fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Oude vrouw van de Akkha bergstam in Thailand
Oude vrouw van de Akkha bergstam in Thailand

IN THE PICTURE #08

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand! 

Hoi! Zou jij jezelf willen introduceren aan onze lezers? 

Mijn naam is Nicolas Barbarin en ik woon in Frankrijk. Ik ben geboren in een klein Frans dopje wat Collonges-la-Rouge heet en hier woon ik nog steeds. Naast dat ik sinds 2017 professioneel fotograaf ben besteed ik graag mijn vrije tijd in de bergen die ik ook beklim. 

In 2018 heb ik samen met mijn gezin een reis van vier maanden gemaakt waarvan ik een maand in Thailand heb doorgebracht. Ik ging er niet heen om foto’s te maken maar om het land te ontdekken met mijn vrouw en mijn kinderen. We kozen ervoor om twee weken in het noorden en twee weken in het zuiden te verblijven. We bezoeken liever een aantal bestemming wat langer dan veel korte verblijven. Op deze manier leren we de plekken die we bezoeken beter kennen.

#1

Een tuk tuk in Bangkok

Bangkok, februari 2018
Ik hou van deze foto omdat hij de ultrasnelle sfeer van Bangkok, deze enorme stad weergeeft.

#2

Boeddhistische monniken in een Boeddhistisch klooster

In de nabije omgeving heerst de sereniteit tijdens het gebed in een klooster.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

De Surin Eilanden omdat het er erg mooi en rustig is.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Het noorden van Thailand zoals bijvoorbeeld Chiang Rai en Pai.

#3

Oude vrouw van de Akkha bergstam in Thailand

Een bezoek aan het Akkha-dorp op de bergen bij Chang Mai. De oude Akkha-vrouw in klederdracht in een bergdorpje. Ik heb prachtige herinneringen aan de ontmoeting met de bewoners van dit dorp.

#4

Oude vrouw van de Akkha bergstam in Thailand

Zie onderschrift bij foto #03.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

De baai van Phang Nga omdat het een ongelooflijk mooie plek is waarbij je niet toeristische plekken kunt vinden als je een bootje hebt.

Waar eet je het liefst?

Ik raad jullie vooral aan om op straat te eten of op de vele markten. Vooral op de Chatuchak Weekend Market in Bangkok kun je heerlijk en gevarieerd eten. Ook kun je overal uitstekende verse vruchtensappen vinden.

#5

Een Thaise olifant

De olifant is het symbolische dier van Thailand. Helaas regelmatig slecht behandeld omwille van de toeristen. Een werkelijk indrukwekkend en fascinerend dier.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Sorry geen idee…

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Ik ben dol op mango sticky rice. Een dessert bestaande uit mango en zoete kleefrijst. Nog lekkerder als dit gerecht vergezeld is met een schepje kokosijs. Een waar genot!

#6

Een longtail boot nabij Koh Yao Noi

Koh Yao Noi, februari 2018
Een longtailboot in de Phang Nga Bay bij Kho Yao Noi. Een eenvoudig maar zo aangenaam eiland, weg van het massatoerisme.

#7

Surin Eilanden in Thailand

Het paradijs, de Surin Eilanden! Verder geen woorden voor nodig…

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Ik heb niet echt een adres om aan te bevelen omdat ik alleen goedkope accommodaties gebruik die vaak vrij gemiddeld zijn. Ik kan wel mijn slechtste nacht met jullie delen. Dit was met de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai… Mijn beste nacht was op het strand van een van de Surin Eilanden.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Neem vooral de tijd als je Thailand bezoekt. Kies voor een paar bestemmingen minder zodat je tijd hebt van de bestemmingen waar je verblijft. Zo geniet je des te meer van je bezoek aan dit prachtige land!

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Geen idee…

#8

Surin Eilanden in Thailand

Zie mijn onderschrift bij foto nummer #7

#9

Een longtailboot met zonsopgang boven de Surin Eilanden. Dit beeld weerspiegelt voor de rust van deze omgeving.

Welk type / merk camera gebruik je?

Een Canon EOS 5D MK III

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Op mijn Instagrampagina en op mijn website.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze Picture This rubriek?

#10

De zon komt op boven de Surin Eilanden

Zonsopgang en longtailboot bij Koh Panyee. Een prachtige plek waar het zeer aangenaam is om te overnachten als de menigte verdwenen is.

NOG MEER INTERESSANTE CONTENT

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Klik hierDe leukste buurt in Bangkok? Je leest het hier!
Klik hier voor alle informatie over de Similan Eilanden in Thailand
De leukste tours in Khao Sok (National Park) vind je hier
Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Back To Top