fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Zonsondergang boven Kata Beach op Phuket, Thailand
Zonsondergang boven Kata Beach op Phuket, Thailand

IN THE PICTURE #25

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand! Met deze keer een paar prachtige afbeeldingen gemaakt door Luca Koch. Een jaar geleden kocht hij voor het eerst een camera en moet je eens zien wat voor mooie foto’s hij maakt! We zijn blij dat we Luca’s werk kunnen laten zien in deze rubriek! Benvenuto Luca!

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Ciao ragazzi!

Ik ben Luca Koch, een Italiaan geboren in Albissola Marina bij Savona. Savona ligt in het noordwesten van Italie, niet ver van Monaco. Momenteel woon en werk ik al drie jaar in Kata Beach op Phuket, Thailand.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in fotografie, maar heb nooit de kans gehad om het zelf te proberen, omdat ik over het algemeen graag de prachtige plaatsen bewonder waar ik woon en geniet van het moment. Een jaar geleden heb ik de grote stap gezet en besloten om een spiegelreflexcamera te kopen, vooral omdat ik begon te denken aan de vele mensen die niet meer kunnen reizen als gevolg van de pandemie. Ik besloot mijn werk te delen via sociale media, in de hoop dat mensen wat positieve emoties kunnen voelen bij het bewonderen van prachtige plaatsen die tijdelijk buiten hun bereik liggen en weer kunnen gaan dromen en hopen.

Daarvoor had ik nog nooit in mijn leven foto’s gemaakt met een camera, behalve met mijn telefoon. Uiteindelijk is fotograferen een echte passie geworden en nu gaat er geen dag voorbij zonder foto’s vast te leggen en te publiceren op Facebook of Instagram. De foto’s die u hier vindt zijn allemaal genomen in Kata Beach op Phuket, omdat de plek waar ik woon zo magisch en mooi is.

Ik hoop dat je de foto’s mooi vindt en dat ze boven alles emoties overbrengen…

Groeten uit Phuket,

Luca

#1

Vissersboot op Kata Beach

Dit is misschien wel een van mijn favoriete foto’s. Ik wilde een typisch Thaise boot vastleggen, maar vanuit een ander gezichtspunt. Uiteindelijk was het de zon die hem vond en hem streelde met een zachte aanraking..

#2

Vissersboot in de zee van Kata Beach op Phuket, Thailand

Vissers komen terug van zee na een dag werken en de zonsondergang om hen heen geeft een prachtig effect op het water.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Absoluut Kata Beach op Phuket, de stad waar ik woon en waar ik een geweldige tijd heb.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik zou graag Noord-Thailand willen bezoeken, plaatsen als Chiang Mai, Chiang Rai en Pai. Maar voor nu blijft het slechts een droom. Ik ga eind van volgende maand wel naar Koh Phi Phi. Een eiland wat ik altijd al heb willen bezoeken, het lijkt me een fantastische plek.

#3

Zonsondergang op Kata Beach, Phuket

Ik vond deze rotsen aan het eind van een Kata Beach bij puur toeval. De lucht leek wel een schilderij en gelukkig had ik mijn camera bij me.

#4

Zonsondergang boven Kata Beach op Phuket, Thailand

Een magie van kleuren tijdens zonsondergang die me sprakeloos liet. De lucht hier neemt vaak prachtige en unieke kleuren aan die ik zelden in mijn leven heb gezien.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Een stad die ik altijd erg mooi heb gevonden is Rawai op Phuket. Er zijn mooie en schone stranden en parken waar je in de buitenlucht kunt ademen.

Waar eet je het liefst?

Ik hou van de Thaise keuken en eet vaak Thaise gerechten. Ik nader de vegetarische en veganistische keuken en ik kan zeker het restaurant van Santosa Detox & Welness Center in Kata Beach aanbevelen. Hier kun je uitstekende veganistische gerechten vinden en een er is een uitmuntende Spa en Fitnesscentrum.

#5

Kata Beach op Phuket

De schoonheid van het strand in de ochtend als er niemand is, alsof je op een onbewoond eiland woont. Kristalhelder water en wit zand…

#6

Zonnestralen boven Kata Beach op Phuket

Als ik naar deze foto kijk, vraag ik me altijd af: “Is dit de hemel?”

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Zeker het Street Cafe in Kata Beach. Een kleine bar gerund door twee zeer vriendelijke Thaise dames die niet alleen uitstekende service bieden maar ook uitstekende koffie en heerlijke croissants.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Ook al ben ik vegetariër aan het worden, mijn favoriete gerecht is zeker de gans gekookt in rode saus. Hier in Thailand is het echt lekker!

#7

Rood roze lucht boven Kata Beach op Phuket, Thailand

Ik heb bijna 10 minuten gewacht tot dit meisje bewoog om de zonsondergang te vereeuwigen… Maar toen bedacht ik dat de foto misschien wel veel spannender was…

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

In het Santosa Detox & Wellness Center vind je comfortabele appartementen met een prachtig uitzicht op zee.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Als je hier komt, respecteer dan de lokale gebruiken en vooral de natuur.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

In de drie jaar dat ik hier woon heb ik alleen de zin “Sabai dee krub” geleerd, wat betekent “het gaat goed met me” 🙂 (Vrouwen sluiten trouwens af met ka in plaats van krub). Om eerlijk te zijn heb ik in de drie jaar dat ik in Thailand woon nog niet de kans gehad om Thais te leren. Nu ken ik een paar woorden en het woord dat ik veel gebruik is aroy mak mak (erg lekker eten) omdat ik denk dat het eten in Thailand erg lekker is!

#8

Weggetje in Kata Beach op Phuket, Thailand

Een zeldzame bewolkte dag bewijst hoe mooi Thailand op elk moment is.

Welk type / merk camera gebruik je?

Een Nikon D7200 met standaard lens.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Op mijn Instagrampagina en ik ben bezig met het bouwen van mijn persoonlijke website.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Ik ken er niet veel maar deze twee fotografen maken echt prachtige foto’s. Joey Santini en Floris Photography.

#9

oranje hemel boven Kata Beach op Phuket, Thailand

Zittend op het terras na het werk, wachtend op de zonsondergang. Uiteindelijk kwam er een magie van oranje kleuren tevoorschijn. Ik rende om de camera te pakken…

#10

Standbeeld op Kata Beach op Phuket, Thailand

Deze foto is een beetje anders dan de andere, maar ik wilde hem toch opnemen omdat dit standbeeld sereniteit uitdrukt. Het staat vlak bij mijn werkplek en ik hoef er alleen maar af en toe naar te kijken om me vrediger te voelen.

BEKIJK OOK DE VOLGENDE ARTIKELEN

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
De beste hotels, hostels en andere slaapplekken in Bangkok, vind je hier
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top