fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Oude boom in het witte zand met een bord van een restaurant
Boom op het witte zand van Coral Beach met bord van restaurant

PAKARANG BEACH / CORAL BEACH

Pakarang Beach ook wel Coral Beach genoemd, ligt in het verlengde van Khuk Khak Beach. Aan de andere kant grenst het aan Cape Pakarang. Er zijn maar een handjevol resorts aan dit bijna verlaten strand. De zee is een lang stuk ondiep en tijdens eb is het strand heel breed waardoor je er eindeloze strandwandelingen kunt maken. Zwemmen is dan lastiger, maar als je hier aan het strand slaapt is er niets aan de hand. De resorts hebben namelijk mooie grote zwembaden.

Apsara Resort met loopbrug van bovenaf gezien

Image: Apsara Beachfront Resort

Surfen en Kajakken

In de moessontijd, tussen tussen mei en oktober zijn er veel meer golven. Dan is surfen een populaire bezigheid in het water van Pakarang Beach. Als je wilt kun je surflessen nemen en surfplanken of kajaks huren bij de Memories Beach Bar (200 baht / 1 uur). De surflessen kun je volgen voor 1000 baht per uur.

Memories Beach Bar met hutjes en en sfeervolle verlichting op het strand

Image: Memories Beach Bar

Bij de Memories Beach Bar is ook het meeste vertier op het strand. Daarnaast zijn er nog een paar kleine restaurantjes en bars, verder is het hier vooral genieten van de rust bij je resort. Het centrum van Khao Lak is zo’n 20 minuten rijden. Slapen aan Coral Beach kan in onder andere in het Apsara Beachfront Resort & Villa en The Grand Southsea Khaolak Beach Resort.

SUPPORT ONS MET EEN KLIK!
We investeren veel van onze vrije tijd en geld in Thailand Magazine. Daarom zouden we het zeer waarderen als jullie ons een beetje zouden kunnen steunen. Dit eenvoudig door het boeken van accommodaties en binnenlandse reizen via onze links bijvoorbeeld. Het kost niets extra’s, maar wij ontvangen een klein percentage van onze affiliate partners Booking.com, Agoda en 12GoAsia. Het maakt overigens niet uit welke accommodatie je boekt, klik op de link en boek wat en waar je ook maar wilt verblijven en reizen. Het werkt zelfs voor andere landen.

Dus klik en help ons met onze ware passie, het supporten en promoten van Thailand. Met andere woorden, uren en uren doorbrengen met het creëren van content over het land waar we zoveel van houden om dit vervolgens met jullie te delen! Dank voor jullie support!

Hotelkamer met toegang tot het zwembad
Mooi resort aan het strand van bovenaf gezien
Goudbruin zandstrand met zelibootje

Pakarang Cape 

Pakarang Cape ligt in het verlengde van Pakarang Beach. Het strand loopt hier in een soort kronkelige puntige vorm. Leam Pakarang  zoals het hier ook genoemd wordt betekent dan ook koraalpunt. Bij laagwater kun je een heel stuk over deze punt wandelen, een goede plek om de zonsondergang en de vissersboten te bekijken. In dit deel van het water zijn veel rotsen en is de zee ondiep. Op het strand nabij Cape Pakarang zie je veel dood koraal liggen, daar komt de naam Coral Beach vandaan.

White Sand Beach, Khao met strandbedjes op loopafstand van Pakarang Beach

Vanaf Pakarang Beach kun je verder lopen naar de mooie stranden White Sand Beach en Coconut Beach. Met de scooter vanaf bijvoorbeeld het Apsara Beachfront Resort & Villa ben je er in 10 minuten. Nang Thong, het centrum van Khao Lak, ligt op ongeveer 20 minuten rijden.

Wil je weten wat er allemaal te doen is in Khao Lak? Lees dan ons artikel bezienswaardigheden & activiteiten in Khao Lak.

Pakarang Beach en Cape

Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Lees hier alles over het het centrum van Khao lak, Nang Thong Beach
Click here to discover more about Koh Phi Phi
Rod Fai Market 2 in Ratchada, Bangkok
Lees hier verder voor alle musea in Bangkok, Thailand
Bangkok's Sky Bars & Rooftop Bars
Continue reading here for all the information on Chiang Mai, city in the North of Thailand.
lees hier verder voor alle informatie over de bestemming Koh Samui in Thailand.
Lees hier verder voor alle informatie over het eiland Koh Tao
Back To Top