fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De bergen van Railay west in de provincie Krabi, Thailand
De bergen van Railay west in de provincie Krabi, Thailand

IN THE PICTURE #32

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand! In deze editie van In the Picture pakken we uit met een paar extra afbeeldingen, de maker stuurde ons er een paar extra op. En tsja wie zijn wij om deze dan niet te plaatsen… Thanks Prashant, hopelijk kan ook jij weer snel uit India naar Thailand reizen!  

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Namaste Thailand Magazine,

Ik heet Prashant Kumar Dubey en woon in Bangalore in India. Ik ben geboren in Rewa, gelegen in Madhya Pradesh (een deelstaat in India). De naam van de staat is Madhya omdat het in centraal India ligt. De witte tijger werd oorspronkelijk ontdekt in Rewa al 400 jaar geleden. Daarna verhuisde ik naar Bhopal (hoofdstad van Madhya Pradesh) waar ik mijn ingenieursopleiding deed. Daarna ben ik verhuisd naar Bangalore. Ik werk als software ingenieur bij Ola Cabs (rit-huurauto bedrijf). Mijn  fotografiereis begon pas in in 2013 met behulp van mijn iPhone 5s. Maar het echte feest begon pas in januari 2019 toen ik mijn eerste APSC DSLR Nikon D7500 kocht. 

Ik ben gek op reizen! De omgeving verkennen en het moment vast te leggen op mijn eigen manier. Ik sta altijd open om nieuwe dingen te leren en de  mensen die ik in mijn leven tegenkom te helpen. Ik zou graag een iets willen betekenen voor de wereld. Misschien ben ik daarom wel software engineer geworden. Hier heb ik jaren voor geleerd en ik geloof dat ik dankzij mijn opgedane kennis de wereld met technologische vooruitgang kan verbeteren.

Op een mooie toekomst!

Prashant Kumar Dubey

#1

De trappen van de Wat Phrathat Doi Suthep in Chiang Mai, Thailand

De trappen van de Wat Phrathat Doi Suthep tempel

Deze foto heeft voor mij de perfecte combinatie van schaduw en licht vanwege de bomen rondom de trappen. Deze foto is genomen terwijl ik naar de Doi Suthep Tempel in Chiang Mai ging.

#2

Floating Market in Pattaya

De drijvende markt in Pattaya

Deze foto heb ik vanaf een brug over de drijvende markt van Pattaya gemaakt. Ik hou van deze foto vanwege het perspectief.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Chiang Mai in het noorden van Thailand komt als eerste bij mij op vanwege de cultuur, de bergen, het eten, de tempels en omdat het minder verkend is dan andere bestemmingen in Thailand.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

In de toekomst zou ik graag Ayutthaya en Chiang Rai willen bezoeken.

#3

Pattaya Beach in Thailand

Pattaya Beach in uhmmm Pattaya haha

Deze Shot is een van mijn favoriete foto’s omdat ik graag met lange Exposure fotografeer. De kleuren in dit beeld zijn zo natuurlijk en ik kan uren genieten vanaf deze plek op dit strand in Pattaya. Deze foto is gemaakt in november 2019.

#4

Verlichtende letters met Bangkok

Klein kind met opgelicht Bangkok logo

Deze foto is genomen tijdens een wandeling naar een van de (nacht)markten in Bangkok. Op deze foto wordt het kind aangetrokken door het licht om mee te spelen. Ik twijfelde geen moment en maakte deze foto met dat kleine kind en het woord Bangkok als logo.

#5

Beelden van monnikken die net echt lijken in Chiang Mai

Mensachtige monnik standbeelden in een tempel in Chiang Mai

Deze foto heeft een interessant verhaal, toen ik deze tempel in Chiang Mai binnenliep dacht ik dat de monniken de Dhyana aan het beoefenen waren en dat ze echt waren. Pas nadat ik dichterbij kwam realiseerde ik me dat deze monniken niet echt waren, maar standbeelden. Ik stond gewoon perplex van de echtheid en de kunst van het detail!

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Railay Beach of Pai. Railay Beach is een van de mooiste stranden in Thailand en Pai is de meest afgelegen plek in Thailand waar ik ben geweest. Als je van de bergen en cultuur houdt, dan vind je Pai geweldig.

Waar eet je het liefst?

Als vegetariër hou ik vooral van het eten in de straten van Bangkok.

#6

Doi Pui Viewpoint in de Chiang Mai provincie van Thailand

Doi Pui Viewpoint vanaf de Doi Suthep in Chiang Mai

Deze foto is genomen vanaf het hoogste punt op de Doi Suthep, 1.685 meter boven zeeniveau, tijdens zonsondergang. De gelagerde bergen en gouden kleuren aan de horizon maakten dit moment werkelijk geweldig.

#7

Zonsondergang boven het oosten van Railay in Thailand

Zonsopgang op East Railay Beach in de provincie Krabi

Deze foto werd genomen tijdens de vroege ochtend op East Railay Beach. Ik verbleef op Tonsai Beach en moest dus vroeg in de ochtend naar het andere strand. De solo-wandeling van Ton Sai Beach naar Railay Beach duurde een uur. Maar ik ging ervoor, alleen en met een doel voor ogen, een prachtige plaatje!

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Gekookte rijst met een vegetarische salade.

#8

De bamboo bug over de rijstvelden in Pai in het noorden van Thailand

Het rijstveld bij de Bamboo Bridge in Pai

Dit is mijn favoriete plek in Thailand.  Minder verkend maar schilderachtig. Er is een kleine rivier tussen deze rijstvelden en ook een tempel aan het eind van het veld. Men vraagt een minimale betaling van 30 baht. Deze opname is gemaakt in november 2019. Ik mail jullie deze foto omdat ik van het weelderige groene veld en de natuur rondom hou. De omgeving van Pai in het noorden van Thailand is waanzinnig mooi!

#9

De bamboo bug over de rijstvelden in Pai in het noorden van Thailand

Het rijstveld bij de Bamboo Bridge in Pai

Deze foto is genomen ver van de hut in dit rijstveld. Mensen waren lekker aan het relaxen in de hut.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Het Zzhouse in Chiang Mai omdat het hostel een goede en betaalbare optie is.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Als je van plan bent om naar Thailand te reizen maak dan van te voren een lijst met plaatsen die je wilt bezoeken. Zorg er ook voor dat je voldoende tijd hebt om de stad, plaats of gebied te verkennen. Huur een scooter en verblijf in een hostel als je een backpacker bent.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Dank u -> Krub khun kha / Krub khun krub (vrouw / man).

#10

Visser op Tonsai Beach, Krabi

Longtailbootjes op Tonsai Beach in de provincie Krabi

Deze foto is genomen op Tonsai Beach, een van de meest afgelegen stranden van de provincie Krabi. Er is geen andere manier dan een wandeling door de jungle / zijkant door rotsachtige strand of boottocht.

#11

De grote witte Boeddha in Pai

Witte Boeddha (Temple on the Hill / Wat Phra That Mae Yen) in Pai

Deze foto werd genomen toen ik onderweg was naar de Witte Boeddha van Pai. Het Boeddhabeeld van ver al zichtbaar dus nam ik deze foto dichtbij het centrum, de Walking Street van Pai. De dramatische wolken leverden de perfecte achtergrond.

#12

De bergen van Railay west in de provincie Krabi, Thailand

West Railay Beach in de provincie Krabi

Deze foto nam ik op het westelijke strand van Railay. Dit is een van de mooiste stranden waar ik ooit ben geweest. Tijdens mijn bezoek in de vroege ochtend was het ook heel erg rustig. Dit strand is beroemd voor de mooie zonsondergang die je vanaf dit strand kunt zien.

Welk type / merk camera gebruik je?

Een Nikon D7500 met een statief en een ND Filter.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Geen idee maar ik vind het leuk jullie op Instagram te volgen haha

#13

Verkeer in Phuket Town

Verkeer vanuit een hotel in Patong op Phuket

Die foto nam ik met mijn statief vanuit het raam van een van de hotels in Patong waar ik in 2019 verbleef genaamd The AIM Patong. Ik hou foto’s met lange sluitertijden en ik vond dit een geweldige plaats om zo’n foto te maken.

#14

Schaduwspel in een hotel in Thailand

Schaduwspel in een hotel in Bangkok

Deze zwartwit foto is gemaakt in het Ambassador Hotel Bangkok. Ik maakte dit shot omdat het schaduw- en lichtspel op een hoogtepunt was toen deze dame uit de gang wegliep. Het maakte dit het perfecte shot met een menselijk element naast al die patronen op het beeld. Deze opname is gemaakt in november 2019.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top