fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Man die tekening maakt in Bangkok
Man die tekening maakt in Bangkok

IN THE PICTURE #40

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

Telkens als wij de foto’s van Frederik zien missen we Bangkok! Ze laten het leven op de straten van Bangkok zien maar ook de hoogbouw en het lekkere eten wat je op elke straathoek kunt krijgen. Dank je Frederik voor de mooie foto’s die je met ons en onze lezers wilt delen!

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo Thailand Magazine,

Mijn naam is Frederik, ik kom uit Duitsland. Momenteel woon ik met mijn vrouw in Bangkok. Toen ik 20 jaar oud was verhuisde ik voor het eerst naar Bangkok en deed een Management Trainee Program in een 5-sterren hotel genaamd Siam Kempinski Hotel Bangkok. Sindsdien ben ik verliefd op deze stad. Hoewel ik 3 jaar in Koh Samui heb gewerkt bij het resort The Coast aan Maenam Beach en veel van de andere prachtige stranden en natuur in Thailand heb gezien, zou ik altijd Bangkok kiezen als mijn plaats om te wonen.

Van jongs af aan nam ik graag foto’s, maar toen de eerste Corona Lockdown naar Duitsland kwam, kocht ik mezelf een goede camera en gebruikte de tijd om uit te vinden hoe je een camera echt moet gebruiken, ging erop uit en nam vooral foto’s van architectuur. 

Sinds ik en mijn vrouw terug zijn in Bangkok, ga ik bijna elke dag op pad om foto’s te maken, want deze stad biedt gewoon zoveel mogelijkheden voor dit soort hobby. Ik hou ervan dat het leven van de mensen zich hier meestal buiten en op straat afspeelt. Dus probeer ik meestal de dagelijkse momenten te vangen met mijn camera.

Fijne dag toegewenst!

Frederik

#1

MahaNakhon in Bangkok

Ik hou echt van moderne architectuur, dus een van mijn favoriete wolkenkrabbers in Bangkok is natuurlijk de MahaNakhon. Ik vind het vooral mooi op mijn foto hoe de mooie blauwe kleur ervan nog meer opvalt door de stemmige donkere stijl van de foto.

#2

Chinatown (Bangkok) tijdens de nacht

Foto’s maken en eten in Chinatown in het bijzonder is een van mijn favoriete hobby’s. Er is zoveel te doen en het maakt niet echt uit hoe vaak je er komt, want je vindt er altijd wel iets nieuws. Op mijn foto zie je een voorproefje van alle mooie lichtjes op Yaowarat Road de hoofdstraat in Chinatown.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Mijn favoriete plek in Thailand is zeker Bangkok. Het heeft gewoon zoveel te bieden, je kunt er in principe elke dag iets nieuws beleven. Vooral voor een fotograaf kan het niet saai worden.  Het heeft ook de beste variëteit aan eten die je je maar kunt voorstellen. Je kunt er geweldig en super goedkoop streetfood eten of in de meest chique Michelinsterren restaurants. De keuze is aan jou 😉

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Misschien klinkt het een beetje saai, maar ik ben nog nooit in Phuket Town in Phuket geweest. Het moet super mooi zijn met een aantal kleurrijke gebouwen en architectuur. Dat is dus een plek waar ik in de nabije toekomst heel graag heen wil.

#3

Noodle verkoper in Bangkok

Dit is een foto van een man die mijn noodles met eend bereidde. Ik hou ervan om van lekker eten te genieten. Het beste hier in Thailand is dat als je lokaal eet, je meestal kunt zien hoe je eten wordt bereid.

#4

Tuk Tuk bestuurder in Bangkok die op zijn telefoon kijkt

Een Tuk Tuk chauffeur kijkt naar een Thaise Soap Opera. De vermiste toeristen als gevolg van de Covid-19 Pandemie doet de Tuk Tuk chauffeur echt pijn. Een Tuk Tuk nachtrit is zo’n gave ervaring, maar helaas worden ze het meest gebruikt door toeristen. Ik heb al gemerkt dat er niet veel meer zijn in vergelijking met voor de Covid-19, dus ik hoop echt dat ze weer normaal worden als de pandemie voorbij is.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Natuurlijk, zoals ik al eerder zei Bangkok. Ik denk dat het een “must” ervaring is voor iedereen die naar Thailand komt. De tweede keuze zou Koh Phangan zijn. Het was vroeger beroemd om de Full Moon Party (voor Covid-19) maar ik raad absoluut aan om er heen te gaan als er geen volle maan is. Het is er erg rustig, niet veel verkeer, gewoon prachtig. Het beste om te doen: Huur een scooter in het zuiden van het eiland en rijd langs de kust naar het noorden. Gewoonweg prachtig!

Waar eet je het liefst?

Een van mijn favorieten heet Laab Ubon. Het ligt op slechts een korte loopafstand van het BTS Skytrain Station Surasak. Het serveert Isaan voedsel (noordoosten van Thailand).

#5

Man die tekening maakt in Bangkok

Een van mijn favoriete foto’s. Hij is genomen in het Klong Bang Luang gebied. We bezochten een klein kunstkoffiehuisje langs de khlong (kanaal) en plotseling begon het als een gek te regenen. Iedereen ging naar binnen, behalve deze man die een tekening aan het maken was van de Khlong. Hij trok zich helemaal niets aan van de regen. Dat was echt een prachtig moment.

#6

Bangrak Night Market in Bangkok

Deze foto is genomen in een bar boven de Bangrak nachtmarkt, die heel dicht bij het BTS Skytrain Station Saphan Taksin ligt. Ze zeggen dat het echte leven in Bangkok begint in de avond als de zon onder is en ik denk dat u in deze foto kunt zien dat het waar is.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Er zijn er te veel! Maar als ik moet kiezen, zou ik Jack’s Bar zeggen. Het is direct gelegen aan de Chao Phraya rivier tegenover The Peninsula Bangkok. Dat betekent dat je een geweldig uitzicht hebt en omdat het direct aan de rivier ligt, is het er altijd een beetje winderig. Het is beroemd bij zowel Thai als expats en natuurlijk, het heeft heerlijk Thais eten en ijskoud bier. Wat wil je nog meer? 😊

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Een hele White Snapper gestoomd in een chili-limoensaus (Pla Kapong Neung Manao). Super verfrissend, lekker en licht. Perfect met dit warme weer. Hoe verser de vis, hoe beter hij is.

#7

Eten klaarmaken in Chinatown, Bangkok

Nog een foto van een dame die eten voor ons klaarmaakt in Chinatown.  Ik hou echt van de prachtige bokeh in deze foto. Het geeft me een beetje een filmisch gevoel.

#8

Foto genomen vanaf de MahaNakhon in Bangkok met op de achtergrond de Chao Phraya rivier en daarvoor de Ghost Building

Prachtig uitzicht op de Chao Phraya rivier. Genomen vanaf het dak van de MahaNakhon Tower. Als u een 360 graden uitzicht over Bangkok wilt, dan is dit de plek om te zijn.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Sofitel Bangkok Sukhumvit. Klinkt misschien een beetje raar, maar de lobby van dit hotel heeft een zeer specifieke goede soort van “dure” geur. Sinds ik de eerste keer in deze lobby liep, moeten mijn hersenen die geur opslaan, dus nu moet ik, als ik naar Bangkok kom, er minstens één keer heen gaan en de lobby inlopen, zodat ik me meteen goed voel. Daarnaast, het hotel is natuurlijk erg mooi, luxe en heeft een zeer mooie rooftop bar / restaurant (BELGA Rooftop Bar & Brasserie) dat is niet overvol van toeristische zoals sommige andere rooftop bars in Bangkok, maar nog steeds heeft een geweldig uitzicht.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Wees geduldig! Soms werken dingen niet zo efficiënt als we ze uit Europa zouden kennen. Dus verlies je kalmte niet, wees geduldig want uiteindelijk komt alles op de een of andere manier goed.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Aow iik nueng ka / krahp (vrouwelijk / mannelijk) = One more please. Goed om in een bar te gebruiken als je bijvoorbeeld nog een biertje wilt.

#9

Kraampje met fruit in Bangkok

Streetfoodkraam dat fruit verkoopt in Chinatown. Geen betere plek om wat vers tropisch fruit te krijgen.

Welk type / merk camera gebruik je?

Momenteel gebruik ik een Olympus E-M5 mark ii met een 75 mm en een 17 mm lens. Ik heb ook een Fujifilm xt-200 die ik gebruik met een 35 mm lens.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Ik ken deze persoon niet echt, ik volg hem alleen op IG, maar ik hou echt van de stijl en sfeer van zijn fotografie: sad.tropics

#10

Vissoep verkoper in Bangkok

Ik hou van de stemmige sfeer van deze foto. Ook al is het misschien niet wat je ziet, maar deze man is eigenlijk supervriendelijk en verkoopt een van de beste vissoepen die ik ooit heb geprobeerd.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top