fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Boomtunnel in Bang Bai Mai in Surat Thani
Boomtunnel in Bang Bai Mai in Surat Thani

IN THE PICTURE #31

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

Nog voordat we met In the Picture begonnen hadden we deze vriendelijke Thaise dame al in ons vizier. Toen we vroegen of ze mee wilde doen aan In the Picture vertelde ze ons dat we er nog niet klaar voor was. Een half jaar later kregen we een berichtje, “ik stuur je binnenkort een paar foto’s”. Nou hier zijn ze dan! Aey, dank je en blijf doen wat je doet! Superleuk om je in onze rubriek te mogen tonen, je doet het geweldig!

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Sawasee ka beste lezers van Thailand Magazine,

Ik ben “Aey” uit Bangkok, Thailand. Professioneel accountant is mijn brood en boter. “Fotografie is mijn serieuze hobby” zei mijn fotografieleraar 😊.

Foto’s kunnen me helpen verhalen te vertellen van binnenuit zonder woorden. Ik spring in een andere wereld wanneer ik met mijn dierbare camera’s ben 😊. Fotografie is inderdaad mijn echte therapie, ongeacht de pijnen die ik ervaar. Ik ben waarschijnlijk 5 á 6 jaar geleden begonnen met fotograferen toen ik Instagram verschillende mooie foto’s daarop ontdekte. Zelf begon ik toen ook met het uploaden van foto’s op het platform. In die tijd dacht ik “kon ik maar op een dag een paar door mijn ogen maken”. Ik ben toen eind 2019 gaan studeren hoe ik foto’s moest maken met de docentengroep van snappix_th.

Ook verblijf ik graag op platteland om graangewassen te verbouwen waar ik tegelijkertijd kan genieten van het scjhieten van foto’s. Foto’s maken van het landelijke en eenvoudig leven en vervolgens delen met de wereld. En hoewel ik geen fotograaf ben, is een grote droom van mij om stichtingen te helpen met het maken van foto’s om fondsen te werven voor het platteland of dorpen in nood. Of ziekenhuizen en andere organisaties waarvan ik zie dat ze fondsen werven en mensen in nood echt helpen. Ik zou tenminste kunnen helpen iets te doen voor mijn samenleving en het land waar ik woon.

Voor jullie informatie, ik werk bij de Krung Thai Bank op de afdeling Global Markets waar ik mij bezighoud met de handel in forex, derivaten, obligaties, schuldbekentenissen, aandelen, grondstoffen, financieel advies enz. Ik ben afgestudeerd aan de Thammasat Universiteit in accounting.

Mijn oprechte dank gaat uit naar Ilonka en Riel die vertrouwen in mij hebben en mij steun en gelegenheid geven om Thailand verder te verkennen en momenten vast te leggen die ik met jullie allen hier kan delen. Ook dank ik mijn broers, mijn twee vrienden en mijn zus om mij te begeleiden en de momenten vast te leggen die ik wil.

Laten we genieten van mijn 12 foto’s ^ ^, waarvan ik blij ben om deze met je te delen. Meer foto’s zijn allemaal verzameld in mijn Instagramaccount. Hoop dat je geniet!

Groeten uit Thailand,

Punnapassorn Siriratanasak (bijnaam Aey)

PS Ik wil graag afsluiten met de volgende woorden.
“A true photograph need not be explained, nor can it be contained in words” and “In wisdom gathered over time I have found that every experience is a form of exploration”
– Ansel Adams – 

#1

Iemand in kostuum bij de Wat Nakorn Luang van Ayutthaya in Bangkok

Dit is de eerste reis vanuit Bangkok vorig jaar in 2020. Deze traditionele Thaise kostuumjongen hielp me de Grote Boeddha te vinden bij Wat Nakorn Luang in de provincie Ayutthaya. Hij wist niet waar hij was, maar hij liep en liep onophoudelijk tot we hem vonden. Zo onder de indruk van zijn vrijgevigheid en inspanning. Niet alleen het kostuum dat hij droeg, maar de manier waarop hij met ons sprak, ook de traditionele Thaise zoetklinkende manier van communiceren… gaf me het gevoel dat we terug waren in de Ayutthaya periode waar Ayutthaya de hoofdstad van Thailand was.

#2

Vanaf de Doi Sa-Ngoe in Chiang Rai

Vroeg in de ochtend opstaan en zo opgewonden zijn om het ochtendgevoel van Doi Sa-Ngoe, Chiang Rai vast te leggen. Mijn lieve jongere broer is nog niet wakker, dus het is een goed moment voor mij om het gevoel van de natuur over de grens met Myanmar vast te leggen.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Moeilijk om favoriete bestemming te zeggen… aangezien ik nauwelijks andere bestemmingen in Thailand bezoek. Ik heb net een paar bestemmingen afgereisd toen Thailand Magazine me de kans gaf om 12 foto’s over Thailand in te sturen 😊. Ik heb liever bergen dan oceaan zoals Chiang Rai, Chiang Mai en Nan. Bergen, een laag van mist, de nevelige sfeer, groene scènes bieden mij een goede dynamiek. Daarnaast hou ik van wandelen… het voelt goed om naar boven te klimmen en de scène op de top te zien… Dit is een hele uitdaging en vereist vastberadenheid om het te voltooien.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Zoals onder mijn antwoord op de vraag hierboven, Chiang Rai, Chiang Mai en Nan. Ik zou graga een biologische boerderij willen bezoeken, mooie berglandschappen, rijstveldvelden, groen bossen. Helaas zijn alle trips geannuleerd sinds Covid-19 zich ook in Thailand heeft verspreid.

#3

Zoals mijn broer mij mededeelde tijdens onze Chiang Rai trip, hij zei… “Kop op en geniet van de scènes om je heen en niet alleen op en neer swipen op die smartphone van je terwijl je in de auto zit.. Geluk is een reis, geen bestemming”. Mijn ex-collega bracht me naar White Bridge… Op weg naar die brug, liepen we langs het supergrote veld waar koeien en boeren genoten van hun leven voor zonsondergang… Het boerenleven met de natuur… bomen, grond, koeien… buffels en ga zo maar door… Mijn ex-collega vroeg of ik naar beneden wilde gaan om daar wat foto’s te maken. Natuurlijk zei ik “ja” 😊. En dit is een van de foto’s waar ik echt de geur van het veld en de koe rook…^^.

#4

De vallei Chang Moob in de buurt van Chiang Rai, Thailand

Kijk voorbij het horizontale land, weinig gras, berg en hemel waar de zon zijn hand uitwuift om te rusten tegen het einde van de dag. Weg zijn van computers om frisse lucht te voelen, blootgesteld te worden aan de zon, de ogen de natuur te laten observeren… Hier voor je is Chang Moob in de omgeving van Chiang Rai. Het was niet onze planning om dit gebied te bezoeken. Zoals men zegt… “Geluk is de reis, niet de bestemming”. We zagen massa’s auto’s en mensen deze plaats bezoeken. Die moesten we dan maar volgen 😊, en inderdaad, een heel mooi landschap.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Dit hangt natuurlijk van een persoonlijke voorkeur af. Als je van steden houdt, dan zijn Bangkok en Chiang Mai een aanrader. Als je van frisse lucht en zee houdt, dan zijn Hua Hin, de provincie Prachub Kiri Khan, Phang Nga / Khao Lak, de provincie Satun (bekend van o.a. Koh Lipe en Tarutao National Park en de provincie Krabi (zoals Railay en Ao Nang) leuke bestemmingen om te bezoeken.

Hou je van wandelen door een mooie boos of fris berggebied bezoek dan vooral het noorden zoals Chiang Rai, Chiang Mai, Pai en de provincie Nan. Wil je cultuur en historische bestemmingen bezoeken, dan zijn Ayutthaya en Sukhothai fantastische provincies om te bezoeken. 

Waar eet je het liefst?

Mijn favoriete restaurant is het Little Sunshine Café, een leuk en gezellig restaurant gelegen aan Wireless Road in Bangkok. Alle ingrediënten zijn biologisch. De eigenaar is Khun Puay die een van de tien bekendste diëtisten van Thailand is. Ze is heel creatief en haar menu’s zijn uniek die een fantastische smaak opleveren. Elk gerecht is zelfgemaakt door haar team. Haar eten varieert van Thais, Chinees, Frans, Japans, Korea en nog veel meer landen.

Ze mengt en mixt vanuit haar creatieve stijl. Ik heb foto’s gemaakt van haar speciale tafels en ik heb het gevoel dat elk gerecht dat ze aan haar klanten geeft met hart en ziel gekookt is. Alles is delicaat bedacht en gecreëerd met kleine bloemetjes, saus, honing en nog veel meer. Sommige van haar gerechten staan ook op mijn IG. Haar bakkerij is ook fantastisch. Ik heb daar al heel wat gekocht en maak eerst foto’s voordat iemand zijn tanden erin kan zetten… maar niemand weigert te wachten hahaha. De drankjes zijn ook erg lekker… met een fusion mix die ze maakt… oh man…. Dit moet je proberen! Geloof me maar, check haar restaurant op Instagram.

#5

Boeddhistische monnikken in de rij van de stad Surat Thani tijdens Covid-19

We kwamen in Surat Thani tijdens de Covid-19 periode. Monniken liepen door de straten om zoals gewoonlijk voedseloffers van dorpelingen te krijgen. Ze pasten ook sociale distantie toe en droegen maskers om zowel zichzelf als de dorpelingen te beschermen. Dit zie je bijna niet tijdens een normale situatie 😊. Dit is het Thaise ochtendleven in Surat Thani waar ik de weg afliep in de buurt van ons hotel… Kostbare tijd voor mij want twee vrienden waren nog steeds blij om op bed te liggen ^^.

#6

Cheow Lan Lake, het meer van Khao Sok National Park in de provincie Surat Thani, Thailand

Hier was het echt genieten van de tijd in het Khao Sok National Park! Deze reis op longtailboot begon richting het Guilin Viewpoint op het Cheow Lan Lake. Handen zwaaien om vrienden te begroeten die we net op verschillende boten hebben ontmoet. Ik kan niet zoveel foto’s maken als ik wil delen, maar alle herinneringen zijn een schat voor mijn hart.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Mijn favoriet is verreweg Meloliz, een bakkerij en koffieshop gevormd door 3 jonge eigenaren. Een van hun familieleden is allergisch voor melk, gluten, eieren en nog veel meer. Daarom creëerden de eigenaren een veganistische bakkerij met producten van verschillende soorten ingrediënten die glutenvrij en veganistisch zijn. De smaak van hun bakkerij en dranken zijn zo super…

Hun smeltende chocolade zijn vergelijkbaar met Royce chocolade uit Japan … en de citroentaart is zo ontzettend goed. Je kunt zoveel nemen als je wilt want alles is zonder suiker en vetarm gebakken… Jawel, je kunt nog steeds genieten van een bakkerij waar geen melk en eieren zijn gebruikt. Mijn familie houdt zoveel van dit café. Deze lokale jonge ondernemers beheren hun café met een leuke en gezellige minimale sfeer… Nog een café waar je heen moet! Er zijn drie winkels in Bangkok. Check hun Instagram op meloliz.healthy.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Mijn voorkeur gaat uit naar een Thaise salade met dressing zonder suiker en msg. Een ander gerecht is soep, vooral Tom Yum met champignons. Ik hou van de zure en pittige smaak die de unieke Thaise smaak zijn.

#7

Hoe traditionele Thaise kleding wordt gemaakt in de Wat Ton Kaew (tempel) van Lamphun

Tegenwoordig wordt onze kleding meestal met machines gemaakt, waardoor fabrikanten tonnen kleding kunnen produceren en op grote schaal kunnen besparen. Kleding die met een handweefgetouw wordt gemaakt, is aan het verdwijnen omdat het tijd en moeite kost om met een creatieve geest kleding te maken. Ik voel dat dit een van de Thaise schatten is van handgemaakte kleding waarin we ons hart leggen; Zo genereren we prachtige handgemaakte kleding waar we trots op mogen zijn. Dank aan mijn lieve zus en ex-collega die me meenam naar de Wat Ton Kaew (tempel) in Lamphun, Thailand

#8

Mistbank gezien vanaf Doi Pha Tung, Chiang Rai

De natuur beloont ons voor de lange weeg naar de Doi Pha Tung, een berg in de Chiang Rai provincie. Wakker worden om 05.30 uur met 18 graden Celsius. IJskoud voor mijn broer en mij die normaal aan 30 graden gewend zijn. Dit was de eerste keer dat we een mistige zonsopgang zagen. Niemand te zien omdat we op een andere manier kwamen dan de meeste mensen gingen. Mijn broer zag dat er voetafdrukken waren en zei ‘laten we op verkenning gaan’. Ik stopte bijna met ademen toen ik naar boven klom… Nogmaals… wees open minded als je reist en je zult genieten en nog meer kunnen ervaren… Heel erg bedankt, broertje.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Rest Detail Hotel in Hua Hin (provincie Prachub Kiri Khan) komt als eerste bij mij op als mijn favoriete hotel. Het hotel ligt dichtbij de oceaan. Kan op elk moment een mooie zonsondergang en zonsopgang krijgen. Het eten is ook erg lekker en het personeel is zeer beleefd en professioneel. De dienstverlening van dit hotel is geweldig!

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Weet wat je wilt. Bestudeer in welke periode van het jaar je kunt genieten van wat je nodig hebt op de plaatsen die je wilt bezoeken. Ga genieten van het lokale eten, de avondmarkt, de lokale plaatsen en je doet unieke ervaringen op! Ook vind je sommige handgemaakte producten die je misschien nergens anders vindt.

Wees voorbereid om plaatsen te bezoeken die meer tijd kosten dan je eerder had ingepland. Het verkeer in Thailand, vooral in Bangkok en Chiang Mai, is niet zo goed. Verkeer kan ervoor zorgen dat je een aantal mooie scènes of bestemmingen mist die je wilt zien of waarvan je wilt genieten.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

 • Het eindwoord van zinnen voor mannen om respect en beleefdheid te tonen is “krub” en “ka” voor vrouwen.
 • Wees attent – Kreing Jai => dit is een vrij typisch karakter voor Thaise mensen.
 • Kan dit worden afgeprijsd => Lod Ra ka Noi Dai Mai krub of ka … dit wordt normaal gesproken gebruikt wanneer je over de prijs gaat onderhandelen met lokale verkopers.
 • Aanbevelen => Nae Num bijv. Beveel heerlijk eten aan => Nae Num Ar Harn Aroi Hai Noi Si krub / ka.
 • Heerlijk => “Aroi”

#9

Kastanjeverkoper in

Sommige mensen hebben geen keuze om in hun levensonderhoud te voorzien. Deze oude dame leek zo’n persoon te zijn. Ze was meer dan 70 jaar oud toen ze kastanjes verkocht. De smaak van kastanjes is zo geweldig. Haar klanten stonden in de rij en wachtten lang, het duurde ongeveer 20-25 minuten voordat de kastanjes klaar waren om gegeten te worden. Ze zorgde voor het hele proces, van het spoelen van de kastanjes, het uitdrogen, het overgieten in een grote pot met zwart zand en het roeren met haar hand terwijl de potten ronddraaien en superheet waren… Een andere dame die naast haar fruit verkocht, hielp haar om de kastanjes gratis te verkopen. Wees dankbaar voor wat je hebt en wie je bent.

#10

Zondsondergang in Chinatown van Bangkok

Laten we naar huis gaan…
Samen…
De zon was al onder… het is genoeg geweest voor vandaag. Dit leven van deze weg begint pas. Chinatown in Bangkok is waar supergoede en lekkere streetfood voor jou klaarstaat… Loop, eet, loop en eet weer al sloffend langs de weg… De volgende dag moet je wel sporten om te verbranden wat je hebt gegeten. Hahaha. Kom, laten we naar Chinatown gaan ^^. Dit is de laatste foto die ik heb gemaakt toen ik me ontmoedigd voelde… omdat ik die dag geen foto heb kunnen maken… Ik probeer straatfoto’s te maken. Waarom? Het toont echt een openhartig gevoel. Vol emoties, uitdrukkingen en elke foto is uniek. Ik heb niet echt de kans om terug te gaan en het opnieuw te doen…

Welk type / merk camera gebruik je?

Mijn belangrijkste uitrusting voor landschaps- en straatfotografie is een Canon met sigmalens en mijn belangrijkste uitrusting voor minimale en straatfotografie is een Sony camera.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Mijn Instagram: Happy_pun_aey (ter verduidelijking haha… Pun is eerste lettergreep van mijn volledige naam en Aey is mijn nickname).

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Uhmmm ik kan er zoveel aanbevelen haha…Hieronder een aantal.

 • Tuei_ps : Hij is mijn straat leraar fotograaf
 • Chanin_Ong: Hij is mijn vriend die ik geniet van zijn landschapsfoto’s en ook een van IG vrienden die me steeds inspiratie geeft om foto’s te maken
 • Pix.4pics: Hij is een vriend van mijn vriend die zeer mooie landschapsfoto’s maakt
 • Taveepong_street: Hij is een van de beroemde Thaise straatfotografen
 • Phichaikaewvichit: Hij is mijn minimale fotografieleraar
 • Snackshot_ig: Hij is een van de Snappix_Th leraren die van landschapsfoto’s houdt
 • Blowithand: Hij is mijn grote voorbeeld als fotograaf
 • Hasinghaa: Hij is een van mijn leraren over fotografie
 • Pawaris.arm: Hij is een mijn vriend via IG-account

#11

Phra Tad Ha Ri Poon Chai in de provincie Lamhpun, Thailand

De meeste Thais zijn Boeddhisten. Tempels zijn plaatsen waar mensen samenkomen om een wens te doen, de Dhamma te beoefenen, respect te bidden voor Boeddha en hun geest leeg te maken. Deze tempel heet Phra Tad Ha Ri Poon Chai in de provincie Lamphun, gelegen in het noorden van Thailand. Er zijn klokken geplaatst op elk standbeeld. Wij geloven dat als we klokken luiden, we heel beroemd zouden zijn, net als het geluid van klokken dat over een grote afstand weerklinkt.

#12

Boomtunnel in Bang Bai Mai in Surat Thani

Dichter bij de dorpelingen en de oudsten kunnen steunen om hun brood te verdienen door boomtunnels. Dit dorp heet Bang Bai Mai in Surat Thani, Thailand. Een groot aantal lokale levensmiddelen, fruit en groenten worden verkocht door de dorpelingen. Familie kan tijd samen doorbrengen terwijl ze meerdere economische inkomensverdeling krijgen 😊.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top