fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Lees hier verder voor alle informatie over Phang Nga Town in Thailand
Phang Nga Town luchtfoto van gigantische rots en het dorp

Image: Narong Niemhom

PHANG NGA TOWN

Phang Nga Town behoort tot de provincie Phang Nga en ligt ten noorden van het Ao Phang Nga National Park. Het park wat bekend is van onder andere het James Bond Island en de gigantische kalkstenen rotsformaties in zee.

In dit artikel over Phang Nga Town in Thailand geven we je tips over restaurants die je niet mag missen, lokale markten, leuke (onbekende) dingen om te doen en de beste plekjes om te slapen als je Phang Nga Town wilt bezoeken. Phang Nga Town is een relaxte stad waar verrassend veel te zien en doen is!

hoge bergen omgeven met wolken in Phang Nga Town, Thailand

Authentiek Phang Nga Town

Wil je weer eens wat anders en ben je op zoek naar authenticiteit, dan is Phang Nga Town het overwegen waard! Naast de bekende attracties zijn er in de omgeving namelijk ook nog leuke dingen die je zelf kunt ontdekken en die nog niet door de massa zijn ontdekt. Ander leuk voordeel is dat veel leuke dingen om te doen goedkoop of zelfs gratis zijn.

Phang Nga Town ingeklemd tussen rotsen van bovenaf gezien.

Ondanks dat Phang Nga Town vlakbij een aantal populaire bezienswaardigheden ligt komen er (nog) niet veel toeristen. De meeste mensen kiezen ervoor om in Phuket, Ao Nang of Khao Lak te verblijven. Als je op zoek bent naar een badplaats met alle toeristische voorzieningen bij de hand zijn die plaatsen inderdaad een goede keuze. Je hoeft niet in Phang Nga Town te slapen om naar het beroemde Ao Phang Nga National Park te gaan. Vaak is het wel de goedkoopste vetrekplaats omdat je dichtbij bent en je hier meer onderhandelingsmogelijkheden hebt voor een goede tour in dit supermooie gebied.

Boom aan het water in park van Phang Nga Town

Image: boonchoo

Phang Nga Town, wat is er te doen?

In Phang Nga Town zijn er volop parken, grotten en tempels om te ontdekken. Ook zijn er lokale markten en typisch Thaise restaurants waar je authentiek Thaise gerechten kunt proberen.

Somdet Phra Srinagarindra Public Park

Dit mooie vrij toegankelijke park ligt midden in Phang Nga Town. Het park is populair onder de lokale Thai voor een picknick, feestje, work out of wandeling. Naast fitnesstoestellen is er ook een fiets- en wandelpad aangelegd. Verspreid over het prachtige park zijn picknicktafels en hier en daar wat food stalls. Een leuke plek voor een snack en drankje als je in Phan Nga Town bent.

Waar eten is zijn natuurlijk apen, hele families zelfs! Ze eten graag een hapje mee als je niet oplet!

Mooi park in het Phang Nga Town
Grot met opening op de weg in Phang Nga Town

Tham Ruesi Sawan en Tham Luk Suea Cave

Nog twee hoogtepunten van het Srinagarindra Public Park zijn Ruesi Sawan en Luk Suea Cave, het zijn echte pareltjes. Sommige rotsen hebben iets weg van rotsen die je ziet tijdens de Phang Nga Bay Tour, met als enige verschil dat ze niet midden in zee liggen.

Toegang: Gratis. Locatie: Bekijk in Google Maps.

Apen familie in het park
Bedelend aapje in park

Wat Tham Ta Pan (Wat Thamtapan)

Aan de rand van Phang Nga Town ligt deze bijzondere, beetje lugubere vervallen tempel. Het staat namelijk vol met eng uitziende beelden en figuren die op allerlei bizarre manieren gemarteld worden. Het complex beeldt de boeddhistische hel, Na Rok uit. Om de tempel te betreden moet je door de bek en het lijf van een indrukwekkende draak. Om te voorkomen dat je daar zelf ooit terecht komt moet je je aan de vijf geboden houden. Gij zult niet: (1) doden, (2) stelen, (3) liegen, (4) niet dronken zijn en (5) geen overspel plegen.

Eng uitziende beelden in tempel in Wat Tham Ta Pan Phang in Phang Nga Tow
Bizarre beelden die de om vergiffenis vragen in de "hel' in een tempel in Phang Nga Town.

Gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel uhm hel en is er ook een steile trap die je naar een tempeltje brengt. Hier vandaan heb je op de top een geweldig uitzicht over Phang Nga Town. Deze tempel is vanwege de beelden mogelijk minder geschikt voor jonge kinderen.

Open: Dagelijks van 08.30 tot 18.00 uur. Toegang: Gratis maar een donatie is goed voor de tempel en je karma punten. Locatie: Bekijk in Google Maps.

trappen naar uitkijkpunt Phang Nga Town in tempel

Phung Chang Cave

Vanuit bijna elk deel in Phang Nga Town kun je de grote rots in de vorm van de olifant (chang) zien. In deze rots ligt de Phung Chang Cave, deze kan je bezichtigen met een gids. Tijdens de tour maak je gebruik van een vlot en kano. Een ander deel van de grot ontdek je lopend waarbij je door het water in de grot loopt. De waterstand is afhankelijk van het seizoen.

Kosten: 500 baht, de tour duurt ongeveer 1 uur. Open: Dagelijks van 08:30 – 16:00. Locatie: Bekijk in Google Maps.

Phung Chang Cave, grot met kano in Phang Nga Town

TIP!
Huur een scooter, dit is de meest goedkope en snelle manier om Phang Nga Town en de omgeving te ontdekken.

Sa Nang Manora Forest Park

Vijf kilometer ten noorden van Phang Nga Town ligt het Sa Nang Manora Forest Park met een oppervlakte van 288 km2. In het park zijn meerdere watervallen, ze zijn niet bijzonder groot maar het park bestaat uit weelderige dichte jungle met oude bomen. Je kunt in het park ook een twee kilometer lange route volgen naar een schelpen- en vleermuisgrot. Het terrein in het park is voornamelijk vlak.

Manora Forest waterval Park bij Phang Nga Town in Thailand

Je kunt een bezoek aan de grotten ook overslaan en gelijk naar de watervallen gaan, deze liggen vlakbij het parkeerterrein. Soms wordt dit park bezocht als afsluiter van de James Bond Tour als je die in Phang Nga Town hebt geboekt. Verder wordt het park graag bezocht door de lokale bevolking om te picknicken en te zwemmen.

Open: Het park is altijd geopend. Kosten: Gratis Locatie: Bekijk in Google Maps.

Phang Nga Town, waterval in Manora forest park

Wat Suwan Khuha

Wat Suwan Khuha (ook gespeld als Wat Suwan Kuha) wordt ook wel de grot met de liggende Boeddha genoemd (Reclining Buddha Cave Temple). De liggende Boeddha is 15 meter lang. Een ander bijnaam van deze grot is de Monkey Cave, voor de grot zijn namelijk heel veel aapjes te vinden.

Wat Suwan Khuha grot met daarin in een gouden liggende Boeddha

Voordat je bij de ingang van de Wat Suwan Khuha komt, passeer je eerst een aantal winkeltjes. Omdat deze tempel soms ook wordt bezocht als onderdeel van een tour kan het hier bij vlagen druk zijn. De tempel ligt op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Phang Nga Town.

Open: Dagelijks. Kosten: 20 baht per persoon. Locatie: Bekijk in Google Maps.

Opening in grot naar liggende Boeddha

Markten in Phang Nga Town

De markten in Phang Nga Town zijn niet gericht op toeristen. Het is vooral de lokale bevolking die hier komt om de boodschappen te doen, te snacken en te socializen. Kijk daarom ook niet vreemd op als je de enige toerist bent. Een mooie kans om je te onderdompelen in het lokale Thaise leven!

Klong Nga Floating Market

De Klong Nga Floating Market is een lokale markt aan de rivier met uitzicht op de hoge rotsen. De naam Floating Market doet je waarschijnlijk denken aan de drijvende markten in Bangkok zoals de Amphawa Floating Market.

Deze markt is minder “gepolijst” en meer authentiek. Naast een aantal bootjes zijn er veel marktkraampjes op de kade aan de rivier. Mensen uit de gehele omgeving komen naar deze markt om boodschappen te doen. Je kunt er hapjes, drankjes, kleding en huishoudelijke benodigdheden kopen.

Open: Zaterdag van 16:00 – 21:00. Locatie: Bekijk in Google Maps.

Klong Nga Floating Market
Thaise vrouw in bootje met koopwaar in Phang Nga Town
Mensen lopen tussen de kraampjes door op de Klong Nga Floating Market

Phangnga Chatuchak Weekend Market

De naam Pnhangna Chatuchak Weekend Market is wat vreemd gekozen, deze markt is namelijk alleen op maandag open. Misschien bedoelde ze een markt die na het weekend open is? Op de kleine lokale markt worden verschillende soorten groenten, fruit, vis, vlees, kleding en snacks verkocht.

Open: Maandag 16:00- 20:00. Locatie: Bekijk in Google Maps.

Stink beans op de markt in Phang Nga Town

Kraphunga Fresh Market

Je zal vroeg uit de veren moeten om deze markt op zijn best te zien. Rond een uur of elf hoopt elke koopman of -vrouw namelijk allang uitverkocht te zijn. De markt is overdekt en er staan lange tafels om je pas gekochte snack op te eten. Kom je voor een ontbijtje? Doe eens als de Thai en begin de dag met Pa Tong Go (of Bah Tong Kho). Dit zijn gefrituurde deeghapjes en komen oorspronkelijk uit China. Pa Tong Go is een soort kruising tussen een oliebol en een donut, probeer ze te kopen als ze nog warm zijn en dip ze in een zakje heerlijk zoete pandan (groene zakje hieronder op de foto) of gecondenseerde melk (witte zakje).

Open: Dagelijks van 05:00 – 11:00. Locatie: Bekijk in Google Maps.

Pa Thong Ko met zakjes pandan op de markt
Sate op de markt in Phang Nga Town
Verschilende hete pepers op een schaal op de markt van Phang Nga Town

Banghang Night Market

In een zijstraat van de hoofdweg van de stad Phang Nga worden elke avond de kraampjes omgebouwd tot een klein eetfestijn war luistert naar de naam Nanghang Night Market. Een lokaal populair gerecht is Khanom Chin, dit zijn rijstnoedels met curry die je zelf mag aftoppen met allerlei soorten groenten.

Open: Dagelijks van 16:00 – 21:00. Locatie: Bekijk in Google Maps.

Mannen eten beste noodles in Phang Nga Town, bij Kanom Jeen noodles

Lekker eten en drinken in en rondom Phang Nga Town

Als je je buik nog niet rond hebt gegeten op de markt of je kan maar geen genoeg krijgen van dat lekkere Thaise eten, dan zal Phang Nga Town en omgeving je niet teleurstellen. We hebben hieronder een aantal goede restaurants en eettentjes voor je op een rijtje gezet. Niet altijd zal de menukaart in het Engels zijn, maar door dingen aan te wijzen en vooral te blijven lachen kom je een heel eind.

Phang Nga Viewpoint Cafe

Het Phang Nga Viewpoint Cafe is een mooi plekje voor een drankje of diner. Doordat het restaurant op een heuvel staat en een open karakter heeft heb je uitzicht op Phang Nga Town en de rotsformaties  Bijzonder genoeg zijn er paarden en is er ook een klein zipline parkour. Locatie: Bekijk in Google Maps

TIP!
Bezoek ook het Samet Nangshe Viewpoint deze ligt ook in de provincie van Phang Nga en heeft een fenomenaal 180 graden uitzicht over Phang Nga Bay!

Viewpoint Phang Nga Town, Thailand

JULLIE MENING
De door ons geselecteerde restaurants, bars en accommodaties staan erg goed aangeschreven. Toch kan het zo zijn, dat door bijvoorbeeld nieuw management, de kwaliteit van de locatie minder wordt. Ook kan een locatie sluiten. Om Thailand Magazine zo goed mogelijk up to date te houden horen we daarom graag van je! Heb je een negatieve ervaring gehad of een favoriet plekje in Thailand laat dit ons dan weten via mail, Instagram of Facebook. Thanks!

Phang Nga Viewpoint Restaurant & Cafein Phang Nga Town

Raruenja Cafe & Restaurant

Raruenja Cafe & Restaurant is een modern restaurant met traditionele Thaise gerechten maar ook westerse gerechten, zoals hamburgers en T-Bone steaks. Het restaurant serveert mooi opgemaakte borden en lekkere desserts. Al genoeg gegeten? Het terras aan het water heeft uitzicht op de bergen van Phang Nga Town. Een leuk plek om de dag af te sluiten met een koud biertje. Proost!

Open: Dagelijks van 10:30 – 23:00. Locatie: Bekijk in Google Maps.

Phang Nga Cafe & Restaurant terras met uitzicht op het water
Phang Nga Cafe & Restaurant terras met uitzicht op het water en bergen in Phang Nga

Khun Thip Mueang Phang-Nga Pork Satay

Liefhebbers van sate mogen Khun Thip Mueang niet overslaan! Dit is de bekendste satéverkoper van Phang Nga Town en omstreken. Je kunt de sate combineren met wit brood en satesaus. Geen vleesliefhebber? Ook andere ingrediënten die op een stokje kunnen zijn mogelijk, zoals garnalen of tofu bijvoorbeeld.
Open: Dagelijks van 11:00 – 16:30 behalve op woensdag. Locatie: Bekijk in Google Maps.

Beste sate van Phang Nga Town
Brood met satésaus in satewinkel

Er-gu Cafe

Het Er-gu Cafe is een leuk klein en modern café waar je kunt lunchen of dineren en kunt eindigen met een lekker dessert. Voor een goede kop koffie of koud biertje is dit ook een geschikte plek. Je kunt binnen en buiten zitten onder een overkapping met deels uitzicht over Phang Nga Town. Tip, geroosterd brood met pindakaas en/of banaan is hier ook verkrijgbaar!
Open: Dagelijks van 11:00 – 00:00. Locatie: Bekijk in Google Maps.

Terras van Er Gu Cafe
Terras en restaurant in Phang Nga

Talat Khwang ตลาดขวาง – โนเดิลวิงเคิล (Noedelwinkel)

Talat Khwang is dé noedelwinkel van Phang Nga Town en omstreken. De huisgemaakt noedels zijn om op te slurpen zo lekker. Het kleine airco gekoelde restaurantje is in 1915 opgericht en een must als je een noedelliefhebber bent! Nog geen liefhebber van noedels? Dan word je het hier! Grote kans dat je de enige toerist bent in dit typisch Thaise restaurant maar slurpen zul je!
Open: Maandag t/m zaterdag van 09:30 – 15:30. Locatie: Bekijk in Google Maps.

beste noodles in Phang Nga Town
Lekker snack met saus in Phang Nga Town
voorgeven van klein beroemd noodle restaurant in Phang Nga Town

Big C Shopping Mall (foodcourt) 

Bij de Big C Shopping Mall is een foodcourt waar je goedkoop en lekker kunt eten. Big C is een grote supermarkt met een aantal kleine winkeltjes en restaurants eromheen. Ga eens eten bij M.K. Restaurant bijvoorbeeld. Naast eten en winkelen kun je in de Big C van Phang Nga Town ook een filmpje pakken in de bioscoop. Goed idee voor een regenachtige dag?
Open: Dagelijks van 09:00 – 21:00. Locatie: Bekijk in Google Maps.

Hot Spots in Phang Nga

Waar slapen in Phang Nga Town?

Slapen in Phang Nga Town doe je vooral in leuke kleinschalige guesthouses en homestay achtige accommodaties. De prijzen zijn budgetvriendelijk en de kamers hebben alles wat je nodig hebt zonder al teveel luxe. Meestal heb je direct met de eigenaar te maken, waardoor je verblijf een meer persoonlijk karakter krijgt dan in bijvoorbeeld grootschalige resorts of hotels.

SUPPORT ONS
We investeren veel tijd, geld en passie in deze website en zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Je kunt dit bijvoorbeeld doen door via onze links hotels en binnenlandse reizen te boeken. Het kost je niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Het maakt overigens niet uit welk hotel je vervolgens boekt dus je zit niet vast aan de accommodaties die we op deze site tippen.

Home Phang-Nga Guest House

Home Phang-Nga Guest House is een prima 2-sterren hotel. Het hotel heeft schone en ruime kamers waarvan sommige met een balkon en uitzicht over Phang Nga Town. Het guesthouse ligt in een rustige omgeving maar toch centraal. De eigenaar is vriendelijk en kan je veel vertellen over de omgeving en je helpen met het huren van een scooter of het boeken van tours.
→ Meer info

Hotelkamer met uitzicht op bergen in Phang Nga Town, Thailand 
uitzicht op bergen vanuit de hotelkamer van het Phang Nga Guesthouse

T.P. Place Hotel

T.P. Place Hotel is voor Phang Nga Town begrippen een groot hotel. Het is een betaalbaar plek in het centrum van Phang Nga. De frisse kamers hebben een klein balkon met uitzicht op de bergen en de stad. Alle kamers hebben airco, warm water en er zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar op het terrein mocht je met de auto Phang Nga Town bezoeken.
→ Meer info

Buitenkant T.P Place in Phang Nga Town
hotelkamer met balkon in Phang Nga Town

Lodge Phang Nga

Lodge Phang Nga is een sfeervol kleinschalige accommodatie met vriendelijke en behulpzame eigenaars. De mooie kamers zijn met liefde en zorg ingericht waarbij elke kamer anders is. De kamers hebben uitzicht op de bergen of Phang Nga Town en de locatie heeft een centrale ligging.
→ Meer info

Buitenkant van het kleinschalige Phang Nga Lodge hotel in Phang Nga
Mooi ingerichte hotel kamer

Tours vanuit Phang Nga Town

Vanuit Phang Nga Town kun je gemakkelijk de James Bond Island Tour boeken of een longtailboot naar Panyee Island regelen. In Phang Nga Town heeft Sayan Tour de meeste tevreden klanten. Voor een groepstour met een longtailboot betaal je tussen de 1.100 en 1.300 baht. Vaak ben je dan de hele dag onderweg. Je vind het Sayan Tour bureau in het busstation van Phang Nga Town. Zodra je in Phang Nga Town aankomt word je direct benaderd door diverse gidsen voor tours en accommodaties. Laat je niet overdonderen en bedenk goed wat je exact wilt voordat je iets boekt.

Van Phang Nga Town naar Phang Nga Bay

Organiseer je eigen Phan Nga Bay tour

Je kunt ook zelf naar de Thadan Pier rijden en daar een James Bond Island Tour boeken. De Thadan Pier ligt op ongeveer tien kilometer van Phang Nga Town. Ook ander tours in de omgeving zijn mogelijk, zoals een overnachting op Koh Panyee of een kajaktour in Phang Nga Bay.

Op de pier kun je alleen privétours boeken of je moet geluk hebben dat andere mensen een boot met je willen delen. Zodra je in de buurt komt van de pier wordt je aangesproken door mensen die een tour aanbieden, zet hier je onderhandelingstalent in en vraag eerst rond! Een privétour van drie uur in Phang Nga Bay zou rond de 1.500 baht moeten kosten. Dit is voor maximaal vier tot zes personen in de longtailboot.

Zorg dat je voor vertrek duidelijk hebt welke plekken je gaat bezoeken, hoe lang de tour duurt en wat in- of exclusief is, dit om teleurstelling te voorkomen. De bootbestuurders spreken vaak gebrekkig of helemaal geen Engels waardoor overleg of een verandering tijdens de tour meestal niet mogelijk is.

Pang Nga Bay, grote uit het water stekende rotsen met kano's op zee

Verder reizen vanaf Phang Nga Town

In het zuidelijke deel van Phang Nga Town ligt het busstation, hier kan je zelf een busticket kopen naar je volgende bestemming per (mini)bus. Vaak kan je hotel dit (tegen een kleine commissie) ook voor je regelen. Het beroemde Ao Phang Nga National Park ligt op een half uur rijden met de auto.

OOK LEUK OM TE LEZEN

Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Lees hier onze artikelen over Krabi Town en omgeving
Klik hier als je de beste hotels op Koh Phi wilt zien
Klik hier om meer te ontdekken over Koh Samui
Klik hier voor alles wat je wilt weten over Koh Tao
De beste middenklasse hotels op Koh Lanta
Klik hier voor de beste hotels van Koh Yao Yai
Bangkok's Sky Bars & Rooftop Bars
Klik hier voor alle informatie over de Similan Eilanden in Thailand
Back To Top