fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

IN THE PICTURE #03

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

#1

De zonsondergang geeft altijd een bijzondere kleur aan de Thaise eilanden. De zon die zich in het westen verbergt om de dag af te sluiten en plaats te maken voor de nacht. Deze foto is van Koh Phi Phi, een unieke plek voor een breed publiek. De zonovergoten zonsondergang van de PhiPhi eilanden mag niemand missen als ze dit eiland bezoeken.

#2

Supermooie baaien in Thailand zijn onder andere te vinden langs alle eilanden van Thailand. Daarvan bevinden zich er ook een paar op de Phi Phi eilanden. Een plaats waar land, zee en lucht samenkomen om een ankerplaats te creëren. De Thaise longtailbootjes liggen voor de kust van Phi Phi te wachten tot de zon weer opkomt zodat ze zich kunnen verplaatsen.

Introduceer jezelf

Mijn naam is Gonzalo als beroep architect en fotograaf en woonachtig in Madrid, Spanje. Op 16-jarige leeftijd ontdekte ik de kunst van de fotografie. Maar dankzij mijn beroep als architect ontwikkelde ik mijn visie en blik op de wereld. Hierdoor kan ik de schoonheid inzien van alledaagse zaken en probeer ik dit ook te gebruiken met mijn fotografie.

#3

De oranje kleur maakt het Railay tot een van de beste strandbestemmingen ter wereld. Een plek waar mensen samenkomen om afscheid te nemen van het meest bijzondere component van ons universum, de zon. De stranden van Railay zijn een van de beste plaatsen om van de zonsondergang te genieten.

#4

Een Thaise longtailboot, kristalhelder water, een prachtig strand, natuurlijke riffen en de oranje kleur van de zonsondergangen maken van Koh Lipe het mooiste eiland van heel Thailand. Als natuurliefhebber kan ik toegeven dat Koh Lipe een van de mooiste plekken is die ik ooit heb bezocht. In mijn gedachten heb ik als herinnering die prachtige zonsondergang van die op 28 februari 2016.

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Koh Lipe… Dit eiland in het uiterste zuiden van Thailand staat voor alles wat ik lief heb in dit leven: Prachtige zonsondergang, prachtig eten, prachtige mensen en unieke stranden.

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Een niet-toeristische plek in het noorden van Thailand. Het hele gebied aan de grens met Birma is door de cultuur en natuur daar één van de plaatsen waar ik nog graag heen wil.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Bangkok! Het is een enorme stad, erg divers en multicultureel. Je kunt er zoveel ontdekken van eeuwenoude tradities tot supermodern.

#5

De eilanden van Thailand, en vooral Koh Rawi in het Tarutao National Park, worden geflankeerd door talrijke riffen. Bovendien vind je op Koh Rawi, een bergachtig eiland en overspoeld met vegetatie. Ook hier zorgt de oranje of Thaise kleur voor een bijzondere sfeer in de archipel.

#6

Kristalhelder water is een kenmerk van de Straat van Malakka in Thailand. Hierdoor kun je de beroemde natuurlijke riffen ontdekken, waarvan helaas de koralen daar met uitsterven worden bedreigd. Ongetwijfeld is Koh Rawi Reef een van de mooiste riffen die ik ooit heb gezien.

Waar eet je het liefst?

Voor mij zou elke straatkraam op Khao San Road een goede aanbeveling zijn. De verscheidenheid, de traditie en de smaakvolle gerechten van de straatkramen. Mmmmmm!

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Persoonlijk vind ik de bar 1969 op Khao San in Bangkok het best. De sfeer van die straat en vooral in die bar is ongeëvenaard.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Pad Thai! Ik hou van de kruiden en specerijen. Als je daar noedels aan toevoegt, maakt het de pad thai mijn favoriete Thaise gerecht.

#7

Op deze foto zie je dat het oranje, bruin en groenblauw de Thaise kleuren zijn. Dit is wat dit prachtige land speciaal maakt. Deze kleuren blijven je verbazen, ook al ben je er al duizend keer geweest.

#8

De manier hoe de longtailboten voor anker gaan vormt een prachtige symfonie die Koh Lipe een bijzondere look geeft van bovenaf. Een ongekende plek waar je nooit genoeg van zult krijgen!

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Het Here Hostel in Bangkok. Het zwembad, de mensen, de service en de goede sfeer maken dit hostel het beste waar ik in heel Thailand heb geslapen!

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Het enige en meest essentiële advies is om je te laten meeslepen, de ervaring te beleven en vooral om open te staan voor elk soort plan, zonder enige vorm van excuus.

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

De beste zin van allemaal. “Chok Dee Krap / Ka” (Betekenis: Heel veel geluk toegewenst / Het allerbeste toegewenst)

#9

Dit zwembad in Railay Beach is de mooiste plek geweest die ik ooit in mijn leven heb gehad. Een plek in het midden van de jungle van waaruit je de zee kunt observeren. Maar waar je vooral kunt genieten van de natuurgeluiden die dit kleine hostel flankeren.

#10

vissers zijn een van de meest bijzondere beroepen in Thailand. Dit beeld van twee vissersboten zou een nationaal beeld kunnen zijn, een symbool waar het land trots op kan zijn.

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Welk type / merk camera gebruik je?

Een drone, DJI Mavic Air om precies te zijn.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze ‘In the Picture’ rubriek?

@hola.tailandia Het is een fotoaccount specifiek voor thailand waar je nieuwe bijzondere en verborgen locaties kunt ontdekken, buiten het bereik van toeristen.

BEKIJK OOK DE VOLGENDE ARTIKELEN

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
bestemmingen in Thailand
Marriott Marquise in Bangkok met link naar artikel waar slapen in Bangkok
Bekijk hier de allerbeste hotels en hostels van Khao Sok
Klik hier als je de beste hotels op Koh Phi wilt zien
Back To Top