fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

White Buddha op de Temple on the Hill in Pai, Thailand
White Buddha op de Temple on the Hill in Pai, Thailand

Image: ThailandMagazine.com

TEMPLE ON THE HILL

De Temple on the Hill in Pai kent vele namen. Voor de Thai zelf heet deze tempel de Wat Phra That Mae Yen. Maar toeristen noemen deze tempel vaak de Big White Buddha in Pai. Je kan de grote witte Boeddha dan ook al van kilometers afstand zien, de Temple on the Hill met de enorme witte Boeddha staat op een berg ten oosten van het dorpje Pai. Een indrukwekkend gezicht van ver, maar zeker ook van dichtbij! De Temple on the Hill staat zeker in onze top 5 van Pai!

De witte Boeddha van de Temple on the Hill in Pai

Op weg naar de Temple on the Hill

Om bij de Temple on the Hill te komen rij je vanaf Pai centrum richting Tambon Mae Hi. Na een paar minuten steek je via een brug de Pai rivier over. Naarmate je de Temple on the Hill nadert wordt de White Buddha alsmaar groter en groter. Na ongeveer 7 minuten rijden, zie je aan je rechterhand het vegan restaurant Earth Tone. Tegenover het restaurant is een poort waar je linksaf slaat. Je hebt nu 2 mogelijkheden: Je zet je scooter neer bij de trap helemaal onderaan de berg en je begint aan een klim van honderden extra traptreden omhoog. Of je rijdt nog een minuutje door naar het plein waar je de scooter kunt parkeren en je direct de trappen naar de White Buddha kunt nemen.

De weg naar Temple on the Hill in Pai
Earth Tone in Pai
De poort naar Temple on the Hill in Pai

Aan de voet van de Temple on the Hill

Op het plein zijn een een paar eettentjes en voor de trappen naar de White Buddha staat een stand waar je een sarong kunt huren voor 20 Baht. Een sarong is een kledingstuk die gebruik wordt als wikkelrok. Je hebt er een nodig als je een te strakke broek draagt, je knieën of schouders niet bedekt zijn of doorschijnende kleding draagt. Naast een vrijwillige donatie zijn erg geen kosten om de tempel of de Boeddha te mogen betreden.

De regels die er bij The Temple on the Hill in Pai gelden
Tentje waar je kleding kan huren om de Temple on the Hill te betreden

Images: ThailandMagazine.com

De Wat Phra That Mae Yen

Op het grote plein staat ook de Wat Phra That Mae Yen. Wij kwamen daar pas achter toen we weer terug in het centrum van Pai waren. De Wat Phra That Mae Yen is een tempel met een paar gouden chedi’s. Leuk om te bekijken als je toch in de buurt bent.

LET OP!
De Temple on the Hill (Wat Phra That Mae Yen) en de Big White Buddha zijn heilige plaatsen. Houd hier rekening mee en wees rustig en kalm. Serenity now..

Uitzicht op de Wat Phra That Mae Yen in Pai, Thailand

Image: ThailandMagazine.com

Binnen bij de Wat Phra That Mae Yen bij de Temple on the Hill in Pai

Temple on the Hill

Na de 353 traptreden van de Temple on the Hill te hebben beklommen kom je uit op een groot betegeld platform waar de White Buddha op je neerkijkt. Vergeet overigens je slippers of schoenen niet uit te doen. Het uitzicht vanaf het platform is echt fenomenaal! Je ziet de rijstvelden en het dorpje Pai goed liggen en misschien herken je wel diverse plekjes die je de dagen ervoor hebt bezocht. Naast de immense White Buddha staan er ook twee kluizen waar je wat Bahtjes in kan doneren. Op de sokkel van de White Buddha staan ook diverse geschenken zoals wierook en bloemenkransen.

WIST JE DAT?
De houten stellage achter de White Buddha is ervoor om de Boeddha een steuntje in de rug te geven.

353 treden omhoog voor de White Buddha in Pai, Thailand
Uitzicht vanaf het platform waar de White Buddha staat in Pai, Thailand

Images: ThailandMagazine.com

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN PAIBooking.com

Zonsondergang op de Temple on the Hill

Heb je de zonsondergang bij de Pai Canyon al gezien of vind je het daar te druk? Dan is de Temple on the Hill een mooi alternatief. Ga minimaal een half voor zonsondergang. Want zo heb je nog even de tijd om rond te kijken en een mooi plekje te vinden. De White Buddha kijkt overigens richting het westen waar de zon onder gaat. Dus kijk maar mee en geniet samen met de White Buddha van de dalende zon over de bergen van en het dorpje Pai.

Zonsondergang gezien vanaf het platform van de White Buddha bij de Temple on the Hill in Pai, Thailand
Zonsondergang gezien vanaf het platform van de White Buddha bij de Temple on the Hill in Pai, Thailand
Back To Top