fbpx
skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

DOI INTHANON NATIONAL PARK

Op ongeveer 60 km afstand van Chiang Mai ligt het Doi Inthanon National Park. Dit nationale park is benoemd naar een van de laatste koningen van Chiang Mai.

De Doi Inthanon is de hoogste berg van Thailand (2.565 meter), gelegen in een natuurpark van rond de 500 km2 groot. Nergens anders in Thailand reikt het zo hoog dan hier. Op de Doi Inthanon vriest het zelfs zo af en toe (ja je leest het goed vriezen in Thailand). Bij je bezoek aan de hoogste berg van Thailand kan je ook kleine dorpjes van de Karen of Hmong bezoeken. Dit zijn beide Thaise bergvolkeren en vinden het erg leuk dat jij als tourist langskomt voor een bezoek aan hun souvenir stalletjes.

LET OP!
Tussen november en februari kan het in deze regio erg koud zijn, we raden je dan ook aan om warme kleding mee te nemen of aan te trekken (neem in ieder geval een vest mee).

Doi Inthanon national Park vlakbij Chiang Mai
Image: Percy Chang (Flickr)

Koning Inthanon

Zoals hierboven al beschreven is de hoogste berg van Thailand benoemd naar koning Inthanon. Deze koning was groot voorstander van natuurbehoud en daarom heeft men ervoor gekozen om het park en de berg naar hem te benoemen. Zijn as is na zijn dood in 1897 in een gedenkplaats op de Doi Inthanon geplaatst. Deze gedenkplaats is te vinden vlakbij het bord waarop wordt aangeduid dat deze plek het hoogste punt van Thailand is.

Doi Inthanon national Park vlakbij Chiang Mai
Image: Julian Finn (Flickr)

De twee tempels in het Doi Inthanon National Park

In het Doi Inthanon National Park staan ook twee tempels ter ere van de koning en koningin helemaal omringd door onder andere rododendrons. De bruine tempel is voor de koning en de lichtblauwe voor de koningin. De locatie waar beide tempels staan is uitermate geschikt voor mooie vergezichten. Zo kan je bijvoorbeeld bij helder weer in het westen de bergen van Myanmar zien.

HOTELS IN CHIANG MAI

€ | Kham Phai House

€€ | Huen Jao Ban Hotel

€€€ | Hotel MAYU

Slaapkamwe Bro And Sis Hotel, Ko Tao Mae Haad Pier

€€€ | BED-Prasingh

Doi Inthanon national Park vlakbij Chiang Mai
Image: Thai Scot (Flickr)

De natuur in het Doi Inthanon National Park

Naast de door mensen gebouwde tempels zijn er natuurlijk ook tal van natuurlijke bezienswaardigheden te vinden op de berg en in het Doi Inthanon National Park. In het park zijn twee watervallen genaamd de Wachirathan waterval en de Siritharn waterval. Men zegt dat er in dit park zo rond de de 380 diersoorten leven en de tweede plek bemachtigd van wat betreft het aantal vogelsoorten in Thailand. En mocht je een liefhebber zijn van flora en fauna dan raden we je aan de Ang Ka nature trail te nemen die door dit nationale park heen loopt.

WIST JE DAT?
Je kan ook kamperen in het Doi Inthanon National Park. Dit gaat het makkelijkst via een site waar je meer kampeerlocaties in Thailand kan reserveren. De prijs voor een twee persoonstent ligt rond de 300 Baht inclusief matjes, kussens e.d.

Wachirathan Falls in Doi Inthanon national Park vlakbij Chiang Mai
Image: Andrew Smith (Flickr)

INFO: DOI INTHANON NATIONAL PARK

GEOPEND: Dagelijks van 08:00 – 17:00
TOEGANG: 300 Baht
ADRES: 2 Ban Luang, Chom Thong District, Chang Wat Chiang Mai 50160
ROUTE: Je kan het beste iemand met een auto charteren of in Chiang Mai kijken of er op dat moment tours naar worden georganiseerd. Het park is met de auto vanaf Chiang Mai binnen 2 a 3 uur te bereiken.

Video: travelonyourown (YouTube)
Back To Top