fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Door de zon goud verlichtte King Power MahaNakhon in Bangkok
Door de zon goud verlichtte King Power MahaNakhon in Bangkok

IN THE PICTURE #21

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand! Deze keer hebben we Nattapohn Rodsaeng of afgekort Nat als gast. Toen wij zijn foto’s voor het eerst zagen waren we meteen verkocht! En daarom zijn we wederom verheugd dat hij een aantal van zijn foto’s bij ons wilt tonen.  

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo Thailand Magazine lezers! Ik ben Nattapohn Rodsaeng. Ik ben geboren in Samutsongkhram, de kleinste provincie van Thailand. Maar tegenwoordig woon ik in Bangkok. Ik begon wat foto’s te maken toen ik 16 jaar was, toen mijn familie naar Chiangmai reisde met Panasonic Lumix LX2. Nu gebruik ik Nikon Z6 en Samsung Note 20 Ultra. Fotografie is mijn hobby om te ontspannen na mijn werk. Mijn beroep is aquatisch dierenarts waardoor ik veel plaatsen in Thailand kan bezoeken.

#1

Phra Pra Daeng in Samutprakarn, Thailand

Juli 2020, Phra Pra Daeng in Samutprakarn 
Na eerste Covid pandemie moet iedereen weer verder en het verleden achter zich laten.

#2

Treinmarkt in Samutsongkhrm, Thailand

Maart 2020, Samutsongkhrm
Deze treinmarkt in Samutsongkhrm is niet alleen een fotogenieke plek voor mij maar deze markt is het hart van mijn gemeenschap.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Als ik een van mijn favoriete bestemmingen moet kiezen, dan kies ik voor Pang Oung in Mae Hong Son omdat deze plaats geïsoleerd en vredig is. En zoals je kunt zien op foto #04 is het mistige landschap op het meer geweldig.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Het eiland Koh Kood in de Trat / Trad provincie staat bovenaan mijn verlanglijstje. Ik wil kajakken in het heldere water kanaal dat aansluit op het witte zandstrand en genieten wanneer de zon ondergaat in de zee, dat moet een romantisch moment zijn.

#3

De koninklijke schuit Suphannahong over de Chao Phraya River in Bangkok, Thailand

December 2019, Chao Phraya rivier in Bangkok
De koninklijke schuit Suphannahong vaart over de machtige Chao Phraya rivier. Deze “‘ barge” is de beroemdste van alle Thaise koninklijke schuiten en leeft weer op tijdens de Royal Barge Procession voor de volledige kroning van de Koning Rama X. De Royal Barges zijn overigens te bewonderen in het National Museum of Royal Barges in Bangkok.

#4

Pang Oung in Mae Hong Son, Thailand

Januari 2019, Pang Oung in Mae Hong Son
Deze mist kwam over het water opdrijven op het moment dat de zon boven de bomen rees.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

In Thailand zijn er veel plaatsen om te bezoeken. Als ik er één zou moeten aanbevelen dan is dat de provincie Nan. De Thai noemen Nan een maagdelijke provincie. In Nan vind je nog steeds de Lanna levensstijl. Lanna is de naam van het oude koninkrijk van Noord-Thailand. De natuur is er prachtig en een goedkope provincie om doorheen te reizen.

Waar eet je het liefst?

Krua Apsorn in Bangkok is een traditioneel Thais restaurant wat al meer dan 20 jaar bestaat. Ze hebben zelfs vijf filialen in Bangkok zo populair is dit restaurant. Gerechten die je daar echt moet proberen zijn de gele curry met garnalen en jonge lotuswortels, gebakken dry groene curry met visballetjes en roergebakken krabvlees met gele chilli.

#5

Wat Ratchabopit in Bangkok, Thailand

Juni 2020, Wat Ratchabopit in Bangkok
Sommige mensen denken dat een Thaise boeddhistische tempel alleen maar een plek is om te bezoeken en te bewonderen. Maar waarom gaat je er niet gewoon zitten om te beginnen mediteren? Op de een of andere manier zul je antwoorden krijgen voor je leven. Probeer het eens.

#6

De Grand Palace in Old Town Bangkok

Augustus 2020, Bangkok
De Grand Palace en het Downtown District in Bangkok is de plek waar de oude stad de wolkenkrabbers ontmoet. Al 239 jaar de City of Angels. Deze stad is veranderd in een plek met torenhoge gebouwen, maar je kunt er ook nog steeds de oude Thaise architectuur bezoeken.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Ik noem twee leuke plekken die je in Bangkok kunt bezoek.

De SwingBar is een bar gelegen op het dak vlakbij de Giant Swing tegen Chinatown aan. Ze serveren er vele soorten bier voor een normale prijs. Vanaf deze bar heb je mooi uitzicht over de stad en kun je de Giant Swing en Wat Suthat zien.

Dan is er nog de koffieshop die Wallflowers Café heet. Wallflowers ligt niet ver van het oude treinstation van Bangkok en ligt in Chinatown. De inrichting is als een Engelse Cottage Gardens stijl. De koffie is echt goed, en hun gebakjes, taartjes en andere lekkernijen zijn ook super.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Mijn favoriete Thaise gerecht is Pad Kapraow. Dit is een van de meest voorkomende gerechten in Thaise restaurants. De geur van Kapraow (Thaise basilicum) en de hete chilipeper maken je dag goed.

#7

Door de zon goud verlichtte King Power MahaNakhon in Bangkok

Juni 2017, Bangkok
Op deze dag, net voor zonsondergang veranderde de lucht in de kleur vanille. Dit gebouw, MahaNakhon weerspiegelde de kleur van de hemel en schitterde als een gouden totem te midden van alle andere gebouwen.

#8

Streetfood verkoper in Chinatown, Bangkok

November 2018, Chinatown in Bangkok
Een streetfoodkraampje in Chinatown. Om in Chinese stijl te eten is extreme hitte het best om mee te koken.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Lhongkhao Samoeng is een resort wat in Chiang Mai ligt. Het resort ligt wel een beetje ver van de stad maar is een echte aanrader. Lhongkhao Samoeng is geen 5-sterren resort maar de eigenaar is erg vriendelijk en elke kamer heeft een supermooi uitzicht over het rijstveld landschap dat een erg vredig gevoel geeft.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Een makkelijke tip die ik jullie lezers wil meegeven is het leren van enkele Thaise woorden zoals; Sawaddee ka / krub wat hallo of hi betekent. Koob Kun ka / krub = Bedankt en Khoo Thod ka / krub = Sorry. Drie woorden maar zeer belangrijk. En het laatste wat ik als tip wil meegeven is je lachende gezicht, dit zullen de Thai waarderen.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Dit vind ik een goede om jullie te leren. Khun Mee Nam Jai Mak Mak ka / krub = Je / u bent erg vriendelijk.

#9

Pha Chang Noi (of Phu Lanka), Phayao

December 2017, Pha Chang Noi (of Phu Lanka) in Phayao
Deze omgeving is niet zo bekend als andere plaatsen maar is wel een van de beste voor een mooi en mysterieus mistig ochtendlandschap.

#10

De Lan Sadet waterval bij Doi Inthanon in de buurt van Chiang Mai, Thailand

December 2017, in de buurt van Chiang Mai
De Lan Sadet waterval op de Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand, is niet enorm maar gewoonweg prachtig! Je komt de waterval tegen voordat je omhoog loopt naar het Kew Mae Pan uitzichtpunt .

Welk type / merk camera gebruik je?

Ik gebruik een Nikon Z6 en mijn telefoon, een Samsung Note 20 Ultra.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Als je mijn foto’s leuk vindt, kun je mijn Instagrampagina volgen (be_bomb_nr) maar ook Facebookpagina (Be_Bomb). Bedankt ^^.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Check de instagrampagina van totay168. De foto’s en video’s zullen je zin geven om door Chiang Mai en het noordelijke deel van Thailand te reizen.

#11 (bonus)

De Wat Benjamabopit in Bangkok, Thailand

Maart 2017, Wat Benjamabopit in Bangkok
De reflectie na regen zorgde ervoor dat de marmeren tempel er tijdens de nachts fascinerender uit kwam te zien.

#12 (bonus)

De Wat Pan Toa in Chiang Mai tijdens een Boeddhistisch festival

Juni 2016, Wat Pan Toa in Chiag Mai
Wanneer een speciale boeddhistische dag aanbreekt, steken monniken een kaars aan in een kleine keramische houder en bidden tot Boeddha.

BEKIJK OOK DE VOLGENDE ARTIKELEN

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Marriott Marquise in Bangkok met link naar artikel waar slapen in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top