fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Rotsen in het water van Phang Nga van bovenaf gezien
Rotsen in het water van Phang Nga van bovenaf gezien

Image: Travel Wild

PHANG NGA

Het prachtige Phang Nga is onderdeel van het Ao Phang Nga National Park en staat bekend om de bijzondere hoge kalkstenen rotsformaties. Deze staan niet alleen op het land maar ook in zee! Ze torenen tientallen meters uit het smaragdgroene water. Phang Nga Bay heeft meer dan 40 eilanden en de grootste mangrovebossen van Thailand!

Phang Nga wat is er te doen?

De meest bezochte eilanden in Phang Nga zijn het bijzondere en drijvende moslimdorpje Koh Panyee en het spectaculaire James Bond Island. De hoge kalkstenen rotsen in Phang Nga zitten vol met mooie grotten en verborgen lagunes om te ontdekken. Voor velen is Phang Nga dan ook een hoogtepunt van de vakantie! Nog een letterlijk hoogtepunt is het minder bekende Samet Nangshe Viewpoint. Hier kun je Phang Nga Bay vanuit een hele andere hoek bekijken. Vooral tijdens zonsopgang is dit magisch mooi. Zeker een bezoek of overnachting waard net zoals het nog gewoon gebleven Thaise stadje Phang Nga Town. Deze stad heeft verrassend veel te bieden! Je komt tijd te kort in het mooie Phang Nga!

Waar ligt Phang Nga?

De provincie Phang Nga ligt in het zuidwesten van Thailand aan de Andaman zee, ingeklemd tussen Phuket en Krabi. De kom die deze plaatsen samen vormen wordt Phang Nga Bay genoemd. Dit is ook de plek waar James Bond Island, Koh Panyee en Hong Island liggen. Ietsje lager, ten oosten van Phuket liggen Koh Yao Yai en Koh Yao Noi, ook deze eilanden behoren tot de Phang Nga provincie.

In het westelijke deel van Phang Nga ligt de populaire badplaats Khao Lak en de mooie tropische Surin Eilanden en Similan Eilanden. Phang Nga is behoorlijk groot en heeft veel te bieden!

Hoe kom je in Phang Nga? 

Je kunt Phang Nga gemakkelijk bereiken vanuit diverse bestemming in Thailand, zoals bijvoorbeeld Phuket, Krabi en Kao Lak. Je kunt meegaan met een tour die je ter plaatse boekt of gebruik maken van een minibus, taxi, vliegtuig, trein of boot. Via de link of het onderstaande formulier van 12Go Asia kun je gemakkelijk je reis uitstippelen / bekijken en boeken zoals jij dat wilt. Je ziet direct hoelang de reis duurt en wat de prijzen zijn.

De beste reistijd Phang Nga 

De beste reistijd voor Phang Nga zijn de maanden januari, februari en maart, in deze maanden valt namelijk de minste regen. Je hebt veel kans op zon en een kalme zee. De meeste droge maand is februari. Het gehele jaar door kan er elke dag wel een bui vallen maar het kan ook dagen droog zijn. Meestal is de regen van korte duur en breekt daarna de zon weer door.

In maanden juni, t/m september valt de meeste regen, het regent dan langer en meer. Maar ook dan kan je het treffen en prima zonnig weer hebben. December is ook geen slechte maand om Phang Nga te bezoeken, de regen neemt steeds meer af richting januari. Daarbij is de natuur nog mooi groen van alle regen die de voorgaande maanden gevallen is. Gemiddeld is de temperatuur rond de 27 graden en de warmste maanden zijn maart, april en mei. In die maanden is het gemiddeld 30 graden in de Phang Nga priovincie.

Door de beschutte ligging van het Ao Phang Nga National Park is de zee vaak kalm en kun je Phang Nga Bay het hele jaar door bezoeken. In Khao Lak kan de zee in het regenseizoen van mei t/m oktober onstuimig zijn en zijn de Similan Eilanden Surin Eilanden gesloten voor bezoekers.

Klik hier om alles te lezen over James Bond Island en de tours in Phang Nga Bay
Klik hier om alles te lezen over het drijvende moslimdorpje Koh Panyee in de baai van Phang Nga
Lees hier alles over het Samet Nangshe Viewpoint In Phang Nga
Lees hier alles over Phang Nga Town in Phang Nga
Bekijk een aantal geweldige foto's van Phang Nga
Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Lees hier alles over de Surin Eilanden
Klik hier voor alle informatie over de Similan Eilanden in Thailand
Lees hier alle artikelen over Koh Yao Yai
Back To Top