fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Surin Eilanden met helder blauw water en een knalgele boot
Boot met rokende moter bij Surin Eilanden

NAAR DE SURIN EILANDEN, ZO KOM JE ER!

Je kunt de Surin Eilanden bezoeken door middel van (dag)tours en snorkeltrips vanuit onder andere, Khao Sok, Khao Lak en Phuket. Je hoeft maar een reisbureau in te lopen en je kunt vaak de volgende dag al vertrekken. Ook meerdaagse tours met een overnachting in bungalow of tent kun je boeken bij bijna ieder reisbureau ter plaatse.

Als je genoeg tijd hebt en het leuk vind om je reis zelf te organiseren kun je aardig wat geld besparen. Dit is vooral bij de meerdaagse trips. Daarbij heb je natuurlijk de vrijheid om te doen en laten wat je wilt. Als je het naar je zin hebt, blijf je gewoon nog een nachtje! In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Khura Buri Pier waar de boten vertrekken naar de Surin Eilanden

Zelf je boot ticket kopen

Khura Buri is de plaats van vertrek naar de Surin Eilanden, vanaf de Khura Buri Pier vertrekken de boten naar de Surin Eilanden. In het kleine plaatsje zijn reisbureaus waar je boot tickets kunt kopen. Vaak zit het transfer van je hotel in Khura Bhuri naar de pier hierbij in. 

Een retourticket kost 1.700 baht p.p. en de overtocht duurt ongeveer anderhalf uur. Reisbureaus in Khura Buri zijn o.a: Tom & Am, Sabina Tours in Khura Buri en Greenview Tour.

Van Khura Buri naar Surin Eilanden

Wanneer je met de bus reist is de kans groot dat je aankomt op het Khura Buri District Transport Station. Dit kleine busstation ligt op ongeveer 15 minuten rijden van de Khura Buri Pier en niet ver van het “centrum” van Khura Buri. Tussen het busstation en de pier rijden minibusjes. 

Ook op dit busstation kun je een kaartje voor de boot naar de Surin Eilanden kopen, ook hier is de prijs 1.700 baht inclusief vervoer naar de Khura Buri Pier. De speedboot naar de Surin Eilanden vertrekt 1 keer per dag om 09:00.

Pier en naar de Surin Eilanden

Van Khao Lak / Khao Sok naar de Surin Eilanden

Als je van Khao Lak naar de Surin Eilanden wilt kun je in een reisbureau ter plaatse alles laten boeken. Het is niet per se nodig om een volledige tour te boeken. In Khura Buri regel je alles vrij gemakkelijk zelf. Met de taxi ben je anderhalf uur onderweg vanuit Khao Lak. Vertrek dus vroeg als je diezelfde dag nog de boot wilt halen.

Belangrijk om te weten is dat wanneer je met de lokale bus reist je waarschijnlijk moet overnachten in Khura Buri. Dit is meestal niet zo als je met een tour meegaat. 

Als je vanaf Khao Sok de lokale bus neemt moet je overstappen in Takua Pa, de totale rit kost ongeveer 200 baht per persoon. De bussen rijden ongeveer om het uur. Zover wij weten is het niet mogelijk om een dag tour te maken vanaf Khao Sok en op dezelfde dag terug te keren in Khao Sok.

Van Bangkok naar de Surin Eilanden

Als je vanuit Bangkok vertrekt neem je van het Southern Bus Terminal (Sai Tai Mai). Dit zijn ” VIP bussen” Vertrektijd 19:05, geplande aankomsttijd 05:30. De is prijs afhankelijke van aantal zitplaatsen in de bus en is 603 baht of 804 baht.

levendige Khura Buri Food Market markt met stalletjes

Slapen in Khura Buri Centrum

In “het centrum” van Khura Buri gebeurd niet veel. Er zijn een aantal restaurants, een 7-Eleven, pinautomaten en een aantal typische Thaise kruidenierswinkels. Leuk om even rond te neuzen en je inkopen te doen voor dat je naar de eilanden vertrekt. Je kunt er bijvoorbeeld hangmatten en snorkels kopen. Een populaire plek om iets te eten in Khura Buri is het Bai Ya Restaurant, het restaurant ziet er leuk uit en staat bekend om het lekkere eten. 

Bijna tegenover de straat naar het busstation, naast de 7-Eleven is de lokale ochtendmarkt (Khura Buri Food Market). Hier kun je ontbijten met gebakken banaan en een satéstokje.

Khura Buri wordt door toeristen vooral gebruikt als doorreis plek naar de Surin eilanden, Khao Lak en Khao Sok. Maar veel andere toeristen kom je er niet tegen, waarschijnlijk zijn er daarom maar een paar hotels om te overnachten.

Hotels in Khura Buri

  • Khura Buri Greenview Resort: Rustig gelegen hotel met uitzicht over een meertje en een zwembad. Vriendelijk personeel.
  • Tom’s House: Het hotel is geopend in 2019. Het heeft zeer nette kamers met balkon en warme douche en er is zelfs een klein zwembad.
  • Country Hut Riverside: Goedkoopste slaapplek in Khura Buri, het heeft eenvoudige maar schone bungalows vlakbij de rivier.
Hotelkamer van Greenview Resort met openslaande deur en houten vloer.
Balkon met houten stoelen en tafel met uitzicht op meer omgeven door jungle

SUPPORT ONS
We stoppen veel tijd, geld en passie in deze website, we zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Je kunt dit doen door via onze links hotels en binnenlandse reizen te boeken. Het kost je niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Alvast bedankt!

Verder reizen vanaf de Surin Eilanden

Vanaf het busstation vertrekken bussen naar Phuket, Takua Pa, Ranong, Chumphon, Krabi en Bangkok. Het is ook mogelijk een bus- / taxi-/ boot combitickets te kopen naar Koh Tao (Chumphon) Koh Payam (Ranong) en Koh Chang (Ranong). Je kunt zelf een complete visa run trip boeken naar Myanmar. De bussen naar Takuapa en Phuket en Chumpong rijden de hele dag om het uur / 1,5 uur,

De eerste bus van Khura Buri naar Takua Pa en Phuket vertrekt om 08:30 en de laatste om 19:30. De reistijd naar Takua Pa is ongeveer 1,5 uur en naar Phuket 4 uur. De eerste bus van Khura Buri naar Chumpong vertrekt om 09:10 en de laatste om 21,45
De bus van Khura Buri naar Ranong vertrekt 3 keer per dag om 10:40, 19:45 en 21:45, de reis duurt 2 uur.

Bustickets boeken bij 12GoAsia

Als je zelfstandig wilt reizen maar toch zeker wilt zijn dat het vervoer goed geregeld is, kun je ook bustickets boeken bij 12GoAsia. Je bent dan zeker van een plekje in de bus. Je betaalt meestal een klein beetje commissie, maar het bespaart tijd en regelwerk. 12GoAsia is een betrouwbare organisatie waar we zelf ook al vaak gebruik van hebben gemaakt.

Populaire routes:

Staat jouw geplande route er niet bij? Kijk dan op de website van 12Go Asia, bijna alles is mogelijk!

Mensen die in speedboot stappen in de haven van Khura Buri
Surin Eilanden van bovenaf, helderblauwe zee en groen eilanden

Combitickets en visa run

Combitickets naar Koh Payam en Koh Chang kosten 620 baht met de speedboot. Vertrek 7 keer per dag tussen  09:00 en 17:00.

Combitickets naar Koh Tao (speedboot) vertrekken om 07:00 en 13:00 en kosten 1.040 baht.
Combiticket naar Koh Tao (ferry) vertrek 11:00 kost ter plaatse 800 baht.

Visa run Ranong combiticket met bus, taxi en longtailboot, vertrek 11:30 en 15:00. Kosten 1.300 baht. Visa run Ranong combiticket met bus, taxi en grote boot, vertrek 11:30, 12:30 en 14:30. Kosten 1.500 baht.

Nog meer mooie bestemmingen om naartoe te reizen:

Foto Cheow Lan Lake in Khao Sok, met link naar alle artikelen
Lees hier onze artikelen over Krabi Town en omgeving
Lees hier verder voor alle informatie over het eiland Koh Tao
Klik hier om meer te ontdekken over Koh Samui
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Bangkok's Sky Bars & Rooftop Bars
Back To Top