fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Koh Phi Phi in Thailand
Koh Phi Phi in Thailand

IN THE PICTURE #16

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand! De eerste van 2021 is meteen een knaller! Wat zijn wij blij met de bijdrage van Luke, kijk zelf maar.

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo Thailand Magazine!
Mijn naam is Marco Boetti, ik kom uit een klein stadje in het noordwesten van Italië en woon sinds 2006 in Barcelona, Spanje. Ik ben grafisch ontwerper/illustrator (@mb_graficart, behance.net/makoboetti) en sinds ik erg jong ben vond ik het leuk om foto’s te maken en te filmen. Mijn oom is een professionele fotograaf en hij leerde me wat basisprincipes toen ik klein was.

Een paar jaar geleden ben ik meer gaan reizen en heb ik besloten om een professionele camera te kopen. Verliefd op dat gereedschap raakte ik steeds meer verslaafd aan deze hobby. De oceanen hebben mij altijd al weten te fascineren. Een paar jaar geleden, tijdens de zomer begon ik af en toe te speervissen in de Middellandse Zee. Maar het feest begon pas echt toen ik de eerste keer naar Koh Tao ging. Daar nam ik mijn eerste free dive les en werd ik op helemaal verliefd op de onderwaterwereld. Sindsdien ga ik zo veel mogelijk onderwater en kan ik niet meer reizen zonder mijn masker en vinnen in de tas!

Voor jullie informatie:
Ik heb de foto’s in chronologische volgorde gezet, want ik begon mijn reis in januari en was van plan om in april terug te keren naar Spanje. Maar met de pandemische situatie heb ik besloten om in Thailand te blijven en mijn “reis” te verlengen tot 10 juli. Dit leek me een interessant detail om te vertellen voor deze ‘In the Picture‘.

#1

De skyline van Bangkok vanaf de Hangover Bar (Lebua)

Bangkok, januari 2020
Een van mijn favoriete dingen om te doen in Bangkok is naar een of andere sky bar of rooftop bar te gaan. Vaak zijn deze te vinden op de top van de vele hotels of wolkenkrabbers in de stad. Deze shot is van de “Sky Bar” (Sirocco @ Lebua), beroemd om de film “Hangover 2” en bijna 250 meter hoog in de lucht. Deze sky bar is een van de hoogste sky bars in de wereld.

#2

Een schildpad in de zee van Koh Tao

Koh Tao, februari 2020
Het eiland Koh Tao is een van de beste bestemmingen in Thailand. Een klein wild eiland, perfect om met een scooter te verkennen, prachtige stranden en vol met duik- en snorkelplekken en duikscholen. Deze foto is gemaakt in de zee voor Shark Bay, een strand waar je fijn kunt zwemmen, zonnen en grote schildpadden en witpunthaaien kunt spotten.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Van mijn 2020 reis zal ik zeggen Koh Phi Phi mede dankzij de prachtige stranden en duik- en snorkelplekken. Daarnaast is het eiland gemakkelijke met een kajak te ontdekken of gewoon door te zwemmen of te wandelen in de jungle. En ik hou van de sfeer van een klein eiland zonder auto’s en scooters, ik hoop dat in de toekomst een nieuwe bewuste en verantwoorde manier van toerisme deze plek in zijn schoonheid kan houden, dit is iets waar we allemaal over na moeten denken.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Er zijn veel mooie eilanden in de Andaman zee van Thailand die ik nog niet gezien heb. Eigenlijk wil ik gewoon terug naar de Surin Eilanden en Koh Tao, want er zijn een aantal plekken die ik daar nog heel graag wil zien.

#3

De Surin Eilanden

Surin Eilanden, maart 2020
2020 was het jaar dat ik voor de eerste keer de Surin Eilanden heb bezocht. Hier zijn geen luxe resorts maar je kunt er wel overnachten op een camping of in een kleine simpele bungalows. Er is geen “stad” in de archipel maar wel een klein bamboehuisdorpje van de lokale bevolking genaamd de Moken (of Sea Gypsies).

Het restaurant is tijdens de lunch en tijdens het diner alleen maar twee uur. Er is geen pinautomaat en alcohol is er niet toegestaan. De perfecte plek voor diegenen (zoals ik) die de natuur, het onderwaterleven, het free diven en zo weinig mogelijk toeristen weten te waarderen. Deze foto is genomen op een van die prachtige vroege ochtenden na het wakker worden van de tiende.

#4

Een mantarog in de zee van de Surin Eilanden

Surin Eilanden, maart 2020
Na het behalen van het tweede niveau freedive-certificaat in Koh Tao, kon ik genieten van de nieuwe kennis en ervaringen in het kristalheldere water van de Surin Eilanden. Adelaarsroggen zijn een van de meest elegante zeedieren die je daar kunt aanschouwen.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Thailand kan reizigers om vele redenen aantrekken: cultuur, eten, nachtleven, tempels, paradijselijke stranden, duikplekken. Als free diver en natuurliefhebber raad ik de Surin Eilanden aan, maar Koh Tao en Koh Phi Phi zijn ook heel erg mooi.

Waar eet je het liefst?

Elke voedselmarkt is goed en goedkoop in Thailand. Een die ik me in het bijzonder herinner is de Thong Sala Walking Street markt in Koh Phangan, waar ik en mijn vriend elke dag heerlijk van de verse sushi genoten. Echt een aanrader als je op het eiland bent.

#5

Een school vissen in de zee van de Surin Eilanden

Surin Eilanden, maart 2020
Tijdens het snorkelen rond het rif van de Surin Eilanden kun je zwarte- en witte punthaaien, schildpadden, roggen en nog veel meer spotten. Maar een van de beste onderwaterontmoeting die ik daar gehad was met deze school vissen die me kwam checken en om me heen begon te zwemmen als een tornado.

#6

Pakarang Beach op Khao Lak

Khao Lak, april 2020
Toen ik teugkwam van de Surin Eilanden was mijn initiële plan om terug te komen naar Barcelona, de stad waar ik woon. Maar door de pandemie en de ineenstorting van de luchtvaartmaatschappij besloot ik in Thailand te blijven. Na een gekke week heen en weer communiceren met mijn ambassade kreeg ik een verlengingsvisum. Ook vond ik gelukkig een leuk resort om te verblijven met een aantal mensen die ik op de Surin Eilanden heb ontmoet. Trouwens, een geweldige knuffel aan Michael en met dank aan Pakarang Villa Bungalow Hotel.

Khao Lak is mijn quarantaineparadijs geweest omdat de beperkingen daar niet zo moeilijk waren. Ik had het genoegen om de omgeving en de verlaten woestijnstranden te verkennen. Ik noem ze zo vanwege de weinige toeristen die ik daar aantrof. Deze foto is van een van die stranden (Pakarang Beach).

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Ik heb altijd genoten van het kijken naar zonsondergangen met een biertje, in de schaduw van een boom, bij elke bar op Sairee Beach in Koh Tao.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Moeilijke vraag, ik hou van massaman curry en noedelsoep met zeevruchten.

#7

Een olifant in Khao Lak

Khao Lak, april / juni 2020
Het verkennen van de omgeving in Khao Lak… Soms kun je zomaar een olifant tegenkomen in het midden van het platteland, meestal (helaas) vastgebonden met een ketting bij een of andere boom. Ondanks het treurige beeld was het mooi om een soort van interactie te hebben met deze grootse dieren in de wereld. Ik voelde de troosteloosheid vanwege het alleen en vastgebonden zijn.

#8

Longtailboot in Khao Lak

Khao Lak, april / juni 2020
Lockdown en het regenseizoen… Tijdens mijn verblijf in Khao Lak kon ik niet wachten om weer onderwater te gaan… Na bijna twee maanden zonder een duikplek te zien word ik helemaal gek! Dankzij onze vrienden van Suntan Tour kon ik toch weer even duiken. Ze organiseerden een boottocht in de buurt van Thap Lamu Pier, een ondiep water koraalrif. De omstandigheden waren niet optimaal, maar na al die tijd zonder free diven is het een ongelooflijke ervaring geweest.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Ik heb bijna drie maanden in Pakarang Villa in Khao Lak doorgebracht, het is een mooi en rustig resort en ligt vlakbij verschillende stranden. De eigenaar heeft me echt veel geholpen tijdens de lockdown van 2020.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Natuurlijk: Wat ik voorstel (niet alleen in Thailand maar overal waar je reist) is niet te veel lezen op het internet (haha sorry Thailand Magazine). Ga er gewoon hen en vraag het de mensen, de Thai staan altijd open om je te helpen. Probeer het land zelf te ontdekken, en bovenal, de cultuur en het milieu te respecteren.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Een van mijn favorieten is “Sabai Sabai” dat geen letterlijke vertaling heeft omdat het een heleboel variaties bevat op het idee van ontspanning: rustig, comfortabel, gedachteloos…precies hoe je je voelt als je op een van geweldige eilandstranden van Thailand zit.

#9

Zonsondergang op Khao Lak

Khao Lak, juni 2020
waarschijnlijk een van de beste momenten in Khao Lak waren de zonsondergangen. Bijna elke dag keek ik naar bewolkte luchten en laagwaterspiegels, meer dan alleen een wetenschappelijk fenomeen. Net als een kunstenaar in de lucht, die een beeld van schoonheid en hoop schildert!

#10

Koh Phi Phi in Thailand

Koh Phi Phi, juni 2020 
In de laatste drie keer dat ik Thailand bezocht, ben ik nooit naar Koh Phi Phi geweest vanwege het enorme toerisme. He leek me dan ook een perfecte periode om deze bestemming in Thailand een bezoek aan te doen na de pandemische lockdown. Zodra de doorgang tussen de provincies weer was toegestaan, verliet ik mijn “bunker” in Khao Lak en besloot ik de verhuizing te maken om mijn verjaardag daar door te brengen.

Waarschijnlijk de beste beslissing die ik tijdens mijn reis heb gedaan. Ik kon Phi Phi in alle rust verkennen terwijl de meeste activiteiten gesloten waren. Omdat er geen volle hostels waren en geen boten vol met toeristen aankwamen, kan ik zeggen dat het een eenmalige unieke ervaring is geweest. Deze foto gericht op Maya Bay in de verte is een voorbeeld van hoe rustig het was, waarschijnlijk het meest toeristische eiland ter wereld.

Welk type / merk camera gebruik je?

Ik gebruik een Panasonic Lumix GF1 en Gopro Hero 3 en 8 voor de onderwaterfoto’s.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Jullie kunnen mijn foto bekijken en me volgen op mijn instagram- en Facebookpagina.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Ik wil een Thaise man tippen die ik in Phi Phi heb ontmoet en een Italiaanse vriendin heeft die een kookschool (Thai Akha Kitchen) in Chang Mai heeft geopend. Beiden zijn professionele fotografen en hebben prachtige foto’s! Tom Vudta Wattana en Svevo Mondino.

#11 (bonus)

Loh Dalum Beach op Koh Phi Phi

Koh Phi Phi, juni / juli 2020
Een van mijn favoriete specialiteiten op tropische eilanden is het spotten van wilde dieren, waaronder de zeearend. Deze foto is genomen op Loh Dalum Beach terwijl dit majestueuze roofdier op jacht was over het lage water tijdens eb.

#12 (bonus)

Viewpoint op Koh Phi Phi

Koh Phi Phi, juli 2020
Het einde van mijn avontuur. Eindelijk ziet het er naar uit dat een of andere luchtvaartmaatschappij weer aan het werk gaat. Het is tijd om naar huis te gaan.

Ik was oprecht een beetje bezorgd toen ik in het begin besloot om tijdens de lockdown in een land dat niet het mijne was te verblijven. Ver weg van familie en vrienden, maar op het einde was ik diep geraakt door de hulp en het respect dat ik kreeg van elke persoon die ik in tijdens deze reis tegen het lijf ben gelopen. Dank je wel Thailand en dank je wel lieve Thaise mensen! 

BEKIJK OOK DE VOLGENDE ARTIKELEN

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
De beste hotels, hostels en andere slaapplekken in Bangkok, vind je hier
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top