fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Kao Wang vuurwerk, het jaarlijkse festival van de provincie Phetchaburi in Thailand
Kao Wang vuurwerk, het jaarlijkse festival van de provincie Phetchaburi in Thailand

IN THE PICTURE #38

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

Wat zijn wij fan van deze Thaise fotograaf!! Hij komt op zoveel verschillende bestemmingen in Thailand dat we telkens weer helemaal verrast zijn met wat hij weer laat zien! Bekijk hieronder een aantal van zijn persoonlijke lievelingsfoto’s. Thanks Khun Korawee, chock dee krub! 

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo beste  Thailand Magazine lezers,

Mijn naam is Korawee en ik ben een hobbyfotograaf naast mijn dagelijkse werk werk van Engineering. Ik woon in de provincie van Chonburi en sinds 2010 ben ik mij gaan interesseren in de kunst van fotografie.

Ik hou vooral van landschapsfotografie ook omdat ik op deze manier mijn eigen reizen mooi in beeld kan brengen.

Hopelijk genieten jullie van mijn foto’s!

Het beste uit Chonburi,

Korawee

#1

Opgelichte MakhaNakhon in Bangkok

Augustus 2016
Deze foto heb ik genomen tijdens de grote opening van hoogste gebouw in Thailand (op dat moment). Dit markante gebouw in Bangkok heet MahaNakhon, de lasershow tijdens de nacht volgde op een hele dag waarop het hard geregend had. Een prachtig schouwspel!

#2

SamedNangshe viewpoint in de Phang Nga provincie van Thailand

Oktober 2019
Samet Nangshe Viewpoint is een supermooi uitkijkpunt gelegen in de provincie van Phang Nga. Het hoogtepunt van deze locatie is niet alleen tijdens zonsondergang maar vooral ook tijdens zonsopgang. Als je alles juist timed dan kun je hier de prachtige sterren en Melkweg zien. Ik had de kans om deze plaats slechts 1 keer te bezoeken, natuurlijk ben ik van plan om er nog eens heen te gaan

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Ik reis vaak naar de noordelijke gebieden van Thailand, Ik ben daar gek op het weer, het landschap, het eten, enz.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Het zuiden van Thailand. Ik moet het prachtige landschap van Zuid Thailand nog ontdekken!

#3

Phu Tab Beuk en de zee van mist

September 2015
Phu Tab Beuk is een populaire locatie om heen te reizen als je de zee van mist wilt zien. De beste periode om deze plaats te bezoeken is tijdens het regenseizoen. Als je geluk hebt, kun je de sterrenklusters van onze Melkweg vanaf deze plek zien tijdens de diepe nacht.

#4

Uitzicht vanaf de Doi Inthanon vlakbij Chiang Mai in Thailand

December 2014
Geschoten vanaf de top van Thailand’s hoogste berg de Doi Inthanon gelegen in de provincie van Chiang Mai. Je kunt niet alleen de grote stoepa van koning Rama 9 en zijn vrouw daar bewonderen maar ook het prachtige uitkijkpunt van het Mae Cham district bezoeken. Zoals je ziet biedt deze een prachtige achtergrond vanwege de prachtige berglagen heeft. Tijdens de zonsondergang kun je het gouden licht en de schaduw op de bergen zien, naar mijn idee het perfecte uitzicht hier.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Ik hou van Koh Kood wat ligt in de provincie van Trat, vlakbij Koh Chang. Het is er nog lekker rustig en mooi. Dat wil zeggen je raakt er lekker ontspannen en er is nog minder toerisme op het eiland.

Waar eet je het liefst?

Ik ben een groot noodle-liefhebber dus het niet is niet vreemd dat ik altijd de voorkeur geef aan het vinden van de noodle-restaurant in de lokale app “WongNai”. Met deze app zoek ik dan naar een goed restaurant waar ze noodles verkopen in de buurt.

Daarnaast wil ik een restaurant ik een geheim restaurantje tippen uit mijn eigen regio (Chonburi) waar je echt verrukkelijk kunt eten. Het restaurant heet Dee Prom en ligt in Bang Saen. Dit restaurant bestaat al meer dan 20 jaar.

#5

Sam Phan Bok in de Lampang provincie van Thailand

December 2017
De Chae Son Hot Spring gelegen in een nationaal park gelegen in de provincie van Lampang. Het hoogtepunt van deze plek is in de vroege morgen. Je kunt dan de zonnestralen door de mist van de hete warmwaterbron zien. Neem de tijd om hier heerlijk te ontspannen door in dit hete zwembad om je lichaam te verfrissen.

#6

De Phraya Nakhon Grot in het Khao Sam Roi Yot National Park

November 2015
De Phraya Nakhon Grot in het Khao Sam Roi Yot National Park. Een verborgen paviljoen in het stralende licht. Je moet hier niet later dan 11 uur in de ochtend komen als je de perfecte verlichting op het paviljoen wilt zien schijnen. Wander over de de berg en ga de grot in. Vergeet ook niet dat je vanaf de berg ook de paradijselijke Prachuap Khiri Khan provincie kunt zien.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Check het Magic Mountain Café in de provincie Phayao. Hiervandaan heb je een geweldig uitzicht over de Phu Lang Ka in de vroege ochtend.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Stir Fried Spicy Crispy Pork met Thaise basilicum, heerlijk heet en pittig!

#7

Pang Oung, een dennenbos van een van "The Royal Project Foundation" waar gelegen in de provincie Mae Hong Son

Oktober 2014
Pang Oung is een dennenbos en is onderdeel van “The Royal Project Foundation”. Dit gebied lig in de provincie Mae Hong Son. Tijdens de vroege ochtend zal dit gebied omgeven zijn door mist over het waterniveau van reservoir met als extra lichteffect de zonnestralen. Je zult heerlijk wakker worden en genieten van dit mooie gebied!

#8

De Krating waterval, een grote waterval in de provincie Chantaburi van Thailand

Juli 2016
De Krating waterval is een grote waterval in de provincie van Chantaburi. Deze waterval heeft maar liefst 13 niveaus. De mooiste platforms zijn de 8e en de 9e. Hier moet je over een pad omhoog om naar elk niveau te komen. Het is een beetje vermoeiend maar zodra je een bepaald niveau hebt bereikt, kun je weer genieten van de prachtige natuur die deze waterval rijk is.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Mijn tip aan alle lezers is om een nacht of meer te spenderen in het Samet Nangshe Boutique Hotel. Dit hotel ligt op het Samet Nangshe Viewpoint en biedt dag en nacht een geweldig uitzicht over de baai van Phang Nga.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Blijf ontspannen, geniet van je reis en probeer het heerlijke Thaise eten!

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Jaew-Mak (dit is een informele formulering dat zeer goed betekent). Je kunt dit vooral gebruiken als je met lokale Thaise jongeren praat. 

#9

Bang Pra reservoir in de provincie Chonburi van Thailand

September 2020
Het Bang Pra reservoir, mijn meest favoriete plek om mijn schot te leren sinds het begin. Deze plaats is gelegen in Chonburi. Het grote waterreservoir levert water aan de mensen in het gebied, het is de levensstroom voor deze lokale bevolking.

#10

Sterren boven Sam Phan Bok in Thailand

April 2018
Sam Phan Bok, de grote canyon van Thailand. Tijdens het zomerseizoen, zal het waterpeil van de Mekong rivier dalen en dan kun je de prachtige rotsvorm zien die ontstaan is door het water wat de de aardbodem erodeert. De locatie is vrij donker en een goede plek om mooie sterren en de Melkweg te fotograferen. Op deze foto hebben we ook staalwol gespind met daarboven de de prachtige Melkweg.

Welk type / merk camera gebruik je?

Een DSLR Nikon D500 (sinds kort). Een Nikon D3s, D4, D750 had ik eerder in gebruik en heb ik al verkocht.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Via mijn InstagramFacebook en Flickr. Maar ook via Nikon Asia en de Nikkor site. 

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Pattanapong Chanrungruang. Hij is een geweldige landschapsfotograaf uit Thailand.

#11

Phu Chee Fah in de provincie Chang Rai, Thailand

December 2015
Phu Chee Fah is een beroemde plaats in Thailand en bekend bij reizigers, gelegen in de provincie Chiang Rai. Dit gebied is de grens tussen Thailand en Laos, en bekend dankzij de zee van mist die je kunt zien tijdens de ochtend met de grote zonsopgang. Ook zie je een prachtige sterrenhemel in de nachtelijke uren. Sommige gebieden hebben geen hek, let dus goed op tijdens het wandelen!! Het is dan ook niet voor niets vereist om een vergunning aan te vragen voor een bezoek tijdens de nacht. 

#12

Kao Wang vuurwerk, het jaarlijkse festival van de provincie Phetchaburi in Thailand

Januari 2016
Kao Wang vuurwerk, het jaarlijkse festival van de provincie Phetchaburi dat ongeveer 10 dagen oude zomerpaleis Pranakornkiri (Kao Wang) in de avond opent. Er zal vuurwerk zijn tijdens het festival waar de meeste fotografen willen kijken en een foto nemen.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top