fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Sai Ngam Hot Spring vlakbij het dorpje Pai
Sai Ngam Hot Spring vlakbij het dorpje Pai

SAI NGAM HOT SPRING

Wat doe je als het rond de 33 graden is met een gevoelstemperatuur van 40 graden? In Pai is het dan heel normaal dat je de Sai Ngam Hot Spring bezoekt! Vanaf het centrum van Pai is het ongeveer 40 minuten rijden om bij deze warme tropische verassing te komen. Houd echter rekening met een paar behoorlijk flinke heuvels die je op en af moet rijden. Waar je ook rekening mee dient te houden zijn de vrij hoge kosten om te mogen poedelen in de Sai Ngam Hot Spring. En omdat dit natuurlijke warmwaterbad niet alleen bekend en geliefd is bij de toeristen maar ook bij de locals kan het best druk zijn bij de hot spring.

TIP!
Ga zo vroeg mogelijk op pad als je de hot spring voor jezelf wilt. Probeer in ieder geval de toeristenbusjes voor te zijn.

Powered by 12Go Asia system
Ingang Sai Ngam Hot Spring vlakbij Pai, Thailand

Route naar de Sai Ngam Hot Spring

Vanaf Pai centrum duurt de rit naar de Sai Ngam Hot Spring ongeveer 40 minuten met de scooter. Neem Route 1095 richting het noorden en Mae Hong Son. Na ongeveer 12 kilometer op de 1095 zie je aan je rechterhand een blauw bord met daarop Sai Ngam Hot Spring. Hier ga je rechtsaf en rij je een paar kilometer door. Vervolgens kom je aan bij een huisje met een slagboom waar je moet betalen om de Pai Basin Wildlife Sanctuary in te mogen rijden. Wij betaalden 20 baht per persoon + 20 baht voor onze scooter. Nu zijn we er dachten we…dat bleek niet helemaal het geval want wat er volgde was een waanzinnig mooie maar ook steile weg richting de hot spring. De ene heuvel nog steiler dan de andere en soms leek het net alsof de horizon verdween. Zeker met twee personen op een scooter moet je goed rekening houden met de vaart die je moet hebben als je weer een steile heuvel op moet rijden. Dat noemen we nou rijden in stijl.. Na een kilometer of vier waren we dan eindelijk op het parkeerterrein van de hot spring waar we gratis (dat dan weer wel) onze scooter konden parkeren.

LET OP!
Met een scooter van 125cc en twee personen zijn sommige heuvels bijna niet op te rijden. Wij zagen bij verschillende mensen dat de bijrijder af moest stappen/springen om de heuvel op te komen. Wij hadden dit zelf ook bij de eerste heuvel op de heenweg. Dat is niet fijn, zeker niet op slippers! Als je weinig scooter ervaring hebt kan deze route best een uitdaging zijn. Maak genoeg vaart en huur een krachtigere scooter van minimaal 150cc. Houd ook rekening met een nat wegdek na regen, het kan dan glad zijn. Maar als je voorzichtig rijdt is het wel te doen.

Eettentje bij de Sai Ngam Hot Sping in Pai
Snacks verkopen bij de Sai Ngam Hot Sping in Pai

Bij de Sai Ngam Hot Spring

Als je bij de Sai Ngam Hot Spring bent aangekomen kan je voordat je entree betaald nog wat eten en/of drinken (kopen) bij de restaurantje en winkeltje tegenover de ingang. Naast de ingang staat een stalletje waar je tickets moet kopen voordat je kan gaan badderen. Je moet voor Thaise begrippen flink in de buidel tasten. Alleen de entree is 200 baht per persoon. In totaal betaalden wij dus samen 460 baht. (en hadden nog geen warm water druppel gevoeld). In perspectief, 2 dagen scooter huur in Pai kost 400 baht. Door middel van een groot bord werden we ook gewezen op een aantal voor de hand liggende regels, zoals niet roken en geen alcohol bij de hot spring. Ook mag je er niet de was doen en geen ruzie maken. Het is maar dat je het weet! Na deze regels goed in onze oren geknoopt te hebben liepen we door en kwamen we uit bij de hot spring waar ook de kleedruimtes en toiletten zijn. De kleedruimtes doen hun dienst maar waren vrij primitief. Wat ons opviel is dat we totaal geen onaangename zwavelgeur roken. Vaak is dit bij warmwaterbronnen namelijk wel het geval, een pluspunt!

TIP!
Neem ook wat extra kleding en een handdoek mee, als je geen zin hebt om met natte zwemkleding rond te rijden. De omgeving van de hot spring is schaduwrijk waardoor je zwemkleding niet snel droogt.

De Sai Ngam Hot Spring vlakbij Pai in Thailand

De Sai Ngam Hot Spring

Met een watertemperatuur tussen de 30 en 40 graden is de Sai Ngam Hot Spring echt heerlijk om in te verblijven. Toen wij er waren ging het keihard regenen, dat maakte het verschil van temperatuur boven- en onder water alleen nog maar groter. Een bijzondere ervaring! De omgeving is weelderig en voelt eerder aan als een bos dan een jungle. Je kan hier heerlijk ontspannen en genieten van de omgevingsgeluiden zoals vogels, cicaden en andere insecten. Wij zijn zeker drie uur gebleven (mede dankzij de langdurige hoosbui). Ondanks de drukte zijn de mensen hier op een paar spelende kinderen na tamelijk kalm. Het lijkt het erop dat iedereen hier vooral komt om te relaxen. Op de wat hoge prijs na vonden we Sai Ngam Hot Spring een leuke ervaring en wat ons betreft is het een aanrader als je in Pai bent.

De Sai Ngam Hot Spring vlakbij Pai in Thailand
De Sai Ngam Hot Spring vlakbij Pai in Thailand

WIST JE DAT?
Na je bezoek aan de Sai Ngam Hot Spring hoef je niet meteen terug te rijden maar kan je er ook voor kiezen om verder door te rijden. Je komt dan uit bij een klein “authentiek” dorpje Mae Na Toeng. Eventueel leuk om wat foto’s te maken. Als je klaar bent keer je weer om en neem je dezelfde weg terug als je gekomen bent.

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

De Sai Ngam Hot Spring vlakbij Pai in Thailand

Informatie Sai Ngam Hot Spring

Geopend: Dagelijks van 08:00 tot 18:00
Toegang: Per persoon 220 baht + bijkomende kosten van 20 baht voor auto en/of scooter.
Adres: Sai Ngam Hot Spring, U-Mong, Tambon Mae Na Toeng, Amphoe Pai, Mae Hong Son 58130, Thailand
Route: Vanaf centrum Pai naar de Sai Ngam Hot Spring

Back To Top