fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De achterkant van een Boeddhabeeld op het Wat Arun terrein in Bangkok
De achterkant van een Boeddhabeeld op het Wat Arun terrein in Bangkok

IN THE PICTURE #20

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand! We zijn erg verheugd met het feit dat Jang van Bangkok Tips meedoet aan onze rubriek. Jang is de beheerder van een superleuke en goede Instagrampagina waarbij ze hier een aantal van haar favoriete afbeeldingen deelt! Sawasdee Ka/krub Jang, welkom! 

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Sawasdee ka. Ik ben Jang en kom oorspronkelijk uit Bangkok. Toen ik jong was, heb ik in de UK gestudeerd tot ik klaar was met de middelbare school waarna ik daarna naar Australië ben gevlogen om mijn universitaire graad te voltooien.

Nu werk ik fulltime als marketeer en is fotografie momenteel mijn nieuwe hobby. Ik ben een paar jaar geleden begonnen met fotograferen met mijn mobiele telefooncamera toen ik werkloos was. Met zoveel vrije tijd dwaalde ik rond in Bangkok en ontdekte dat de plek waar ik geboren ben vol kleuren en leven is, ondanks dat het door sommige mensen “arm en vies” wordt genoemd. Ik groeide steeds meer van de stad te houden dat ik sommige speciale momenten die ik vastlegde niet voor mezelf kan houden, dus besloot ik om ze te delen op sociale media.

#1

Een beeld op het terrein van de Wat Arun in Bangkok

Als Thaise krijg ik er nooit genoeg van om naar tempels te gaan. De Wat Arun is nog steeds een van mijn favoriete tempels om te bezoeken omdat er zoveel details en hoekjes zijn die mooie foto’s opleveren. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het vroeger was om elk porseleinsteentje samen te voegen tot zo’n meesterwerk. Het Thaise vakmanschap is voor mij van een ander niveau.

#2

Een soi (straatje) in Bangkok

Ik hou ervan om door de “soi” of achterafstraatjes van Bangkok te dwalen omdat ik dan de echte buurten van Bangkok te zien krijg – waar de lokale bevolking woont, eet, zich mengt en echt zichzelf is. Geen behoefte aan een groot huis, geen behoefte aan een speeltuin, geen behoefte aan een mooie auto, maar deze mensen hebben nog steeds een glimlach op hun gezicht.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Tot nu toe hou ik erg veel van Chiang Mai vanwege zijn diversiteit. De ene dag kan ik tempel hoppen, de volgende dag kan ik het bos in wandelen en de bergen beklimmen, de volgende dag kan ik achterover leunen en genieten van een kopje koffie in het café terwijl ik de andere dag met olifanten kan spelen – er is gewoon zo veel te doen.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Omdat ik in Thailand ben en vastzit aan een fulltime baan, heb ik niet veel tijd om ver te reizen. Koh Kood in de Trat provincie staat nog steeds op mijn verlanglijstje vanwege het ongerepte water en de rust. Ik hoop dat ik volgend jaar een weekje vrij kan nemen om daar gewoon op het strand te hangen, niets te doen en veel zeevruchten te eten 🙂

#3

Twee Hmong meisjes in hun traditionele kledij genieten van de zon in de koude ochtend op Mon Cham, Chiang Mai, Thailand

Twee Hmong meisjes in hun traditionele kledij genieten van de zon in de koude ochtend op Mon Cham, Chiang Mai. Ik vroeg me af hoe het is om in zo’n mooie omgeving op te groeien – hebben ze er ooit aan gedacht om in de stad te gaan wonen? Als ik naar ze kijk terwijl ze elkaar met zusterliefde verzorgen, voel ik mijn hart al warm worden.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Omdat Thailand zo divers is, is er voor ieder wat wils. Als je van het leuke stadsleven houdt, feesten, drinken, winkelen dan Bangkok. Als je van het echte eenvoudige plattelandsleven houdt, rijstvelden dan Oost-Thailand. Hou je van de Lanna cultuur, mooie tempels en bergen dan is het noorden van Thailand de juiste keuze. Hou je van mooie eilanden, stranden, ongerept water en veel zon dan is Zuid-Thailand de beste keuze. Hou je van grotten, mooie watervallen en water raften dan is West-Thailand de beste keuze. Thailand heeft alles!

Waar eet je het liefst?

Ik zou de lokale restaurants op Buntadtong Road aanbevelen, niet ver van Siam Square waar ik werk. Deze weg zit vol met goede lokale restaurants en sommige hebben Bib Gourmand van Michelin gewonnen. Er zijn zo veel variëteiten om uit te kiezen – variërend van rijst menu, noedels menu, zeevruchten menu, BBQ menu, desserts menu – de prijs is betaalbaar en erg populair onder de lokale bevolking en ze zijn tot laat in de avond open. 

Enkele voorbeelden zijn:
Jae O – een bekend instant noodles hotpot restaurant
Jae Noi – Chinese desserts
Rod Deeded – Beef noodles

#4

Uitzicht op de Golden Moun (Wat Saket) in Bangkok

Als ik een buitenlander iets moet uitleggen over de stad Bangkok, zou ik deze foto laten zien. Ik nam deze foto vanaf de bovenste verdieping van de Queen’s Gallery. Het is hoog genoeg om het hoogtepunt van de oude stad Bangkok te zien – de Golden Mount en Bangkok nieuwe stad op de achtergrond met zijn hoogtepunt – Mahanakhon Building. Een contrast dat in harmonie samengaat.

#5

Een Spirit House in Thailand

Geestenhuisjes zijn overal in Thailand en ik weet zeker dat u er een moet zijn tegengekomen als u hier op reis bent. Thaise mensen geloven dat elk land een geest heeft die leeft en dat land beschermt. Dus als we een huis bouwen, moeten we ook overwegen er een te bouwen voor de geest, zodat de geest ons huis zal beschermen en zodat we in vrede kunnen leven, net als de geest op de achtergrond.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Ik ben dol op Thaise ijsthee en mijn favoriete plek in Bangkok om van dit soort drankjes te genieten is het Chinees beïnvloede stijl café genaamd Kope Hya Tai Kee. Het tentje serveert de hele dag ontbijt, eenvoudige Thaise menu’s en veel drank menu’s waaronder lekkere Thaise thee.  

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Ik hou van alle Thaise gerechten, vooral die gekookt door mijn moeder en oma met zelfgekweekte kruiden uit mijn tuin. Maar ik geniet nog steeds van gewone gerechten zoals somtam, gegrilde kip, groene curry, pad se-ew, padthai en roergebakken varkensvlees met basilicum omdat ze vol smaken zitten – zoet en pittig – de smaak waar de meeste Thaise mensen van houden.

#6

Een tuk tuk in Bangkok

Ik nam deze foto toen ik aan het wachten was op mijn tom yum noodles voor mijn late avondmaal. Een tuk tuk met passagiers op volle capaciteit vloog net langs de nieuwe kleurrijke bar die net geopend is naast een oude mini mart. Bangkok slaapt nooit. Het is voortdurend in beweging, samen met de kleuren en het contrast in de rustige chaotische beat.

#7

Yee Peng Festival in Chiang Mai

Chiang Mai is beroemd om zijn prachtige tempels en fascinerende Lanna cultuur. Ik bezocht Chiang Mai voor het beroemde Yi Peng Festival (Yee Peng Festival) en werd aangetrokken tot “Wat Lok Moli” of Lok Moli tempel vanwege zijn kleurrijke lantaarnversieringen. De tempel zelf is klein, maar er zijn zoveel details om te waarderen.

BEKIJK OOK
Onze foto’s van het Yee Peng Festival 2019 en 2020.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Onlangs ben ik teruggekomen van Jomtien Beach in Pattaya en ik verbleef in een resort waar ik een paar jaar geleden al eens eerder verbleven heb, Dor Shada Resort genaamd. Ik hou van de rust van de plaats, de Thaise stijl decoraties, het mooie zwembad, het vriendelijke personeel en het perfecte rustige strand. Covid-19 had een enorme impact op de toeristische industrie in heel Thailand, dus ik raad aan om deze prachtige plek te bezoeken zodra de grens open is.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Er is meer in Thailand dan stranden, bars en biertjes op Khaosan Road. Doe het rustig aan om de lokale bevolking te leren kennen, bezoek de ochtendmarkt, probeer het straatvoedsel en afdwalen naar het platteland is iets wat ik ten zeerste aanbeveel. Een land leren kennen via zijn cultuur en mensen is iets om te waarderen en het kan een gedenkwaardige levenslange impact. En vergeet niet te glimlachen als je met de lokale bevolking praat!

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Een beetje Thais kennen kan een klein voordeel zijn als u in Thailand bent en Thaise mensen waarderen het als u met hen leert communiceren in hun taal.  Als je van winkelen houdt leer dan “Rod Noi Dai Mai?” = kan ik hier korting op krijgen? Doe dit wanneer je op de markt bent om te zien of ze u wat korting zullen geven.

In plaats van hallo te zeggen, begroeten Thaise mensen elkaar met “Pai nai ka ?(voor vrouwen te gebruiken) / Pai nai krub ?(voor mannen te gebruiken) ” = waar ga je heen? Het wordt niet beschouwd als in iemands zaken treden, maar het is hier een gebruikelijke manier van groeten.

#8

De achterkant van een Boeddhabeeld op het Wat Arun terrein in Bangkok

De meerderheid van de mensen in Thailand zijn boeddhisten en er zijn ontelbaar veel tempels in Thailand. Ik nam deze foto op een namiddag toen ik de Wat Arun of de Tempel van de Dageraad bezocht omdat ik hou van de levendige kleuren van de dakpannen die mooi contrasteren met het gouden Boeddhabeeld.

#9

De Wat Lok Moli tijdens Yee Peng Festival in Chiang Mai

Nog een foto genomen bij “Wat Lok Moli” tijdens de voorbereiding van het Yi Peng festival. Ik hou van de manier waarop oude ruïnes en oude tempels bewaard zijn gebleven en ook van het Yi Peng Festival dat elk jaar nog specialer wordt gemaakt. Het heeft altijd op mijn bucket list gestaan om Chiang Mai te bezoeken voor Yi Peng en ik ben er zeker van dat ik nog eens terug zal komen.

#10

Het terrein van de Wat Ram Poeng in Chiang Mai, Thailand

Nagas zijn mythische wezens die de tempels bewaken, vergelijkbaar met waterspuwers die de kerken bewaken. Verschillende tempels gebouwd in verschillende eeuwen hebben verschillende ontwerpen van nagas. Hier bij “Wat Ram Poeng” in Chiang Mai, zijn er zoveel uit hout gesneden nagas, dat ik het niet erg vind om er de hele dag naar te kijken, omdat ze in groot contrast staan met de helder blauwe lucht.

Welk type / merk camera gebruik je?

Mijn mobiele telefooncamera van de Samsung Note 9.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Mijn foto’s zijn te vinden op mijn Instagrampagina en Facebookpagina. En onlangs ben ik net begonnen met het maken van de videos voor mijn YouTube Channel.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

 Ik ken niemand persoonlijk maar ik hou van de prachtige Thailand foto’s gemaakt door Oddkrub.

#11 (bonus)

De Wat Chiang Man in Chiang Mai, Thailand

Een andere mooie tempel die ik hier een paar behoorlijke uren heb doorgebracht is “Wat Chiang Man”, de oudste tempel in Chiang Mai gebouwd in 12 eeuw. Na een lange tijd in Bangkok te hebben gewoond, ben ik er aan gewend geraakt om de lucht bedekt te zien met smog. Om hier elke dag de heldere blauwe lucht te kunnen zien, contrasterend met het meerlaagse houten dak in Lanna stijl, is een bijzonder geschenk op zich.

#12 (bonus)

Mae Kham Pong een klein dorpje vlakbij Chiang Mai in Thailand

Er zijn ook andere interessante dingen te doen in Chiang Mai naast tempel hoppen. “Mae Kham Pong” een klein dorpje op de berg is een ander indrukwekkend verborgen juweeltje dat vooral bekend is onder de Thaise bevolking. Het is een vredig nederig dorpje dat een reiziger uit een drukke stad zoals ik zou willen stoppen en verblijven voor een maand of twee.

BEKIJK OOK DE VOLGENDE ARTIKELEN

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Marriott Marquise in Bangkok met link naar artikel waar slapen in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top