fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Pattaya Walking Street Neon verlichting van clubs, bars en restaurants
Pattaya Walking Street Neon verlichting van clubs, bars en restaurants

Image: Arcady

PATTAYA

Pattaya is een van de meest toeristische bestemmingen in Thailand. De plaats ligt aan de Golf van Thailand op pakweg 150 kilometer van de hoofdstad Bangkok. Het hoofdstrand (Pattaya Beach) is een paar kilometer lang. Ten noorden van Pattaya ligt Naklua en ten zuiden ligt de populaire badplaats Jomtien wat vaak als onderdeel van Pattaya wordt gezien.

Eerlijk? Pattaya staat bij ons niet bovenaan als het om favorieten bestemmingen in Thailand gaat. Pattaya staat vaak bekend om sex en GoGo clubs. Dit trekt natuurlijk weer mensen aan die hiernaar op zoek zijn en dat bepaalt voor een deel de sfeer.. Helaas kun je daar bijna niet omheen als je bijvoorbeeld in de avond langs de boulevard wandelt of als je een avond uit gaat in Pattaya Walking Street.

Pattaya is vooral bijzonder populair bij Russen en hierdoor zal je met regelmaat menukaarten in het Russisch zien of een Thaise gids tegenkomen die ook Russisch spreekt!

UItgaan in Pattaya

Uitgaan in Pattaya kan als de beste! Er zijn ontelbaar veel bars, pubs en cabaretshows. Ook echte clubs en discotheken zijn in Pattaya te vinden. De meeste uitgaansgelegenheden zijn rondom Pattaya Walking Street, een straat die parallel loopt aan het strand. Maar ook diverse andere straten zoals Soi Buakhao, Second Road en Beach Road hebben bars en andere uitgaansgelegenheden. Rustige avonden met een goed of romantish diner zijn ook mogelijk, restaurants zijn er namelijk in overvloed. Ook rooftop bars met prachtig uitzicht zijn hiervoor aanrader!

Familievakantie?

Wij zouden Pattaya niet snel aanraden als je met kinderen op vakantie gaat. Wanneer je echter in een luxe resort met zwembad slaapt en goed weet wat je wel en niet wilt zien zal je er mogelijk minder last van hebben. Het strand is druk met boten en speedboten. Maar er zijn delen afgezet waar je kan zwemmen en waar boten niet mogen varen, het strand is prima en heeft veel faciliteiten. In de omgeving van Pattaya zijn een aantal mooie eilandjes zoals Koh Larn en Koh Samet. Deze zijn toeristisch maar hebben prachtige witte stranden en mooi helder water!

Attracties en bezienswaardigheden

Pattaya heeft veel leuke (toeristische) attracties en bezienswaardigheden, ook voor kinderen. Pattaya wil namelijk zelf wel een bestemmingen zijn voor het hele gezin. Er zijn bijvoorbeeld meerdere mooie waterpretparken! Markten zijn er ook in overvloed, er is zelf een komplete drijvende markt nagebouwd! Ook de beroemde houten tempel, The Sanctuary of Truth is alleen in Pattaya te vinden en zeker de moeite waard. Net als in Bangkok vind je in Pattaya de shopping mall Terminal 21. Deze shopping mall vertegenwoordigt meerdere landen en heeft als theme het vliegveld. Kortom vervelen zal je je niet in Pattaya!

Vervoer in Pattaya

De goedkoopste manier om je in Pattaya te verplaatsen is met de songthaews , deze half open busjes met 2 banken aan weerszijde rijden vaste routes. Soms wordt deze bus ook wel de bahtbus genoemd. De songthaews rijden langs Beach Road (boulevard) en Second Road. Op de kaart zijn de routes aangegeven met rode en groene pijlen. Er is eenrichtingsverkeer, op Beach Road rijdt het verkeer in zuidelijke richting en op Second Road in noordelijke richting. Er zijn meerdere routes, maar voor toeristen zijn dit de twee belangrijkste routes die ook het meest gebruikt worden.

baht bus / Songthaew route kaart Pattaya

Gebruik songthaew / bahtbus

Je hoeft nooit lang te wachten op een songthaew want ze rijden af en aan. Je kunt ze gewoon aanhouden door je arm tot op middelhoogte op te steken, uitbundig zwaaien is niet nodig. Stap vervolgens aan de achterkant in. In de bus is een bel, hier druk je op als je eruit wilt. Na het uitstappen betaal je 10 baht per persoon aan de chauffeur. Vraag nooit wat de prijs is aan de chauffeur, hij maakt dan namelijk graag een speciale (veel duurdere) prijs speciaal voor jou.

Wanneer songthaews langs de weg in een rij staan neem je altijd de achterste, je stapt in en wacht tot het busje vertrekt / vol is. Vraag alleen om een specifieke of afwijkende bestemming aan de chauffeur als je de gehele bahtbus wilt afhuren. Onderhandel dan altijd voor vertrek over de prijs.

Taxi’s

Taxi’s zijn er in Pattaya natuurlijk ook volop aanwezig. Je zult bijna altijd moeten onderhandelen over de prijs. De kans dat je in Pattaya een taxichauffeur tegenkomt die de meter aan wilt zetten is heel erg klein, wen er maar aan!

Hoe kom je in Pattaya vanaf Bangkok

Vanuit Bangkok is het met de auto ongeveer anderhalf uur naar Pattaya. Als je wilt kun je een taxi nemen of met een minibus meegaan om kosten te besparen. Voor een privétaxi betaal je ongeveer 14.00 baht en voor een geldeelde minibus 500 baht per persoon. De goedkoopste optie is de lokale bus, deze is met gemak 2,5 uur onderweg. Vliegtickets naar Bangkok zijn voor een groot deel afhankelijk van het seizoen. In het hoogseizoen betaal je net als overal ter wereld hogere prijzen. Er is (nog) geen vliegveld in Pattaya.

Kijk voor vliegtickets, bustickets en taxi prijzen op 12Go Asia. Hier kun je precies zijn hoe lang de reis duurt en wat de kosten zijn. Gevonden wat je zocht? Dan kun je meteen boeken om zeker te zijn van een plaats.

Beste reistijd Pattaya

In Thailand heerst een tropisch klimaat, de gemiddelde temperatuur ligt rond de 30 graden en ook de zee is heerlijk warm met temperaturen tussen de 26 en 30 graden. Koud zal je het dus alleen krijgen als de airco te laag staat. De beste maanden om naar Pattaya te reizen zijn januari t/m september. De luchtvochtigheid is dan nog niet zo hoog en er valt weinig regen. Vanaf maart t/m mei begint de temperatuur en de luchtvochtigheid op te lopen en kan het erg warm (zeg maar gerust heet) aanvoelen. Dit hoeft geen probleem te zijn als je veel aan het strand wilt liggen en niet zo veel wilt ondernemen. De kans op regen neemt in de maanden juli en  augustus toe, maar er zijn tussendoor gewoon zonnige en droge momenten. In de maanden september, oktober en november valt de meeste regen. Waarvan oktober vaak de natste maand is.

↓ Klik op de foto’s voor nog meer informatie over Pattaya
Rooftop Bars en Sky Bars, lees hier verder
leukste markten in Pattaya, lees hier verder
Populairste shopping malls van Pattaya, lees hier verder
Luxe strandresort met strandbedden aan zee
Sanctuary of Truth temple made entirely of wood
Koh Larn een eiland bij Pattaya, Lees hier verder
Stranden Pattaya luchtfoto
Back To Top