fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Boot 813 als monument voor de slachtoffers van de 2004 Tsunami in Thailand
Boot 813 als monument voor de slachtoffers van de 2004 Tsunami in Thailand

IN THE PICTURE #28

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand! Deze keer de goedlachse Nicky Cambridge die sinds haar bezoek aan Khao Lak in Thailand haar hart verloor. We zijn blij dat je wat mooie foto’s met ons wilt delen Nicky!

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo.  Mijn naam is Nicky Cambridge en ik woon in Engeland, UK. Ik hou van reizen en Thailand is een van mijn favoriete plaatsen. Ik hou van fotograferen, ik doe het al enkele jaren als hobby, het is mijn passie en ontspanning, dus ik was erg blij om gevraagd te worden voor In The Picture. Ik ben 3 keer in Thailand geweest, en zou graag nog eens teruggaan.

Groetjes uit Engeland,

Nicky

#1

Olifanten bij het Phuket Elephant Sanctuary

De olifant is het nationale dier van Thailand en zijn diep in de Thaise cultuur ingeworteld.

De behandeling die de olifanten krijgen als ze gedwongen worden om te werken, hetzij voor toerisme, hetzij voor houtkap, is zeer wreed. Voordat we de olifanten zagen, bekeken we een video over hoe ze werden getraind, en het was moeilijk om naar te kijken. Gelukkig wordt dit nu meer algemeen erkend en worden olifanten beter beschermd, en zijn er veel opvangcentra voor gepensioneerde olifanten.

We bezochten het prachtige Phuket Elephant Sanctuary, een van de weinige echt ethische olifantenopvangcentra die er zijn. Je mag er niet op rijden, baden of ze aanraken. Je krijgt de kans om ze te voeren, met ze te wandelen en ze te observeren, en het was een voorrecht om ze vrij, gelukkig, veilig en verzorgd te zien leven, vooral in zo’n mooie omgeving. Ethisch toerisme is zo belangrijk.

#2

Zonsondergang op Nang Thong Beach, Khao Lak

Een mooie zonsondergang op Nang Thong Beach in Khao Lak. Ik zal nooit genoeg krijgen van dit uitzicht, en de verschillende kleuren die de lucht kan aannemen.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Khao Lak is momenteel mijn favoriete bestemming in Thailand. Ik ben er twee keer geweest, en het is een prachtig deel van Thailand waar genoeg te zien en te doen is. En tocht heeft deze plek zijn authenticiteit weten te behouden en is het er niet te druk of volgebouwd. Ik hou van de relaxte en vriendelijke sfeer, en het prachtige landschap.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik zou graag Koh Samui bezoeken, en ook Bangkok. Ik ben in 1999 in Bangkok geweest en dat was een geweldige ervaring. In die tijd waren ze de BTS Sky Train aan het bouwen. Ik zou er graag nog eens teruggaan, want ik weet zeker dat er heel erg veel veranderd is.

#3

Sail Rock op Koh Similan - eiland nummer 8 van de Similan Eilanden van Thailand

We vonden het geweldig om enkele eilanden te bezoeken, waaronder de Similan Eilanden. Zwemmen, snorkelen, en genieten van de stranden en de natuur. Het was echt een paradijs.  Dit is Sail Rock, op Koh Similan, eiland nummer 8. Een heerlijk dagje genieten van de prachtige Andamanse Zee.

#4

Longtailboten aan de kust van een van de Surinn Eilanden van Thailand

De prachtige rust van de Surin Eilanden. Weelderig groen met witte zandstranden. Ik hield van de kleurrijke rijen vissersboten aan de kust.  De Surin Eilanden zijn druk in het hoogseizoen. Het was leuk om de eilanden te zien voordat het druk werd, om te zien hoe vredig ze kunnen zijn.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Als je op zoek bent naar een familievakantie, of een rustige vakantie met z’n tweeën, dan raad ik je zeker Khao Lak aan. Het heeft bars en restaurants, veel plaatsen om te zien en te bezoeken, veel excursies maar het is niet te druk. Het is niet vol met nachtleven als je een feestvakantie wilt, het naburige Phuket is beter voor dat. Khao Lak heeft prachtige stranden, regenwouden en watervallen zoals de de Ton Cha Fa waterval.

BEKIJK OOK
Picture This #26 en Picture This #27 met een selectie van prachtige foto’s van Khao Lak

Waar eet je het liefst?

Er zijn zoveel goede restaurants in Khao Lak, dat het moeilijk is om te kiezen. Ik vond het eten in Noms Family Restaurant en Mojo Restaurant heerlijk. We hebben ook genoten van het eten in de kraampjes op de Bang Niang Night Market, hoewel ik moet toegeven dat ik niet dapper genoeg was om de insecten, wormen of kikkers te proberen!

#5

Royal Thai Navy Third Fleet Turtle Nursery in Khao Lak

We bezochten de Royal Thai Navy Third Fleet Turtle Nursery in Khao Lak. Het is een natuurbeschermingscentrum dat voor babyschildpadden zorgt en ze daarna weer uitzet in het wild. Het waren een paar geweldige uren om over ze te leren, hoe ze verzorgd en vrijgelaten worden, en de kans om ze te voeden.

#6

Boot 813 als monument voor de slachtoffers van de 2004 Tsunami in Thailand

Khao Lak was één van de zwaarst getroffen gebieden door de Tsunami op tweede kerstdag 2004. Politieboot nr. 813 lag voor anker ongeveer 1 zeemijl voor de kust van Khao Lak. Toen de tsunami toesloeg, werd de boot bijna 2 kilometer landinwaarts meegesleurd, tot waar hij nu ligt. Dit is waar het Internationale Tsunami Museum is. Het is een kleine, informatieve en interessante plek om te bezoeken, en het verbaasde me en maakte me nederig om te zien hoe de gemeenschap Khao Lak langzaam heeft herbouwd om nog steeds een mooie, spannende en authentieke plek te zijn om te bezoeken.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

The Monkey Bar en The Forest Bar in Khao Lak, leuke plekken om te relaxen voor een drankje, live muziek en een geweldige sfeer.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Mijn favoriete Thaise gerecht? Dat is een moeilijke! Te veel heerlijke keuzes.  Ik was dol op Thaise gebakken rijst, ik had een gerecht dat werd geserveerd in een ananas in Noms Family Restaurant, en het was geweldig! Zoveel geweldige Thaise gerechten om uit te kiezen. Ik ben ook dol op hun Thaise garnalen, inktvis en pad thai.

#7

Kanotocht over de Sang Nee rivier, beter bekend als the little amazon

We hebben een excursie gedaan met een kanotocht over de Sang-Nea rivier, ook wel bekend als de “Kleine Amazone”. Als je geluk hebt zie je wat van het lokale wildleven waaronder apen, slangen en vogels. Wij zagen een paar slangen hoog in de bomen, en een paar vogels. We hebben geen apen gezien, maar we konden ze zeker horen, ze waren erg luid!!! Ik hield van de jungle geluiden! De kanotocht was leuk, erg rustig en de Banyan bomen van het regenwoud waren prachtig, ik vond het prachtig hoe ze draaiden en een bedekking over de rivier maakten. De trip was inclusief het bekijken van de lokale markt van Takua Pa, een bezoek aan de Tam Nang waterval in het serene regenwoud van Sri Phang Nga National Park, en een bezoek aan de oude stad.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

In Khao Lak verbleven we in het aan het strand gelegen SeaView Resort. Dit is een groot complex met een verscheidenheid aan accommodatie, waaronder familiesuites. Het heeft drie zwembaden, restaurants, pool- / snackbar, koffieshop, kinderclubs, spa en fitnessruimte, tennisbanen. Op een goede locatie (Nang Thong Beach). Zeker aan te bevelen.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Ik heb er een paar:

  • Maak altijd gebruik van ethisch toerisme als je olifanten bezoekt, het is zo belangrijk voor hun welzijn na wat ze hebben meegemaakt, en het geld dat u in deze reservaten uitgeeft helpt om hun verzorging te financieren en niet om wreedheid te financieren.
  • Wees je ervan bewust wanneer het regenseizoen is waar je van plan bent heen te gaan als je veel regen wilt vermijden!
  • Probeer het Thaise straat- en marktvoedsel, het is authentiek en heerlijk!
  • Probeer zoveel mogelijk plaatsen te bezoeken / excursies te maken als je kunt, er zijn zoveel geweldige dingen te doen en mooie plaatsen te zien.
  • De Thaise mensen zijn vriendelijk en hoffelijk, wees ook vriendelijke en hoffelijk terug.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Ik kom niet verder dan Sawasdee ka / krub haha. Dat is hallo in het Thais.

#8

Zonsondergang op Nang Thong Beach, Khao Lak

Nog een mooie zonsondergang op Nang Thong Beach. Het had het grootste deel van de middag geregend, en toen we teruggingen naar onze kamer kwam de zon tevoorschijn en verlichtte de lucht in een glorieuze kleur.

#9

Tam Nang Waterval in Khao Lak

We maakten een trektocht door het regenwoud van Sri Phang Nga National Park naar de Tam Nang waterval, die van een 60 meter hoge rotswand naar beneden stortte, en omgeven was door weelderig groen. Het was prachtig en zo vredig. Je kon met de Mahseer Barb Fish in het basin als je wilde!

#10

Kale boom op White Sand Beach van Khao Lak

Er is overal schoonheid in Khao Lak, van de prachtige stranden, verbazingwekkende regenwoud, en prachtige zonsondergangen. Ik zag deze kale boom op White Sand Beach, waarvan ik dacht dat het een mooi contrast was met de weelderige groene bomen in het regenwoud.

Welk type / merk camera gebruik je?

Een Nikon 5300.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Ik denk dat je Paul en Carole van Like to Travel moet vragen om mee te doen, want zij houden wel van reizen en Thailand is een van hun favoriete bestemmingen. 

#11 (bonus)

De vuurtoren van Khao Lak op Nang Thong Beach tijdens zonsondergang

Een van mijn favoriete dingen in Thailand waren de fantastische zonsondergangen. Misschien een cliché voor fotografie! De vuurtoren op het strand van Nang Thong zorgt voor prachtige foto’s van de zonsondergang, ik heb er letterlijk honderden genomen!

#12 (bonus)

Storm boven Khao Lak in Thailand

We gingen naar Khao Lak aan het einde van het regenseizoen. De ochtenden waren zonnig, en als de ochtend overging in de middag zag je de wolken overkomen vanuit het regenwoud. Het regende de meeste dagen, maar het hield je zelden tegen om iets te doen. We vonden het nog steeds leuk om een wandeling langs het strand te maken. Deze stormwolken waren geweldig, een paar minuten nadat we deze foto hadden genomen stortte het met donder en bliksem naar beneden, we moesten dekking zoeken! Gelukkig vonden we die in een schattig strandtentje, en keken we naar de rest van de storm tijdens een smakelijke lunch.

BEKIJK OOK DE VOLGENDE ARTIKELEN

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top