fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Slapende Boeddhistische kinderen in de Wat Phra Dhammakaya in Thailand
Slapende Boeddhistische kinderen in de Wat Phra Dhammakaya in Thailand

IN THE PICTURE #37

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

In deze editie de vriendelijke Italiaan Mirko die al een tijd in Thailand woont. Hij tagde ons in een foto met de Mystery Mind Mapper en zodoende kwamen we in contact met elkaar. Hieronder zie je een aantal van zijn favoriete foto’s die hij in Thailand heeft geschoten. 

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Ciao tutti!

Mijn naam is Mirko ik kom uit Gela, een stad in Sicilië (Italië). Ik verliet Italië nadat ik brak met mijn Italiaanse vriendin in 2017 en sindsdien ben ik maar 3x in Italië 3 teruggekeerd.

In die periode heb eerst een tijdje rondgereisd en daarna verhuisd naar Thailand. Aangezien ik al een paar keer in Koh Phangan was geweest en helemaal verliefd op dit eiland ben heb ik mij daar als eerst gevestigd. Vandaag de dag woon ik in Samut Prakan, zo ongeveer 30 km van Bangkok vandaan waar ik tegenwoordig een baan heb als leraar op een school. In Italië was ik interieurontwerper en ondernemer gericht op de meubelindustrie, door mijn verhuizing naar Thailand ben ik een meer open minded en vrije reiziger geworden die maximaal genoet van het leven van dag tot dag.

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met foto’s te maken en deze op de social media kanalen zoals Facebook en Instagram te plaatsen. Zo kan ik iedereen laten zien wat ik dagelijks zie en meemaak.

Ik hoop dat de aan Thailand Magazine geleverde foto’s jullie bevallen!

De groeten uit Thailand,

Mirko 

#1

Thong Nai Pan Beach op Koh Phangan in Thailand

In 2016 stond mijn bijna 10-jarige relatie met mijn Italiaanse vriendin op het punt om uit te breken. Die tijd besloot ze om vrij te krijgen van het werk in een andere periode dan die van mij en dus ik besloot om te gaan voor mijn eerste solovakantie. Ik koos voor Koh Phangan, deze foto is toen van mij gemaakt op Thong Nai Pan Beach. 

#2

Een strand in Koh Phangan in Thailand

Een andere foto van mijn solovakantie in Koh Phangan in 2016. 

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Ik ben verliefd op Koh Phangan, wat voor mij het perfecte evenwicht is tussen chillen, feesten en eenzaamheid. Maar het gaat er zo snel op vooruit dat er steeds meer mensen komen die dag na dag de palmbomen omhakken en nieuwe bedrijven bouwen.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik zou graag Phang Nga willen bezoeken en naar een afgelegen stad aan de grens in het noordoosten. Ik hou niet van populaire bestemmingen in Thailand.

#3

de Wat Phra Dhammakaya overdag in Thailand

De Wat Phra Dhammakaya tempel op zo’n 40 kilometer van Bangkok. Ik bezocht deze tempel in 2020 tijden de voorbereiding van de Licht Vredesceremonie in de vroege ochtend.

#4

de Wat Phra Dhammakaya tijdens de avond in Thailand

Een bezoek aan de Dhammakaya tempel heeft lange tijd op mijn wensenlijst gestaan omdat ik deze enorme plaats altijd zie vanuit het vliegtuig terwijl we gaan landen in Bangkok. Ik woonde de Licht Vredesceremonie bij, een van de vreemdste en theatraalste ceremonies die ik ooit heb gezien. Deze foto is genomen in de nacht aan het einde van de ceremonie.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Ik heb in de reisindustrie in Thailand gewerkt, maar ik ben geen normale touroperator, in de eerste plaats ben ik een reiziger en ontdekkingsreiziger, dus ik zal nooit suggereren om de populaire bestemmingen te bezoeken. Ik moet zeggen dat het afhangt van persoon tot persoon en van de reis. Thailand is niet alleen Phuket, Chiang Mai en Pattaya. Wil je weten welke plaats je moet bezoeken? Laten we eerst een gesprek voeren en dan zal ik het je vertellen.

Waar eet je het liefst?

Ik heb geen favoriete plek, ik hou van verandering en probeer altijd nieuwe dingen te eten.

#5

Slapende Boeddhistische kinderen in de Wat Phra Dhammakaya in Thailand

In dezelfde Dhammakaya tempel voor de lichtceremonie is er een Boeddhistische meditatie met honderden monniken inclusief kinderen. Die pure baby monniken kunnen zich zo’n zware dag niet veroorloven en vallen in slaap.

#6

Een klein meisje in Klong Thoey, een wijk in Bangkok

Een jong meisje in de sloppenwijk Khlong Toei. Kijk naar  de schoonheid van dit kind terwijl ze speelt op een oude tv-doos naast een kanaal in de sloppenwijk.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Omdat ik geen normale toerist of expat ben is de enige plek die ik kan aanraden om te bezoeken boven op de heuvel van Koh Phangan zonder naam en zonder service, open gewoon de koelkast van een dakloze man en pak wat je kunt vinden en geniet dan van de natuur en het uitzicht en betaal voor wat je hebt.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Tom yum noedelsoep met varkensribbetjes.

#7

Een man met zijn mobieltje in Samut Prakan

Deze man ontmoette ik in 2019 ergens in Samut Prakan. Ik was een video aan het maken terwijl ik aan het vissen was en hij nam zijn oude telefoon om een foto te nemen van mij die een foto nam van hem. Hoe bedoel je point of view…

#8

Maha Chai Station in Bangkok

Deze foto is misschien niet de mooiste en stelt niets speciaals voor, maar voor mij is het de herinnering toen mijn moeder uit Italië in Thailand was aangekomen. Ze besloot mij te komen bezoeken en we reisden samen als twee backpackers. Op deze foto stonden we op het Maha Chai station van Bangkok te wachten op de trein naar Maeklong waar de bekende Maeklong Railway Market te vinden is.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Ik verbleef als vrijwilliger tijdens de Covid-19 pandemie voor 10 maanden in het Been Hostel in Ratchatewi (volgens mij nu gesloten) vandaag de dag kan ik zeggen dat was de beste plek waar ik ben geweest in Thailand.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Ga niet naar de populaire bestemmingen, het echte Thailand is daar overheen.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Su Su wat betekent blijf sterk, hou vol!

#9

Iemand die een tattoo krijg in Klong Thoey een wijk in Bangkok

Toen ik in 2020 in Bangkok woonde, leerde ik dat de beste plek is waar de arme mensen wonen. Vooral in de sloppenwijken, dus ik ging meer dan eens wat tijd doorbrengen in de sloppenwijken in Khlong Toei. Op deze foto is een echte tatoeëerder Sak yant aan het tatoeëren in een anonieme sloppenwijk. (Een Sak yant is een tatoeage die door monniken wordt aangebracht en wat geldt als een soort initiatie in het boeddhisme. Sak betekent tap yant betekent “heilig geometrisch ontwerp.” – bron Wikipedia)

#10

Elephant on Koh Phangan, Thailand

De Covid-19 pandemie en lockdown hebben me ook iets moois gebracht! Ik ontmoette Didi uit Myanmar en op 19 april jl.. vierden we dat we een jaar samen waren. Deze foto is uit september 2020, we gingen samen op vakantie naar mijn favoriete eiland Koh Phangan. Trouwens de olifant op deze foto was vrij en we gaven hem alleen wat bananen te eten.

Welk type / merk camera gebruik je?

Ik gebruik een Huawei P20 Pro, een Panasonic TZ90 en ik heb net een Panasonic GH5 gekocht om de kwaliteit van mijn foto’s te verbeteren. Ik heb mijn GoPro enige tijd geleden verkocht.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Mijn Thaise vriend the.horizon.expedition en mijn Engelse vriend en expat in Thailand hodgyhodgking. Hij is aan mij voorgesteld door the.horizon.expedition en hij maakt hele mooie foto’s door heel Thailand.

#11

Landend vliegtuig boven Mai Khao Beach op Phuket

Het was in 2018 dat ik als vrijwilliger werkte bij het Gibbon Rehabilitatie Project in Phuket. Ik bracht mijn vrije dagen door met het verkennen van het eiland en die keer besloot ik om naar Mai Khao Beach te gaan in afwachting van de landing van de vliegtuigen. Het kostte me wat tijd maar uiteindelijk kreeg ik deze mooie foto.

#12

De Mystery Mind Mapper from Bangkok

Twee jaar lang volgde ik het pad van iemand die rond Bangkok in de straten rare kaarten en schema’s maakte… Eindelijk ontmoette ik hem in 2020 maar ik was zo opgewonden dat toen hij naar mij riep ik weg rende… Een paar maanden geleden in maart 2021 vond ik hem weer en was ik beleefder. Na een kort gesprek accepteerde hij om een foto met mij te nemen.

TIP! Bekijk ook de onderstaande documentaire gemaakt door Raphael Treza over deze bijzondere en mysterieuze persoon!

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top