fbpx
skip to Main Content
De Mud Crab sculptuur in Krabi Town
De Mud Crab sculptuur in Krabi Town

Image: Tore Berg (Flickr)

KRABI TOWN

Krabi Town is de hoofdstad van de provincie Krabi. Het vliegveld van Krabi ligt op 15 kilometer afstand. Hierdoor kan het gebeuren dat je hier op doorreis terecht komt. De meeste mensen gaan niet speciaal naar Thailand voor Krabi Town, de stad heeft namelijk enorm veel concurrentie van de bijzonder omgeving die Krabi heeft. In de stad struikel je dan ook bijna over de reisbureautjes die tours aanbieden naar diverse mooie bestemmingen in de provincie Krabi. Toch is het zeker geen straf om in Krabi Town te belanden want er zijn namelijk genoeg leuke dingen om te doen,  je moet het alleen even weten! We geven je daarom 8 leuke dingen om te doen in Krabi Town. Misschien blijf je wel veel langer dan je van plan was!!

Lichtje boven op de berg van de Tiger Cave Tempel
Image: ThailandMagazine.com

8 Leuke dingen om te doen als je in Krabi Town bent!

1. Wandeling langs de rivier

Wat iedereen in Krabi Town lijkt te doen is een avondwandeling langs rivier. Langs de rivier loopt namelijk een wandelpad en aan dit wandelpad is het boegbeeld van Krabi, de Mud Crab sculpture! Aan de overkant van de rivier zie je mangrovebossen en in de verte zie je de twee bekende uitstekende rotsen (Khao Khanab Nam). Langs de boulevard zie je veel mensen picknicken of gezellig kletsen. Als je goed kijkt zie je bij de pijl op de foto boven een lichtje, daar is de gouden Boeddha van de Tiger Cave Tempel!

Gezellige drukte op het plein en de markt .
Image: Jamie Monk (Flickr.com)

2. De Krabi Town Weekend Market

Deze markt is verrassend leuk! De markt heeft nog niet dat typische toeristenmarkt gevoel en dat is het waarschijnlijk ook gewoon niet. Op de avondmarkt zijn veel lekker bekende hapjes te koop zoals saté, Thai pancakes, sushi en nog veel meer! Ook voor kleding, zonnebrillen en hebbedingetjes zit je hier goed. In het midden van de mark is een plein met een soort (cocktail)bar en een aantal restaurants. Op het plein is een podium waar elke avond wel een paar optredens zijn. Toen wij er waren was er bijvoorbeeld een coole vuur dansshow. Door de markt heen zijn ook allerlei optredens te zien van schoolkinderen die geld ophalen voor een goed doel. De markt is te vinden in de straten rondom Soi 8.
Geopend: Vrijdag t/m zondag van
17.00 – 22.00.

3. Poo Dam Night Market

Niet in het weekend in Krabi Town? Gelukkig is er ook nog de net zo leuke Poo Dam Night Market! Ook hier zijn de bekende lekkere Thaise snacks en kleding te koop. Ook hier zijn regelmatig live optredens. Je vindt de markt ter hoogte van het Mud Crab sculpture aan de rivier. Neem de Vicer Road en je komt de markt na een paar minuten tegen aan je linkerhand.
Geopend: maandag t/m woensdag van 17.00 – 22.00.

Longtailboot met bestuurder op de bruine rivier
Image: Tore (Flickr.com) - Mangrove boottrip

4. Mangrove boottrip

Je kunt een 1 of 2 uur durende boottocht maken voor 500/800 Baht per boot. Je vaart over de rivier en door de mangrove waar je op zoek gaat naar aapjes. Ook bezoek je de indrukwekkende Kanab Nam Cave (30 Baht) waar oude rotstekeningen te zien zijn. Als je de lange tocht boekt ga je langs een vissersdorp met een fish farm en een visrestaurant waar je superverse vis kan eten. Een deel van deze tocht kan ook per kayak worden gedaan. Je kunt de mangrove trip ter plekke boeken op de wandelboulevard in de buurt van de Mud Crab sculpture, je wordt vanzelf aangesproken!

Mangrove wandelpad in Krabi Town,
Image: Tore (Flickr.com) - Forest walk naar de Khao Khanap Nam Cave

5 Forest walk naar de Khao Khanap Nam Cave

Je kunt ook zonder een tour of gids de Khao Khanap Nam Cave bezoeken. Hiervoor maak je een leuke korte wandeling van 1,5 km door de mangrovebossen over een verhoogd pad (soort loopbrug). In het gebied leven diverse vogels en heb je de kans op een ontmoeting met aapjes. Aan het eind van het pad is een kleine pier waar je de veerboot naar de overkant kan nemen als je de grot wilt bezoeken. De veerboot naar de overkant kost 100 Baht retour, de entree van de grot is 30 Baht. De forest walk begint helemaal aan de noordkant van de wandelboulevard langs de rivier.

Tip 4 van leuke dingen om te doen in Krabi Town beklim de Tigercave Tempel. met een grote goudkleurige Boeddha boven op een berg en 360 graden uitzicht over Krabi.
Image: Jamie Monk (Flickr.com) - Gouden Boeddha van de Tiger Cave Tempel

6. Tiger Cave Tempel

Hoewel de Tiger Cave Tempel niet direct in Krabi Town ligt is deze trip wel zeer makkelijk te maken vanuit Krabi Town, je bent er in een klein half uurtje. De Tiger Cave Tempel is een mooi tempelcomplex met een een grote gouden Boeddha bovenop een berg. Om de Boeddha van dichtbij te kunnen zien moet  je eerst 1.237 treden beklimmen, maar dan heb je wel 360 graden uitzicht over Krabi! Zeker de moeite waard!

Lees hier verder voor meer informatie over de Tiger Cave Tempel

Spectaculair overhangende rotsen bij het strand van Ao Phra Nang Beach
Image: ThailandMagazine.com - Railay Beach

7. Railay Beach

Een half uur varen van Krabi Town ligt een van de mooiste stranden van Thailand, Railay Beach! Railay Beach in Krabi is een prachtig schiereiland welke bestaat uit 4 stranden; Railay West, Railay East, Ao Phra Nang Beach en Ton Sai Bay. Al deze stranden worden omgeven door enorme kalksteen rotsen. Je kunt Railay bezoeken als dagtrip of er blijven overnachten (aanbevolen!).

Lees hier verder voor meer informatie over Railay Beach

Bleu Pool, blauw meertje welke is omgeven door weelderige jungle
Image: Jamie Monk (Flickr) - De blauwer dan blauw, Blue Pool!

8. Emerald Pool & Blue Pool

De laatste tip ligt wat verder van Krabi Town, maar je bent te dicht bij om het te mogen missen; De populaire Emerald Pool en de blauwer dan blauw, Blue Pool! De Emerald Pool is een heerlijk plek waar je kunt zwemmen in een natuurlijk zwembad met prachtig blauw/groen water. Het “zwembad” is omgeven door weelderige jungle. In het water schijnen mineralen te zitten die goed zijn voor je gezondheid, dus dat is mooi meegenomen!

Vanaf de Emerald Pool is het ongeveer 15 minuten lopen naar de Blue Pool, hier mag je niet in zwemmen, maar de natuur is prachtig en je kan er mooie foto’s maken! Vanuit Krabi Town ben je ongeveer anderhalf uur onderweg met de scooter. Georganiseerd met een tour bezoeken vanuit Krabi Town kan natuurlijk ook, vaak zijn er combinaties (mogelijk) met bijvoorbeeld de Tiger Cave Tempel. Let op! Blue Pool is tussen mei en oktober gesloten voor publiek

Straatbeeld met scooters en auto's met een witte tempel op de achtergrond.
Image: ThailandMagazine.com - Krabi Town

Slapen in Krabi Town – Welk hotel

Er zijn redelijk veel hotels in Krabi Town. Let er bij het boeken van een hotel op dat deze in de buurt van de river of de weekend markt ligt. Het is niet fijn als je steeds afhankelijk bent van een taxi. Slapen in Krabi Town is fijn als je op doorreis bent of even meer zin hebt in een stad in plaats van een strand. De stad kan dan een prima uitvalsbasis zijn voor de vele excursies die je ter plaatse zeer gemakkelijk boekt. Ook de Weekend Market, de Tiger Cave Tempel, de Emerald Pool & Blue Pool zijn voor veel mensen een reden om te overnachten in de stad van Krabi.

tweepersoonsbed met uitzicht op rivier, Hotel River View

River View Hotel

Dit hotel ligt direct aan de rivier en op een paar minuten lopen van de Weekend Market. Daarom is het ideaal gelegen. De nette kamers hebben een balkon met zitje en direct of gedeeltelijk uitzicht op de rivier. De kamers zijn ruim en schoon. Onder het hotel is een restaurant. Vlakbij het hotel is een opstapplaats voor de songtaew (minibus).

hotelkamer pita house, met fris witte inrichting en hout accenten.

Krabi Pitta House

Dit leuke hotel ligt op een paar minuten van de rivier en 10 minuten lopen van de Weekend Market. Voor 30 Baht kan je hier gebruik maken van een wasmachine inclusief wasmiddel. De kamers zijn schoon en hebben een airco, koelkast en een klein balkon. Er zijn ook bedden op een slaapzaal. In de ochtend is er gratis koffie/thee en een snack.Booking.com

Vervoer in Krabi Town

Scooter Huren

Met een scooter ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt, je kunt op plekken komen waar je anders niet zo snel zou komen. Huur alleen een scooter als je voldoende scooter ervaring hebt, het kan namelijk best druk zijn op de grote wegen er wordt hard gereden. Prijs: 250 – 300 Baht per dag.

Taxi

Krabi Town heeft net als elke stad in Thailand meer dan voldoende taxis. De meeste taxichauffeurs zullen proberen een vaste prijs met je af te spreken, dit is altijd duurder dan de prijs als je op de meter zou rijden. Het is ook mogelijk om een taxi voor een hele dag of dagdeel te huren om zelf gekozen attracties te bezoeken. Dan spreek je wel van te voren een prijs af met de chauffeur. Meer informatie over het gebruik van taxi’s in Thailand lees je in dit artikel

Songthaew

De Songthaew rijdt een vaste route tussen Krabi Town en Ao Nang (Beach). Er zijn vaste opstapplaatsen maar je kunt ze ook aanhouden op straat. Op de Songthaew staat aangegeven wat de bestemmingen zijn. Een vaste opstapplaats in Krabi Town is op de Utara Kit Road aan de rivier, net voorbij de hoek van het River View Hotel. Prijs: 50 – 100 Baht p.p.

Rode Songtaew die staat te wachten in Krabi Town
Image: ThailandMagazine.com - Songtaew in Krabi Town
Back To Top