voor het vertrek.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Nit noy – deze uitdrukking betekent ‘een klein beetje’. Ik heb dit bijzonder nuttig gevonden bij het bestellen van eten, vooral als het gaat om chili, omdat de Thaise interpretatie van mild sterk verschilt van de mijne.

#9

Een tuk tuk tegenover de Grand Palace in Bangkok

Tuk Tuk & Grand Palace (2021)
Een essentiële gids voor Bangkok zou je aanraden om in een Tuk Tuk te reizen en een bezoek te brengen aan de Grand Palace – ik zou het daar niet mee oneens zijn. Dit vorstelijke monument, gelegen in het hart van Bangkok, is een spectaculair complex van gebouwen, en de grootsheid ervan heeft me altijd in ontzag achtergelaten. Deze foto is speciaal voor mij, omdat het een visie was die ik had voor het hoofdbeeld van mijn eerste fototentoonstelling hier in Thailand. De verzengende hitte bereikte 40 graden toen ik deze foto nam, kun je dat zien?

#10

De Wat Arun in Bangkok

Wat Arun – Tempel van de dageraad (2021)
Glinsterend in al zijn glorie, als de zon ondergaat op deze dynamische stad, doet de aanblik van deze prachtige tempel je stilstaan. Omgeven door schoonheid, weerspiegeld door water en verlicht door de gouden hemel. Wat Arun is werkelijk een architectonisch meesterwerk. Dit is een van mijn favoriete tempels in Bangkok, nee zelfs in heel Thailand en het ontwerp en de indeling zijn ingetogen, maar elegant. Overdag adembenemend en ‘s nachts betoverend, deze tempel mag u niet missen.

Welk type / merk camera gebruik je?

Mijn camera is een Canon 6D II en ik fotografeer met een verscheidenheid aan lenzen. Ik hou van de scherpte die ik kan creëren met de 70-200mm, het dromerige bokeh (zachte achtergrond) met de 50mm en de veelzijdigheid van de 24-105mm zoomlens.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Op Instagram via @Rdstylephotography.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

#11

Ya Nui Beach is genomen vanaf Windmill Viewpoint op Phuket, Thailand

Ya Nui Strand (2021)
Deze foto van Ya Nui Beach is genomen vanaf Windmill Viewpoint op Phuket. Het was een heldere, zonnige dag toen we ons een weg baanden langs de kronkelige weg naar dit uitkijkpunt. Het uitzicht in alle richtingen was prachtig. Op deze dag deed zich een nogal toevallige samenloop van omstandigheden voor. Ik dacht dat ik gewoon foto’s aan het nemen was van een prachtig landschap met mijn 70-200mm zoomlens, maar toen ik de volgende dag mijn foto’s op mijn computer opende en inzoomde, zag ik een paar vrienden van mij in de oceaan zwemmen – wat leven we toch in een kleine wereld!

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top