fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Een Yaksha in het Royal Barge Museum in Bangkok
Een Yaksha in het Royal Barge Museum in Bangkok

IN THE PICTURE #18

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand! Met deze keer onze grote vriend Shankar S.! Sinds het allerbegin helpt deze vriendelijke vriend ons met wat beelden voor op onze site en daarom zijn we extra verheugd hem te mogen publiceren in onze In the Picture rubriek, thanks Shankar!

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo Thailand Magazine en lezers,

Leuk dat jullie mijn werk willen tentoonstellen! Ik ben Shankar S. en woon sinds jaar en dag in Poona (officieel Pune), India. De stad waar ik woon ligt ongeveer op pakweg 120 km van Bombay. Tegenwoordig ben ik met pension maar heb mijn hele leven academisch werk verricht.

Als sinds schooljongen was ik gek op het maken van foto’s, in die periode vooral treinen en alles wat daarmee te maken heeft. De de liefde voor fotografie bloeide pas echt op na mijn scheiding in 2008. Sindsdien reis ik de hele wereld over waar ik foto’s maak van verschillende bezienswaardigheden, culturen, natuur en vanzelfsprekend… treinen.

Naast mijn liefde voor treinen en fotografie vind ik het ontdekken van de diversiteit aan culturen geweldig. Ook de muziek die overal ter wereld anders is weet me behoorlijk te boeien. In elke stijl en taal zolang het maar lekker snel is haha.

Op dit moment ben ik met pensioen en koel ik mijn hielen in mijn woonplaats Pune in het westen van India. Ik ben meerdere malen naar Thailand gereisd en kijk er zeker naar uit om nog een keer terug te gaan voordat ik te oud word!

#1

Een longneck dame van de Karen stam in de buurt van Chiang Rai

Hier poseer ik zelf met een van de dames van het Karen Long Neck dorp bij Chiang Rai. Ik vind het concept fascinerend. De dames voegen één ring per jaar toe zodra het meisje de puberteit bereikt en dit gaat door tot ze 21 is. Het verwijderen van de ringen om de nek is een andere zaak. Bezoekers krijgen een boogvormige set van geconcentreerde ringen die om hun nek worden geknoopt, alleen voor de foto op.

#2

Boeddhahoofd bij de Wat Mahathat in Ayutthaya

Het meest prominente kenmerk van Wat Mahathat in Ayutthaya, Thailand is dit Boeddha-hoofd, gegraveerd in een boom.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Eigenlijk heel Thailand, echt waar! Maar naar Bangkok reis ik keer op keer weer. Ik hou van de vriendelijkheid van de mensen en het eten. En de over het algemeen informele en ontspannen sfeer.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik wil graag Sukothai en Buriram bekijken, plaatsen waar ik nog niet eerder ben geweest.

#3

Trein die vlak langs demarktstalletjes rijdt van de Maeklong Railway Market in de buurt van Bangkok, Thailand

Een trein rijdt dwars door de Maeklong Railway Market, gevaarlijk dicht bij de kraampjes daar. Let op: De treinen rijden op vaste tijden probeer dus uw reis zo te plannen dat u de Maeklong Railway Market en vervolgens de Amphawa Floating Market (deze is alleen in het weekend, na 14:00 uur geopend) kunt bezoeken. De Amphawa Floating Market is veel authentieker en veel minder toeristisch dan de overdreven gehypete Damuen Sadual Floating market, die niets minder is dan een rip off).

#4

Prachtige Boeddha in de Blue Temple (Wat Rong Suea Ten) in Chiang Rai, Thailand

Prachtige doorschijnende Boeddha uit de Blauwe Tempel (Wat Rong Suea Ten) in Chiang Rai. Deze tempel wordt beheerd door lokale kunstenaars, dus het is daar altijd werk in uitvoering. Ik hou van de indigotinten van de tempel en de doorschijnende wit gekleurde Boeddha!

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Chiang Rai – met haar bijzondere Witte Tempel (met zijn eigenzinnige vergulde toiletgebouw), Blauwe Tempel, (Zwarte Tempel- maar niet aanbevolen), Karen Long Neck Villages en de Gouden Driehoek te bekijken.

Als je de sfeer zoals in Khao San Road in Bangkok wilt proeven, ga dan naar Pai. Het is erg on-Thais en meer een getto voor rugzaktoeristen, net als Khao San Road (dat nu veel van zijn oude charme heeft verloren). Tegenwoordig zijn het vooral farangs (buitenlanders) die Pai verdringen, maar in de buurt van het dorp is een grote Boeddha op de top van een heuvel die de moeite waard is. Daarnaast kan de jeugd een beetje kan bergwandelen over de Pai Canyon en met de scooter de prachtige omgeving verkennen bijvoorbeeld. Pai is sowieso een centrum van activiteiten.

Waar eet je het liefst?

Ik heb niet echt een specifiek restaurant voor ogen.

#5

Het drielandenpunt met Thailand, Maleisie en Laos

Drie landen gezien op dezelfde plek: Thailand (waar je staat), Birma (Myanmar) en Laos: Deze plek is in de buurt van Chiang Rai, Thailand. Hou ervan of haat het, dit drielandenpunt is de belangrijkste attractie van de Gouden Driehoek. Sommige mensen keuren het toeristische karakter van de plek misschien niet helemaal goed. De Gouden Driehoek stond ooit bekend om zijn drugssmokkel (niet meer).

#6

Uitzicht vanaf Karon Viewpoint in Phuket, Thailand

Drie stranden gezien vanaf het Karon Viewpoint in Phuket, Thailand. Ik vind de drietandvormige landvorm in het landschap prachtig om te zien!

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Ik heb niet echt een specifieke coffeeshop voor ogen.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Meerdere gerechten zoals Thaise basilicumkip (pad kaprow gai), Tom Yum soep (zorg ervoor dat je de minder pittige versie vraagt, anders blaast het je hoofd eraf!), Pad ka gai (kippensoep met kokosmelk), Som Tam (rauwe papaja-salade). Mijn absolute lievelingsdessert is Mango Sticky Rice (mango met kleefrijst mmmmm).

#7

Uitzicht vanaf de Windmill Viewpoint in Phuket, Thailand

Uitzicht vanaf het Windmill Viewpoint in Phuket, Thailand. Misschien had ik gewoon geluk om daar die eenzame boot op de gevoelige plaat te vangen.

#8

Phromthep Cape viewpoint in Phuket, Thailand

Prachtig landschap op het uitkijkpunt van de Phromthep Cape in Phuket. Deze kaap wordt ook wel Laem Phrom Thep genoemd. Net als foto 6 en 7 is ook dit een een populair uitkijkpunt bij zonsondergang, helaas bracht mijn gids me hier midden op de dag, oeps!

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Niets bijzonders eigenlijk. Ik kies gewoon de meest handige en relatief goedkope van Booking.com. Een tip, de goedkoopste zijn misschien niet de beste in Thailand, want sommige van deze goedkope accommodaties zijn erg onbetrouwbaar.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Respecteer de locals en hun tradities, sommige zaken zijn anders dan je thuis gewend bent, pas je zo goed mogelijk aan.

Veel buitenlandse websites zijn helaas sterk gericht op de seksindustrie in Thailand. Alsjeblieft, niet alle Thaise dames zijn beschikbaar! Respect, respect, respect, en alsjeblieft niet zo staren naar de lokale meisjes!

Praat niet negatief over de monarchie en toon te allen tijde volledig respect voor de Boeddha. Rijd geen olifanten, de manier waarop de arme beesten soms worden behandeld is onmenselijk. En het voortdurend door mensen rijden beschadigt hun ruggengraat permanent en laat de arme dieren levenloos achter.

Bezoek ook geen plekken waar je tijgers kunt knuffelen of ermee op de foto kunt. Ofwel in Kanchanaburi of Phuket. Deze arme grote katten worden de hele dag geketend gehouden, gevoederd met een onnatuurlijk dieet en zijn gemaakt om gekke poses te doen met domme toeristen die beter zouden moeten weten. Ik heb gelezen dat sommige tijgers zelfs gedrogeerd zijn.

En hoewel ik nu voorbij de 60 ben, en voorbij mijn hoogtepunt, voor de jongere menigte, doe ik geen drugs in Thailand. Het kan je in grote problemen brengen.

Verder is mijn advies geniet van al het moois wat Thailand te bieden heeft en geloof me dat is ontelbaar veel!

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

  • Mai pen rai (geen probleem / maak je geen zorgen)
  • bai sek gan mai (doei, zie je later)
  • chan rak khun (ik hou van jou)

#9

Fantasea in Phuket

Wat je ook doet, mis de Phuket FantaSea niet als je in Phuket bent. Ik zeg over het algemeen, dat elke plaats die fotografie verbiedt mij niet interesseert en ik zal zelfs niet naar binnen gaan. Maar in de Phuket FantaSea maken ze gebruik van speciale lichteffecten, levende dieren waaronder zeven grote olifanten op één podium, en pyrotechniek (ja, binnenshuis) en een van de acts is een pikdonker theater met acrobaten die hun trucs ver tegen het hoge plafond doen, met subtiel licht dat alleen hun neongroene outfit oplicht – dat alles zou worden gedood als mensen deze links-rechts en in het midden zouden gaan fotograferen.

#10

verkoper in een bootje op de Klong Bang Luang in Bangkok

Twee ondernemende dames verkopen saté van een bootje net buiten een traditioneel poppentheater in Klong Bang Luang in Bangkok, Thailand. Fascinerend omdat dit een deel van Bangkok is dat ik nog nooit eerder had gezien. Het is een deel van de stad met zijn alomtegenwoordige grachten dat nog steeds bewaard gebleven.

Welk type / merk camera gebruik je?

Over het algemeen gebruik ik voor mijn serieuzere foto’s een Nikon dSLR’s (verschillende modellen). Mijn iPhone (verschillende modellen) gebruik ik voor mijn Instagram shots. Sommige van mijn oudere Thaise foto’s zijn gemaakt met een oude Fujifilm F810 point en shoot camera.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Op mijn Flickr account en via mijn Instagram- en Facebookpagina.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Ik tip graag een pagina die je niet moet vragen maar wel moet volgen, namelijk het Thailand Toerisme Bureau uit India: TAT India.

#11 (bonus)

Een Yaksha in het Royal Barge Museum in Bangkok

Formidabel uitziend boegbeeld van een van de Royal Barges in het National Museum of Royal Barges in Bangkok, Thailand. Ik vind het heerlijk om dit alles te ontdekken omdat dit een verfrissende afwisseling was van de gebruikelijke run van wats (tempels) en winkelcentra waar Bangkok nu zo beroemd om is.

#12 (bonus)

De Wat Phrathat Doi Suthep tempel in Chiang Mai

De Wat Phrathat Doi Suthep, attractie numero uno in Chiang Mai. Dit is een extreem heilige tempel voor de lokale bevolking, omdat er enkele relikwieën van de Boeddha in zouden moeten zitten. (zijn bot of zoiets). Het goede nieuws is dat je de lange, moeizame beklimming van de steile trappen niet meer hoeft te doen – ze hebben nu een horizontale lift geïnstalleerd – die de bezoekers onder een hoek van 45° naar boven brengt.

BEKIJK OOK DE VOLGENDE ARTIKELEN

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Marriott Marquise in Bangkok met link naar artikel waar slapen in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top