fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Mooie Chong Fa Waterfall midden in de natuur, Khao Lak
Small Sandy Beach een klein strandje in het Lam Ru National Park, Khao Lak

Image: RiSchmid

Khao Lak Lam Ru National Park

Het Khao Lak Lam Ru National Park is een veel bezocht natuurgebied in Khao Lak. Het mooie park grenst aan zee en herbergt veel verschillende soorten flora en fauna. Het park is vernoemd naar de bergen Khao Laken en Lam Ru. In het park kun je met en zonder gids een aantal trektochten maken. Vanaf de meeste strandplaatsen in Khao Lak is het een korte auto- of scooterrit naar de ingang van het park.

Route naar Khao Lak Lam Ru National Park

Flora en Fauna

In het Khao Lak Lam Ru National Park leven onder andere hornbills (bushy-crested hornbill), varanen (bengaal monitor lizzard), vliegende katten (colugo), slangen (malyan pit viper) en de malyan tapir. Als je de wilde dieren wilt spotten kun je het best zo vroeg mogelijk in de ochtend vertrekken. De jungle is dicht en weelderig en je ziet veel verschillende soorten bomen en planten waaronder bamboe en cashewbomen. Hoewel je niet echt een gids nodig hebt zijn die wel de meester in het spotten van dieren die je anders zo voorbij gelopen zou zijn.

Vliegende kat in boom in het Khao Lak Lam Ru National Park

Avontuurlijke jungle trekking

In het Khao Lak Lam Ru National Park ligt het mooie en kleine strand Little White Sandy Beach. Je kunt het strand bereiken door een trekking van ongeveer een klein uur (1,4 km). Voor dit pad neem je de noordelijke hoofdingang van het park, de route naar het strand staat aangeven. De toegangsprijs voor het park is 200 baht voor volwassenen en 100 baht voor kinderen.

Het smalle junglepad vereiste een goede lichamelijke gesteldheid en is ongeschikt voor kleine kinderen. Je zult op verschillende ondergronden lopen / klimmen en daarbij stijgt en daalt het pad langs kliffen. Met goede schoenen ben je in je voordeel. Doordat het pad langs zee loopt heb je regelmatig mooie doorkijkjes. Hoewel de wandeling door de ongerepte jungle op zich al zeer de moeite waard, wil je de beloning Little White Sandy Beach ook niet missen!

doorkijkje op klein wit strand tijdens jungle trekking in het Lam Ru National Park Koh

Image: sonatalitravel

De beloning

Wanneer je de jungle trekking hebt volbracht krijg je een mooi beloning, Little White Sandy Beach! Een duik in de zee is precies waar je behoefte aan hebt na de trekking dus vergeet je badkleding niet. Het kleine strand is omgeven door dichte jungle en de zee loopt langzaam af. Ook kun je er aardig snorkelen als de zee kalm is. Tijdens het snorkelen worden er onder andere kleurrijke papegaaivissen gezien. Op het strand zijn toiletten, een douche en een winkeltje voor koude drankjes. 

TIP!
In het laagseizoen kan het voorkomen dat het winkeltje dicht is, neem dan in ieder geval voldoende water mee!

Small Sandy Beach, Khao Lak

Image: RiSchmid – Little White Sand Beach

Korte route naar Little White Sandy Beach

Little White Sandy Beach is ook op een andere (gemakkelijkere) manier te bereiken. Vanaf de hoofdweg is er namelijk nog een ingang van het Khao Lak Lam Ru National Park. Dit pad van circa 400 meter is een stuk korter en beter begaanbaar dan de lange route. Hierdoor is het strand Little White Sandy Beach ook bereikbaar voor kinderen of mensen die geen jungle trekking kunnen of willen maken. Little White Sandy Beach. Een vaak gekozen route is heen de lange route, en terug de korte route.

Je vindt de ingang ongeveer 4 km zuidelijker van de hoofdingang, er zijn parkeerplaatsen beschikbaar.

Kaart van wandelroute naar White Sandy Beach in het Khao Lak Lam Ru National Park

Entree Khao Lak Lam Ru National Park en waterval

De toegangsprijs voor het Khao Lak Lam Ru National Park is 200 baht voor volwassenen en 100 baht voor kinderen, ongeacht welke ingang je neemt. Het entreekaartje is de hele dag geldig en mag ook gebruikt worden voor de verderop gelegen Ton Chong Fa Waterfall. Het Khao Lak Lam Ru National Park is dagelijks geopend van 06:00 tot 18:00. 

Zwemmen bij waterval in Khao Lak

Nog meer Leuke dingen om te doen vind je in ons artikel bezienswaardigheden & activiteiten in Khao Lak!

Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Lees hier alles over het onontdekte strand Poseidon Beach / Lam Kaen Beach inn Khao Lak
lees hier alles over Khao Lak South Beach in Khao Lak
Lees hier wat er te doen is in Khao Lak
Lees hier alles over Bang Niang Beach, Khao Lak
Lees hier alles over het strand van White Sand Beach en Coconut Beach
lees hier alles over Bangkok de hoofdstad van Thailand
Lees hier alle informatie over het Mu Ko Surin National Park in Thailand
Click here to discover more about Koh Phi Phi
Back To Top