fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Yor (oude manier van vissen) in Phattalung
Yor (oude manier van vissen) in Phattalung

IN THE PICTURE #15

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand! De eerste van 2021 is meteen een knaller! Wat zijn wij blij met de bijdrage van Luke, kijk zelf maar.

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Als eerste wil ik jullie allemaal een gelukkig en vooral gezond nieuwjaar wensen!

Ik ben Luke Yeung en ben geboren in Hong Kong waarna ik vervolgens in Canada gewoond ben opgegroeid. Maar het grootste deel van mijn leven heb ik doorgebracht in Bangkok, Thailand.

Na mijn opleiding als architect besteed ik veel tijd aan het vastleggen van de landschappen in Azië (Zuidoost-Azië). Dankzijn mijn studie heb ik een bepaalde kijk ontwikkeld op gebouwen, vormen en ruimtes. Tegenwoordig zijn dit vaak de belangrijkste elementen die in ook met mijn fotografie vastleg. Op deze manier probeer ik mensen en de cultuur via mijn beelden te laten reflecteren tijden mijn bezoek aan verschillende locaties.

Meer informatie over mijzelf kun je vinden op deze site.

#1

Ubon Ratchathani in de Isaan

Ubon Ratchathani ligt in het noordoosten van Thailand, in de Isaan om precies te zijn. Met de Mekong rivier die langs de grenzen met Laos stroomt, zijn de landschappen die je hier ziet voorbij de typische landschappen als je aan Thailand denkt.

#2

Ubon Ratchathani

Ook in Ubon Ratchathani gefotografeerd. Als het droge seizoen komt, verandert het landschap langs de Mekong rivier drastisch.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

De baai van Phang Nga in de Golf van Thailand. Het kalkstenen karstgebergte en de mangrovebossen zorgen voor een buitenwereldse, op water gebaseerde ervaring.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

#3

Heldere hemel in Khong Chiam, Ubon Ratchathani

De voordelen van een heldere, onvervuilde hemel in Khong Chiam, Ubon Ratchathani.

#4

De baai van Phang Nga in het zuidwesten van Thailand

Phang Nga Bay is een uur rijden verwijderd van Phuket, maar werelden verwijderd van de drukte. Beroemd om zijn kalkstenen rotsformaties, kliffen en mangroven, is het de perfecte plek om wakker te worden en het spectaculaire landschap in je op te nemen.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Het Khao Sok National Park dankzij zijn ondergedompelde schoonheid. Het rustige, door de mens gemaakte meer en het water intensiveren het omringende berglandschap.

Waar eet je het liefst?

Raan Jay Fai, voor het de befaamde krabomelet en snorkelbril die deze beroemde dame draagt terwijl ze kookt.

#5

Koh Panyee in Phang Nga Bay gezien met een drone

Het drijvende dorp Koh Panyee is een nederige maar ongelooflijke lokale gemeenschap in de baai van Phang Nga.

#6

Rivier in de baai van Phang Nga

Phang Nga Bay in de Golf van Thailand is een buitenwereldse plek. In deze kwetsbare landschappen van Zuid-Thailand zijn boten en vervoer over water de beste manieren om je te verplaatsen.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Voor echt originele chai (en lekker Indiaas en Thai eten) moet je bij HERE op Sukhumvit 53 in Bangkok zijn, een unieke plek.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Garima Arora’s (chef van Gaa Bangkok) creatieve kijk op de avocadotoast, maar dan met een inheemse Thaise vrucht die de ‘Eigeel’ vrucht (Lamut Khamen of Luk Taw) wordt genoemd.

#7

Cheow Lan Lake in het Khao Sok National Park

Het 165 vierkante kilometer grote Cheow Lan Lake in Khao Sok National Park is een beschermd gebied dat rijk is aan dieren en tropische bossen.

#8

Cheow Lan Lake in het Khao Sok National Park

Khao Sok in Zuid-Thailand is een van de grootste waterscheidingen in de regio. Het Cheow Lan Lake werd gevormd in 1982 toen de Rajjaprabha Dam werd gebouwd en is nu een van de mooiste plekken om te bezoeken in Thailand.

TIP!
Je kunt via Thailand Magazine ook een tour boeken op het meer van Khao Sok (Cheow Lan Lake). Er zijn veel mogelijkheden, zoals overnachten op het meer in een luxe of basic huisje of een dagtrip maken met een groep of juist privé. Je kunt ons bereiken via de mail, Facebook of Instagram.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

De Rayavadee met het omliggende schiereiland Railay voor zijn prachtige en afgelegen landschap.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Er is zeker meer in Thailand dan de drukte van Bangkok, Phuket en Koh Samui. Graaf dieper en je zult unieke en unieke ervaringen vinden, vooral als je op zoek bent naar meer rustige en contemplatieve plaatsen zoals ik.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

ชีวิตชีวา – Chee wit chee waa – dat zeg je als je dingen ziet die energiek zijn en vol leven…

#9

Cheow Lan Lake in het Khao Sok National Park

Het Khao Sok National Park is een ondergedompelde schoonheid. De enige manier om Khao Sok te omzeilen is met longtailboten.

#10

Songkhla in Thailand

De zuidelijke provincies Songkhla en Phattalung zijn een deel van Thailand dat stukken minder bekend is. Ondanks dat zitten deze bestemmingen in Thailand vol met natuurlijke schoonheid en leven.

Welk type / merk camera gebruik je?

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Check Oddkrub en Chris Schalkx, misschien willen die ook wel meedoen aan In the Picture.

#11 (bonus)

Phatthalung in Thailand

In dit deel van Zuid-Thailand (Phatthalung) is het toerisme nog steeds heel erg laagdrempelig. Vissers passen soms hun lange staartboten aan voor reizigers in Thale Noi, een zoetwatermoerasland in Phatthalung.

#12 (bonus)

Yor (oude manier van vissen) in Phattalung

In de provincie Phattalung kun je de traditionele manieren van leven observeren, zoals de ‘Yor’, de grote visvangstplatforms van bamboe.

BEKIJK OOK DE VOLGENDE ARTIKELEN

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk de eilanden in Thailand, Azië
Marriott Marquise in Bangkok met link naar artikel waar slapen in Bangkok
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top