fbpx
skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

PAI WALKING STREET

Pai Walking Street & Night Market is een gezellig straat en avondmarkt in het hart van het gemoedelijke dorpje Pai. Als je met de bus aankomt in Pai is walking street onmogelijk om te missen, want het kleine busstation bevindt zich midden in Pai Walking Street. Ideaal want daardoor loop je in de meeste gevallen zo door naar je hotel of hostel. De kans is groot dat je minimaal 1 avond (zo niet alle) van je verblijf in Pai een paar hapjes en drankje nuttigt tijdens de Night Market, de sfeer is ontspannen en er is genoeg lekkers te proeven. De bezoekers van Pai zijn heel divers, je ziet er solo-reizigers, vriendengroepen, stelletjes en hele gezinnen. In Pai mixt men allemaal prima met elkaar. Daarbij is er ook een grote groep reizigers die het maar niet lukt om te vertrekken uit het gezellige bergdorpje, ze werken in restaurants, bars en hotels of zijn er zelf een begonnen. Wij begrijpen dat heel goed want wanneer je je hebt ondergedompeld in de relaxte vibe van Pai wil je niets anders meer!

Pai Walking Street overdag
Image: Thailand Magazine

Overdag in Pai Walking Street

Overdag is Pai Walking Street een vrij rustige straat waar je hier en daar een ontbijtje, lunch of koffie/drankje kunt scoren. Doordat er restaurants door verschillende nationaliteiten worden gerund is er ook best veel keuze en is er voor ieder wat wils. Ook kun in Walking Street een scooters huren waarmee je de omgeving van Pai kunt gaan ontdekken. Verder vind je in Walking Street tal van kledingzaken, souvenirwinkeltjes en massagesalons. Om de paar meter kun je bij kleine tourbureautjes trips boeken met minibusjes naar de omliggende attracties, zoals Pai Canyon, Sai Ngam Hot Spring, Pam Bok waterval en de Temple on the Hill.  Wat vooral fijn is als je met een grote groep bent of als je liever geen scooter wilt rijden. Tot slot kun je natuurlijk ook een slaapplaats boeken bij de hotels en hostels gelegen aan deze straat. Lekker centraal en gezellig!

Collage Pai Walking Street / Pai Night Market
Image: Yasuo Nishimura (Flickr.com)

Pai Walking Street & Night Market

Wat overdag een slapende straat lijkt ontwaakt rond het moment dat de zon ondergaat. Vrijwel de hele straat wordt een grote markt met aan weerszijde marktkraampjes en winkeltjes (Pai Night Market). Ook al heeft Pai tal van goede restaurantjes, je kunt tijdens je wandeltocht door deze straat er ook voor kiezen om hier een street food buffet te nuttigen. Er zijn veel verschillende kleine hapjes te koop voor kleine prijsjes, dus dit is je kans om (weer) eens iets nieuws te proberen! Naast kleding en etenswaren vind je ook tal van kunstenaars die hun creatieve werken zoals sieraden of schilderijen tonen langs de weg. De Pai Night Market is afhankelijk van het laag- of hoogseizoen tussen de 500 en 1.000 meter lang. Een wandeling in een rustig tempo met hier en daar een tussenstop zal je maximaal een half uur kosten.

collage stalletjes op de Pai Night Market in Pai Walking Street
Image: Thailand Magazine

Pai Walking Street by night

Tussen ongeveer 22:00 en 23:00 sluiten de marktkraampjes, winkeltjes en food stalls. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er dan niks meer te doen is in de Pai Walking Street. Een aantal restaurants blijven langer open en de meeste barretjes sluiten pas als de laatste bezoeker vertrekt. In deze barretjes in en rondom de het centrum van Pai wordt veelal live muziek gespeeld of staat er een DJ te draaien. Lekker nog een paar drankjes doen en dan weer naar bed zodat je de volgende dag (weer) de prachtige omgeving van Pai kunt ontdekken. Leuke plekjes vind je in de InfoBox hieronder onder het tabblad ‘Uitgaan’. Have fun!

Nachtleven in Pai, Thailand
Image: Thailand Magazine

Wat te doen in de omgeving van de Pai Walking Street

We hebben een aantal leuke opties voor je in de buurt gevonden. Zoals goed gewaardeerde slaapplekken, restaurants, bezienswaardigheden en barretjes die de moeite waard zijn. 

 • Yelow Sun
  Lekkere cocktails en leuke sfeer!
 • Don’t Cry Bar
  Leuk personeel en er zijn zelfs vuurshows…
 • Paizy Bar
  Met een drankje in de hand live muziek beluisteren gespeeld door de locals
 • Jikko Beer
  Hun credo “Good Beer With Friends” – Helemaal mee eens!
 • Boom Bar
  Boom Boom Boom op de beats hiero

Adres: Rungsiyanon Street
Pai Night Market gaat open: 18:00
Pa Night Market sluit: 22:00 a 23:00

 • Nog niks…

Back To Top