fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Voorgerechtjes op de Baan Khanitha Cruise in Bangkok
Voorgerechtjes op de Baan Khanitha Cruise in Bangkok

Image: Baan Khanitha

BAAN KHANITHA CRUISE

Met de Baan Khanitha Cruise ontdek je Bangkok op een bijzondere manier terwijl je geniet van overheerlijke gerechten! Het is een unieke dinerervaring terwijl je vaart op de Chao Phraya River! De cruise wordt georganiseerd door Baan Khanitha, een bekende naam in de authentieke Thaise keuken! Alle gerechten zijn met de grootste zorg klaargemaakt. De tocht over de Chao Phraya is super romantisch en perfect als je iets te vieren hebt!

Uitzicht op de Wat Arun tijdens de Baan Khanitha Cruise over de Chao Phraya rivier in Bangkok

Image: Baan Khanitha

Baan Khanitha al bijna 20 jaar een begrip in de Thaise keuken!

Baan Khanitha geniet veel aanzien in de Thaise gastronomie. Niet alleen in Bangkok maar ook ver daarbuiten is Baan Khanitha een begrip. Inmiddels zijn er al vijf Baan Khanitha restaurants in Bangkok te vinden. Daarnaast is er nog de Baan Khanitha Cruise waar wij hebben gedineerd. Khun Khanitha Akaranitikul, de eigenaresse van Baan Khanitha beheert een stuk grond (Baan Panalai) in Khao Yai waar het bedrijf groenten, fruit en kruiden teelt. Op deze manier kunnen ze ervoor te zorgen dat de producten vers van het land komen en er geen insecticiden of chemicaliën worden. Hun credo luidt dan ook  “From Farm to Table”.

Het stuk grond waar Baan Khanitha zelf hun groenten, fruit en kruiden verbouwen
Het stuk grond waar Baan Khanitha zelf hun groenten, fruit en kruiden verbouwen

Images: Baan Khanitha

Binnen bij Baan Khanitha Sukhumvit 23

Image: Baan Khanitha

Naast Baan Khanitha  zijn er ook nog twee andere restaurantformules. Moon Glass, een bistro & grill in Europese stijl en The Missing Piece, een dessertcafé & patisserie. Baan Khanitha wordt vrijwel door elke kwalitatieve horecagids of -website getipt. Ze hebben al meerdere jaren op rij een vermelding in de Michelin gids.

Baan Khanitha in Bangkok
Baan Khanitha in Bangkok
Baan Khanitha in Bangkok

Images: Baan Khanitha

Baan Khanitha by the River @ ASIATIQUE The Riverfront

Ons allereerste Thailand Magazine artikel ging over ASIATIQUE The Riverfront. Drie keer raden waar wij moesten opstappen om deze geweldige cruise door Bangkok te nemen? Juist! Op het terrein van ASIATIQUE is er ook een Baan Khanitha te vinden in een prachtig pand gelegen aan de oever van de Chao Phraya.

We werden om 19:00 vriendelijk ontvangen met een gekoeld drankje en uitleg over de Baan Khanitha diner cruise.

Baan Khanitha by the river op het terrein van ASIATIQUE The Riverfront
Baan Khanitha by the river op het terrein van ASIATIQUE The Riverfront

Images: Baan Khanitha

Met een antiek schip de Chao Phraya op!

Het fraaie teakhouten schip waarmee je over de rivier vaart is erg bijzonder! Het is een 15 meter lang antiek en koloniaal binnenvaartschip die lang geleden rijst transporteerde over de waterwegen van Thailand. Het fraaie schip stamt uit de periode van Rama V, eind 1800 / begin 1900. Geloof ons, dat is wel even anders dan al die andere cruiseschepen die over de Chao Phraya varen! Een cruise met Baan Khanitha is ook een stuk intiemer omdat er maximaal 50 personen op het schip mogen.

Het antieke schip tijdens de Baan Khanitha Cruise

Image: Baan Khanitha

Kiezen uit twee verschillende menu’s

Tijdens onze online reservering konden we kiezen uit twee verschillende menu’s. De Gold Set Diner van 2.400 baht of de Platinum Set Diner van 2.800 baht. We besloten voor goud en voor platina te gaan, zo konden we alle gerechten tijdens onze cruise proeven!

Menu van de Platinum Set Diner tijdens de Baan Khanitha Cruise
Menu van de Platinum Set Diner tijdens de Baan Khanitha Cruise

Klik om te vergroten | Images: Baan Khanitha

All aboard!

Om 19:30 was het tijd om aan boord van het majestueuze schip te stappen. We werden vriendelijk verwelkomd met twee flesjes koud drinkwater en een kleine Thaise bloemenkrans, de phuang malai. Deze bloemenkrans wordt gemaakt van jasmijn en symboliseert goed geluk. En we voelden ons al zo gelukkig! Nadat we plaats namen aan de gereserveerde tafel kwam de chef hoogstpersoonlijk gedag zeggen, erg vriendelijk en attent! Daarna verlieten we de pier en vaarden we in noordelijke richting over de Chao Phraya River. Onze culinaire reis ging van start!

Phuang Malai als geschenk voor goed geluk tijdens de Baan Khanitha Cruise in Bangkok
Tafel met uitzicht op de Chao Phraya River tijdens de Baan Khanitha Cruise in Bangkok
De gastvrouw en chef tijdens de Baan Khanitha Cruise in Bangkok

Images: ThailandMagazine.com

Miang kham

De kick off was meteen een favoriet die we telkens weer in Thailand bestellen! Deze typische Thaise snack die miang kham heet is een ware smaakexplosie! Een waar feestje, nee, festival aan verschillende soorten smaken in je mond! De ingrediënten zijn chilipeper, limoen, gedroogde garnaal, geroosterde pinda, gember en sjalot. Dit alles vouw je in een betelblad samen met een beetje zoete saus. Het is de bedoeling dat je het gerechtje in één hap in je mond doet. Nog nooit gegeten? Dan raden we je aan om de eerste keer met je ogen dicht te proeven! Wat is de Thaise keuken toch divers en lekker!!

Miang Kham tijdens de Baan Khanitha Cruise in Bangkok
De inrichting van de Baan Khanihta Cruise

Images: Baan Khanitha

Sightseeing tijdens de appetizers

Ondertussen waren we al langs een aantal superluxe hotels gevaren zoals het Chatrium Riverside, Shangri-La en de ufo vorminge Three Sixty Rooftop Bar van het Millennium Hilton. Terwijl de appetizers werden geserveerd zagen we aan onze linkerzijde ICON Siam, hét winkelcentrum van Bangkok. Aan de rechterkant zagen we de Lebua State Tower met daarop de Sirocco Sky Bar bekend van de film Hangover II. In de verte torende een van onze favoriete herkenningspunten van Bangkok hoog boven de skyline uit, de Mahanakhon (Pixel) Tower. Je komt ogen tekort!

Als appetizers kregen we 4 kleine voorgerechtjes die prachtig waren opgemaakt!

 1. Ray Rai Nah Phu = Gestoomde Thaise rijstnoodles met organische groenten en krabsaus.
 2. Toong Tong = Een knapperig gefrituurde dumpling (golden bag) met daarin fijngehakt varkensvlees en garnaal met een pruimensausje.
 3. Lah Tiang =  Fijngehakt varkensvlees met garnaal en geroosterde cashewnoten uit de provincie Ranong. De ingrediënten waren delicaat gewikkeld in een netje van ei.
 4. Yam Som-O = Een fris-pittige pomelosalade met kip en garnalen.

Alle vier even lekker en dit smaakte naar meer, precies het doel van een appetizer!

De vier voorgerechten tijdens de Baan Khanitha Cruise

Verschillende soepjes

Hier verschilde het gouden menu van het platinum menu. Goud kreeg de bekende Tom Kha soep, zonder Kai (kip) maar rijkelijk gevuld met sint-jakobsschelpen uit het Japanse Hokkaido. Platinum kreeg daarentegen een Tom Yum Goong met daarin een paar gigantischgrote garnalen (goong). De pittige soep smaakte door de toevoeging van kokosmelk ook lekker romig waardoor de smaak van de zoetsappige garnalen helemaal tot hun recht kwamen.

Tom Kha met sint-jakobsschelpen tijdens de Baan Khanitha Cruise
Tom Yum Goong Naang tijden de Baan Khanitha Cruise

Images: Baan Khanitha

Het professioneel neutraliseren van de smaakpapillen…

Na de soepjes werd er een schaaltje op tafel geserveerd waar vervolgens water overheen werd gegoten. Als reactie begon het schaaltje heftig te roken. Dit was de limoensorbet en droogijs zorgde voor het leuke effect. Een fris en vooral doeltreffend middel voor het zogeheten palate cleansing, oftewel het neutraliseren van de smaakpapillen. Klaar voor de volgende gerechten!

Bangkok wat ben je mooi!

Tijdens deze vakkundige reset van onze smaak waren we inmiddels al aanbeland in het oude gedeelte van Bangkok, beter bekend als Old Town of Banglamphu. Bekende van straten als Khao San Road, Rambuttri Road en Yaowarat Road (China Town).  In dit gebied van Bangkok vind je toeristische trekpleisters als de Wat Arun, Wat Pho en de Grand Palace. Vanaf het de cruise kun je de prachtig verlichte Grand Palace en Wat Arun heel erg goed zien. Bangkok wat ben je mooi!!

Nadat we verderop bij de Rama VIII burg waren aangekomen, keerde de boot om en was het tijd voor de terugweg. We waren op de helft van onze culinaire reis! 

BEKIJK OOK
Ons artikel over wat er allemaal vanaf de Chao Phraya River te zien valt!

De Grand Palace gezien vanaf de Baan Khanitha Cruise
Limoensorbet met rookijs als palate cleansing tijdens de Baan Khanitha Cruise
De King Rama VIII brug tijdens de Baan Khanitha Cruise

Images: ThailandMagazine.com

Hoofdgerechten van hoge kwaliteit

Tijdens onze terugtocht werden de hoofdgerechten van onze fabuleuze Baan Khanitha Cruise uitgeserveerd. Het hoofdgerecht van het Gold en Platinum menu was voor een deel hetzelfde. Het verschil was vooral de immense zoetwatergarnaal uit de omgeving van Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Hieronder leggen we je exact uit wat we kregen en bij welk menu dit gerecht hoorde.

Platinum diner set

 • Gang Sinhala Pik Gai Song Kruang = Een heerlijke curry met gevulde kippenvleugels.
 • Goong Ayutthaya Pao Rouy Kai Goong = De lekkerste en grootste garnaal die we ooit gegeten hebben flink afgetopt met een berg garnalenkuit.

Golden diner set

 • Gaeng Som Rom = Een frisse curry met groene papaya en garnaal.
 • Khai Khem = Gezouten ei.

Voor beide diner sets hetzelfde

 • Matsha Chom Bupha Chart = Een mix van verse knapperige groenten.
 • Pud Kha-Nai Gulao Thong Tak Bai = Chinese kool met vis in een superlekker krokant gekruid jasje.
 • Keuze uit gestoomde jasmijnrijst of bruine Gaba rijst (wij namen de bruine rijst).

De hoofdgerechten smaakten niet alleen fantastisch ze waren ook nog eens een lust voor het oog!

Foto van het menu van de Gold Set Diner tijdens de Baan Khanitha Cruise
Foto van het menu van de Platinum Set Diner tijdens de Baan Khanitha Cruise

Klik om te vergroten | Images: Baan Khanitha

Wie zoet is krijgt lekkers…

Het kokosijs met mango sticky rice wat we hier aten de was ontzettend lekker. Zonder twijfel de beste die we ooit aten in Bangkok. Mango Sticky Rice in het het Thais is Khao Neow Mamuang. Daarbij staat khao staat voor rijst en mamuang voor mango. We gaan ervan uit dat neow iets als kleverig moet betekenen. Kleverig of niet, mango sticky rice is een dessert die je echt eens moet proberen als je in Thailand bent.

Mango sticky rice met kokosnootijs tijdens de Baan Khanitha Cruise

Image: ThailandMagazine.com

Helemaal het einde!

Na een kopje thee met een typische Thaise lekkernij erbij (Khanom Dara Thong) was het tijd om deze prachtige culinaire reis te beëindigen. Het was inmiddels 21:30 en het schip was weer aangemeerd bij ASIATIQUE The Riverfront. Wat een fenomenale trip, helemaal het einde!

Khanom Data Thong bij de thee tijden de Baan Khanitha Cruise
Gedag zwaaien tijdens de Baan Khanitha Cruise

Images: ThailandMagazine.com

Waarom een dinercruise?

Het is de combinatie van factoren die de Baan Khanitha Cruise zo bijzonder maakt! Het ouderwetse teakhouten schip en de prachtige omgeving waar je langs vaart is natuurlijk al heel mooi om mee te maken. Dan is er nog de gastvrijheid en vanzelfsprekend de verrukkelijke en kwalitatieve gerechten uit de authentieke Thaise keuken, het is bijna te mooi om waar te zijn! Wij vonden het een hele bijzondere avond!

De chef tijdens de Baan Khanitha Cruise
Het team in de keuken tijdens de Baan Khanitha Cruise
De kapitein van de Baan Khanitha Cruise

Images: ThailandMagazine.com

De Baan Khanitha Cruise – Doen!

Ben je verzot op de Thaise keuken en wil je op een bijzonder manier de Chao Phraya in Bangkok zien? Dan is de Baan Khanitha Cruise echt iets voor jou!

Wat is er nog meer te doen in dit gebied van Bangkok?

Eigenlijk teveel om op te noemen! Hieronder in de InfoBox kun je een aantal goede accommodaties, eet- en drinkgelegenheden en andere leuke plekjes op en in de omgeving van ASIATIQUE zien! Ontdek en ervaar Bangkok!

Baan Khanitha Cruise
2194 Room no.8, Charoen Krung Rd., Wat Phraya Krai, Bang Kho Laem, Bangkok 10120
Tel : +66 (0)6 3474 6857
Website: www.baan-khanitha.com
Email: info@baan-khanitha.com

 • Three Sixty Lounge (Millennium Hilton)
  Onvergetelijk uitzicht over de Chao Phraya rivier vanaf het dakterras met heerlijke cocktails en super vriendelijk personeel.
 • Sirocco Sky Bar @ Lebua
  Waarschijnlijk de meest bekende sky bar van Bangkok met prachtig uitzicht en sublieme cocktails.
 • Khao San Road
  De backpackerstraat van Bangkok, buckets, schorpioenen op een stokje en uitgaan tot in de late uurtjes.
 • Rambuttri Road
  Het rustigere en sfeervolle broertje van Khao San met gezellige restaurantjes en barretjes.
 • ICONSIAM
  Gloednieuw winkelcentrum aan de rivier, waar je je ogen uitkijkt.
 • Tha Maharaj
  Kleinschalig winkelcentrum met leuke plekjes aan de rivier.
 • Amulet Market
  Als je bijgelovig bent is geluk, rijkdom en wijsheid hier te koop.
 • River City Bangkok
  Kleinschalig winkelcentrum met voornamelijk antiek- en kunstwinkels.

Bekijk ook eens onze Picture This pagina. Hier vind je verschillende foto’s van mooie bestemmingen in Thailand maar ook van feestdagen.

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze website, we zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Je kunt dit doen door via onze links hotels en binnenlandse reizen te boeken. Het kost je niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Alvast bedankt!

Mahanakhon SKyWalk in Bangkok, lees hier alles over het hoogste gebouw van Bangkok
groene tuin in Emquartier winkelcentrum in Bangkok,
Lees hier alles over het Lumphini Park in Bangkok, Thailand.
Back To Top