fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Platforn van Pai Canyon in Pai in het noorden van Thailand
Platforn van Pai Canyon in Pai in het noorden van Thailand

Image: ThailandMagazine.com

PAI CANYON

De Pai Canyon is misschien wel de meest toeristische en drukbezochtste trekpleister van Pai en haar prachtige omgeving. En ook al is de Pai Canyon totaal niet te vergelijken met de Grand Canyon in Arizona (Amerika), toch is deze plek zeker de moeite waard om te bezoeken als je in Pai verblijft. Een leuk voordeel is dat een bezoek aan de canyon je vrijwel niks hoeft te kosten. Het parkeren is gratis en er worden ook geen entree kosten gevraagd. De Canyon ligt ongeveer een kwartier rijden vanaf het centrum van Pai en de weg erheen is makkelijk begaanbaar. Wij zelf zijn ongeveer anderhalf uur in dit gebied gebleven.

LET OP!
Er zijn al tal van ongelukken gebeurt op deze plek, sommigen zelf met een fatale afloop. Daarom vinden we het belangrijk om je hiervoor te waarschuwen, veiligheid boven alles! Draag bijvoorbeeld goed schoeisel als je de smalle richels wilt verkennen. De ondergrond is stoffig en je kan gemakkelijk uitglijden. De smalle richels zijn soms tussen de 30 en 40 meter hoog en er zijn geen leuningen. In augustus 2017 is er nog een Nederlandse vrouw gered uit de Pai Canyon. Dit bewijst nogmaals dat je hier extra voorzichtig moet zijn!

Pai Canyon uitzicht op de bergen van Pai, Thailand

Route naar Pai Canyon

Om bij Pai Canyon te komen neem je de Route 1095 richting het zuiden vanaf het centrum van Pai. Na een kwartier rijden op de scooter ben je aangekomen. Bij de ingang kan je een koud drankje en een snack kopen bij de kraampjes die hier aan weerszijden opgesteld staan. Nadat je deze locatie hebt bezocht kan je binnen 5 minuten bij de Memorial Bridge zijn. Wellicht is deze combinatie wat voor jou?

WIST JE DAT?
Vrijwel elke toeristische hotspot is te bereiken via Route 1095. Dit is de belangrijkste weg die het dorpje Pai doorkruist. Als je de Route 1095 zuidwaarts neemt richting de Pai Canyon dan kom je eerst langs andere leuk plekken zoals Coffee in Love en Love Strawberry.

Onderweg naar de Pai Canyon
Bord met stickers bij de Pai Canyon

Images: ThailandMagazine.com

TIP!
Probeer voor 10:00 bij de Pai Canyon te zijn want dan is het nog niet zo warm. Tegen het einde van de dag kan natuurlijk ook maar bestaat de kans dat het erg druk is en de opgewarmde rotsen stralen dan ook nog warmte af. Aan het einde van de dag kan je wel een prachtige zonsondergang meepakken! Neem naast water ook iets tegen de zon mee want er is weinig schaduw als je eenmaal op de Pai Canyon bent.

Pai Canyon klif in Pai, Thailand

Image: ThailandMagazine.com

De Pai Canyon

Vanaf het startpunt (platform) waar iedereen op aankomst is het mogelijk om verder te lopen via een smalle verbinding die verder de canyon ingaat. Er zijn geen relingen en op sommige plaatsen is een oversteek best gevaarlijk te noemen. Mocht je last hebben van hoogtevrees, heeft het net geregend of ben je hier op slippers denk dan goed na of je verder loopt. Geniet vooral van het uitzicht en de vergezichten die de Pai Canyon je biedt.

De Pai Canyon is ontstaan door constante erosie van wind en regen. We vragen ons af hoeveel pittige Thaise buien het nog duurt voordat er een pad zo afgebrokkeld is dat het niet meer begaanbaar is. Al met al is het “gebergte” een uniek gezicht dat boven de wildernis uittorent. Op diverse plaatsen heb je 360 graden uitzicht over al het moois!

Zonsondergang gezien vanaf de Pai Canyon

Zonsondergang bij de Pai Canyon

Tussen 17:00 en 18:00 is het vrijwel altijd heel erg druk bij de Pai Canyon. Dit vanwege de prachtige zonsondergang die je kan zien vanaf deze hotspot. Niet alleen bezoekers met een scooter komen hier nog snel naartoe gereden om de laatste zonnestralen te zien verdwijnen achter de bergen van Pai. Nee er komen ook talloze busjes met (veelal Chinese) toeristen aan die een onderdeel vormen van een tour met de Pai Canyon als eindpunt. Natuurlijk is het prachtig om een mooie zonsondergang samen met je geliefde of gezin te mogen meemaken alleen ga er niet van uit dat dit romantische saampjes gebeurt. In het hoogseizoen tussen december en maart is het echt druk tijdens de zonsondergang. Ga er op tijd heen als je een goede plek wilt!

TIP!
In de maanden maart en april (soms mei) worden er regelmatig brandjes gesticht door de boeren in de omgeving. Door de rook en brandende deeltjes in de atmosfeer kan er echt een waanzinnig mooi kleurenpalet ontstaan tijdens de zonsondergang. Via deze website kun je zien hoe laat de zon ondergaat in Pai.

Zonsondergang op de Pai Canyon
Zonsondergang op de Pai Canyon

Informatie over de Pai Canyon

Geopend: 24 uur per dag 365 dagen per jaar (lijkt ons niet verstandig om hier ‘s-nachts rond te lopen)
Toegang: Gratis
Adres: Highway 1095, Ban Rong Yang, Pai District, Mae Hong Son
Route: Vanaf Pai Walking Street naar Pai Canyon duurt zo ongeveer 15 minuten

Lees hier verder voor alle informatie over Krabi in Thailand
Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand
Foto van Sok Rivier in Khao Sok, met link naar het artikel Khao Sok National Park in Thailand
Back To Top