fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Met de auto reizen naar Khao Sok (National Park)
Met de auto reizen naar Khao Sok (National Park)

Image: ThailandMagazine.com

REIZEN NAAR KHAO SOK (NATIONAL PARK)

De Romeinen zeiden ooit “er zijn meerdere wegen die naar Khao Sok leiden” en daar had dit volk compleet gelijk in! 😉 Het dorp Khao Sok, Khao Sok National Park en het Cheow Lan Lake (waar het eigenlijk allemaal om draait) liggen een aantal uur rijden vanaf de steden Phuket, Krabi en Surat Thani. In dit artikel leggen je we uit hoe je het best naar Khao Sok kunt reizen.

Mis het mooie Khao Sok National Park niet als je op vakantie gaat naar Thailand!

EEN TOUR BOEKEN KAN OOK VIA THAILAND MAGAZINE
Je kunt via ons ook een tour boeken op het meer van van Khao Sok (Cheow Lan Lake). Er zijn tal van opties mogelijk, overnight of alleen overdag maar ook in groep of privé. Je kunt ons een mail sturen of ons contacteren via Facebook of Instagram.

Gebruik de inhoudsopgave om snel te vinden wat je zoekt!

Het dorpje Khao Sok

Khao Sok is een klein dorpje aan de rand van het Khao Sok National Park. Dit grote nationale park bestaat uit prachtige jungle en een gedeelte van het gebied is meer dan 160 miljoen jaar oud. Naast de jungle bestaat het gebied ook uit het Cheow Lan Lake, een reusachtig stuwmeer. Cheow Lan Lake ligt ongeveer een uur rijden van het Khao Sok Park en het dorpje van Khao Sok.  Daarom blijven veel mensen overnachten in het kleine maar leuke dorpje.

Veel mensen blijven eerst een of twee nachten slapen in Khao Sok en gaan daarna naar het meer, Cheow Lan Lake voor een dagtrip of meerdaagse tour. Na het meer kun je in sommige gevallen meteen verder reizen maar je kunt er ook voor kiezen om nog een nacht in Khao Sok te slapen en de volgende dag verder te reizen. Er zijn namelijk ook in en om het park veel leuke tours te doen. Khao Sok heeft redelijk wat hotels, hostels en zelfs een aantal luxe resorts en goede restaurants.

SUPPORT ONS

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze site… We zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Dit kun je gemakkelijk doen door via onze links op de site je hotel en/of binnenlandse reizen te boeken. Het kost jou niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Ook al besluit je om een andere slaapplaats te boeken dan wij vermelden, als je eerst op onze link klikt help je ons al. Je kunt ook eerst via de links in dit kader klikken om zo vervolgens iets te boeken (niet alleen in Thailand maar waar dan ook ter wereld).  Alvast bedankt!

Reizen naar Khao Sok (National Park)

Het dorpje Khao Sok | Image: ThailandMagazine.com

Cheow Lan Lake

Waarbij veel mensen Khao Sok zeggen bedoelen ze vaak het Cheow Lan Lake wat op een uur rijden ligt. Cheow Lan Lake is een immens groot, blauwgroen en door mensen gecreëerd stuwmeer. Dankzij de Ractchaprapha dam hebben tienduizenden mensen elektriciteit in de weide omgeving. Denk daar maar over na als je het lichtknopje van je hotelkamer aandoet in Khao Sok… Rondom het Cheow Lan Lake torenen reusachtige kalkstenen rotsformaties de lucht in die begroeid zijn met een oase van weelderige groene jungle. Een unieke wereld waar tal van leven bloeit, groeit en leeft. Met een veel geluk zie je hier wilde olifanten en met heel erg veel ongeluk een tijger! Ook leven er vele soorten apen die je hier regelmatig kunt zien en horen net als de vele bijzondere vogels die hier flierefluitend de dag doorbrengen.

TIP!
Verblijf minimaal 1 nacht in een drijvend huisje op het Cheow Lan Lake. Er zijn verschillende soorten huisjes van heel erg basic tot super luxe.  Lees alles over het mooie meer in ons uitgebreide artikel.

De pier van het Cheow Lan Lake in het Khao Sok National Pak

Het Cheow Lan meer | Image: ThailandMagazine.com

Reizen van Bangkok naar Khao Sok met het vliegtuig

De snelste manier om van Bangkok naar Khao Sok te reizen is met het vliegtuig. Vanaf zowel Don Mueang Airport (DMK) als van Suvarnabhumi Airport (BKK) gaan er dagelijks meerdere vluchten naar de dichtstbijzijnde steden Surat Thani, Krabi en Phuket. vanaf alle drie de steden is het ongeveer 1,5 uur vliegen. Het goedkoopste vliegticket wat wij ooit hebben gevonden kostte per persoon € 35,- inclusief 15 kg bagage. Dit was van Bangkok naar Surat Thani met Air Asia. Meestal verschillen de prijzen naar Krabi en Phuket niet veel.  Hoe je van de verschillende vliegvelden naar Khao Sok reist lees je verderop in het artikel.

Wil je weten wat jij betaalt voor een vliegticket bekijk dan onderstaande tool waarmee je via Skyscanner je vliegtickets kunt bekijken en vergelijken.

Reizen van Bangkok naar Khao Sok met de trein

Als je liever niet met het vliegtuig reist of er is geen goed vliegticket meer beschikbaar, dan kun je er ook voor kiezen om met de (nacht)trein van Bangkok naar Surat Thani te reizen. Je bent dan zo’n 12 uur onderweg en het treinticket kost je ongeveer € 25,- per persoon.

Ondanks dat de treinreis van Bangkok naar Surat Thani een behoorlijk lange rit is hebben we hier enorm van genoten! Met de nachttrein reizen is een heel avontuur op zich en dit zul je op z’n minst een keer gedaan moeten hebben als je in Thailand reist! Een bijkomend voordeel van reizen met de nachttrein is dat je op deze manier een hotelovernachting bespaart! Dat bedrag kun je dan weer mooi uitgeven in Khao Sok of op het Cheow Lan Lake! Eenmaal aangekomen in Surat Thani zijn er verschillende mogelijkheden om door te reizen naar Khao Sok, deze staan hier beschreven.

Prijzen en vertrektijden van de treinen die van Bangkok naar Surat Thani vertrekken

Zelf boeken we ons treinticket altijd op voorhand via 12GoAsia. Dit bedrijf heeft ons nooit teleurgesteld en we hebben regelmatig in Thailand van hun dienstengebruik gemaakt. Ze hebben overigens een erg goede klantenservice! Bijvoorbeeld die keer dat we tickets wilde omboeken of dat ze ons hielpen met het vinden van een eigenlijk uitverkocht treinticket. Via onderstaand formulier kun je bekijken welke treinen er bijvoorbeeld van Bangkok naar Surat Thani vertrekken. Vul de vertrekplaats in en check hoe laat de treinen vertrekken, hoe lang de reis duurt en wat de ticketprijs kost. Super handig!

De tweede klas van de nachttrein naar Surat Thani

Reizen met de nachttrein in Thailand | Image: ThailandMagazine.com

Reizen van Bangkok naar Khao Sok met de bus

Het goedkoopst en wonderbaarlijk sneller dan met de trein is reizen met de bus van Bangkok naar Khao Sok. Dit duurt tussen de 10 en 11 uur (afhankelijk van de verkeersdrukte op de weg) en een busticket koop je al vanaf € 16,- per persoon. Je vertrekt dan vanaf de zuidelijke busterminal Sai Tai Mai in Bangkok. Hou er dus wel rekening mee dat je hier nog moet kunnen komen.

Reizen van Chiang Mai naar Khao Sok

Als je eerst een reis maakt door het noorden van Thailand, bijvoorbeeld in de regio van Chiang Mai dan kun je natuurlijk ook direct vliegen van Chiang Mai naar Surat Thani, Krabi of Phuket. Wij raden je een vlucht naar Surat Thani aan maar misschien wil je eerst de omgeving van Krabi of Phuket verkennen. Dat kan natuurlijk ook. Verder in dit artikel lees je daarom ook hoe je van deze bestemmingen het gemakkelijkst naar Khao Sok kunt reizen.

Binnen in het vliegveld van Chiang Mai

Het vliegveld van Chiang Mai | Image: ThailandMagazine.com

Reizen van Kanchanaburi naar Khao Sok

Als je eerst de omgeving van Kanchanaburi wilt verkennen, zoals de brug over de River Kwai en/of de Erawan watervallen en daarna wilt verder reizen naar Khao Sok, is het verstandig om eerst naar Bangkok te reizen. En daarna kun je vanaf Bangkok naar Khao Sok reizen. Bekijk hieronder wat je beste optie is via 12GoAsia.

Reizen van Ayutthaya naar Khao Sok

Wat voor Kanchanaburi geldt, geldt ook voor Ayutthaya. Eerst reis je naar Bangkok om vervolgens vanaf Bangkok naar Surat Thani, Phuket of Krabi te reizen.

YUMMY!
Op de vliegvelden van Bangkok en Phuket vind je The Coffee Club, één van onze favoriete koffietentjes in Thailand!

The Coffee Club DMK_1536x1000

The Coffee Club op DMK Airport (Bangkok) | Image: ThailandMagazine.com

Reizen van Phuket naar Khao Sok

Als je ervoor kiest om van Phuket naar Khao Sok te reizen dan ben je tussen de twee en vier uur onderweg. Dit natuurlijk afhankelijk van het type vervoer, de drukte op de weg en hoeveel stops je moet maken. Hieronder leggen we je uit welke vervoersmogelijkheden er zijn.

Met de bus van Phuket Town naar Khao Sok

Vanaf het busstation in de stad Phuket gaat er een openbare bus naar Khao Sok voor 160 Baht (rond € 5,50) per person. Tickets kun je aanschaffen op het station zelf. Houd er wel rekening mee dat je zo’n 4 uur onderweg bent. De bus, met als eindbestemming Surat Thani, stopt namelijk ook in de plaatsen Khao Lak en Takua Pa. Vanaf 07:00 tot 15:00 rijdt er elk uur een bus vanaf Phuket  naar Khao Sok.

Met de bus van Phuket Airport naar Khao Sok

Van Phuket aiport naar Khao Sok ben je 4 à 5 uur onderweg, de prijs in totaal is 210 Baht (rond € 6,-). De bussen vertrekken helaas niet bij het vliegveld zelf maar bij het politiebureau zo’n 10 km van het vliegveld vandaan. Vanaf het vliegveld pak je de bus die naar Phuket Town rijdt maar jij moet eerder uitstappen. Vertel de buschauffeur dat je wilt uitstappen bij de bushalte naar Khao Sok (vlakbij de highway police station). De kosten om van Phuket Airport naar deze halte te reizen kost 50 Baht (rond € 1,50). Vervolgens stap je over op de lokale bus die naar Khao Sok gaat voor ene prijs van 160 Baht (rond € 5,50). Hoe er wel rekening mee dat deze bus ook nog een aantal andere tussenstops maakt.

Met een gedeelde minivan of taxi van Phuket naar Khao Sok

Ook vanaf je locatie in Phuket Town kun je zelf vervoer regelen maar het is een stuk makkelijker om alvast iets vooruit te boeken via 12GoAsia. Voor een taxi of minivan betaal je gemiddeld € 100,- in totaal. In een minivan passen acht personen en in een taxi passen er vier, mits er niet teveel bagage meegaat natuurlijk. Het voordeligst is om ervoor te zorgen dat je minivan of taxi zo vol mogelijk is, zo deel je de kosten van de rit naar Khao Sok. Voeg je toe aan onze openbare Facebookgroep Phuket in Thailand hier kun je eventueel een oproep doen om gezamenlijk te reizen en de kosten te delen. De rit zal zo’n 3 uur duren afhankelijk van de verkeersdrukte. Via onderstaande widget kun je kijken wat je kwijt bent aan kosten en welke mogelijkheden er zijn m.b.t. minivan of taxi.

Auto huren in Phuket en zelf naar Khao Sok rijden

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf een auto te huren en vanaf Phuket naar Khao Sok te rijden. Er zijn twee mogelijk routes die je kunt nemen, de snelle route waarmee je ongeveer in drie uur in Khao San aankomt en de picturesque route die een half uur langer duurt. Op het vliegveld  en in Phuket Town zijn er tal van autoverhuurbedrijven. Natuurlijk kun je ook een auto ergens anders op het eiland huren. Meer informatie over de mogelijkheden en prijzen krijg je via onderstaande tool.

Phuket Airport_1536x1000

Reizen van Khao Lak naar Khao Sok

De openbare bus die vanaf Phuket Town vertrekt komt ook langs Khao Lak, hier vandaan is het dan nog twee uur rijden. Voor een reis met de bus van Khao Lak naar Khao Sok ben je 120 Baht kwijt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen, zeker als je met een groep bent, om een eigen minivan of taxi te boeken. Ga uit van een euro of 50 voor een rit van twee uur voor een taxi en een busje waar negen man in kan zal een tientje duurder zijn. Meer info via onze 12GoAsia link.

Reizen van Krabi naar Khao Sok

Het is ook mogelijk om te reizen van Krabi naar Khao Sok. We raden je wel aan om ervoor te zorgen dat je eerst in Ao Nang of Krabi Town bent voordat je naar Khao Sok reist. Verblijf bijvoorbeeld eerst een aantal nachten in het mooie Railay en/of in het levendige Ao Nang alvorens je naar Khao Sok vertrekt. Mocht je direct vanaf het vliegveld van Krabi naar Khao Sok willen reizen dan zul je eerst naar het busstation in Krabi Town moeten reizen. Een taxi kost niet meer dan 400 Baht en je bent in een kwartier op het busstation.

Met een shared minivan van Krabi Town naar Khao Sok reizen 

Van Krabi Town vertrekken er vanaf 10:30 shared minivans naar Khao Sok. De reistijd zal ook hier tussen de vier à vijf uur liggen waarbij je grotere kans maakt eerder in Khao Sok aan te komen dan via Ao Nang. De prijs voor deze rit zal op hetzelfde bedrag uitkomen als vanaf Ao Nang, namelijk ongeveer € 10,- per persoon.

Met een shared minivan van Ao Nang naar Khao Sok reizen

Vanuit Ao Nang kun je vanaf 10:00  uur naar Khao Sok reizen. De reistijd is tussen de vier en vijf uur, je betaalt hiervoor ongeveer € 10,- p.p.  Meer informatie vind je via de 12GoAsia widget hieronder.

Met een taxi van Krabi Town, Ao Nang of Krabi Airport naar Khao Sok reizen

De kosten voor een privé taxi naar Khao Sok zijn gemiddeld  € 90,- . Uiteraard is dit afhankelijk van de plaats van vertrek en het of je een personenauto of minivan wilt huren. Je bent gemiddeld 3 uur onderweg. Als je kosten wilt besparen kun je een oproep doen in de openbare Krabi Facebookgroep, om gezamenlijk te reizen.

Auto huren in Krabi en zelf naar Khao Sok rijden

Op het vliegveld van Krabi, in Krabi Town en Ao Nang kun je gemakkelijk een auto huren waarmee je zelf naar Khao Sok kunt rijden. Een geweldig avontuur maar vergeet niet links te rijden hè… Afhankelijk van je vertrekplaats en hoe snel je rijdt ben je in ongeveer drie uur rijden in Khao Sok aangekomen. De route vanaf Krabi Town vind je hier. Via die link kun je ook een andere vertrekplaats invullen. Op zoek naar een huurauto? Met de onderstaande widget kun je kijken wat de mogelijkheden en prijzen zijn als je een zelf een auto wilt huren.

Krabi Airport_1536x1000

Image: ThailandMagazine.com

Reizen van Surat Thani naar Khao Sok (beste optie)

Surat Thani is een veelvuldig gebruikte plaats om vanaf door te reizen naar Khao Sok. Je kunt er namelijk een stop maken met het vliegtuig als je bijvoorbeeld van Chiang Mai of Bangkok komt. Maar ook de veerboot vanuit Koh Samui en Koh Phangan stopt hier. En tot slot kun je ook vanaf het treinstation doorreizen naar Khao Sok als je met de (nacht)trein bent gekomen.

Reizen van Surat Thani Airport naar Khao Sok

Persoonlijk vinden wij vliegen van Bangkok op Surat Thani de gemakkelijkste, snelste en ook de beste optie. De vlucht duurt ongeveer anderhalf uur. Vervolgens kun je vanaf het vliegveld van Surat Thani (URT) met een shard minivan van Phantip in twee à twee en een half uur in Khao Sok zijn. Een ticket kost € 11,- en deze kan worden besteld via onderstaande tool. Als je een ticket via 12GoAsia bestelt meld je je bij de Panthip balie in de aankomsthal, vanaf dat moment wordt alles voor je geregeld.

LET OP!
Vanaf vliegveld van Surat Thani dan raden we je het af om de openbare bus naar Khao Sok te reizen. Dit kost je namelijk onnodig veel tijd en levert je uiteindelijk maar een paar euro winst op. Tijd is ook geld dus pak gewoon lekker de shared minivan zoals hieronder beschreven als je budget het toelaat.

Met de (nacht)trein aangekomen op Surat Thani en naar Khao Sok met shared minivan

Kom je in Surat Thani aan met de (nacht)trein dan kun je ervoor kiezen om met een shared minivan vanaf het treinstation door te reizen naar Khao Sok. Het laatste busje vertrekt om 16:30 maar hou er wel rekening mee dat deze vol kan zijn. Dan is van te voeren boeken geen slecht idee. De reis van Surat Thani treinssation naar Khao Sok duurt 2,5 uur en kost € 6,-. Boeken kan via onderstaand formulier.

Met de bus van Surat Thani naar Khao Sok reizen

De openbare bus die uit Phuket vertrekt heeft als eindbestemming Surat Thani, dit betekent dat deze ook via dezelfde weg terugreist en hierbij ook Khao Sok passeert. De publieke bus vertrekt vanaf het treinstation en het busstation in Surat Thani. Vanaf het treinstation vertrek tussen 0:700 en 15:00 ieder uur een bus, een kwartier later komt deze aan bij het Surat Thani Busstation, waar je ook op kunt stappen. Een busticket kost 120 Baht per persoon en de openbare bus is ongeveer drie uur onderweg naar Khao Sok.

Private mini van from Surat Thani Airport to Khao Sok

Met een shared minivan van Surat Thani naar Khao Sok | Image: ThailandMagazine.com

Auto huren in Surat Thani en zelf naar Khao Sok rijden

Met betrekking tot een auto huren in Surat Thani geldt hetzelfde als voor Krabi en Phuket. Ook hier kun je gemakkelijk op allerlei locaties een auto huren en zelf naar Khao Sok rijden. De reis zal niet meer dan 3 uur in beslag zal nemen maar doe vooral rustig aan en geniet van de mooie omgeving.  Bekijk de route vanaf het vliegveld van Surat Thani naar Khao Sok hier. Je kunt de vertrekplaats makkelijk aanpassen via onze link in Google Maps. Goede reis!!

Reizen van Koh Phangan naar Khao Sok via Surat Thani

Vanaf het (party)eiland Koh Phangan reis je het makkelijkst via Surat Thani naar Khao Sok. Snel is het niet want de reis duurt 7 à 8 uur. Eerst pak je namelijk de veerboot naar Surat Thani waaraan je minimaal 4 uur reistijd aan kwijt bent en vervolgens moet je nog vanaf Surat Thani naar Khao Sok. Via onderstaande tool van 12GoAsia kun je heel gemakkelijk in 1x de gehele trip boeken die je van Koh Phangan helemaal naar Khao Sok brengt. De totaalprijs per persoon varieert tussen de 15 en 25 euro (afhankelijk van welke ferry je kiest). Via de link kun je ook meer informatie vinden over de exacte vertrektijden en kosten.

Reizen van Koh Samui naar Khao Sok via Surat Thani

De ferry die van Koh Phangan naar Surat Thani vaart stopt eerst nog op Koh Samui. De reistijd is iets korter (1 tot 2 uur) vergeleken met de reis vanaf Koh Phangan maar verder hetzelfde. Je kunt je tickets kopen bij de pier of een plaatselijk reisbureautje. Als je het fijn vindt om je reis van tevoren vast te leggen kun je gebruik maken van onderstaande widget, eerst bekijken wat de prijzen en reistijden zijn kan ook via onderstaand formulier.

De ferry van Chumphon naar Koh Toa, Koh Phangan, Koh Samui en als eindbestemming Surat Thani

Met de veerboot naar Surat Thani | Image: Fabio Achilli (Flickr)

Reizen van Koh Tao naar Khao Sok via Surat Thani

Wil je van Koh Tao naar Khao Sok reizen dan pak je dezelfde veerboot naar Surat Thani als die van Koh Phangan en Koh Samui. Op deze twee eilanden wordt ook eerst een stop gemaakt om zo passagiers af te zetten of  aan boord te laten. Vervolgens kun je net zoals hierboven uitgelegd naar Khao Sok doorreizen.  De prijs varieert tussen de € 25,- en € 40,- . De reistijd is tussen de 7 en 10 uur. De reistijd is afhankelijk van de  veerboot maatschappij die je kiest. Ons advies, vertrek zo vroeg mogelijk zodat je niet al te laat in Khao Sok aankomt.

Vanaf Khao Sok bushalte naar het centrum of slaapplaats in het dorp

Helaas zetten de reguliere bussen en zelfs regelmatig de shared minivans je niet af in het centrum van Khao Sok maar aan de rand van het dorp. Je zult dan nog een taxi moeten pakken van een local. Voor 100 Baht p.p. wordt je afgezet bij je hotel, resort of hostel. Je kunt natuurlijk ook checken of iemand van je accommodatie je kan komen oppikken, soms is dit een service van het hotel.

TIP!
Mocht je nog vragen hebben over de reis naar Khao Sok of over Khao Sok en Cheow Lan Lake of wil je meer weten over het park of meer? Voeg jezelf toe aan onze speciale Khao Sok in Thailand Facebookgroep. Hier kun je vragen stellen over Khao Sok en omstreken en informatie met elkaar delen. Mogelijk kun je ook kosten besparen door samen vervoer te regelen.

Het busstation in het dorp Khao Sok

Bushalte aan de rand van het dorpje Khao Sok | Image: ThailandMagazine.com

Hotels en andere leuke dingen om te doen in en rondom Khao Sok vind je in de info box hieronder!

Wil je meer lezen over deze onderstaande locaties check dan ons artikel over de (volgens ons) de beste hotels in Khao Sok.

Wil je meer lezen over deze onderstaande locaties check dan ons artikel over de (volgens ons) de beste restaurants in Khao Sok.

 • Pawn’s Restaurant | In het centrum van Khao Sok
  Onze persoonlijke favoriet! Probeer hier de Massaman curry en je snapt waarom!!
 • The 99 km Coffee House Khao Sok | 10 km vanaf het centrum van Khao Sok
  Misschien wel de beste koffie van Khao Sok! Heerlijk wakker worden met het fenomenale uitzicht wat dit koffietentje je biedt!
 • Bamboo Bistro Khao Sok | In het centrum van Khao Sok
  Bamboo Bistro wordt gerund door een erg vriendelijke man die heel goed Engels spreekt, laten we het zo zeggen, zijn Engels is net zo goed als zijn gerechten – Erg goed dus!
 • Chao Italian Ristorante and Thai Food | In het centrum van Khao Sok
  Voor pizza moet je bij Chao zijn! Dit restaurant staat ook bij de locals erom bekend de beste pizza te hebben! Ciao bella ciao!
 • Wind Song Bar & Restaurant | In het centrum van Khao Sok
  Top plek voor een hapje en een drankje zoals de lekkere cocktails die ze hier serveren. Dat klinkt als muziek in onze oren!
 • The Misty Restaurant | In het centrum van Khao Sok
  Dit restaurant hoort bij het Khao Sok Morning Mist Resort. Op zoek naar lekker eten in een restaurant met een waanzinnig uitzicht op de kalksteenrotsen van Khao Sok ga dan eens langs Misty!

Onderstaande informatie vind je vast ook leuk:

klik hier voor het artikel over Cheow met link, klik hier voor alle informatie over Cheow Lan Lake in Khao Sok
Rafflesia bloem, foto met link, klik hier voor de leukste tours in Khao Sok National Park
boomhut in de jungle, Klik hier voor informatie over Our Jungle House in Khao Sok
Back To Top