fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Sivalai Beach op Koh Mook
Sivalai Beach op Koh Mook

IN THE PICTURE #04

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

#1

Een rustig strand op Koh Lipe

Zes jaar geleden (2014), toen ik op Koh Tao woonde, hoorde ik van een klein eilandje, helemaal in het zuiden genaamd Koh Lipe. De verhalen gingen over van die dingen die je leest in romans: Een klein, ongerept eilandje waar je de wereld kon vergeten. In die tijd was het een moeilijke plek om naartoe te reizen. Nu, in 2020, zijn er speedboten die Koh Lipe verbinden met alle omliggende bestemmingen. Zoals je je kunt voorstellen, was dit kleine stukje paradijs veel drukker dan ik hoopte. Deze foto is genomen tijdens een zeldzaam moment van rust. Weg van de drukte. 

#2

Plastic troep op Koh Kradan

Plastic troep aangespoeld op een verlaten strand, Koh Kradan. Deze foto is een trieste herinnering dat er echt niet zoiets bestaat als “ongerept” in de wereld van vandaag. Ik verliet Koh Lipe om te ontsnappen aan de drukte. En wanneer je dan eindelijk een verlaten stranden vindt, zijn ze bedekt met plastic afval dat door de oceaan wordt binnengebracht. Geschat wordt dat 11% van al het plastic dat we elk jaar weggooien in de oceanen terechtkomt. Triest!

Introduceer jezelf

Hoi, mijn naam is Lexi en ik kom oorspronkelijk uit Boulder, Colorado (USA). Ik heb de afgelopen zes jaar overzee gewoond, beginnend in Thailand, en ben nu terug in de VS. Tijdens mijn eerste reis naar Japan in 2008 kreeg ik een camera cadeau om mijn herinneringen vast te leggen. Sindsdien fotografeer ik mijn avonturen. Wat heeft mij in staat gesteld om al die jaren te reizen? Ik ben een duikinstructeur!

#3

Een longtailboot in Tarutao National Park

Een longtailboot ergens in de Andaman Zee… Ik heb Koh Lipe achtergelaten voor een zoektocht naar de eilanden die nog relatief onontdekt waren. De boot waar ik op zat maakte verschillende stops op weg naar Koh Mook. Ik kan me niet herinneren welk eiland dit was, ik denk ergens in het Tarutao National Park, maar ik hield van alle texturen van de het groen en blauw op dat moment.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Ik heb nog steeds een zwak voor het eiland Koh Tao. Koh Tao was de plek in Thailand waar ik in 2013 verliefd op werd. Het is een klein eiland in de Golf van Thailand waar vrijwel iedereen naartoe gaat om te leren duiken. Of zoals in mijn geval om te blijven en duiklessen te geven. Het is eigenlijk een utopie voor iedereen die van de oceaan houdt. 


Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Op mijn meest recente reis naar Thailand ben ik op zoek gegaan naar een aantal wat minder drukbezochte eilanden van het land. Koh Chang en Koh Mak (buiten Trat) waren twee plaatsen op die lijst waar ik helaas geen tijd meer voor had. Die twee dus.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Er is nooit genoeg tijd om alles te zien wat je wilt in Thailand. Mijn advies is om ten minste één eiland te vinden waar niemand van gehoord heeft en het te gaan bekijken. De populaire toeristische plekken kunnen tegenwoordig zo overbevolkt zijn en sommige mensen laten door de menigte hun mening over Thailand bepalen. Er zijn zoveel mooie plekken die voor een groot deel nog niet ontdekt zijn.

#4

Eb op Koh Mooi

Eb op Koh Mook – Sommige mensen houden niet van de manier waarop de watergetijde eruit zien. Mij herinneren ze aan het respect dat de oceaan verdient. Terwijl toeristen het heldere, blauwe water als iets vanzelfsprekends beschouwen moeten de lokale vissers er meer rekening mee houden. Ze moeten op het juiste moment hun boten kunnen verplaatsen als het vloed wordt.

#5

Kokosnoot drinken op Charlie Beach, Koh Mook

De relaxte sfeer van het vergeten eiland Koh Mook. Charlie Beach behoorde vroeger tot een mooi resort maar het resort werd gesloopt vanwege een conflict over de landvergunningen van het nationale park. De weinige reizigers op het eiland gebruiken het strand echter nog steeds om de zon te zien ondergaan. De lokale bevolking zette geïmproviseerde kraampjes op om drank en kokosnoten te verkopen. Het voelde allemaal heel spontaan en zorgeloos aan.

Waar eet je het liefst?

Elke straatkraam die papajasalade (Som Tam) maakt, dit gerecht is zo goed en vers! Ze zullen het aanpassen zoals jij wilt. Bij deze ben je gewaarschuwd…. De pepers zijn iets om op te letten… Iedereen die in Thailand is geweest, weet dat de Thai niet mals zijn als het op kruiden en specerijen aankomt. Vraag om één pepertje in je salade als je een beginner bent en twee als je met scherp eten om kunt gaan.

Ik dacht dat ik de lokale status naderde toen ik afstudeerde op twee pepers haha. Ik zat er zo naast! Ik vroeg op een dag om twee pepers en de dame legde een hele handvol in de vijzel en vermaalde ze. Gelukkig was dat voor de local voor me… Echter… wassen ze de vijzel niet tussen de partijen door. Kortom al dat vurige residu bleef over voor mijn salade. Onnodig te zeggen dat mijn mond daarna een uur lang brandde. 

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Coconut Monkey is een groot westers café vlakbij de Mae Haad Pier op Koh Tao. Ze hebben een hoop vegan opties.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Het is misschien een voor de hand liggende keuze maar ik hou van pad thai. Noedels gebakken in een zoetzure tamarindesaus met ei, groenten, gemalen pinda’s en tofu; Wat is er niet om van te houden? Je krijgt een beetje zoet, een beetje zuur en een beetje pikant. Comfort-food vertaalt in koolhydraten en proteïne om je energie op te krikken…

Ik ging door een enorme pad thai fase toen ik voor het eerst naar Thailand verhuisde en at het minstens één keer per dag. Iedereen maakt het een beetje anders, dus het is elke keer weer een nieuwe maaltijd. Mijn favoriete pad thai is van het restaurant (Mol’s Beach Bar) gelegen in Hin Wong Bay op Koh Tao.

#6

Sivalai Beach op Koh Mook

Als je Koh Mook op Google Maps bekijkt (wat ik graag doe voordat ik ga), zie je een indrukwekkend stuk strand dat zich uitstrekt van de oostkant van het eiland. Dat is Sivalai Beach en het is net zo mooi als je zou hopen dat het zou zijn van het kijken naar het satellietbeeld. Bij eb is er veel meer strand beschikbaar maar ik geef de voorkeur aan de fotogenieke kwaliteit van het heldere blauwe water bij vloed.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Bar La Hut op Ko Chang, in de provincie Ranong, het kleine eiland dus aan de westkust van Thailand). Ko Chang was een eiland dat ik bij toeval tegenkwam. Ik kwam op het eiland aan zonder voorafgaande reservering. Alleen instructies van mijn laatste bungaloweigenaar dat ik zijn vriend Rung op het eiland moest vinden. Rung’s bungalows waren prachtige twee verdieping tellende kunstwerken die volledig uit drijfhout waren opgetrokken. In tegenstelling tot andere eenvoudige bungalows die je op het strand vindt waren deze geweldig ingericht onder andere uit droomvangers, schelpen en andere schatten die je op het strand vindt.

Stel je voor: Robinson Crusoe ontmoet boho chic. Om alles op een natuurlijke manier te maken draaide de hele plek op zonne-energie en had het een eigen waterfiltratiesysteem. Je zult deze plek niet op voorhand kunnen reserveren. De enige manier om hier te verblijven is om op te komen dagen.

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Reis rustig aan. Er zijn gewoon teveel bestemmingen in Thailand om te bezoeken voor de toegestane tijd. Het moderne vervoer heeft het mogelijk gemaakt om in slechts enkele uren van de ene plaats naar de andere te reizen. Ik heb veel mensen ontmoet tijdens mijn reizen die de ene nacht hier waren, twee nachten daar en dan naar de volgende Instagram-hotspot. Natuurlijk is er geen goede manier om te reizen, hoe je dat doet is heel persoonlijk, maar vergeet niet te stoppen en te genieten van de kostbare momenten.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Mai aow lord ka (krub in plaats van ka voor mannen). Dit betekent “geen rietje alsjeblieft.” Mai aow toong ka (krub) betekent “geen tas, alsjeblieft.” Als je de plastic vervuiling die aanspoelt op de kusten van de oceaan ziet realiseer je dat deze spullen het niet waard zijn om te gebruiken voor een paar minuten. Plastic zal honderden jaren blijven bestaan nadat je het hebt “weggegooid”. Denk daar de volgende keer goed over na.

#7

Aangespoeld stuk hout op Koh Ngai

Ik hou van een goed stuk drijfhout! Dit prachtexemplaar op Koh Ngai was een erg fotogeniek stuk haha.

#8

Varen op een Longtailboot bij Koh Phi Phi

Dit is een typisch Thaise foto… De longtailboot die langs de ontmoedigende rotswanden van een exotisch eiland vaart (Koh Phi Phi in dit geval). Geen enkel fotoalbum van Thailand is compleet zonder deze shot.

Is er iets of een plaats waar je nog graag foto’s van wilt maken?

Wat Rong Khu. De witte tempel in Chiang Rai is een schilderachtige locatie die ik nog moet bezoeken.

Welk type / merk camera gebruik je?

iPhone SE

#9

Simple Life Bungalow op Koh Pu

In mijn zoektocht naar een aantal van Thailands minder bekende eilanden stuitte ik door verwijzingen op Koh Jum. De weinige mensen die daadwerkelijk van dit eiland hadden gehoord raadden me Koh Jum aan om in de noordkant die bekend staat als Koh Pu te bekijken. Koh Pu was veel stiller, zeiden ze.

Koh Pu was alles wat ik hoopte te vinden. Ik verbleef in een eenvoudige bungalow gebouwd van drijfhout. Simple Life Bungalow had geen wifi en het eiland had maar 6 uur per dag elektriciteit. Sommige mensen hebben misschien meer luxe in gedachten als ze naar een exotische locatie in Thailand reizen maar dat is het mooie van Thailand, er is voor elk wat wils.

#10

Varken bij Bed & Ink Hostel in Mae Haad op Koh Tao

Knorrrr in Koh Tao – Ik heb in totaal elf maanden in Thailand doorgebracht, genoeg tijd om te weten dat er overal honden en katten zijn. Veel van hen zijn goed verzorgde huisdieren maar sommige van hen zijn echte zwervers en je zou willen dat je ze wat lekkers zou kunnen geven. Dit varken in Mae Haad, Koh Tao was echter een primeur voor mij. Ontmoet Mongkol, hij hoort bij Bed & Ink Hostel.

UPDATE: We hebben vernomen dat Bed & Ink vanwege de coronacrisis helaas haar deuren heeft moeten sluiten. Gelukkig is Mongkol het varken met open armen ontvangen bij Blue Heaven Resort waar hij nu lekker knorrig kan zijn…

UPDATE 21-11-2020 Vandaag gehoord dat Mongkol is overleden, hij was al enige tijd ziek. Gelukkig heeft Mongkol een waanzinnig mooi leven gehad op Koh Tao! 

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Mijn verhalen zijn te vinden op mijn blog: Adventures of an Aquaholic en mijn foto’s zijn te vinden op Instagram. 


Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze ‘In the Picture’ rubriek?

Lauren Mae – Omdat ze sinds de sluiting van de grenzen vastzit in Thailand en daar al zes of zeven maanden zit.

#11 (bonus)

Tankstation op Koh Pu

Als ik op reis ga vind ik het leuk om te zien hoe het dagelijks leven op andere plaatsen anders is. Wat zijn van de eenvoudige dingen die we als vanzelfsprekend beschouwen in ons dagelijks leven? Dit lokale tankstation op Koh Pu is daar een goed voorbeeld van.

#12 (bonus)

Binnenkant van de Bar La Hut bungalow

Een olifantentapijt siert mijn twee verdieping tellende bungalow in Bar La Hut op Koh Chang. Deze strandbungalows waren esthetisch gezien mijn favoriete plekje in Thailand. Er zijn er maar een paar en ze zijn stuk voor stuk uniek! De grotere hebben slaapkamers met een boven een balkon en de badkamer beneden. Ze zijn eenvoudig wat betreft de voorzieningen maar heel mooi. Waar de meeste budgetbungalows op het strand behoorlijk spartaans zijn, zijn de bungalows van Bar La Hut huiselijk op een manier die zelfs Robinson Crusoe jaloers zou maken.

BEKIJK OOK DE VOLGENDE ARTIKELEN

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
bestemmingen in Thailand
Marriott Marquise in Bangkok met link naar artikel waar slapen in Bangkok
Bekijk hier de allerbeste hotels en hostels van Khao Sok
Klik hier als je de beste hotels op Koh Phi wilt zien
Back To Top