fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Phraya Nakhon Cave vlakbij Khao Sam Roi Yot National Park
Phraya Nakhon Cave vlakbij Khao Sam Roi Yot National Park

IN THE PICTURE #34

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

We volgen Arran als sinds begin 2020 op Instagram en zien duidelijk dat hij steeds beter wordt in zijn fotografie. Daarom vroegen we hem een paar maanden terug of ook hij mee wilde doen aan deze rubriek. Zijn antwoord? Zie zijn resultaat hieronder…  

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hey allemaal,

Mijn naam is Arran en ik woon en werk momenteel in Bangkok. Oorspronkelijk kom ik uit Liverpool in het Verenigd Koninkrijk. Ik ben 28 jaar oud, getrouwd met mijn prachtige vrouw Ashley en heb twee kleine honden, Reggie en Riley. Ik ben een Liverpoolfan en keek vroeger elke wedstrijd, maar door het tijdsverschil is dat nu soms een beetje moeilijk haha. Ik zou nu zeggen dat mijn grootste passie fotografie is. Ik hou echt van foto’s maken.

Ik gebruikte voor het eerst een camera op mijn eerste vakantie naar Thailand in 2015. De neef van mij vrouw leerde me de basis van fotografie en ik was op slag verliefd! Dus kocht ik diezelfde vakantie nog een camera in het MBK Center in Bangkok. Eenmaal terug in het Verenigd Koninkrijk werd de camera zelden gebruikt tot een zeer saaie dag in 2016, toen ik besloot dat ik mezelf zou leren hoe ik hem goed moest gebruiken. Mijn interesse in fotografie groeide heel snel en voor ik het wist fotografeerde ik een aantal kleine familiebruiloften. Daarna ging dit over in grotere bruiloften en samenwerkingen met een aantal geweldige fotografen in het genre bruidsfotografie.

De liefde voor bruidsfotografie leidde ertoe dat ik mijn camera meenam op 4 Aziatische avonturen, reizen in Vietnam, Cambodja, de Filippijnen en Bali om een paar landen te noemen. Nu wonen we in Thailand. Ik fotografeer geen bruiloften meer maar richt mijn aandacht meer op avontuur en reisfotografie, alsook straatfotografie!

Genoeg over mij dus, laten we eens kijken naar mijn 12 favoriete foto’s uit Thailand.

De groeten uit Bangkok!

Arran

#1

Thais kindje op Koh Chang in Thailand

Dit moet een van mijn favoriete beelden ooit zijn. Mijn vrouw en ik waren op vakantie in Koh Chang, een eiland gelegen in de Golf van Thailand. Op één dag na zaten we vast in ons hotel vanwege het slechte weer. Deze foto werd genomen op onze enige dag buiten het hotel en dit kleine meisje kwam bij mijn vrouw en mij zitten voor een drankje, ze was super schattig, sprak geen Engels, maar dat maakt niet uit, ze wilde gewoon wat aandacht en een glimlach terwijl haar moeder aan het werk was bij een kraampje met eten.

#2

Pier op Koh Chang in Thailand

Weer genomen op onze Koh Chang vakantie. De nacht voor onze enige dag weg van het hotel. Deze foto is genomen op het kleine pier dat het hotel bezat, een zeldzaam schouwspel van zonneschijn. Ik herinner me dat mijn vrouw en ik lachten en grapten dat dit de enige keer was dat we de zon hadden gezien!

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Ik denk dat mijn favoriete bestemming in Thailand de provincie Krabi is en dan Railay Beach in het bijzonder. Het zuiden van Thailand is adembenemend, waar je ook gaat, maar Railay heeft een speciaal plekje in mijn hart omdat onze bruiloft in het Rayavadee werd gehouden. De 3 stranden die zich in en rond Railay bevinden zijn echt geweldig! Railay East, West en Phra Nang. Ze bieden allemaal iets anders.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Heel Thailand staat op mijn verlanglijstje, maar in het bijzonder Khao Sok National Park. Khao Sok heeft een enorm zoetwatermeer (Cheow Lan Lake) dat omgeven is door de iconische kalkstenen kliffen van Thailand. Het landschap ziet er fantastisch uit en het idee van zwemmen in een zoetwatermeer met dat uitzicht heeft echt mijn aandacht getrokken.

#3

Eenzame boom in Krabi

De eenzame boom. Ook deze foto is genomen in Krabi. Ik was op voor mijn ochtendwandeling langs het strand en ik zag deze boom alleen staan. Ik wilde een silhouet-achtige opname maken met de zonsondergang op de achtergrond. Ik hou absoluut van deze opname! Een van mijn favorieten ooit.

#4

Zonsondergang over de Kwai rivier in Kanchanaburi

Een van de meest ongelofelijke natuurverschijnselen die ik ooit heb gezien. In Kanchanaburi keek over de rivier Kwai naar enkele zware stormwolken. De zon veroorzaakte de oranje gloed en de koele stormwolken veroorzaakten de blaastinten. Absoluut verbazingwekkend om dit te zien gebeuren.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Dat is een heel lastige vraag om te beantwoorden. Het hangt er echt vanaf wat je wilt en wat je leuk vindt of wilt zien. Ik denk dat ik persoonlijk Kanchanaburi zou adviseren. Het ligt op 2-3 uur reizen ten westen van Bangkok en heeft watervallen, jungle en rivieren om te verkennen. Niet te vergeten de verbazingwekkende brug van de River Kwai en de dodenspoorweg. Er is een WOII museum over de brug en de geschiedenis van het gebied tijdens de tweede wereldoorlog.

Waar eet je het liefst?

Ik heb niet echt een favoriet kraampje, maar ik heb wel een favoriet gerecht. Ba Mhee Mhoo Daeng (บะหมี่หมูแดง). Dit is een heldere noedelsoep met varkensvlees of soms kip en het is gewoon zooooooo lekker. Ik kan er niet genoeg van krijgen. 

#5

Wat Mahabut tempel in Bangkok

Weer een recente foto uit 2021. Ik heb het gevoel dat deze foto iets magisch heeft waar ik maar niet achter kan komen. Het zien van de zonsopgang boven een van de Thaise tempels in Bangkok, in dit geval de Wat Mahabut, is een geweldig gezicht. Ik kan maar niet genoeg krijgen van de cultuur hier.

#6

Wat Bangna Nai tempel in Bangkok

Nog een meest recente foto uit 2021. Er is gewoon iets aan deze foto waar ik helemaal weg van ben. Ik weet niet wat het is, misschien de wolken, misschien de lantaarns die klaar hangen voor de viering, of misschien is het gewoon de enorme omvang van deze tempels die ik zo graag wil verkennen. Deze tempel heet de Wat Bangna Nai en is te bewonderen in Bangkok.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

De beste koffieshop die ik in Bangkok heb gevonden heet Alto Coffee, degene waar ik altijd heen ga is op de kruising van Soi 18 en Sukhumvit Road, maar ik geloof dat er nog een heleboel andere shops in de stad zijn! De koffie hier is gewoon geweldig!!!!

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Ik denk dat ik deze vraag al eerder heb beantwoord. Ba Mhee Mhoo Daeng (บะหมี่หมูแดง). Dit moet je proberen!

#7

Wat Chedi Luang in Chiang Mai

Dit is een foto van Wat Chedi Luang in Chiang Mai. Mijn vrouw en ik houden er altijd van om zo vaak mogelijk tempels te bezoeken. Omdat ik uit een westerse wereld kom, ben ik altijd verbaasd over de tempels in Azië. Dit was geen uitzondering. Ik wilde een foto van zowel het nieuwere als het oude deel van de tempel in één shot en hier is hij.

#8

Phraya Nakhon Cave vlakbij Khao Sam Roi Yot National Park

Vlakbij het Khao Sam Roi Yot National Park ligt een grot genaamd Phraya Nakhon. Dit is echt een bezoek waard, een kleine wandeling om de hoofdgrot te bereiken, misschien 20 minuten via relatief steile trappen, maar de moeite waard. Als u vroeg op de dag kunt gaan, voor 10 uur, zult u getuige zijn van de lichtschacht die de tempel baadt die in de grot is gebouwd. Een geweldige plek om te bezoeken!

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Ook hier is er niet echt een die eruit springt, want we proberen graag nieuwe plaatsen uit als we reizen. Het voor de hand liggende antwoord is het Rayavadee in Railay. Het is echter best prijzig en ik zou er bij mensen op aandringen om minder geld uit te geven aan accommodatie en het geld te besteden aan ervaringen, excursies in plaats daarvan. Desalniettemin is het een waanzinnig mooi en luxe resort!

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Mijn grootste tip zou zijn: ga op verkenning!!! Je kunt Bangkok zelf verkennen, zo ver mogelijk lopen en gewoon een beetje van de gebaande paden af gaan. Natuurlijk, probeer de must-see locaties te zien, maar probeer dan ook de miljoenen verborgen juweeltjes, cultuur en mensen te vinden die Thailand te bieden heeft. Dat geldt voor elke bestemming in Thailand, niet alleen in Bangkok.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Het luie antwoord is dat je je in Thailand meestal in het Engels kunt redden. Ik spreek helemaal niet veel Thais en ik woon hier. Mai Ohw wat betekent ik wil niet, en Mai Dai wat betekent kan niet. Ze kunnen handig zijn bij het bestellen van eten enz…

#9

Phra Nang Beach op Railay

Deze foto zal zeker geen prijzen winnen, het is gewoon een foto van mijn vrouw op onze vakantie, maar voor mij betekent hij zoveel meer. Mijn vrouw is helemaal weg van Krabi en vooral van Railay, waar deze foto is genomen. Ze houdt ook van de oceaan en ik heb het gevoel dat deze foto mijn leven hier in Thailand weergeeft.

#10

Khao Sam Roi Yot

Nog een foto die mooie herinneringen oproept. Deze is genomen in een klein nationaal park genaamd Khao Sam Roi Yot. Dit is een zoetwatermeer, en een visser die zijn eten voor de dag aan het vangen is. De achtergrond van de kalkstenen kliffen maakt deze foto voor mij zoveel beter. Een van de meest serene plaatsen die ik ooit heb gezien.

Welk type / merk camera gebruik je?

Vroeger gebruikte ik een Fujifilm X-T3 met verschillende lenzen. Nu gebruik ik een Nikon Z6 met verschillende lenzen. Alle foto’s hier zijn gemaakt met een van deze twee camera’s! Ik ben tot nu toe super onder de indruk van mijn Nikon in vergelijking met mijn Fuji. De foto’s hebben een veel mooiere kwaliteit naar mijn mening.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Als mensen me willen vinden heb ik een paar opties.
Instagram
Facebook
– Youtube
Blog / Portfolio

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Ik denk dat de beste optie zou zijn om te kijken naar Derrick_2807. Hij heeft een geweldige mix van straatfotografie en reisfotografie in en rond Bangkok en Thailand. Plus hij is een super aardige kerel. Ook Dames May een mede-Brit, maar woont niet hier in Thailand, hij heeft een aantal geweldige vakantiefoto’s!

#11

Persoon die trein schoonmaakt in Hua Lamphong in Bangkok

Een foto van het Hua Lamphong treinstation in Bangkok. Ik hou van straatfotografie, ik kies vaak gewoon een locatie, ga erheen voor het eerste licht en dwaal rond tot lunchtijd. Dit is een soort weekendroutine voor mij. Dit was een van die dagen, ik koos Hua Lamphong, en liep wat rond, gaf het bijna op met niets echt heel goed, toen vond ik deze treinschoonmakers. De zon verlichtte de waternevel tegen de achtergrond en ik hou gewoon van dit beeld.

#12

Benjasiri Park in Bangkok Thailand

Dit is de oudste van al mijn opnamen! Genomen in 2016, het was onze eerste reis naar Thailand toen ik amper wist hoe ik een camera moest gebruiken. Ik had super veel geluk om dit shot te maken zonder mensen en wat wolken in de lucht om wat textuur toe te voegen tijdens de warme middag in het Benjasiri Park in Bangkok

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top