fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De Mud Crap Sculpture, het momunment van Krabi Town
De Mud Crap Sculpture, het momunment van Krabi Town

WAT IS ER TE DOEN IN KRABI TOWN EN OMGEVING?

Krabi Town is de hoofdstad van de provincie Krabi en het vliegveld van Krabi ligt maar op 15 kilometer afstand. Hierdoor kan het gebeuren dat je op doorreis terecht komt in Krabi. De meeste mensen gaan niet speciaal naar Thailand voor Krabi Town, de stad heeft namelijk enorm veel concurrentie van de bijzonder omgeving. In de stad struikel je dan ook bijna over de reisbureautjes die tours aanbieden naar diverse mooie bestemmingen in de provincie Krabi. Toch is het zeker geen straf om in Krabi Town te belanden want er zijn namelijk genoeg leuke dingen om te doen, je moet alleen even weten wat! Daarom  dit lijstje met 8 leuke dingen om te doen in Krabi Town! Misschien blijf je uiteindelijk wel veel langer dan je van plan was!!

Straatbeeld met scooters en auto's met een witte tempel op de achtergrond.

Image: ThailandMagazine.com

1. Wandeling langs de Pak Nam rivier

Wat iedereen in Krabi Town lijkt te doen is een avondwandeling langs de Pak Nam rivier. Langs de rivier loopt namelijk een wandelpad en aan dit wandelpad is het boegbeeld van Krabi, de Mud Crab sculpture! Aan de overkant van de rivier zie je mangrovebossen en in de verte zie je de twee bekende uitstekende rotsen (Khao Khanab Nam). Langs de boulevard zie je veel mensen picknicken of gezellig kletsen. Als je goed kijkt zie je bij de pijl op de foto boven een lichtje, daar is de gouden Boeddha van de Tiger Cave Tempel!

Wandeling langs de Pak Nam rivier in krab, daar waar dat lichtje schijnt boven op de berg is de Tiger Cave Tempel

Image: ThailandMagazine.com

2. De Krabi (Town) Weekend Night Market

De Krabi Weekend Night Market is verrassend leuk! De markt heeft nog niet dat typische toeristenmarkt gevoel en dat is het waarschijnlijk ook gewoon niet. Op de avondmarkt zijn veel lekker bekende hapjes te koop zoals saté, Thai pancakes, sushi en nog veel meer! Ook voor kleding, zonnebrillen en hebbedingetjes zit je hier goed. In het midden van de mark is een plein met een soort (cocktail)bar en een aantal restaurants. Op het plein is een podium waar elke avond wel een paar optredens zijn. Toen wij er waren was er bijvoorbeeld een coole vuur dansshow. Door de markt heen zijn ook allerlei optredens te zien van schoolkinderen die geld ophalen voor een goed doel. De markt is te vinden in de straten rondom Soi 8 ook wel Krabi Walking Street genoemd.
Geopend: Vrijdag t/m zondag van
17.00 – 22.00.

Krabi Weekend Night Market in Krabi Town
Streetfood op de Krabi Weekend NIght Market
Luisteren naar muziek op het podium met een biertje en hapje op de Krabi Weekend Night Market

3. Poo Dam Night Market

Niet in het weekend in Krabi Town? Gelukkig is er ook nog de net zo leuke Poo Dam Night Market! Ook hier zijn de bekende lekkere Thaise snacks en kleding te koop. Ook hier zijn regelmatig live optredens. Je vindt de markt ter hoogte van het Mud Crab sculpture aan de rivier. Neem de Vicer Road en je komt de markt na een paar minuten tegen aan je linkerhand.
Geopend: maandag t/m woensdag van 17.00 – 22.00.

De Poo Dam Night market in Krabi Town
Mango Sticky Rice op de Poo Dam Night market in Krabi Town

4. Mangrove boottrip

Je kunt een 1 of 2 uur durende boottocht maken voor 500/800 baht per boottocht. Je vaart over de rivier en door de mangrove waar je op zoek gaat naar aapjes. Ook bezoek je de indrukwekkende Kanab Nam Cave (30 baht) waar oude rotstekeningen te zien zijn. Als je de lange tocht boekt ga je langs een vissersdorp met een fish farm en een visrestaurant waar je superverse vis kan eten. Een deel van deze tocht kan ook per kayak worden gedaan. Je kunt de mangrove trip ter plekke boeken op de wandelboulevard in de buurt van de Mud Crab sculpture, je wordt vanzelf aangesproken!

Longtailboot met bestuurder op de bruine rivier

5. Forest walk naar de Khao Khanap Nam Cave

Je kunt ook zonder een tour of gids de Khao Khanap Nam Cave bezoeken. Hiervoor maak je een leuke korte wandeling van 1,5 km door de mangrovebossen over een verhoogd pad (soort loopbrug). In het gebied leven diverse vogels en heb je de kans op een ontmoeting met aapjes. Aan het eind van het pad is een kleine pier waar je de veerboot naar de overkant kan nemen als je de grot wilt bezoeken. De veerboot naar de overkant kost 100 baht retour, de entree van de grot is 30 baht. De forest walk begint helemaal aan de noordkant van de wandelboulevard langs de rivier.

Focus op de Khanap Nam Cave vanaf Krabi Town, Thailand
De trap naar de Khanap Nam Cave in Krabi
De Khanap Nam Cave vlakbij Krabi Town

6. Tiger Cave Tempel

Onze favoriet! Hoewel de Tiger Cave Tempel niet direct in Krabi Town ligt is deze trip wel zeer makkelijk te maken vanuit Krabi Town, je bent er in een klein half uurtje met een taxi, songthaew of scooter. De Tiger Cave Tempel is een geweldigmooi tempelcomplex met een een grote gouden Boeddha bovenop een berg. Om de Boeddha van dichtbij te kunnen zien moet  je eerst 1.237 treden beklimmen, maar dan heb je wel 360 graden uitzicht over de omgeving van Krabi! Zeker de moeite waard! De Tiger Cave Temple wordt ook wel de Wat Tham Sua genoemd.

LEES OOK
Meer weten over de Tiger Cave Tempel? Lees ons artikel over deze prachtige tempel in de buurt van Krabi Town.

De mooie gouden Boeddha boven op de berg van de Tiger Cave Tempel (Wat Tham Sua) vlakbij Krabi Town
Groot goudkleurig Boeddhabeeld boven op de berg van de Tiger Cave Tempel (Wat Tham Sua) met 360 graden uitzicht over Krabi

7. Railay

Een half uur varen van Krabi Town ligt één van de mooiste stranden van Thailand op Railay! Railay in de provincie Krabi is een prachtig schiereiland welke bestaat uit totaal vier stranden; Railay West, Railay East, Ton Sai Bay en Ao Phra Nang Beach. Al deze stranden worden omgeven door enorme kalksteen rotsen. En vooral de laatstgenoemde, Ao Phra Nang Beach, is werkelijk ontzettend mooi! Je kunt Railay bezoeken als dagtrip of er blijven overnachten (aanbevolen!).

LEES OOK
Meer weten over Railay? Lees ons artikel over dit geweldige gebied. Of over de beste restaurants of beste accommodaties in het gebied.

De geweldigmooie omgeving van Railay, in dit geval Railay West vlakbij Krabi Town
Ao Phra Nang Beach op Railay vlakbij Krabi Town
Ao Phra Nang Beach op Railay vlakbij Krabi Town

Images: ThailandMagazine.com

8. Emerald Pool & Blue Pool

De laatste tip ligt wat verder van Krabi Town, maar je bent te dicht bij om het te mogen missen; De populaire Emerald Pool en de blauwer dan blauw, Blue Pool! De Emerald Pool is een heerlijk plek waar je kunt zwemmen in een natuurlijk zwembad met prachtig blauw/groen water. Het “zwembad” is omgeven door weelderige jungle. In het water schijnen mineralen te zitten die goed zijn voor je gezondheid, dus dat is mooi meegenomen!

Vanaf de Emerald Pool is het ongeveer 15 minuten lopen naar de Blue Pool, hier mag je niet in zwemmen, maar de natuur is prachtig en je kan er mooie foto’s maken! Vanuit Krabi Town ben je ongeveer anderhalf uur onderweg met de scooter. Georganiseerd met een tour bezoeken vanuit Krabi Town kan natuurlijk ook, vaak zijn er combinaties (mogelijk) met bijvoorbeeld de Tiger Cave Tempel. Let op! Blue Pool is tussen mei en oktober gesloten voor publiek

LEES OOK
Meer weten over deze twee waanzinnig mooie waterbronnen? Lees ons volledige artikel over de Emerald Pool & Blue Pool.

De Blue Pool vlakbij Krabi Town
De Emerald Pool vlakbij Krabi Town

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

Slapen in Krabi Town – Welk hotel?

Er zijn redelijk veel hotels in Krabi Town. Let er bij het boeken van een hotel op dat deze in de buurt van de river of de weekend markt ligt. Het is niet fijn als je steeds afhankelijk bent van een taxi. Slapen in Krabi Town is fijn als je op doorreis bent of even meer zin hebt in een stad in plaats van een strand. De stad kan dan een prima uitvalsbasis zijn voor de vele excursies die je ter plaatse zeer gemakkelijk boekt. Ook de Weekend Market, de Tiger Cave Tempel, de Emerald Pool & Blue Pool zijn voor veel mensen een reden om te overnachten in de stad van Krabi.

River View Hotel

Het River View Hotel ligt direct aan de Pak Nam rivier en op een paar minuten lopen van de Krabi Weekend  Night Market en Poo Dam Night Market. Daarom is het ideaal gelegen. De nette kamers hebben een balkon met zitje en direct of gedeeltelijk uitzicht op de rivier. De kamers zijn ruim en schoon. Onder het hotel is een restaurant en vlakbij het hotel is een opstapplaats voor de songtaew (minibus).

tweepersoonsbed met uitzicht op rivier, Hotel River View

Krabi Pitta House

Krabi Pitta House is een superleuk hotel op enkele minuten lopen van de Pak Nam rivier en in een kwartier sta je op de twee nachtmarkten van Krabi Town. Voor 30 baht kan je hier gebruik maken van een wasmachine inclusief wasmiddel. De kamers zijn schoon en hebben airco, een koelkast en klein balkon. Er zijn ook bedden op een slaapzaal. ‘s ochtend is er gratis koffie/thee incl. snacks (patongo, een soort van Chinese donut, superlekker!).

hotelkamer pita house, met fris witte inrichting en hout accenten.

Vervoer in Krabi Town

Scooter Huren

Met een scooter ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt, je kunt op plekken komen waar je anders niet zo snel zou komen. Huur alleen een scooter als je voldoende scooter ervaring hebt, het kan namelijk best druk zijn op de grote wegen er wordt hard gereden. Prijs: 250 – 300 baht per dag.

Taxi

Krabi Town heeft net als elke stad in Thailand meer dan voldoende taxis. De meeste taxichauffeurs zullen proberen een vaste prijs met je af te spreken, dit is altijd duurder dan de prijs als je op de meter zou rijden. Het is ook mogelijk om een taxi voor een hele dag of dagdeel te huren om zelf gekozen attracties te bezoeken. Dan spreek je wel van te voren een prijs af met de chauffeur. Meer informatie over het gebruik van taxi’s in Thailand lees je in dit artikel.

Songthaew

De songthaew rijdt een vaste route tussen Krabi Town en Ao Nang (Beach). Er zijn vaste opstapplaatsen maar je kunt ze ook aanhouden op straat. Op de songthaew staat aangegeven wat de bestemmingen zijn. Een vaste opstapplaats in Krabi Town is op de Utara Kit Road aan de rivier, net voorbij de hoek van het River View Hotel. Prijs: 50 – 100 baht per persoon.

Rode Songtaew die staat te wachten in Krabi Town

Images: ThailandMagazine.com

Back To Top