fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De Pam Bok waterval vlakbij Pai met een paar mensen poserend in het water
Pam Bok waterval in Pai, Thailand

Image: ThailandMagazine.com

PAM BOK WATERVAL

In de omgeving van Pai zijn er diverse watervallen te bezoeken zoals de Pam Bok waterval. Deze waterval ligt niet ver van de Pai Land Split en is gemakkelijk binnen dezelfde (mid)dag te combineren. De weg erheen is een peace of Pai (cake) en nadat je de scooter hebt geparkeerd is de waterval binnen een paar minuten te voet te bereiken. Ondanks dat de waterval een locatie is die graag bezocht wordt door toeristen en locals is het er in vele gevallen niet heel erg druk. Toen wij de Pam Bok waterval in juli 2018 bezochten waren er maximaal tien mensen aanwezig.

Een waterstroom van de Pam Bok Waterval in Pai

Waar ligt de Pam Bok waterval in Pai?

De route vanaf Pai centrum naar de Pam Bok waterval duurt met de scooter een klein half uur. Je kan onderweg diverse stops inplannen zoals bij het leuke koffietentje, Coffee in Love waar je een waanzinnig uitzicht hebt. Een leuke combinatie in de buurt is de Pai Land Split. Vanaf de Pai Land Split is het maximaal 10 minuten rijden naar de waterval. Voor de Pai Land Split en de Pam Bok Waterval ga je vanaf het centrum van Pai, richting het zuiden en volg je de Route 1095.

YUMMY!
Vertrek lekker vroeg vanaf je hostel of hotel en wordt wakker met een heerlijke (ijs)koffie bij Coffee in Love. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de omgeving van Pai!

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats bij de Pam Bok waterval

Op het parkeerterrein waar je wordt afgezet of je scooter kan parkeren hoor of zie je de Pam Bok waterval nog niet. Vanaf hier is het wandelend nog een minuut of 5 via een smal pad langs een stroompje water (afhankelijk van het seizoen). Na een klein stukje lopen kom je aan bij twee bruggen, een metalen brug  of een krakkemikkige houten brug die op instorten staat. De keuze is aan jou… Eenmaal de metalen brug overgelopen (juiste keuze) kom je aan bij de waterval. Hier moet je nog naar beneden klauteren en kan je een welverdiende duik nemen in het frisse maar o zo verkoelende water. Wij lieten onze spullen achter op de rotsen die uitzicht bieden op de waterval. PS in het YouTube filmpje onderaan dit artikel zie je alleen nog de houten brug.

Parkeerplaats van de Pam Bok Waterval in Pai, Thailand
Looppad door de natuur naar de Pam Bok Waterval in Pai, Thailand

Images: ThailandMagazine.com

De Pam Bok waterval

De waterval bestaat uit een redelijk diep bassin (afhankelijk van het seizoen) die je vervolgens leidt naar de waterval zelf. Pas op voor de rotsen om de waterval heen want deze kunnen verraderlijk glad zijn. Het is overigens mogelijk om vanaf de omliggende rotsen het water in te springen als het water in het bassin hoog genoeg staat. Omdat de waterpoel vrijwel altijd in de schaduw van de rotsformaties ligt is het water best koud maar de verkoeling went snel en is welkom tijdens de hitte van de dag.

TIP!
Mocht je willen zwemmen in de poel van de Pam Bok waterval trek dan van te voren je zwemkleding aan. Het is namelijk best lastig omkleden op de rotsen rondom de Pam Bok waterval.

Het bassin van de Pam Bok Waterval in Pai

Image: ThailandMagazine.com

LET OP!
Tijdens de maanden december t/m maart is een bezoek aan de Pam Bok waterval niet aan te raden. Regelmatig is er bijna geen waterval te bekennen of staat de poel voor de waterval te laag. Het regenseizoen (mei t/m oktober) is de beste tijd voor een bezoek aan de Pam Bok waterval. Dit vanwege een overvloed aan water. Als er heel veel regen voorafgaande aan je bezoek is gevallen kan het zijn dat de waterval en het waterbassin erg bruin gekleurd is, onprettig zwemwater dus..

Average rainy days (rain/snow) in Pai, Thailand

Average monthly sunhours in Pai, Thailand

Meisje die springt in het bassin van de Pam Bok Waterfall in Pai

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN PAIBooking.com

Back To Top