fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Chiang Mai Gate
Chiang Mai Gate
Image: Jeerasak Kumwong (Flickr)

CHIANG MAI

Chiang Mai is op Bangkok na de grootste stad van Thailand. Als je Chiang Mai op de kaart bekijkt is de stad duidelijk herkenbaar aan de omringende vierkante stadsmuren. Binnen deze stadsmuren zijn vele kleine straatjes waar je uren kunt ronddwalen. Daardoor vergeet je gemakkelijk dat je in een grote stad bent!

Ondanks dat is Chiang Mai wel een stad die ingesteld is op toerisme. Je merkt dat bijvoorbeeld aan de vele tour bureautjes, wisselkantoortjes en restaurantjes. Je kunt er zelfs terecht voor een typisch Nederlandse bitterbal! Heeft de stad zijn charme niet verloren en blijf de Thaise cultuur de overhand houden. De stad staat bekend om de vele tempels in alle soorten en maten. Veel tempels kom je bijna vanzelf tegen als je een wandeling door de stad maakt. Voor andere zal je een beetje moeite moet doen. Zoals bijvoorbeeld voor de tempel der tempels van, de Doi Suthep!  Er wordt zelfs gezegd dat je niet in Chiang Mai bent geweest als je deze tempel niet hebt bezocht. Mis hem dus niet! Als je denkt dat je eindelijk kunt gaan zitten omdat je alle tempels hebt gezien heb je het mis. Elk weekend is er namelijk de superpopulaire Saturday & Sunday night market. Op deze markten kun je net zo lang rondstruinen tot je voeten niet meer kunnen. Je kunt er kleding kopen, je buik rond eten en gelukkig ook een voetmassage nemen!

In de omgeving van de stad zijn ook nog tal van activiteiten te doen, je kunt gaan zwemmen en/of klauteren op de luchtkussens van de Grand Canyon of het allerhoogste punt van Thailand bezoeken! Chiang Mai wordt ook vaak gecombineerd met het charmante bergdorpje Pai, welke 3 uur rijden en 762 bochten verderop ligt.

Klik op de foto’s voor nog meer informatie over Chiang Mai

Wat Phrathat Doi Suthep tempel in Chiang Mai, Thailand
Doi Inthanon Park met hoogste berg van Thailand vlakbij Chiang Mai
Sunaday Night Market in Chiang Mai, Thailand
Bekijk onze lijst met de allerbeste betaalbare hotels van Chiang Mai
Lees onze uitgebreide review van Kiti Panit Restaurant in Chiang Mai
Klik hier als je mooie beelden wilt zien van het Yee Peng Festival 2019
Lees over onze Vijf waanzinnige wellnesservaringen tijdens de Mae Hong Son loop
Lees onze review over het Khunyuam Resort, tijdens onze Mae Hong Son loop
Lees onze review over het Phu-Anna Eco House in Hod, dat we bezochten tijdens onze Mae Hong Son loop
Vervoer in Chiang Mai
Grand Canyon in Chiang Mai, Thailand
Lees hier alles over Pai, in het noorden van Thailand
Back To Top