fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Sushi stalletje op de Pai Night Market in Pai Walking Street
Sushi stalletje op de Pai Night Market in Pai Walking Street

Image: ThailandMagazine.com

PAI WALKING STREET

Bij aankomst in Pai kom je hoogstwaarschijnlijk aan in de Pai Walking Street als je een busje hebt genomen uit bijvoorbeeld Chiang Mai. Je rijdt er tijdens je bezoek aan Pai ook hoogstwaarschijnlijk meerdere keren met je (gehuurde) scooter doorheen. En de kans is aanzienlijk groot dat je minimaal 1 avond van je meerdaagse verblijf hier een paar hapjes en drankje nuttigt tijdens de Night Market. Een avondmarkt in het hart van het gemoedelijke dorpje Pai. Een plek waar je fijn doorheen kunt slenteren en zittend kunt genieten van de veelzijdigheid aan mensen die de revue passeren.

Pai Walking Street overdag

Image: ThailandMagazine.com

Overdag in Pai Walking Street

Overdag is Pai Walking street een vrij rustige straat waar je hier en daar een ontbijtje, lunch of koffie/drankje kunt scoren. Ook kun je er her en der scooters huren waarmee je gemakkelijk de omgeving van Pai kunt gaan ontdekken. Verder vind je in de Walking Street tal van kledingzaken, souvenirwinkeltjes en massagesalons. Tot slot kun je natuurlijk ook een slaapplaats boeken bij de hotels en hostels gelegen aan deze straat. Lekker centraal en gezellig!

Collage Pai Walking Street / Pai Night Market

Pai Walking Street & Night Market

Wat overdag een slapende straat lijkt ontwaakt zo rond het moment dat de zon ondergaat. Vrijwel de hele straat wordt een grote markt met aan weerszijde marktkraampjes en winkeltjes (Pai Night Market). Ook al heeft Pai tal van goede restaurantjes, je kunt tijdens je wandeltocht door deze straat er ook voor kiezen om hier een street food lopend buffet van te maken. Naast kleding en etenswaren vind je ook tal van kunstenaars die hun kunstwerken zoals sieraden of schilderijen tonen langs de weg. De Pai Night Market op de Pai Walking Street is afhankelijk van het laag- of hoogseizoen tussen de 500 en 1.000 meter lang. Een wandeling in een rustig tempo met hier en daar een tussenstop zal je maximaal een half uur kosten.

collage stalletjes op de Pai Night Market in Pai Walking Street

Images: ThailandMagazine.com

Pai Walking street by night

Tussen ongeveer 22:00 en 23:00 sluiten de marktkraampjes, winkeltjes en food stalls. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er dan niks meer te doen is in de Pai Walking Street. Een aantal restaurants blijven langer open en de meeste barretjes sluiten pas als de laatste bezoeker vertrekt. In deze barretjes in en rondom de Walking Street wordt veelal live muziek gespeeld of staat er een DJ te draaien. Lekker nog een paar drankjes doen en dan weer naar bed zodat je de volgende dag (weer) de prachtige omgeving van Pai kunt ontdekken.

Nachtleven in Pai, Thailand

Image: ThailandMagazine.com

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN PAIBooking.com

Wat te doen in de omgeving van de Pai Walking Street

We hebben een aantal leuke opties voor je in de buurt gevonden. Van goed gewaardeerde slaapplekken en restaurants tot bezienswaardigheden en barretjes die de moeite waard zijn.

Adres: Rungsiyanon Street
Pai Night Market gaat open: 18:00
Pai Night Market sluit: 22:00 a 23:00

  • Nog niks…

Back To Top