fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Het oude centraal station van Bangkok, het Hua Lamphong Station
Het oude centraal station van Bangkok, het Hua Lamphong Station

IN THE PICTURE #33

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

In deze editie niet alleen een prachtige vrouw en geweldige moeder maar ook een supergoede fotograaf! Kay is afgestudeerd op het Institute of Photography in New York en wij vinden het heel erg leuk dat we een professionele fotograaf als Kay in deze rubriek mogen presenteren! Keep on snapping dear Kay!!

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hi Thailand Magazine!

Mijn naam is Kay en ik ben een Schotse moeder van 3 kinderen die de laatste 5 jaar in Bangkok, Thailand heeft gewoond. We zijn onlangs vanuit Thailand naar Australië verhuisd en het schrijven van dit verslag was een prachtige manier om na te denken over mijn herinneringen en foto’s van dit ongelooflijke land.

Thailand is het meest sensationele, zintuiglijk overladen land en het is de reden waarom ik mijn camera heb opgepakt. Ik voelde de behoefte om zoveel mogelijk vast te leggen, want achter elke hoek schuilt schoonheid.  Door de lens van mijn camera heb ik de schoonheid van het kristalheldere water van tropische eilanden, weelderig groene regenwouden en sloppenwijken in de stad kunnen zien en documenteren. Thailand is een droom voor fotografen!!

#StayPositive,

Kay

#1

De Wat Benchamabophit (De marmeren tempel) in Bangkok

De Wat Benchamabophit (marmeren tempel) in Bangkok

Overal waar je kijkt in Bangkok, vind je schoonheid en er is nergens zo mooi en ingewikkeld als de tempels die de stad omringen. Ik hou van dit specifieke beeld omdat het de ingewikkelde details en rijke kleuren in deze Wat laat zien. (Wat betekent tempel in het Thais).

#2

Monnik op de Golden Mount (Wat Saket) in Bangkok

Boeddhistische monnik op de Golden Mount (Wat Saket) in Bangkok

Monniken zijn een alledaags beeld in Bangkok, maar het is iets waar ik nooit op uitgekeken raak. Deze monnik liep de prachtige wenteltrap af van de Golden Mount Tempel. Ik hou zo van deze foto omdat de monnik deze foto op Instagram zag en nu volgen we elkaar!!!

#3

Thaise danseressen met spatschermen tegen Covid-19 bij de Erawan Shrine in Bangkok, Thailand

Thaise dansers bij de Erawan Shrine in Bangkok

De traditionele Thaise dansers bij Erawan Shrine in het centrum van Bangkok (Siam Square) zijn het meest adembenemende gezicht. Hier zie je ze schoonheid tonen in traditionele kleding terwijl ze ook veilig blijven tijdens de Covid-19. 

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Thailand is het meest ongelooflijke land met zo veel prachtige bestemmingen; dit maakt het kiezen van een favoriet zo moeilijk!  Ik denk dat, als een familie, onze favoriete bestemming Phuket zou zijn. Een uur vliegen van de drukte van Bangkok en je landt in een paradijs vol met ontelbare stranden, spectaculaire landschappen, een architectonische goudmijn in Old Phuket Town en natuurlijk de toegangspoort tot alle ongelooflijke Andaman Eilanden zoals Koh Phi Phi, Koh Lanta en Koh Lipe.

We hebben zoveel goede herinneringen aan onze tijd in Phuket en het is geschikt voor iedereen, van gezinnen tot solo-reizigers; je kunt heerlijk eten in een strandbar terwijl je naar de zonsondergang kijkt, snorkelen in het kristalheldere water, ziplinen in het regenwoud; het is echt een plek voor iedereen!

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Een plaats die we niet hebben kunnen bezoeken tijdens ons verblijf in Thailand was Sukhothai. Als fotograaf wilde ik zo graag het werelderfgoed daar bezoeken, maar helaas werden onze reisplannen door de opkomst van de Covid-19, net als zovele anderen, stopgezet.

#4

Laem Sing Beach op Phuket

Laem Sing Beach op Phuket

Het kristalheldere water van de Andaman zee is adembenemend en we zagen dit vanaf de kant van de weg, dus we moesten de auto stoppen om het beter te kunnen zien. Dit is gebruikelijk in Phuket, als je langs de kust rijdt, springt er zomaar een prachtig strand in het oog. Dit eiland zit vol met deze prachtige baaien en stranden zoals dit strand wat Laem Sing Beach heet. Het ligt in het midden van Phuket, tussen Surin en Kamala Beach in.

#5

Een straat in Khlong Toey, Bangkok

Straten zoals deze in Bangkok

Ik heb mijn eerste jaar in Bangkok doorgebracht als leraar Engels op kleuterscholen in de sloppenwijken van Khlong Toey. Ik nam deze foto omdat ik wilde laten zien hoe georganiseerd, helder en interessant deze buurten zijn. De gemeenschap daar verwelkomde me met open armen en dit gebied zal altijd een zeer speciale plaats in mijn hart houden.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Er is echt zo veel te zien en te doen in Thailand, maar een van mijn dierbaarste herinneringen was een bezoek aan een ethisch olifantenopvangcentrum in Chiang Mai. Het was voor ons heel belangrijk om zo dicht bij deze prachtige dieren te zijn, en te weten dat ze zo goed verzorgd worden. Onze drie kinderen hielpen mee met het bereiden van hun eten, terwijl ze leerden over de olifanten en we liepen met ze naar de rivier om ze te zien baden.

Uiteraard is geen enkel opvangcentrum ideaal, want idealiter willen we dat alle olifanten vrij in het wild kunnen leven, maar dit zijn reddingsolifanten en het was onbetaalbaar om ze te zien op een plek waar ze duidelijk geliefd zijn.

Waar eet je het liefst?

Bangkok heeft de meest uitzonderlijke restaurants en mijn persoonlijke favoriet is “Sit and Wonder” een klein Thais restaurant gelegen aan Sukhumvit Road, op Sukhumvit soi 57 (zeer dicht bij Thong Lo BTS station). De kwaliteit van het eten is hier altijd uitzonderlijk en de prijzen zijn erg goedkoop. Als je een fotograaf bent, zul je dol zijn op het interieur, want het is van vloer tot dak zwart-wit beelden van Thailand en de planken zijn gevuld met vintage camera’s.

#6

Thaise Birmese spoorweg in Kanchanaburi, Thailand

Thaise Birmese spoorweg in Kanchanaburi

Thailand is doordrenkt van geschiedenis en Kanchanburi is ergens dat daarop is gebouwd. Deze reis naar Kanchanburi, reizend over de Thai-Birmese spoorweg stond al lange tijd op mijn to do lijst en het was een fantastische manier om een andere kant van Thailand te zien. De brug over de rivier Kwai en alle WO II musea en begraafplaatsen waren een must voor mij en ik was zo onder de indruk van de manier waarop de herinneringen aan de gevallenen in stand zijn gehouden. Een tragische plek om te bezoeken, maar belangrijk om onze kinderen te laten begrijpen wat daar gebeurd is.

#7

Het oude centraal station van Bangkok, het Hua Lamphong Station

Hua Lamphong Station in Bangkok

Dit is een van mijn favoriete plaatsen om te fotograferen in Bangkok. Het is een bruisend station waar alle lagen van het leven te zien zijn. Voordat de trein begon te rijden, knipten de kappers het haar op de rails en op de perrons was het altijd druk met gezinnen die eten verkochten en forenzen.

In de afgelopen maanden is duidelijk geworden dat dit station gesloten gaat worden en op een van onze laatste dagen in Bangkok moest ik terug om de architectonische schoonheid van het station vast te leggen en het gevoel dat het zwart-wit een tijdloze uitstraling aan het beeld geeft.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Tijdens ons verblijf in Bangkok hebben we veel geleerd over de lokale gemeenschappen en de goede doelen die zijn opgezet om te helpen. Een die opviel was “Steps With Theera“, niet alleen kun je er genieten van een van de beste kopjes koffie in de stad, maar je doet dit wetende dat je een beroepsopleiding centrum en koffiehuis, specifiek ondersteuning van kwalificaties en werkgelegenheid voor tieners en volwassenen met speciale behoeften in de gemeenschap te ondersteunen. Ik zou ook hun gebakken goederen en verse soepen aanbevelen, heerlijk!!!

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Ik ben van pittiger voedsel gaan houden, maar ik ben nog niet op een lokaal niveau. Ik zou altijd vragen om een beetje pit in mijn curry’s, maar het kruid in deze specifieke saus is te goed om niet te proberen. Moo Ping zijn spiesjes van varkensvlees in kokosmelk, geserveerd met kleefrijst en pikante dipsaus. Dit is een hoofdgerecht bij straatverkopers en Thaise restaurants en het is zeker wat ik het meest mis.

#8

Zonsondergang bij Kata Noi op Phuket, Thailand

Kata Noi op Phuket

Zonsondergangen in Thailand zijn uitzonderlijk, maar deze foto werd genomen op een van onze laatste avonden in Phuket. Ik wilde van elke laatste seconde genieten omdat de kleuren in de lucht voortdurend veranderen. De hartvormige wolk benam me de adem en illustreert het ontzag en de liefde die ik heb voor deze tijd van de dag in Thailand.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Mijn favoriete hotel in Thailand is het Anantara Golden Triangle in Chiang Rai. Dit ongelooflijk mooie hotel heeft het meest ongelooflijke terrein en uitzicht, evenals een olifantenopvangcentrum op het terrein. Er gaat niets boven het trompetteren van olifanten als je ‘s ochtends van je koffie geniet.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Ik zou aanraden om altijd kleine briefjes geld mee te nemen voor fooien. De meeste mensen in de toeristenindustrie hebben lage lonen en een klein beetje geld kan voor hen een groot verschil maken. Thais zijn de meest geweldige mensen en zijn altijd bereid om te helpen, je voelt je nooit verplicht om een fooi te geven maar je zult het altijd willen.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

“Chan kaw thayup khun di mi?”

Iemand vragen of het goed is om een foto van hem te nemen is heel belangrijk om te leren. Nadat ik dit zinnetje had geleerd, merkte ik dat ik meer communiceerde met de lokale bevolking en ook al was de taal duidelijk een barrière, het toonde een niveau van respect dat hen enthousiast maakte om te communiceren op welke manier dan ook, dus dit leidde tot veel gebarentaal en verbinding door hen mijn foto’s op de camera te laten zien.

#9

Een Boeddhahoofd in boomwortels, Ayutthaya

Ayutthaya : Een hoofd van Boeddha in een boom

Een typisch beeld dat al zo vaak is vertoond, maar ik ben blij dat ik dit met eigen ogen mocht zien (en fotograferen) in Ayutthaya.

#10

Kinderen van Khlong Toey in Bangkok

Helden

Het fotograferen van mensen in de sloppenwijken van Khlong Toey was een van de leukste fotografie-ervaringen die ik in Bangkok heb gehad. Kinderen stonden altijd te popelen om op de foto te gaan en daarna naar mijn camera te kijken. Ik ben dol op deze foto en heb hem “Helden” genoemd. Het Spider-Man kostuum, de liefdevolle blik van een oudere broer en alles over het hoofd gezien door een foto van de zeer geliefde Koning Rama IX.

Welk type / merk camera gebruik je?

Ik ben een Sony-liefhebber en gebruik momenteel een Sony a7iii. Mijn 70-200 lens was lange tijd mijn favoriet, maar ik ben er nu dol op om alleen met mijn 50 of 85 op pad te gaan om er zeker van te zijn dat ik mijn onderwerpen van dichtbij kan fotograferen.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Mijn Instagram is kayashtonphotography.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Bangkok is de meest levendige fotogenieke stad en het barst er van de getalenteerde straatfotografen. Ik raad je aan om eens te gaan kijken op de volgende Instagramaccounts; RDstyle photography en Louise O’Brien.

#11

Aankomende trein op de Maeklong Railway Market in de buurt van Bangkok

Maekhlong Treinmarkt vlakbij Bangkok

Deze markt stond altijd op Instagram omdat bezoekers massaal naar de markt kwamen om de trein door het centrum van deze markt te zien rijden en vol ontzag te zien hoe de verkopers hun kraampjes afbraken en weer opbouwden binnen enkele seconden na het passeren van de trein. Aangezien er vorig jaar geen internationale reizen plaatsvonden, kreeg ik de kans om in plaats daarvan Thailand te verkennen. Ik ben zo blij dat ik in staat was om deze markt te zien en ik was niet voorbereid op hoe dicht die trein komt als hij voorbij raast!

#12

Olifant in Chiang Mai

Olifanten

Deze foto is genomen toen we met de olifanten naar de rivier in Chiang Mai liepen. Het weer was niet geweldig, maar het was ongelooflijk om te zien hoe dit babyolifantje met zijn moeder meeliep en haar een paar keer bijna liet struikelen. Dit ethische olifantenopvangcentrum (Happy Elephant Home, Chiang Mai) stond ons toe om dicht bij de olifanten te komen, maar alleen als de olifanten zich op hun gemak voelden bij ons en aan het eind van de dag probeerde de baby constant te spelen met onze drie kinderen.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alles over Phuket in Thailand
Bangkok's Sky Bars & Rooftop Bars
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Back To Top