fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

jong kind bij de Wat Sawetachat tempel in Bangkok, Thailand
jong kind bij de Wat Sawetachat tempel in Bangkok, Thailand

IN THE PICTURE #13

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand! Deze keer zijn we vereerd in Geoff Morrison aan ons rijtje toe te voegen! Van harte welkom Geoff, wat een fijn vervoegd kerstcadeau om je op in de ochtend van 24-12-2020 te mogen publiceren!

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Hallo beste Thailand Magazine lezers,
Mijn naam is Geoff Morrison. Ik kom oorspronkelijk uit Montreal Canada en woon al meer dan 25 jaar in Thailand. Ik ben begonnen met fotografie als hobby op de middelbare school en vervolgens op de universiteit. Sindsdien heb ik een wereldwijde carrière in architectuur en design opgebouwd. Ik heb van alles mogen ontwerpen, winkelcentra, musea, paleizen, pretparken, ecoparken, zintuiglijke tuinen, beeldhouwwerken, kookscholen en crematoria. Van oost naar west, over culturen en landen heen, word ik omringd door getalenteerde designprofessionals, en een verbazingwekkende visuele beeldtaal.

Ik ben gepassioneerd door unieke en creatieve “ideeën”, en de manier waarop die ideeën visueel in beeld worden gebracht. Mede door middel van fotografie, digital graphics, modellen en andere media. Het beeld vertelt een krachtig verhaal dat woorden niet kunnen, en een geweldig idee kunnen maken of vernietigen. Fotografisch beeldmateriaal is vaak de belangrijkste “beïnvloeder” die ten grondslag ligt aan het idee en de creatie van architectuur, interieurdesign en openbare kunsten.

Het is alleen tijdens de Covid-reisbeperkingen, dat ik de tijd heb genomen om te ontspannen, makkelijker te ademen, te beginnen met wandelingen bij zonsopgang door het oude Bangkok en te fotograferen met meer waardering voor mijn thuisstad. Hieronder zien jullie enkele van mijn favoriete en recente foto’s – Elke reis is een ontdekking, een glimlach, een Thais plezier en een speciaal voorrecht.

Mooie dagen toegewenst en een nog veel beter 2021!

#1

Wat Traphang Thong in Sukothai, Thailand

Wat Traphang Thong in Sukothai
Zie foto #2

#2

Wat Rachabophit in Bangkok, Thailand

Wat Rachabophit in Bangkok
De plaatsen op foto 1 en 2 veroveren het hart, de ziel en de geest van Thailand. Van het eerste koninkrijk van Sukothai bij Wat Traphang Thong (14e eeuwse Tempel van het Gouden Meer) waar het gunstige vijverwater werd gebruikt in zowel de Koningskroningen van 1950 en 2019, tot Wat Rachabophit , Bangkok, Begraafplaats van de Koninklijke Familie, inclusief 34 Koninginnen, consorten, prinsessen, prinsen, en Srinagarinda, de naties geliefde Prinses Moeder van de 2 Koningen. Dit zijn plaatsen waar, als u een rustig moment doorbrengt, de unieke geest van Thailand u zal omarmen. 

#3

Een Nederlandse brug in de Saphan Hok buurt van Bangkok in Thailand

Een Nederlandse hefbrug in Saphan Hok, Bangkok
In de 19e eeuw werd de Nederlandse “hefbrug”-technologie toegepast om de oude en nieuwe stad met elkaar te verbinden over de oude stadsgracht van de groeiende Krungthep. Om 5 uur ‘s morgens, in de pre-sunrise gloed, zou dit mysterieuze bruggetje een tijdreizende poort naar een andere wereld kunnen zijn! Ik hou ervan om daar bij zonsopgang te wachten en mijn lens te openen op zoek naar een mistige doorgang naar een andere dimensie!
 

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Ik reis de hele tijd naar Kao Yai gebied. Het is landelijk, koel, agrarisch en magisch rustig. Een oude mangoboerderij trok de aandacht van mijn vrouw en ik, en we ontwierpen een boshuis, vastgeklampt aan de rand van een rotsachtige heuvel, met uitzicht op de weelderige agrarische valleien eronder. De steeds veranderende bomen, bloemen en landschappen zijn ons televisietoestel! (Zie foto 12).

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Ik zou graag de tijd nemen om rond de grensdorpen Cambodja, Laos en Myanmar te scharrelen.

#4

De Chao Phraya rivier in Bangkok, Thailand

De majestueuze Chao Phraya rivier in Bangkok
Een met neon verlichte tourboot vaart onder de Memorial Bridge over de Chao Phraya rivier in Bangkok door.
Zie ook foto #5.

#5

De Chao Phraya rivier in Bangkok, Thailand

De majestueuze Chao Phraya rivier in Bangkok
Ik heb sinds de millenniumwisseling aan de Chao Phraya rivier in Bangkok gewoond. De afgelopen maanden heb ik de khlongs, buurten, hoeken en gaten van de deze geweldige rivier verkend. Elk moment aan de rivier is bijzonder en Bangkok ontwaakt eindelijk om de betekenis, schoonheid en charme van de rivier te herkennen.

De bliksem slaat spontaan toe over de Asiatique the Riverfront Market. 

#6

slapende monnikken in een pickup truck in Bangkok

Tijdens de vroege morgen in Bangkok
Het oude Bangkok ontwaakt voor de zon met kolengestookte wokken, zwervende monniken en het ochtendgeroep in de sois (stegen). Met een glimlach die net zo gastvrij is als de dageraadslucht, is een ochtendwandeling door het oude Bangkok visueel voedsel voor de ziel. Zie ook foto’s #7, #8 en #9

Uitgeputte jonge monniken vangen een moment van rust op.

#7

Een slager op de de Trok Morning markt in Bangkok, Thailand

Tijdens de vroege morgen in Bangkok
Een met bloed bespatte slager maakt zijn tafel klaar op de Trok Morning Market.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Ik zou u een perfecte mix van strand en bergen aanraden! Vijf dagen in Krabi of Koh Kood, en vijf dagen in Mae Rim of Chiang Mai. Als u net als ik bent, kunt u een decennium toevoegen aan elk!

Waar eet je het liefst?

Ik geniet echt van de recente toevoegingen aan de Tha Tien Market in Bangkok zoals Tonkin Annam, A Fox Princess Kitchen en Supanniga Eating Room, allemaal in de buurt van de Grand Palace.

#8

Ijsvrouw die ijsblokken hakt in Bangkok, Thailand

Tijdens de vroege morgen in Bangkok
Een ijsdame hakt haar bevroren brokken langs Charoenakorn Road voordat ze op de motor wordt afgeleverd.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

My Grandparents House Café – een authentiek erfgoedhuis in een van Bangkoks oudste Chinese tempels Kuan U Shrine, aan de Thonburi kant in de buurt van Memorial Bridge. Of probeer het dak, de bar aan de rivierzijde van het Sala Rattanakosin Hotel, met een prachtig uitzicht op de Tempel van de Dageraad (Wat Arun).

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Thaise Bananenbloesem Salade, ook wel bekend als een “bananenhart”, met de vlezige, paarse bloem die aan het einde van een bananenfruitcluster groeit. Traditioneel wordt dit gebruikt in de Zuidoost-Aziatische en Indiase keuken en is het een ideale vervanger voor vis.

#9

Oude man in Bangkok

Tijdens de vroege morgen in Bangkok
Een oude Thonburi-man plukt zijn baard buiten zijn houten huis op in het Somdet Chao Phraya gebied van Bangkok.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Ik zal mijn vrienden ongegeneerd mooie boetiekhotels aanbevelen, omdat ik weet dat je verwend wordt met zorg, door mensen die van hun werk houden en leven. Beide hotels in Bangkok, Ariyasom Villa en Kasayapi zijn ontwikkeld van oude familiehuizen, tot boetiekhotel. Hier vind je Thaise gastvrijheid op zijn best.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Neem de tijd, blijf op kleine plaatsen. Geniet van het unieke eten, de vriendelijkheid, de khlongs, de stranden en de bergen. Stap uit je comfort zone, verken en als het een beetje ongewoon wordt – Jai Yen Yen!

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Jai Yen Yen – (Hart Cool Cool). Deze zin betekent om een koel hart te houden of “doe het rustig aan”, “relax”, “maak je geen zorgen” “kalmeer” “chill”. Het geeft aan dat je niet serieus of gestrest bent, alles komt goed. Misschien kan de wereld wel wat Jai Yen Yen gebruiken op dit moment!

#10

jong kind bij de Wat Sawetachat tempel in Bangkok, Thailand

Tijdens de vroege morgen in Bangkok
Een jonge plaswandelaar zwerft naar zijn tempelschool in de Wat Sawetachat-gemeenschap

Welk type / merk camera gebruik je?

Sony A7 (met een vaste 35 mm lens) en een iPhone 11 – klein, wendbaar, gemakkelijk te verplaatsen, geschikt voor de straat en slim.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Op mijn persoonlijke Instagrampagina, zakelijke Instagrampagina en website van mijn bedrijf concept-i-design.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

Thor Santisiri – De beste fotograaf die ik ken, met een alternatief oog en fascinerende portretten. Check zijn werk op Facebook.

#11 (bonus)

Straat in het Somdet Chaphraya gebied van Bangkok

In de buurt van de Chao Phraya rivier in Bangkok
Een motor passeert een rustige straat tijdens de avond in de Somdet Chao Phraya buurt. Dit gebied is ouder dan Bangkok zelf en gaat terug tot de handelsgemeenschappen aan de rivier, terwijl de hoofdstad nog in Ayutthaya lag. Het nabijgelegen ICONSIAM, skytrains en condominium ontwikkelingen komen dichterbij en zullen deze gemeenschap binnenkort gentrificeren.

#12 (bonus)

De Khao Yai vallei in Thailand

Khao Yai
Mijn favoriete uitzicht op de landelijke mango-, suikerriet- en tapiocadalen van Khao Yai-gebied.

BEKIJK OOK DE VOLGENDE ARTIKELEN

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
bestemmingen in Thailand
Marriott Marquise in Bangkok met link naar artikel waar slapen in Bangkok
Bekijk hier de allerbeste hotels en hostels van Khao Sok
Klik hier als je de beste hotels op Koh Phi wilt zien
Back To Top