fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Kapsalon in Bangkok Noi
Kapsalon in Bangkok Noi

IN THE PICTURE #22

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand! Met in deze editie Rachel Alderson. Rachel is een sympathieke dame die oorspronkelijk uit Engeland komt maar sinds 2018 woonachtig is in Bangkok. Hi Rachel, welkom! We vinden het erg leuk om Thailand door jou ogen te gaan bekijken!

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo Thailand Magazine en lezers,

Mijn naam is Rachel en ik ben ongeveer twee en een half jaar geleden vanuit London (UK) naar Thailand verhuisd. Ik hou ervan om in grote steden te wonen, erin te verdwalen en alle bezienswaardigheden te verkennen, er is altijd wel iets te zien en te doen. Maar ik hou er ook van om te reizen en meer afgelegen plaatsen te verkennen. Een van de zegeningen van het in Thailand zijn tijdens deze COVID-19 periode, is dat ik rond kan reizen in het land, het is gewoon zo mooi. Ik ben een plantaardige eter en ik voel een passie voor het behoud van de wereld die we om ons heen hebben. Ik heb ook de neiging om bevriend te raken met de meeste dieren die mijn pad kruisen.

#1

Viewpoint over het Ang Thong Marine Park op Koh Samui in Thailand

Dit was een van de eerste foto’s die ik ooit nam toen ik naar Thailand verhuisde. Het was in een plaats genaamd Ang Thong Marine Park. Ik koos ervoor om naar het viewpoint op Koh Samui te wandelen in plaats van te gaan kajakken en ik heb geen spijt gehad van mijn keuze. Ik had nog nooit zulk blauw water gezien. Het uitzicht was spectaculair!

#2

De Wat Arun aan de Chao Phraya rivier in Bangkok

Als hemelzoeker en tempelliefhebber was dit een perfecte en onverwachte zonsondergang. Even daarvoor had het geregend en toen opeens was er een schitterend schouwspel boven Wat Arun. Deze tempel staat bekend als de tempel van de dageraad omdat het licht ‘s ochtends van de tempel afstraalt, maar is ook beroemd omdat het een prachtige plek is om de zonsondergang te zien.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Mijn favoriete bestemming in Thailand is….uhmmm het is zo moeilijk om te kiezen.  Ik hou van Bangkok omdat het zo’n ongelooflijke kosmopolitische stad is om in rond te hangen. Je kunt er kunst zien, er is een geweldige muziekscene, je kunt er foto’s maken en de eetgelegenheden zijn eindeloos. Ik hou van Railay Beach omdat het water er zo warm is en de zonsondergangen ongelooflijk zijn. Maar ik hou ook van de provincie Chiang Mai omdat het een geweldige stad heeft, plus bergen, eindeloze tempels en heel veel olifanten! Ik weet niet of ik er maar één kan kiezen!

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik heb geweldige dingen gehoord over Pai en het staat boven aan mijn lijst voor 2021. De foto’s van de rijstvelden zien er zo groen en prachtig uit, met al die prachtige koffiestops langs de weg zoals Coffee in Love. Mijn idee van een goede tijd!

#3

Streetfood verkoper in Chinatown, Bangkok

Ik had net mijn camera en wilde graag straatfotografie gaan doen. Op een avond in ChinaTown deelde ik een moment met een straatverkoper dat uiteindelijk een van mijn favoriete foto’s werd. Er was een situatie met een toerist die de dame steeds maar weer vroeg hoeveel het eten kostte. Ik vroeg het haar in het Thais en vertaalde voor hem en de dingen waren snel opgelost. Ik geloof dat de dame me, als dank, slechts 20 baht in rekening bracht voor de heerlijke loempia’s.

#4

Streetfoodverkoper in Chinatown, Bangkok

Ik hield van de afstandelijke uitdrukking op het gezicht van de vrouw, ze leek zo in gedachten verzonken op dat moment. Ook deze foto is in ChinaTown genomen. Ik zou steeds weer terug kunnen gaan naar ChinaTown om foto’s te maken, omdat er zoveel leven is en zoveel personages.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Er zijn zoveel geweldige delen van Thailand, dat ik niet zeker weet wat ik als eerste moet aanbevelen, dus hier zijn mijn top 5 en redenen waarom.

  1. De bergen – Chiang Mai, Ratchaburi, Lopburi, ga ze zien. Mensen denken aan Thailand als een strandbestemming, maar er is zoveel meer te zien.
  2. Het strand – Natuurlijk. Zoveel geweldige bestemmingen, Koh Chang, Koh Lipe, Railay
  3. Khao Yai – (of een ander groot nationaal park zoals Khao Sok bijvoorbeeld) zo veel schoonheid en natuur, watervallen, vlinders…perfect.
  4. Een nachtmarkt – Mijn persoonlijke favoriet is Ratchada Train Market. Het is zo’n groot deel van de Thaise cultuur, je moet naar een nachtmarkt gaan!
  5. Een ethisch olifantenopvangcentrum – want als je van dieren houdt, zul je de hele dag zo hard glimlachen!

Waar eet je het liefst?

Mijn favoriete restaurant is MANGO Vegetarian & Vegan Restaurant and Art Gallery. Het ligt vlakbij Khao San Road en het eten is er zo vers en heerlijk, de presentatie is hemels en de desserts zijn om voor te sterven!

#5

Zonsopkomst boven een meer in Kanchanaburi, Thailand

Wonen in Bangkok is geweldig, maar reizen door dit prachtige land is een van de grote voordelen. Deze foto is genomen in Kanchanaburi. We stonden om 5 uur ‘s ochtends op om naar de zonsopgang te gaan kijken en dat is er een die ik nooit zal vergeten. Ik heb deze foto thuis ingelijst aan de muur hangen, hij geeft me nog steeds alle gevoel!

#6

Kapsalon in Bangkok Noi

Er zijn zoveel gebieden te verkennen in een stad als Bangkok & de mensen zijn vriendelijk als je glimlacht, Sawadee ka / krub zegt en ze een wai geeft = (Handgebaar dat in heel Thailand wordt gebruikt). Deze foto is genomen in Bangkok Noi. Er was een bijzonder vriendelijke barbier die me uitzwaaide, me zijn fotocollectie liet zien en vervolgens bereidwillig poseerde voor deze foto.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

In het westen van Bangkok is er een geweldige koffieshop genaamd Nana Coffee Roasters, er is er ook een in Ari en een in Wang Thonglang gebied. Echt goede koffie en zo’n coole plek. Als je buiten de stad reist, raad ik je aan om op google te zoeken naar de dichtstbijzijnde coffeeshop in de buurt van een rijstveld, altijd een heerlijke plek om rond te hangen.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Mijn favoriete Thaise gerecht is of Tom Yum of een Larb schotel. Beide gerechten hebben een goede mate van pit, maar zo’n unieke smaak die ik nog nooit ergens anders heb gehad.

#7

Gekleurde lampionnen op het Yi Peng Festival in Chiang Mai, Thailand

Elk jaar op de volle maan van de 12e maanmaand viert Thailand Loy Krathong, het festival waarbij mensen hun respect betuigen aan de watergod. In Chiang Mai wordt het festival gecombineerd met Yi Peng, een lampionnen festival. De hele stad en de tempels zijn versierd, het is echt een van de mooiste bezienswaardigheden die ik ooit heb gezien.

#8

Boeddhistische monnik bij grote bellen op de Wat Saket (Golden Mount tempel) in Bangkok, Thailand

Ik ga graag naar tempels, ik vind ze zo vredig. Deze foto is genomen bij Wat Saket, de Golden Mount tempel, met mijn telefoon voordat ik een camera had. Het was een van die juiste plaats op het juiste moment momenten en het was 100% de reden waarom ik verder ben gegaan met fotografie.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Ik heb de neiging om geen tonnen uit te geven aan accommodatie, want als ik ergens kom ben ik altijd aan het avonturieren, dus ik voel niet de behoefte aan echte luxe. Ik verbleef in een plaats genaamd het Bayview Resort, op Koh Samui, dat had de meest verbazingwekkende zonsopgang uitzicht. Ik zou er zo weer verblijven!

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Het is hier erg heet en Thailand is een conservatief land, dus zorg ervoor dat je de cultuur respecteert. Je moet je bedekken om een tempel te bezoeken, maar er zijn hier ook veel markten, dus trakteer jezelf op een nieuwe kimono of twee! Als je in Bangkok bent, probeer dan een beetje een plan te hebben, anders kunt u uiteindelijk veel ronddwalen, het is een erg grote stad. En leer alsjeblieft en dankjewel te zeggen, dat in combinatie met een glimlach brengt je overal.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

De zin die ik mijn ouders leerde toen ze kwamen was ‘mai ped’, wat betekent niet pikant als je geen pikant voedsel kunt eten. Ik gebruik ook vaak ‘mai wan’ als ik koffie bestel, wat niet zoet betekent. Sommige koffietentjes geven er graag wat suikerstroop bij!

#9

Rijstvelden in Chiang Mai, Thailand

Nog een foto uit Chiang Mai, maar deze keer de rijstvelden. We reden op een motor vanuit de stad, de bergen in. De wegen waren winderig en steil en de uitzichten waren absoluut geweldig. Ik zou iedereen een reis als deze ten zeerste aanbevelen.

#10

Grote plas water voor Central World in Bangkok

Het regenseizoen in Thailand kan mensen ervan weerhouden om naar buiten te gaan, maar het is een geweldige kans om de stad te bekijken met minder mensen in de buurt, en er is een kans om een aantal mooie reflectiefoto’s te maken. Deze foto is genomen bij Central World en ik had veel geluk met de groene paraplu die bij de weerspiegeling past.

Welk type / merk camera gebruik je?

Ik gebruik een Mirrorless Canon. Daarbij heb ik een statief dat ik graag gebruik voor lange belichting opnamen van de stad. Ik gebruik ook een iPhone.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Die van Clint Kovacs. Om eerlijk te zijn heb ik hem nog nooit ontmoet, maar hij doet geweldig werk met het vastleggen van het dagelijks leven in Bangkok.

#11 (bonus)

Meisje spelt met een pot op straat in Chinatown, Bangkok

Op de dag van het Chinees Nieuwjaar  (2021) ging op pad nog voordat de mensenmassa’s naar buiten kwamen op het te vieren. Dit meisje was voor het restaurant van haar ouders. Deze zijstraat is beroemd om zijn street food, maar ‘s morgens was er niemand en waren de mensen zich aan het voorbereiden op de dag. Ik hield gewoon van het beeld van haar te zien slaan op de pot!

#12 (bonus)

Neonborden in Chinatown, Bangkok

Deze foto is ook op de dag van het Chinees nieuwjaar (2021) genomen. Ik hou van de borden in China Town, het is zo uniek om de kleuren overdag en ‘s avonds verlicht te zien, op Chinees Nieuwjaar is het nog levendiger. Tuk tuks zijn een leuke manier om door de stad te reizen en deze werd genomen voordat alle mensen naar buiten kwamen om te vieren.

BEKIJK OOK DE VOLGENDE ARTIKELEN

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Marriott Marquise in Bangkok met link naar artikel waar slapen in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top