fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Steekvlam terwijl een man streetfood in Bangkok aan het klaarmaken is
Steekvlam terwijl een man streetfood in Bangkok aan het klaarmaken is

IN THE PICTURE #02

In ‘In the Picture’ delen fotografen van over de hele wereld hun 10 mooiste foto’s van Thailand. Bekijk Thailand door de lens van de fotograaf, lees achtergrondverhalen over de foto’s en kom meer te weten over het prachtige Thailand!

Wie ben je? 

Mijn naam is Thanyanut Sompong en ben geboren en getogen in Bangkok. Tegenwoordig werk ik op het internationale vliegveld Suvarnabhumi (BKK) waarop vele van jullie aankomen als jullie Thailand bezoeken haha. Sinds een jaar of zeven (nu 2020) ben ik mij gaan verdiepen in fotografie en ik vind dit ontzettend leuk om te doen! Daarom ben ik ook heel blij dat jullie me gevraagd hebben voor jullie nieuwe rubriek ‘In the Picture’!  

#1

Dit is mijn favoriete foto! Weet je waar deze geschoten is? Yep op Yoawarat Road in China Town. Ik denk dat iedereen die in Thailand woont wel weet waar dit is. Ik heb geprobeerd deze foto zo te editten dat die anders is dan vele andere foto’s die hier genomen is. Inclusief een bokeh achtergrond, ik hou ervan!

#2

Dit is een High Angle shot genomen van het King Power MahaNakon gebouw in Bangkok. Je kunt vanaf deze superhoge wolkenkrabber heel Bangkok zien inclusief de Chao Phraya rivier. Een prachtige plek om vanaf te fotograferen!

Wat is je favoriete plek / bestemming in Thailand?

Yaowarat Road in China Town! Een populaire wijk in Bangkok met veel streetfood en waar het vaak gezellig druk is. Hier moet je echt een keer ‘s avonds zijn geweest als je in Bangkok verblijft!

Welke bestemming in Thailand staat er nog op je wensenlijst om te bezoeken?

Phuket in het zuiden van Thailand! Het water is daar heel helder en je kunt daar op veel plekken duiken. Ik zou het heel leuk vinden om daar met mijn familie heen te gaan!

#3

Dit is een panning shot, ik vind het erg leuk om mijn foto’s op verschillende manieren te bewerken. Deze koerier op de scooter is van Grab, een bekende naam in Thailand. Je ziet deze brommers vaak eten bezorgen in Bangkok.

#4

Wil je een portie vuur bij je street food? Haha, dit is een Thaise kookstijl. Het gerecht wat hier klaargemaakt wordt heet roergebakken Sabal Palmetto (Swamp cabbage). In het Thais noemen we dit “pak bung dai dang”.

Welke plek / bestemming raad je onze lezers aan te bezoeken en waarom?

Weleens gehoord van Khao Yai National Park? Dit park is ligt in de Nakorn Ratchasima provincie en het is er heel erg mooi! Ik raad jullie aan om er in de “winter” heen te gaan, dan bedoel ik van december t/m februari. Je hebt dan namelijk het meeste kan op de zee van mist. Een prachtig natuurverschijnsel! 

Noem een leuk koffietentje of bar waar onze lezers kunnen langsgaan

Zelf ben ik niet echt het type wat naar een bar of koffietentje gaat maar als ik jullie dan toch een advies moet geven… Ga dan eens naar Café Amazon. Je vindt ontzettend veel van deze koffietentjes in Thailand, zelfs bij verschillende tankstations. Wij Thai stoppen er maar al te graag voor een goede kop koffie!

#5

Ook deze foto is genomen op Yaowarat Road in China Town. Hier is het altijd druk en er is een hoop lekker eten te vinden. Als je ooit in Bangkok bent ga dan eens in eten in China Town!

#6

Nog één van mijn favoriete foto’s! Dit oude vrouwtje heeft best veel gekocht vind je niet?  Ik denk dat ze hier al zo’n 70 jaar rondloopt. Persoonlijk vind ik dat een oude vrouw niet zo zwaar moet tillen op haar leeftijd.

Waar eet je het liefst?

Ik ben gek op Japans eten en eet regelmatig bij de restaurantketen Fuji Japanase Restaurant. Onder andere te vinden in Terminal 21 en Siam Paragon.

Wat is je favoriete Thaise gerecht?

Roergebakken Thaise basilicum met varkensvlees, in het Thais heet dit Moo Krappao. Dit gerecht is lekker scherp en smaakt intens, echt een aanrader!

#7

De tuk tuk is een belangrijk onderdeel van het openbaar vervoer in Thailand. Dit wagentje, wat veel wordt gezien in Bangkok, heeft drie wielen en wordt vaak geassocieerd met mijn land.

#8

Nog een tuk tuk en persoonlijk vind ik deze nog mooier dan de vorige foto. Veel toeristen in Bangkok vinden het leuke wagentjes en maken er maar al te graag foto’s van. Natuurlijk pakken de toeristen ook regelmatig een tuk tuk om zich te laten vervoeren.

Wat is je favoriete accommodatie in Thailand?

Ik vind het Ana Anan Resort in Pattaya (Jomtien) heel fijn! Het hotel heeft een mooi uitzicht over het strand en in een paar minuten lopen duik je zo de zee in!

Heb je nog een (reis)tip die van pas kan komen in Thailand?

Ik ben niet echt een gids maar een advies wil ik jullie zeker geven. Vraag het ons (de Thai) gewoon… We staan altijd klaar om jullie te helpen en heten jullie van harte welkom in Thailand!  

Is er een Thaise zin of woord die onze lezers moeten leren?

Ooit gehoord van het zinnetje “ta mu ta mi”? Het is Thaise slang voor schattig. Dus als je een leuk hondje ziet dan zeg je, “dat hondje is echt ta mu ta mi!” De Thai weet direct wat je bedoelt, probeer het maar eens! Niet verlegen zijn hé?!  🙂 

#9

Ik heb geen idee wat deze beste man verkoopt… Misschien is het iets te eten… Maar ik vind hem anders dan de rest met zijn radio. Lekker de muziek aan terwijl hij zijn producten verkoopt. Ik vind hem cool!

#10

Ok nog ééntje dan vanaf Yaowarat Road! Ik hou gewoon erg veel van deze buurt dus sorry ik kon het niet laten! Er zijn hier zoveel eettentjes en streetfoodstalletjes. Veel mensen verkopen ook gewoon eten uit een kar zoals deze.

Welk type / merk camera gebruik je?

Waar kunnen mensen je werk / foto’s vinden?

Op mijn Instagram account, volg me en support me haha.

Tot slot, wie zouden we ook moeten vragen onze ‘In the Picture’ rubriek?

SIWAT (Aong.s op Instagram), hij doet veel aan straatfotografie en is anders dan de rest.

BEKIJK OOK DE VOLGENDE ARTIKELEN

klik hier voor al onze Picture This artikelen
Check all our Bangkok articles
Bekijk welke bestemmingen wij in Thailand hebben beschreven
Marriott Marquise in Bangkok met link naar artikel waar slapen in Bangkok
Bekijk hier de allerbeste hotels en hostels van Khao Sok
Klik hier als je de beste hotels op Koh Phi wilt zien
Back To Top