fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Stil op straat in de China Town buurt van Bangkok
Stil op straat in de China Town buurt van Bangkok

IN THE PICTURE #05

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand! 

Hoi! Zou jij jezelf willen voorstellen aan onze lezers? 

Hallo beste lezers! Mijn naam is Thierry Julien, een Fransman die sinds 2009 in Bangkok woont en werkt. Ik ben geboren in Aubagne in de Franse Provence, niet ver van Marseille. Fotografie is mijn passie sinds ik 14 jaar oud ben en ik heb het geluk dat ik vandaag de dag van mijn passie kan leven. In mijn werk gaat mijn fotografiestijl meer over voedselfotografie en video maar mijn persoonlijk is straatfotografie mijn favoriet. Hierbij probeer ik om mensen met mijn foto’s emotie te geven.

#1

Groot boeddhabeeld in de straat van Bangkok

Bangkok, augustus 2020
Een groot Boeddhabeeld in de straat van Bangkok. Dit is een gebied in Bangkok waar je veel winkeltjes kunt vinden die Boeddhabeelden voor tempels of voor mensen thuis hebben gebouwd. Ik liep eens overdag over straat en zag het neonlicht op de muur hangen. Ik bedacht me dat dit er ‘s nachts geweldig uit zou zien met alleen het licht op het Boeddhabeeld. Dus natuurlijk ben ik er ‘s nachts weer naar terug gegaan om deze foto te maken.

#2

Twee rijstberzorgers in Chinatown, Bagkok

Bangkok, september 2020
Twee bezorgers aan het werk in Chinatown, Bangkok. Ik hou foto’s schieten op een regenachtige dag. Het is dan rustiger en de kleuren zijn prachtig. Vijftien minuten heb ik gewacht tegenover deze gekleurde winkel om de juiste foto’s te maken. Per toeval komen net deze twee mannen aangelopen terwijl ik fotografeer.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Ik heb niet echt een favoriete bestemming, ik hou van elke plek in Thailand. Er zijn namelijk een heleboel mooie plekken om te fotograferen in Thailand.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Enkele plaatsen in het noorden van Thailand.

#3

Streetfood in Chinatown, Bangkok

Bangkok, juli 2020
Streetfood om de hoek. In Thailand kun je overal en op elk moment van de dag eten vinden, vooral bij dit soort kleine streetfoodstalletjes. Ik kwam deze eetkraam al vroeg in de avond tegen en ging er later toen het donker was weer naar terug. Ik wist dat het met alleen het straatlicht op de kraam een speciale sfeer zou geven.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Bangkok voor zijn bruisende leven. Chiang Mai en Chiang Rai voor de schoonheid van het noorden en de bergen. Chiang Khan voor de oude stadsstijl en de rust en Koh Chang in de Trat provincie voor de schoonheid van de rustige stranden.

Waar eet je het liefst?

Ik heb niet echt een favoriet restaurant  maar ik ga graag naar de Ratchada Night Market waar je zoveel verschillende soorten Thais eten kunt vinden. Ook in Old Town zijn veel goede streetfood stalletjes. Daar eet ik als ik Old Town ga fotograferen.

#4

Chinatown (Bangkok) tijdens de nacht

Bangkok, juli 2020
Chinatown ‘s nachts… Ik hou van foto’s schieten in Chinatown als het nacht is! Het is er levendig en de kleuren zijn geweldig.

#5

Fietsen in China Town

Bangkok, augustus 2020
Het rustige leven in de steegjes van Bangkok. Deze man op zijn fiets zag ik een steeg inslaan, ik er dus achteraan rennen om deze foto te maken.

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Als je in Bangkok bent moet je sowieso een aantal sky bars / rooftop bars gaan bezoeken voor het geweldige uitzicht. Voorbeelden zijn Octave Rooftop Lounge & Bar, Red Sky en Cielo Sky Bar & Restaurant.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Laab Moo Tod (soort van krokante gehaktballetjes), Som Tam (papajasalade), Moo Nam Tok (salade met gegrilld varkensvlees)… zoveel om op te noemen. Thais eten is gewoon superlekker!

#6

So Heng Tai Mansion in China Town, Bangkok

Bangkok, juli 2020
Dit is So Heng Tai Mansion, een 230 jaar oud herenhuis in Chinatown. Ik hou echt van deze plek met die mooie kleuren!

#7

Tuk Tuk in Chinatown, Bangkok

Bangkok, augustus 2020
Een rustige nacht in Chinatown. Ik heb deze foto vastgelegd toen de chauffeur zijn tuk tuk ging verplaatsen. Het is een goed kader met de Chinese borden op de achtergrond.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Elk leuk resort aan een rustig strand.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Geniet van de reis en respecteer de Thaise cultuur.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Aroi mak (voor voedsel…Het smaakt erg goed of het is heerlijk) of mai ped (niet pikant). Voor de lezers die niet zo pikante kunnen eten lol.

#8

Een geïmproviseerd voetbalveld voor deze twee voetbalfans in Chinatown

Bangkok, augustus 2020
Een geïmproviseerd voetbalveld voor deze twee voetbalfans. Ik liep gewoon over straat en zag deze twee kinderen voetballen. Vervolgens wachtte ik om de beste actiefoto te maken en dit moment vast te leggen.

#9

Groot verlicht bord bij street food kraampje in Chinatown, Bangkok

Bangkok, september 2020
Een kleurrijk beeld in Chinatown. Hetzelfde als in een eerdere foto, ik zag de plek overdag en ging vervolgens ‘s nachts terug. Ik wist gewoon dat dit beeld ‘s nachts geweldig zou zijn met die lichten.

Welk type / merk camera gebruik je?

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze ‘In the Picture’ rubriek?

Pavel Khon is een geweldige fotograaf en vriend van mij. Hij creëert veel mooie straatfotografie. Check zijn Instagrampagina.

#10

Neonlicht bij Siam Square in Bangkok

Bangkok, september 2020
Rood licht… Deze plaats is gelegen in het Siam Square, het centrum van Bangkok. Ik hou van de reflectie op de grote LED-tekens die de rode kleur in de straatbeeld weerspiegelen.

#11 (bonus)

Plas water reflecteert de stad vlakbij de Wat Sakhet in Bangkok

Bangkok, juli 2020
Een parallelle wereld… Het was een regenachtige middag en was bij de Wat Saket (Golden Mount) om foto’s te maken. Toen het met regenen stopte, verhuisde ik naar een andere plek en liep langs deze enorme plas. Ik besloot te wachten op een tuk tuk die door dit water zou rijden om een mooie reflectiefoto te krijgen. Gelukt

BEKIJK OOK DE VOLGENDE ARTIKELEN

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
bestemmingen in Thailand
Marriott Marquise in Bangkok met link naar artikel waar slapen in Bangkok
Bekijk hier de allerbeste hotels en hostels van Khao Sok
Klik hier als je de beste hotels op Koh Phi wilt zien
Back To Top