fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Rotsen in de zee bij Sunset Beech met Tam Lu National Park op de achtergrond

SUNSET BEACH KHAO LAK

Sunset Beach ligt in een kom van ongerept groen waarvan de ene kant grenst het aan de heuvels van het weelderige Lam Ru National Park. En een strand verder grenst het aan het populaire Nang Tong Beach. Het strand is 1 kilometer lang, heeft een beschutte ligging en loopt langzaam af in de mooie blauwe zee.

Natuurlijk doet het strand zijn naam eer aan en kun je hier elke avond genieten van de zonsondergang vanaf het strand of het balkon van je hotel of resort.

Mooie zonsondergang op Sunset Beach

Op het strand zijn alleen ligbedden beschikbaar voor hotelgasten. Voor zover wij weten kun je er wanneer je er niet slaapt geen ligbed op het strand huren. De restaurants aan dit strand behoren ook toe aan de hotels en resorts op dit strand. Nang Tong Beach met veel restaurantjes en winkeltjes ligt ongeveer 15 minuten lopen als je wat variatie wilt.

Strand met palmbomen, rots en blauw zee
luchtfoto van het Sunset Beach Khao Lak bay front resort aan het strand

Er zijn een paar restaurants in de directe omgeving van Sunset Beach die geen onderdeel van de hotels op het strand zijn. Muan Lai Thai Seafood ligt tegen de helling van het nationale park. Hierdoor heb je een mooi uitzicht over Sunset beach. een leuk plek voor een drankje tijdens zonsondergang!

De hotels op dit strand noemen Sunset Beach vaak een privéstrand, maar dat klopt niet helemaal aangezien dit een openbaar strand is. Doordat het strand weinig te bieden heeft aan dagjesmensen wordt het Sunset Beach voornamelijk door hotelgasten bezocht. Wat fijn kan zijn als je in een van de accommodaties aan Sunset Beach slaapt.

Schaduwplekje onder overhangende takken op Sunset Beach

Slapen op Sunset Beach

Het zal je niet verbazen, de hotels en resorts aan dit strand vallen onder de categorie luxe en superluxe. Dat wil zeggen dat je er kunt slapen in 3-sterren t/m 5-sterren hotels. Echte budget hotels of hostels in de directe omgeving van het strand zijn er (nog) niet.

Moracea by Khao Lak Resort
Morecea is een populair 5-sterren resort aan Sunset Beach. Het resort heeft verschillende type kamers waaronder kamers met balkon en kamers met toegang tot het zwembad. Voor de echte geluksvogels zijn er ook villa’s op het strand met of zonder zwembad. Het resort is goed onderhouden en het personeel is erg vriendelijk.
Meer info

Khaolak Bayfront Resort 
Het Bayfront is een goed 3-sterren resort direct aan het strand met twee zwembaden. De fijne en verzorgde kamers hebben allemaal een eigen balkon. Het terrein van het resort ziet er zeer netjes uit en heeft een mooie tuin.
Meer info

zwembad met ligbedjes, Moracea by Khao Lak Resort
zwembad met kinderbad en ligbedden aan het strand

Wat is er te doen?

Wanneer je op Sunset Beach verblijft, slaap je praktisch naast het mooie Lam Ru National Park. Je kunt daar een trekking maken naar een mooi verborgen strandje of waterval. Lees ons artikel over het Lam Ru National Park.

Ook het “centrum van Khao lak” ligt niet al te ver weg. Je kunt het meestal lopend bereiken als je hotel in het noordelijke deel van het strand is gelegen. In het centrum van Khao Lak is alles wat je wel en niet nodig hebt.

Nog geen kilometer van Sunset Beach ligt Elephant Fly Zipline Khao Lak. Hier zoef je op allerlei manieren tussen de boomtoppen van de jungle. Ook een leuke activiteit voor stoere kinderen!

TIP!
Lees hier verder voor nog meer leuke activiteiten & bezienswaardigheden in Khao Lak die je niet wil missen!

Mensen op plateau hoog tussen de bomen met man die aankomt met zipline
Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Lees hier onze artikelen over Krabi Town en omgeving
Klik hier om al onze Ao Nang artikelen te bekijken
Lees hier alle informatie over Railay, een van de mooiste bestemmingen van Thailand
Foto Koh Yao Yai met link naar alle informatie over het eiland
Click here to discover more about Koh Phi Phi
lees hier verder voor alle informatie over de bestemming Koh Samui in Thailand.
Klik hier voor alle informatie over het eiland Koh Phangan in Thailand
Klik hier voor alles wat je wilt weten over Koh Tao
Back To Top