fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Een boot waar bouwmateriaal mee wordt verscheept op Railay in Thailand
Een boot waar bouwmateriaal mee wordt verscheept op Railay in Thailand

IN THE PICTURE #27

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand! En wederom doet er een Nederlander Nederlander mee aan deze In The Picture rubriek! We volgen Ewout al een tijd op Instagram en vinden het daarom heel leuk dat ook hij Thailand laat zien door middel van een aantal bijzondere beelden. Thanks Ewout! 

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hoi Thailand Magazine,

Ik ben Ewouter, een professioneel fotograaf geboren in Weert (Limburg) vervolgens de eerste zes jaar van mijn leven in België gewoond en toen verhuisd naar Oppenau in Duitsland. Tegenwoordig woon ik weer in Nederlands, in het Brabantse Den Bosch om precies te zijn.

Ik begon met foto’s schieten in 2009 waarbij ik al snel de smaak te pakken kreeg, een paar jaar later besloot ik dit professioneel aan te pakken en dat doe ik nog steeds. Dankzij mijn toerisme opleiding kreeg ik de kans om te reizen wat er weer voor zorgde dat ik door middel van beelden mijn reizen zo goed mogelijk wilde vastleggen. En nu ben ik fotograaf. Ik probeer daarom ook zoveel mogelijk te reizen en heb al veel van de wereld mogen ontdekken, maar nooit genoeg haha.

In deze In the Picture deel ik een aantal foto’s met jullie van mijn laatste paar reizen naar Thailand, de kwaliteit van mijn foto’s is de laatste jaren zo verbeterd, waardoor ik voornamelijk de nieuwste laat zien.

Hopelijk kunnen we snel weer reizen! Hou vol!

Ewouter Blokland

#1

Uitzicht vanaf Bayoke Tower over de Skyline van Bangkok, Thailand

Deze foto is genomen op de top van het hoogste gebouw in Bangkok op dat moment, de Bayoke II toren. Een fenomenaal uitzicht dat een beetje laat zien hoe massaal deze stad werkelijk is.

#2

Aankomst op Koh Phi Phi

Als je aankomt op de Phi Phi eilanden, is dit het uitzicht vanaf de veerboot die je verwelkomt in het paradijs.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

De provincie Krabi, vanwege de kalkstenen rotsen.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Het Ao Phang Nga Nationaal Park en Koh Kut (Kood).

#3

Verlaten bootje op Koh Phangan in Thailand

Een foto genomen in 2009 op Koh Phangan tijdens een scooter road trip. Ik was gefascineerd door het uiterlijk en de staat van deze boot toen ik hem zag. Scooters en motorfietsen zijn een geweldige manier om de Thaise eilanden te verkennen!

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Mijn aanbeveling zou zijn om rond te reizen, er is zo veel te zien en de eilanden in Thailand hebben veel verschillen. Probeer ook het noorden, geen stranden maar Chiang Mai is prachtig en de wandelingen daar zijn ongelooflijk.

Waar eet je het liefst?

Haha, ik kan echt niet kiezen!  Maar ga, zoek, vind en probeer het lokale eten!

#4

Maya Bay in Thailand

Maya Bay op Koh Phi Phi Ley. Waarschijnlijk het best bekend voor The Beach en ik begrijp waarom ze hier hebben gefilmd. Ik kan me geen mooier strand voorstellen dan dit.

#5

De baai van Phi Ley in Thailand

Aan de andere kant van het Phi Phi Ley eiland vind je de Phi Ley baai. Dit is mijn favoriete plek in de wereld. Ik kan niet uitleggen waarom, maar voor mij staat dit gelijk aan sereniteit. Dus bezoek het op een tijdstip dat niemand anders het zal doen. Als je op het juiste moment komt, zal er tijdens eb het water zo erg zakken dat er geen boten kunnen komen. Zo kun je in de hele baai naar binnen lopen.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Een onmogelijke vraag aangezien er zo veel zijn, maar een die mijn hart heeft gestolen was Kantary Café (onderdeel van het Cape Kudu Hotel) op Koh Yao Noi. Een lief klein plekje met een adembenemend uitzicht.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Nua met ma moeng, rundvlees met pepers en cashewnoten in oestersaus, ik hou gewoon van de eenvoud en de smaak van dit gerecht in al zijn variaties.

#6

Aangemeerde longtailbootjes aan de kust van Thailand

Als je je wilt verplaatsen in de provincie Krabi, dan kun je bijna niet anders dan af en toe de beroemde longtailboten te gebruiken. Op de achtergrond zie je een storm richting Railay Beach komen.

#7

Mooie tuin van een resort

Dit is een foto van de tuin van ons favoriete hotel, het Rayavadee in Railay, maar het had ook het midden van een jungle kunnen zijn als je het mij vraagt.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Het Rayavadee op Ao Phra Nang Beach (Railay)! Dit resort is absoluut adembenemend en was onderdeel van mijn huwelijksreis in 2017.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Plan niet te veel!

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Sorry, ik spreek vijf talen, maar Thais is er helaas niet één van.

#8

Genieten van een lekkere shake op Railay West in Thailand

Hier geniet ik van een goed boek in de schaduw en achter mij zie je de baai van Railay Beach West.

#9

Uitzicht op Phang Nga Bay vanaf Kantary Café op Koh Yao Noi

Vanuit het Kantary Café, van het Cape Kudu Hotel, heb je dit uitzicht tijdens zonsondergang kijkend naar het oosten over Phang Nga baai richting Koh Hong en Koh Lao La Ding. Prachtig als je het mij vraagt. Koh Yao Noi is een heerlijk rustig eiland om te relaxen en te ontspannen.

#10

Cape Kudu op Koh Yao Noi in Thailand

Cape Kudu is een heel mooi boutique hotel op Koh Yao Noi en dit is het uitzicht vanaf de receptie.

Welk type / merk camera gebruik je?

Een Canon DSLR, ik ging van een 1000D, naar een 60D, toen een 6D en nu een 5D Mark IV.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Al mijn reisfoto’s staan op @places_by_ewouter op Instagram.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

#11 (bonus)

Strandje in Phang Nga Bay, Thailand

In de Phang Nga baai zijn er verschillende onbewoonde eilanden, zeer goed bereikbaar per longtailboot. Kies een regenachtige dag en je hebt het eiland voor jezelf.

#12 (bonus)

Een boot waar bouwmateriaal mee wordt verscheept op Railay in Thailand

Op Railay Beach East, waar de meeste mensen komen en vertrekken van het verder onbereikbare schiereiland, laten de eb en vloed ongelooflijke verschillen achter. Op de foto een bevoorradingsboot in de ochtend die drie uur later weg was.

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER THAILAND

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Slapende vrouw met kat aan een touwtje in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top