fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Houten tempel, Sanctuary Of Truth Pattaya van een afstand
Houten tempel, Sanctuary Of Truth Pattaya van een afstand

Image: suronin 

THE SANCTUARY OF TRUTH, DE HOUTEN TEMPEL VAN PATTAYA

The Sanctuary of Truth is een van de meest bijzondere en fotogenieke gebouwen van Pattaya. Veel mensen noemen het de houten tempel omdat het hele gebouw van hout is gemaakt. De tempel bevat veel kleine details die allemaal met de hand zijn gemaakt. Daarbij is het hoogste punt meer dan 100 meter en kun je het al van veraf bewonderen.

In het hele gebouw is geen enkele metalen spijker of schroef gebruikt. Er wordt alleen gebruik gemaakt van houten verbindingen, echt vakmanschap! Het is onmogelijk om de sfeer, de schoonheid en de kleine details goed op de foto te krijgen, daarvoor moet je The Sanctuary of Truth echt zelf gaan zien als je in Pattaya bent!

Houten bewerkte plafond van The Sanctuary Of Truth

Image: マキシマムザ亮祐くん

Waarom The Sanctuary of Truth?

Met de bouw van The Sanctuary of Truth hoopt oprichter Khun Lek dat kunst mensen van over de hele wereld verbindt. zodat er met elkaar in vrede kan worden geleefd. Innerlijk genot, de waarheid en spiritueel geluk is veel belangrijker dan materialisme, wat slechts tijdelijk is.

Er zijn vier delen in het gebouw die elk, door middel van verfijnd houtsnijwerk, een eigen verhaal vertellen. Deze delen zijn toegewijd aan Thailand, Cambodja, China en India. Hierdoor is The Sanctuary of Truth naast een tempel ook een museum en een leer- en werkplek voor houtbewerking op het hoogste niveau.

Houtbewerker aan het werk in de tempel

Image: Natalya

WIST JE DAT?
De eigenaar van The Sanctuary of Truth is ook de eigenaar van het Erawan Museum en Ancient City in Bangkok, deze zijn net zo bijzonder en mooi!

Kleine details in het hout en boeddha's van de tempel

Never ending story

Dagelijks wordt er aan het complex gewerkt om het te onderhouden en delen toe te voegen. Onderhoud zal altijd nodig blijven want het hout wordt elke dag blootgesteld aan de zon en de zilte lucht doordat het direct aan zee ligt

Het herstellen en maken van onderdelen gebeurd in het gebouw zelf en in een naastgelegen loods, waar je ook een kijkje mag nemen. Er werken meer dan 200 mensen aan het complex, er gaat geen dag voorbij dat er niet aan wordt gewerkt. Daarom moet je tijdens je bezoek aan The Sanctuary of Truth een veiligheidshelm dragen. Bij de ingang worden deze gratis uitgeleend.

Je zou de indruk kunnen krijgen dat The Sanctuary of Truth al heel oud is, maar dat valt eigenlijk wel mee. In 1981 is de bouw begonnen en het oorspronkelijke ontwerp moeten af zijn in 2050.

grote houten boeddha beelden op het dak

Entreeprijs en openingstijden van The Sanctuary of Truth

Entree: Volwassen 500 baht, kinderen die niet groter zijn dan 130 m 250 baht. Kinderen kleiner dan 110 m mogen gratis naar binnen. Openingstijden: The Sanctuary of Truth is elke dag open van 08:30 tot 17:00

Gepaste kleding

Hoewel The Sanctuary of Truth naast een tempelcomplex ook een museum is, wordt er wel van je gevraagd om je respectvol te kleden. Dit betekent geen blote schouders en knieën. Je kunt eventueel een sarong huren voor 200 baht die je weer terug krijgt als je de sarong terug brengt.

TIP!
Er is twee keer per dan een Thaise dans optreden onder de schaduw van de grote boom om 11:30 en 15:30

houten vrouwelijk beeld in The-Sanctuary Of Truth, Pattaya
beelden met kleine details uitgesneden
The Sanctuary of Truth in Pattaya

Nog meer activiteiten

Rondom het tempelcomplex in Pattaya zijn ook allerlei andere activiteiten mogelijk, je kunt hiervoor een combiticket kopen bij de ingang. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een speedboat vanaf zee naar The Sanctuary off Truth te kijken. andere opties zijn schieten op een schietbaan of de Petting Zoo (aai-dierentuin) met o.a. geiten die je kunt voeren. Helaas is het ook mogelijk om een ritje op de rug van een olifant te maken.

Houten trap naar boven in The Sanctuary Of Truth in Pattaya

Image: マキシマムザ亮祐くん

Hoe kom je bij The Sanctuary of Truth?

The Sanctuary of Truth ligt in het noorden van Pattaya, direct aan zee. Het is ongeveer 15 minuten rijden vanaf midden Pattaya, waarbij de snelste en gemakkelijkste manier een taxi of groepstour is.

De goedkoopste optie is de bahtbus, deze neem je in noordelijke richting naar de rotonde met de dolfijn (Dolphin Circle). Stap uit bij Naklua Road Soi 12 bij de 7-Eleven (gebruik Google Maps). Vanaf de 7-Eleven is het nog  een kwartier lopen. Er staan vaak motortaxi’s te wachten die je eventueel het laatste stukje naar de houten tempel kunnen brengen.

Kosten: Voor de bahtbus / Songthaew betaal je 20 baht per persoon en nog circa 20 baht per persoon voor het laatste stukje met een motortaxi. Met een groep kan het goedkoper zijn om een een privé songthaew of taxi te nemen.

SUPPORT ONS
Door ons een virtuele ijskoffie te doneren of je hotelovernachtingen en reizen via de links op onze site te boeken. Dit hoeft geen hotel in Thailand te zijn of die wij aanbevelen. Wij ontvangen dan van onze partners zoals Booking.comAgoda, 12GoAsia en Bol.com een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Thanks!

OOK LEUK OM TE LEZEN

Pattaya luxe strandbedjes met uitzicht op zee
lees hier de leukste dingen om te doen in Pattaya
Koh Larn een eiland bij Pattaya, Lees hier verder
Stranden Pattaya luchtfoto
leukste markten in Pattaya, lees hier verder
Lees hier alles over Phuket in Thailand
De beste hotels, hostels en andere slaapplekken in Bangkok, vind je hier
Jim Thompson House, museum in Bangkok, lees hier alles wat je moet wetenBangkok
Lees hier alles over de Grand Palace in Bangkok, Thailand
Back To Top