fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Zwemmen in de zee van het paradijs wat Thailand heet
Zwemmen in de zee van het paradijs wat Thailand heet

IN THE PICTURE #30

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand! Leuk om ein-de-lijk eens een Belg in ons te lijstje te mogen toevoegen! En wat voor een, deze Vlaming woont al jaren in Thailand en maakt supermooie foto’s! We volgen hem al geruime tijd op Instagram en zijn erg verheugd dat ook hij meedoet aan In the Picture! Salut uit Nederland beste Jan, tot sebiet!

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Beste lezers van Thailand Magazine,

Ik ben Jan De Rycke, geboren en getogen in Antwerpen, België. Ik woon al 8 jaar in Thailand, en schrijf dit bericht vanuit Koh Chang waar ik leef als ik niet door Thailand reis. Tijdens mijn vele reizen begon ik met fotografie en dat werd mijn passie. Het is nu een deel van mijn dagelijks leven. Geniet van een aantal van mijn persoonlijke favoriete foto’s.

Groeten uit Thailand,

Jan

#1

Wai Chaek Beach op Koh Chang

Hier loop ik over het strand van Wai Chaek Beach. Dit is werkelijk een van de mooiste stranden van Koh Chang en alleen bereikbaar met de boot of een jungletrekking van 4 km. Op dit strand ben je bijna altijd alleen.

#2

Wai Chaek Beach op Koh Chang

Plat op mijn rug in het zand is de beste plek om te genieten van verlaten stranden. Deze foto met mijn drone is gemaakt op Wai Chaek Beach, een strand in het uiterste zuiden van Koh Chang. Het strand is alleen bereikbaar per boot of na een trekking van 4 km door de jungle.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Voor mij is dat Koh Chang, het eiland waar ik woon inclusief de omliggende eilanden. Ik hou van de landschappen en de mensen hier. Het voelt bijna alsof ik in Jurassic Park woon.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Chiang Mai, na al die jaren in Thailand nog nooit geraakt. Dus in mei wordt dat mijn eerste stop! 

#3

Wat Ratchanatdaram in Bangkok

Bangkok is een prachtige stad! In Bangkok zijn er ontelbaar veel tempels te bezoeker maar dit is voor mij ook een van de mooiste! De Wat Ratchanatdaram, ook wel bekend als de Loha Prasat. Deze tempel was vroeger helemaal zwart en is nu herschilderd.

#4

Wat Arun in Bangkok

De Wat Arun, ook wel bekend als de tempel van de dageraad. Voor mij persoonlijk een van de mooiste tempels van Bangkok. De Wat Arun ligt net naast de Chao Phraya rivier. Als je helemaal naar boven klimt heb je een prachtig uitzicht over de oude en nieuwe skyline van Bangkok. Geweldig!

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Als je in Thailand bent bezoek dan ook zeker Koh Mak en Koh Kood. Deze eilanden vlakbij Koh Chang zijn echt prachtige pareltjes en minder bekend dan alle eilanden in het zuidoosten van Thailand zoals Phuket, Koh Lanta en Koh Phi Phi. Maar ook zeker minder bekend als de eilanden Koh Tao, Koh Phangan en Koh Samui.

Waar eet je het liefst?

Jay Fai in Bangkok, Streetfood met een Michelinster! Het kan niet beter dan dat!

#5

Auto op een weg in Koh Chang, Thailand

Mijn wagen brengt me overal! Ik parkeer het liefst zo ver mogelijk van de beschaving, ga vervolgens even op mijn dak staan en maak wat drone shots. Zoals deze foto gemaakt in het oosten van Koh Chang, het eiland waar ik woon.

#6

Lonely Beach op Koh Chang, Thailand

De sfeer tijdens de avonduren in de omgeving van Lonely Beach op Koh Chang. Voor mij geeft dit beeld de typische sfeer van Thailand weer. Het gevoel van vrijheid, het echte Thailand.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Het Fig Cafe in Koh Chang.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Kao Man Gai = Gekookte kip op rijst. Heerlijke authentieke smaken, niet te pittig maar zoooo ontzettend lekker 😊

#7

Zwemmen in de zee van het paradijs wat Thailand heet

Dit is wat ik het liefste doe! Rondvaren tussen de omliggende eilanden van Koh Chang en genieten van een frisse duik 😊

#8

Een strand op Koh Kood in Thailand

Deze foto heb ik met mijn drone op Koh Kood gemaakt. Dit eiland niet ver van Koh Chang is een van mijn favoriete eilanden in Thailand! Je vindt hier prachtige eindeloze stranden. Hier geniet ik van de zonsondergang terwijl ik chill op een palm swing, zoals dat heet (schommel aan een palmboom).

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Ik ben een grote fan van de resorts van de Santhiya groep vanwege het design en het gebruik van natuurlijke elementen in hun accommodaties. Momenteel hebben ze vier resorts. Santhiya Resort & Spa op Koh Yai Yai, Santhiya Resort & Spa op Koh Phangan, Santhiya Tree op Koh Chang en Santhiya Natai Resort & Spa op Phuket.  

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Plan niet te veel, geniet gewoon van je reis.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Pai Nai betekent waar ga je heen? Thaise mensen hebben de neiging om te willen weten waar je heen gaat of vandaan komt.

#9

Sea La Vie Bar op Koh Lipe

De Sealavie Beach Bar op Sunrise Beach van Koh Lipe. Zalig genieten van een koud biertje en een prachtig uitzicht in een castaway decor.

#10

Palmbomen en strand

Palmboom en zee split… Mijn favoriete combinatie, half palm half zee, gewoon genieten!

Welk type / merk camera gebruik je?

Ik heb een Canon EOS R5 en een Canon EOS 1DX MARK II. Dan heb ik nog een DJI Mavic 2 pro drone en een aantal GoPro’s.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Jullie kunnen al mijn foto’s op Instagram vinden.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Mijn vriend Floris Hermans, aangezien we veel samen gaan fotograferen 😊.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top