fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Ao Talo Woo Pier op Koh Tarutao in het zuiden van Thailand
Ao Talo Woo Pier op Koh Tarutao in het zuiden van Thailand

IN THE PICTURE #26

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand! Precies een half jaar geleden begonnen we met deze rubriek. En we gaan voorlopig nog lekker door. Deze keer is Jan uit Duitsland aan de beurt, die net als ons ook Koh Ngai heeft bezocht, een klein paradijslijk eilandje niet ver van Koh Lanta.

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo Thailand Magazine en lezers,

Ik ben Jan en ben opgegroeid in Recklinghausen, een stad ten noorden van het Roergebied in Duitsland. Vandaag de dag woon ik samen met mijn vrouw Maya in Bochum, eveneens in Duitsland. Na mijn opleiding als ontwerper ben ik in 2015 samen met een vriend direct een eigen zaak gestart. Tegenwoordig ben ik creative director bij een innovatiebureau in Dortmund.

Sinds mijn zestiende vind ik fotografie al heel erg interessant en leuk. In het begin begon ik te experimenteren met analoge camera’s zoals een Minolta. Ik vond het spannend om mijn eigen perspectief in het werk te laten stromen. Vandaag de dag fotografeer ik vrijwel alleen maar met mijn iPhone als ik op reis ben. Dit volstaat en zorgt ervoor dat ik geen extra zware bagage hoef mee te zeulen als ik op vakantie ben. 

#1

Het drukke Bangkok in Thailand

Bangkok was, zoals de meeste toeristen, onze eerste bestemming in Thailand. Deze foto is representatief voor onze eerste indrukken. Zoveel nieuwe geuren en smaken. Een absolute overprikkeling in positieve zin.

#2

Jungle op Koh Ngai

Mijn vrouw en ik houden van planten. De deels dichte jungle op de eilanden deed ons hart sneller kloppen. Deze foto is genomen op een gebaand pad door de jungle op Koh Ngai.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Het is moeilijk om een favoriete plek te kiezen. We hebben ongelooflijk veel mooie plekken en mensen leren kennen. Koh Lipe was absoluut de perfecte mix van eiland, mensen, eten en entertainment. Dit kleine eiland heeft zijn eigen zeer relaxte vibe!

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Mijn vrouw en ik zouden graag Chiang Mai en Ayutthaya willen zien. Tot nu toe hebben we al veel leuke verslagen gelezen over Chiang Mai. Staat zeker op ons verlanglijstje.

#3

Phi Phi Viewpoint

Natuurlijk, op ons eerste eiland, Koh Phi Phi, was een wandeling naar het uitzichtpunt een must! Hoewel we vroeg in de ochtend op pad gingen, waren we niet zo alleen als we hadden gehoopt. het uitzicht was nog steeds adembenemend mooi!

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Wij zouden het Tarutao National Park zeker aanraden. We hebben er drie nachten doorgebracht en waren, samen met twee andere toeristen, de enige bezoekers op het eiland (afgezien van de rangers). De bijna ongerepte natuur, maar ook de avontuurlijke en spannende geschiedenis van het eiland is fascinerend. Vooral als je dit eiland als laatste stop plant, is het zeer eenvoudige en rustige leven er zeer aardend.

Waar eet je het liefst?

 Mijn vrouw en ik zijn beiden veganisten. Ten eerste is het voor vegetariërs heel gemakkelijk om zeer goede en lekkere alternatieven te vinden. Zelfs als een restaurant (bij uitzondering) geen vegetarische opties op het menu heeft, werden we altijd verrast met geïmproviseerde suggesties. Het Na Aroon Restaurant in Bangkok is een van de restaurants die we ons herinneren als van bijzonder hoge kwaliteit en gevarieerd.

#4

Zonsondergan op Koh Phi Phi in Thailand

De foto toont onze eerste zonsondergang op Koh Phi Phi. Op deze dag kwamen we aan op het eiland en ook al is het eiland erg luidruchtig en toeristisch, het was een moment van absolute rust. We hebben zelden zo’n prachtige zonsondergang gezien. 

#5

Aankomst met de longtailboot op Koh Ngai

Het derde eiland van onze eerste reis naar Thailand was Koh Ngai. De foto toont onze aankomst. De dichte jungle maakte indruk op ons en maakte ons nieuwsgierig!

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

De Maya Bar op Koh Lipe. Een zeer relaxte bar, met zeer ontspannen en vriendelijk personeel. We zijn er twee avonden achter elkaar geweest.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Thaise curry met tofu! Medium pittig 😉

#6

Ao Talo Woo Pier op Koh Tarutao in het zuiden van Thailand

Na een zeer vermoeiende weg die we met mountainbikes hadden afgelegd op Koh Tarutao, diende deze geweldige foto zich aan.

#7

Ao Talo Woo Pier op Koh Tarutao in het zuiden van Thailand

Deze pier (Ao Ta Lo Woo Pier) met een enorme rots die afgesneden lijkt, op een ongelooflijk mooi eiland met een rijke geschiedenis. De beloning na een drie uur durende fietstocht in de middaghitte over een hobbelige weg.

BEKIJK OOK
Picture This #17: Tarutao National Park, waar Koh Tarutao een onderdeel van is.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Qua comfort, stijl en de omgeving zouden we het Mali Resort op Koh Lipe aanbevelen. Het contrasterende programma vind je in het nationale park op Koh Tarutao. Zeer spartaans maar ook absoluut aan te bevelen.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

 We zouden iedereen die naar Thailand wil reizen aanraden om niet te veel bagage mee te nemen. Vooral als u de eilanden bezoekt, omdat uw bagage vaak een bepaalde afstand moet worden gedragen.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Mai pen rai = maakt niet uit / het is ok.

#8

Kalksteenrotsen in de zee van rond Koh Phi Phi

Deze foto is genomen tijdens een tocht met een longtailboot op Koh Phi Phi / Koh Phi Phi Don. De kliffen en kalksteenrotsen, ver van het lawaai van de toeristen, waren zeer indrukwekkend.

#9

Onafgebouwd resort op Koh Ngai, Thailand

De foto toont een van de schaduwkanten. We zijn al lang gefascineerd door verlaten plaatsen zoals deze, het onvoltooide of verlaten hotelcomplex dat de natuur heeft heroverd op Koh Ngai.

#10

Uitzicht uit een hotel in Hat Yai, Thailand

Misschien niet het mooiste uitzicht vanuit onze hotelkamer. Maar deze foto geeft een beetje ons gevoel weer dat we hadden. We kwamen in Hat Yai aan na een reis van 3 1/2 week. We hadden deze stad alleen gepland als een korte tussenstop om van daaruit terug te vliegen naar Duitsland. Na 4 eilanden leek deze rumoerige stad ons wel in de stemming te willen brengen.

Welk type / merk camera gebruik je?

Een iPhone10.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Op mijn Instagrampagina en die van mijn vrouw Maya.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Sorry geen idee…

#11 (bonus)

Ao Talo Woo Pier op Koh Tarutao in het zuiden van Thailand

Gedaan, maar erg blij deze plek bereikt te hebben. Op de achtergrond zie je een gebouw dat een ranger station huisvestte. Het was een heel gek gevoel te weten dat je maar met een handjevol mensen bent op een 12 km lang eiland dat dicht begroeid is met jungle.

#12 (bonus)

Vrouw op Koh Lipe

Deze foto van Maya, mijn vrouw, is meer een momentopname. We stonden op het punt om naar een restaurant te gaan op Koh Lipe in de vroege avond. Het licht (vooral in de avonduren) was gewoon prachtig.

BEKIJK OOK DE VOLGENDE ARTIKELEN

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Marriott Marquise in Bangkok met link naar artikel waar slapen in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top