fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Wat Phra Mahathat Phutthatham vlakbij Bang Riang (Phang Nga)
Wat Phra Mahathat Phutthatham vlakbij Bang Riang (Phang Nga)

IN THE PICTURE #41

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s (in dit geval zelfs 15 haha) van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

We kwamen met Paul in contact via een Facebookpagina genaamd Thailand in Pictures van een goede Italiaanse vriend van ons. De foto’s van Paul waren bijzonder mede omdat ze vaak op locaties zijn gemaakt waar niet heel veel toeristen komen. Desalniettemin zijn dit wel fantastische mooie plekken om te bezoeken als je volgende keer (weer) in Thailand bent. Paul dank je dat je mee hebt gedaan aan onze In the Picture rubriek, we waarderen dit enorm!    

Hoi Paul! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo lezers van Thailand Magazine,

Mijn naam is Paul Russell en ik de Canadese en Britse nationaliteit. Ik ben geboren en getogen in de West Midlands van Engeland, en heb gewoond en gewerkt in verschillende delen van het land. Maar dat was enkele decennia geleden. Sindsdien heb ik in Zwitserland, Canada, Maleisië en nu Thailand gewoond. Mijn langste verblijf was in Maleisië, waar ik zesentwintig jaar van mijn leven heb doorgebracht.

Ik denk dat ik vrij jong was toen ik begon met fotograferen, en ook toen ik begon te reizen. Mijn ouders kochten een goedkope filmcamera voor me, maar de zwart-wit resultaten waren niet geweldig, en het ontwikkelen plus afdrukproces was vrij duur. Zodra ik het me kon veroorloven kocht ik een Super8 film camera, editor en projector om reisfilms te maken. Het montageproces was nogal ruw – het fysiek selecteren van een specifiek frame en dan knippen en plakken van de stukjes film – maar de eindresultaten waren toonbaar. Die fase eindigde toen ik overging naar SLR en DSLR camera’s, en nu zelfs drones. Ik hoefde maar 1 drone video te zien om te beslissen “dit wil ik ook!”

Tot voor kort was ik altijd werkzaam in een of andere tak van de Informatie Technologie industrie, beginnend met computers die zo groot waren dat je een deur kon openen en naar binnen kon lopen, en eindigend met computers die nu zo klein zijn dat je ze in je broekzak kunt stoppen! Veel van die jaren werden doorgebracht in de luchtvaartindustrie (wat een geweldige plek om te werken is, als je, zoals ik, van reizen houdt) en nog veel meer heb ik gewerkt in de motorsport – een van mijn grootste passies.

Samen met andere ondernemingen, was ik eigenaar en exploitant van een motorsportbedrijf toen ik in Maleisië woonde. Ik probeerde “vervroegd” met pensioen te gaan toen ik ongeveer zeventig was, maar dat beviel me niet, dus nu ben ik mede-eigenaar en exploitant van CMY Media. Wij bieden dronepiloot training aan, plus luchtvideo en fotografie diensten (met Covid-vergunning).

Mijn huidige woonplaats is Khanom, een klein en aangenaam en rustig strandstadje in de provincie Nakhon Si Thammarat. Hiervandaan kan ik overal door Thailand reizen en genieten van mijn komende jaren in dit prachtige land!

Fijne dag / avond allemaal!

Paul

#1

Mistige zonsopgang over de Khwae Yai rivier bij het Dheva Mantra Resort in Kanchanaburi, Thailand

Mistige zonsopgang over de Khwae Yai rivier bij het Dheva Mantra Resort in Kanchanaburi.

#2

Koh Raet vlakbij Koh Samui

Veel mensen hebben foto’s gezien van Koh Panyee – het eiland met de drijvende gebouwen en het voetbalveld, maar dit is zijn kleinere neefje, Koh Raet, aan de andere kant van het land. Het is heel dicht bij de veerbootterminals die Koh Samui en andere eilanden bedienen. Klein, vriendelijk, makkelijk rond te lopen en je hoeft niet eens een boot te nemen.

#3

De glazen tempel Wat Chantaram (Wat Tha Sung)

De ongelooflijk mooie Glazen Tempel. Wat Chantaram (Wat Tha Sung). Deze bijzondere tempel ligt in Nam Suem in het Mueang Uthai Thani district op 2,5 uur rijden van Bangkok.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Het is zo moeilijk om er maar één te kiezen, dus dat zal ik dan ook niet doen! Mijn favoriete stad of dorp is waarschijnlijk Songkhla. Het biedt cultuur, geweldige restaurants, gezellige bars, stranden en uitzicht op zee, plus eilanden, meren en bergen. Een beetje van alles dus.

Mijn favoriete strandgebied is rond Khanom. De stranden strekken zich uit van Laem Pratthap, ten noorden van waar ik woon tot aan de Maleisische grens. Dat is meer dan 400 kilometer.

Voor spectaculaire landschappen, overal in de noordelijke bergen van Mae Hong Son en Chiang Rai provincies. Het dorpje Pai is een goede uitvalsbasis voor verkenningen. Een van mijn favoriete ritten is van Chiang Mai, via Pai naar Mae Hong Son stad. Het duurt enkele uren en biedt niet minder dan 1864 bochten, de meeste van de haarspeld variëteit, zalig.

Voor uitzicht op zee en eilanden is de Andaman Zee moeilijk te verslaan. Er zijn zijn zoveel mooie eilanden. Kies er maar een uit.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Thailand is zo’n groot en divers land dat ik het gevoel heb dat mijn verkenningen nog maar net begonnen zijn. Ik heb een paar delen van de Isaan gezien in het noordoosten, maar er is nog zoveel onbezocht. Ik wil meer tijd doorbrengen in het Kanchanaburi gebied, want ik ben er zeker van dat ik belangrijke delen gemist heb. Sommige delen van het zuiden, zoals de provincie Satun en het lagere deel van de Yala provincie staan ook nog op mijn lijstje.

En, hoewel ik vele ongelukkige uren in de file van Bangkok heb doorgebracht om van ergens naar ergens anders te gaan, of om naar of van een vliegveld te komen, heb ik de stad nog nooit verkend.

#4

Haad Kweang Pao in het Khanom district van de provincie Nakhon Si Thammarat

Het Khanom District van de provincie Nakhon Si Thammarat biedt stranden, stranden en nog eens stranden. Dit is het strand Haad Kweang Pao.

#5

Pai Bamboo Bridge in Thailand

Als je in de juiste tijd van het jaar komt, heeft de grond de levendige limoengroene kleur van nieuwe rijstscheuten. Hier, is er alleen de bruine stoppels die wachten om verbrand te worden. Deze velden liggen net buiten het dorpje Pai in de noordelijke provincie Mae Hong Son. De brug die er overheen gaat is gemaakt van bamboe. Om een of andere reden heet hij de Pai Bamboo Bridge…

#6

De Wat Phu Khao Lek gezien vanaf het Thale Mok Viewpoint in de provincie Nakhon Si Thammarat.

Genesteld in de vallei onder het Thale Mok Viewpoint in de provincie Nakhon Si Thammarat provincie ligt Wat Phu Khao Lek. De witte tempel ziet er altijd prachtig uit tegen de groene achtergrond van de bergen.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Oeps, ik denk dat ik dit misschien al behandeld heb in mijn raaskallende antwoord op vraag één. Maar wacht, er is meer…

Niet te missen is de Wat Chantaram, ook bekend als de Wat Tha Sung, maar nog beter bekend als de Glazen Tempel. Hij ligt tussen de steden Chai Nat en Uthai Thani, ten noorden van Bangkok. Geen plaatsen waar je aan zou denken om deze te gaan bezoeken. Het geheel glazen interieur met gouden Boeddha is meer dan spectaculair.

Het binnenland van de provincies Krabi en Phang Nga hebben ook spectaculaire tempels, zoals de Wat Maha That Wachiramongkol en nog veel meer prachtige religieuze gebouwen.

Waar eet je het liefst?

Ik zou bang zijn voor een bezoek van de maffia (grapje) als ik niet zou zeggen dat mijn favoriete restaurant is mijn goede vriend Chef Umberto’s Ciao Bella Restaurant Pizzeria op Koh Yao Noi. Ik woonde vroeger op het eiland en bezoek het eiland nog regelmatig, dus ik ken zo’n beetje alles wat Umberto kookt. Een echte aanrader. En als hij niet aan het koken is dan debatteren we over alle nieuwe ontwikkelingen in de motorsport, lossen we de klimaatcrisis op en zijn we het eens over manieren om de wereldvrede te verzekeren. Wel, we denken dat we dat doen.

Dichter bij huis geniet ik altijd van een bezoekje aan Sichon Seafood.  Afgezien van de uitstekende gerechten, is er non-stop “entertainment” vanaf de aangrenzende rivier, als de vissersboten langsvaren, laden en lossen, dag en nacht.

#7

Nai Sai in de provincie Krabi

Het azuurblauwe uitzicht op het binnenland vanaf de Tha Lane veerboothaven in Krabi provincie.

#8

Wat Bang Rong in de provincie Krabi

Deze tempel in de middle-of-nowhere is de Wat Bang Rong. Dat is zijn eenvoudige naam. Er staan nu een paar borden, maar toen ik de plek voor het eerst zag, vijf jaar geleden, was de top van de toren het enige wat ik kon zien vanaf snelweg 415 in Krabi. Het kostte me een goed half uur om de ingang te vinden. Op dat moment was het nog in aanbouw maar het was duidelijk dat het iets bijzonders zou worden. Ik dwaalde door het bouwpuin en cementstof, me verwonderend over de hoogte van de toren en kijkend naar de kale standbeelden. Nu is alles goud en felgekleurd, vooral het interieur is verbijsterend mooi.

Nogal verrassend; er is geen toeristische informatie beschikbaar in welke taal. Dus je gaat, neemt foto’s, voelt je verbaasd, en vertrekt. Nu kan ik je vertellen dat het eigenlijk een replica is van de Mahabodhi Tempel in het Gaya district van de Indiase staat Bihar. Het is de plaats waar de Boeddha verlichting zou hebben bereikt. Dus nu ben jij ook verlicht.

#9

De Wat Bang Rong in het Khlong Khuean District niet ver van Bangkok

Het ongelooflijke interieur van Wat Bang Rong in het Khlong Khuean District niet ver van Krabi.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Het klinkt misschien verwaand maar de koffie waar ik het meest van geniet is de koffie die ik om ongeveer 6:30 elke ochtend thuis maak.  Niet verrassend, want ik weet precies hoe ik het lekker vind. Normaal vul ik de machine met Thailand’s Boncafe Espresso. In het algemeen kun je niet op tegen de vele koffiebars in Songkhla’s oude stad. De meeste hebben patio’s aan het meer, dus je kunt genieten van een cappuccino met uitzicht. 

Maar voor één specifieke plek ga ik vaak lunchen bij Rim Kuean Wang Pla Ngae in Phromkhiri, een restaurant aan de rivier in het midden van nergens in de provincie Nakhon Si Thammarat. Ze denken dat ik kom voor het het eten, dat uitstekend is, maar eigenlijk ga ik voor de na-de-lunch-espresso. Het heet Fresh Espresso en is gemaakt van lokaal geteelde bonen. Zoet en sterk.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Nou, ik kan mijn visum geannuleerd krijgen als ik beken dat ik geen grote fan ben van Thais eten. Als ik een Massaman Curry of Penang Curry op het menu kan vinden dan kies ik dat. Het is zo dicht als je kunt komen bij een Maleisische Kari Ayam. En in de zuidelijke provincies is het gebruikelijk om Maleisische Roti Canai en Kopi-o op het menu te vinden als ontbijt. Er zijn zeker Thaise gerechten die ik lekker vind. Een goede Pad Thai is moeilijk te verslaan. En ik zal vaak kiezen voor Moo Yang, knapperig varkensvlees. 

#10

Khao Chedi in Wisai Nue (Chumphon)

Ik zag de top van dit Boeddhabeeld boven de toppen van de bomen uitsteken… bomen op een recente reis naar de provincie Chumphon. Ik stopte, keerde om en parkeerde in een veld. Om meer te zien had ik de keuze om een paar honderd treden omhoog te lopen enkele honderden treden, of een drone sturen om het te onderzoeken. Makkelijk keuze eigenlijk. Het is Wat Khao Chedi in Wisai Nuea, vlak naast de snelweg 41.

#11

Een weg in Khanom richting Khao Plai Dam

Dichter bij huis, ongeveer drie jaar geleden is men begonnen met de aanleg van een nieuwe weg van hier in Khanom, naar een plaats die de Khao Plai Dam heet. De heuvel moest eerst gedeeltelijk opgeblazen worden om er iets van te maken… Iets dat vlak genoeg was voor een wegdek. Ik dacht dat ze gek waren geworden. Hoe fout kon ik het hebben? Nu is het een grote toeristische attractie geworden.  Iemand zou het de Khanom Corniche moeten noemen.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Ik heb erg genoten van een kort verblijf in het Dheva Mantra Resort in Kanchanaburi. Het ligt aan de Khwae Yai rivier – de rivier met de zogenaamde Bridge Over The River Kwai – en heeft een griezelig uitzicht in de vroege ochtendmist. Als je in de stad bent, zou het een goed resort zijn om als uitvalsbasis te nemen, als het binnen je budget past. Niet in het mijne, een klant betaalde!

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Wees nieuwsgierig! 

Zo vaak zie ik busladingen toeristen die een bezoek brengen aan wat zij denken dat de belangrijkste attractie is, en alles in de omgeving negeren. Ze missen zo veel. De eerder genoemde Glazen Tempel is een goed voorbeeld. Er zijn andere tempels in het grote complex die bijna net zo spectaculair zijn. Er loopt een rivier achterlangs die een prachtig uitzicht biedt en niemand die daarheen gaat.

Stop in de kleine dorpjes. Steek je neus in de kleine winkeltjes. Maak er een punt van om tempels binnen te gaan – vaak, zelfs in het midden van nergens, vind je prachtige en oude muurschilderingen die het leven van de Boeddha tonen. Maak optimaal gebruik van Google Maps door net zo lang in te zoomen tot je jezelf afvraagt met “Wat is dat?” en er dan naartoe gaat om het uit te zoeken.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Thaise mensen zijn zo aardig en vriendelijk dat ze altijd belangstelling hebben voor wat u aan het doen bent. Dus een veel voorkomende vraag is “Bpai nai?” of “Waar ga je heen?” Nu, als ik eerlijk ben, kan het ze niet echt schelen waar je heen gaat, dus je hoeft geen gedetailleerd antwoord voor te bereiden. “Bpai baan” – “Ik ga naar huis,” “Bpai suu kong” – “Ik ga iets kopen,” of “Gin khao” – “Eten/rijst” is voldoende. En het hoeft niet eens waar te zijn, gewoon vriendelijk. (Let op: spelling van Thaise woorden in het Engels is altijd bij benadering. De spelling kan verschillen).

#12

Wat Mahathat Laem Sak

Ik heb de bouw van Wat Mahathat Laem Sak minstens vijf jaar gezien. Elke keer dat ik er kom, wordt het aantrekkelijker. Op deze dronefoto, denk ik dat het nu voor 99% af is. Uitkijkend over de Andaman Zee, zijn er geweldige uitzichten vanuit de tempel in bijna alle richtingen.

#13

De moskee van Songkhla vlakbij Hat Yai in het uiterste zuiden van Thailand

De centrale moskee van Songkhla. Dit moet wel de mooiste moskee in Thailand zijn. Het lijkt een beetje op de Taj Mahal in India en kan worden gevonden ongeveer halverwege tussen de steden Hat Yai en Songkhla in het zuiden van Thailand.

Welk type / merk camera gebruik je?

Camera: Canon 450D DSLR met een keuze aan lenzen.
Drones: DJI Mavic Air 2, DJI Mavic Mini en een Fimi Mi 4K.
En ik gebruik vaak de camera in mijn iPad, want zoals het gezegde luidt – de beste camera die je hebt, is degene die je bij je hebt!

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

– Mijn portfolio Aershots
Travel Blog “Twitterings”
Instagram
CMY Media en Aer School
– Mijn persoonlijke Facebookpagina en zakelijke Facebookpagina

– YouTube
Airvuz

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Ik zou eerlijk gezegd geen idee hebben. Volg anders Thailand Magazine op Instagram?

#14

Laem Haad Beach op Koh Yao Yai

Dit is Laem Had Beach op het eiland Koh Yao Yai in het midden van de Andaman Zee. Men zegt dat dit het beste strand van het eiland is, maar ik zou het niet weten. Ik ben er nog nooit geweest! Ik vloog er met een drone over de kust van Koh Yao Noi, ongeveer 1,5 km verderop, wat je in de verte kunt zien.

#15

Wat Phra Mahathat Phutthatham vlakbij Bang Riang (Phang Nga)

Tempels, of wats in het Thais, zijn overal in Thailand. Vaak zijn de meest spectaculairste in het midden van nergens. Dit is Phra Mahathat Phutthatham bij Bang Riang. Het is ongeveer 35 km ten noordoosten van Phang Nga Town en ongeveer 80 km ten noorden van Krabi Town. Het is onderdeel van een complex van religieuze gebouwen.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top