fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Chong Fa waterfall omgeven door jungle in het Lam Ru National Park
Chong Fa waterfall omgeven door jungle in het Lam Ru National Park

Image: sonatalitravel

TON CHONG FA WATERFALL

De Ton Chong Fa Waterfall is een imposante waterval midden in het regenwoud van Khao Lak. Het is onderdeel van het Khao Lak Lam Ru National Park. De waterval bestaat uit 5 niveaus en wordt gevoed door het Bang Niang Kanaal. In het gebied leven tapir, hornbills en andere soorten vogels. Ben je een natuurliefhebber en een beetje actief ingesteld? Dan ga je deze waterval zeker waarderen!

Fish spa

De waterval ligt niet direct aan een weg, om er te komen moet je eerst een wandeling maken vanaf de parkeerplaats. De wandeling is ongeveer een kilometer over een onverharde weg. Halverwege dit pad kom je langs een fish spa. Misschien ken je ze wel die bakken waar je met je voeten ingaat en waarbij de kleine visjes vervolgens de dode huidcellen van je voeten eten. Hier kan dat ook maar dan midden in de natuur.

Ton Chong Fa Waterfall eerste niveau

Image: andreas

Klimmen en klauteren

De waterval heeft 5 plateaus waar je naartoe kunt lopen / klimmen waar je op elke verdieping kunt afkoelen in het water. Het water is meestal tussen  knie- of middeldiep, wat ook afhankelijk is van het seizoen. In het regenseizoen is de waterval meestal dieper dan in het droge seizoen.

Tussen elk niveau zit steeds tussen de 35 a 100 meter klim- en klauterwerk. De totale afstand is 1.335 meter. Niveau 1 is voor de meeste kinderen haalbaar en al heel mooi. Het tweede niveau van de Ton Chong Fa Waterfall is gedurende het hele jaar de beste plek om te zwemmen.

Derde niveau van Chong-Fa-waterfall Lam Ru National Park

Image: whitcomberd

Na het eerste plateau van de waterval wordt het steiler en wordt er steeds een beetje meer klimwerk en improvisatie van je verwacht. Gelukkig zijn er soms leuningen of touwen om je te helpen. Je kunt het best ter plaatse bepalen wat voor jou en je gezelschap haalbaar en leuk is. Naar het hoogste vijfde niveau is een uitdagend junglepad, uiteindelijk bereik je een waterval van 20 meter hoog, een bijzonder spektakel!

Loopplank over waterval Chong Fa

Image: h3design

Naar de Ton Chong Fa Waterfall

Als je met een klein gezelschap reist is een scooter huren de goedkoopste route, dit kost je tussen de 200 en 300 baht per dag. Vanaf Bang Niang is het 7 kilometer rijden. Een andere mogelijkheid is het huren van een taxi. Vanaf de Bang Niang Market kun je hiervoor als richtlijn 150  baht per 2 persoon aanhouden (enkele reis). Voor elke persoon meer dan twee betaal je 50 baht extra. Wanneer je ook het Khao Lak Lam Ru Park wilt bezoeken is een scooter huren sowieso de goedkoopste optie.

Entree prijs Ton Chong Fa Waterfall

De entreeprijs voor de Ton Chong Fa waterval is 200 baht per persoon. Indien je al een ticket voor het Khao Lak-Lam Ru National Park hebt gekocht dan kun je dezelfde dag ook gratis de Ton Fa Ton Chong Waterfall bezoeken.

Lees voor meer leuke dingen om te doen ons artikel bezienswaardigheden & activiteiten in Khao Lak

Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Lees hier alles over Bang Niang Beach, Khao Lak
Lees hier alles over het het centrum van Khao lak, Nang Thong Beach
Lees hier alles over het strand White Sand Beach en Coconut Beach in Khao Lak
Lees hier onze artikelen over Krabi Town en omgeving
Click here to discover more about Koh Phi Phi
Rod Fai Market 2 in Ratchada, Bangkok
Lees hier verder voor alle musea in Bangkok, Thailand
Bangkok's Sky Bars & Rooftop Bars
Back To Top