fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Naar Koh Ngai reizen met de longtailboot
Reizen naar Koh Ngai, longtailboot

Reizen naar Koh Ngai

Er zijn vele manieren om op het fraaie eilandje Koh Ngai te komen. Je kunt georganiseerd naar het eiland gaan of gewoon op eigen houtje. Ook kun je Koh Ngai bezoeken als onderdeel van een snorkeltour vanaf bijvoorbeeld Koh Lanta, je bent dan meestal een uurtje op het eiland en krijgt de tijd om te snorkelen en zwemmen in het warme blauwgroene water.

Vervoer van tevoren boeken

Je kunt je reis naar Koh Ngai vooraf boeken bij 12Go Asia. Dit kan vanaf bijna elke bestemming in Thailand. Je kunt je reis van deur tot deur plannen en er zijn geen verborgen kosten. Soms betaal je iets meer dan je normaal zou doen, maar vaak genoeg ben je ook voordeliger uit omdat er ter plaatse goedkopere afspraken zijn gemaakt. In de meeste gevallen bespaart het je veel tijd en organisatie. Je hoeft je geen zorgen te maken over welke verbinding je nu weer moet hebben en of dat er nog plek is. Naast bus- en boottickets kun je bij 12Go trouwens ook trein- en vliegtickets boeken. Wij hebben zelf al meerdere keren gebruik gemaakt van 12Go Asia en de service en communicatie was altijd goed. 

SUPPORT ONS

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze website, we zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Je kunt dit doen door via onze links hotels en binnenlandse reizen te boeken. Het kost je niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Alvast bedankt!

Zelf je reis organiseren

Heb je genoeg tijd en ben je een beetje avontuurlijk ingesteld? Dan is op eigen houtje reizen naar Koh Ngai de manier voor jou!  We beschrijven in dit artikel hoe je vanaf een aantal bestemmingen op Koh Ngai kunt komen met verschillende vervoersmiddelen. Houdt er rekening mee dat bepaalde veerboten, speedboten en soms zelfs longtailboten in het regenseizoen niet of slechts beperkt varen. Het kan daardoor gebeuren dat een bepaalde route naar Koh Ngai niet mogelijk is en je iets creatiever zult moeten zijn. In ieder geval veel plezier met de voorbereidingen en alvast een goede reis toegewenst!

Aankomst Koh Ngai

Beste reistijd voor Koh Ngai en het weer

De beste reistijd voor Koh Ngai is in het hoogseizoen, tussen midden november en midden mei. Je hebt dan de meeste kans op droog en zonnig weer. De temperatuur overdag ligt rond de 30 graden en de watertemperatuur ligt maar een paar graden lager. De zee is doorgaans kalm en longtailboten, speedboten en ferry’s varen volop naar de Trang eilanden (waar Koh Ngai onderdeel van is). Op het eiland zijn in het hoogseizoen alle restaurants, duikshops en accommodaties open.

Naar Koh Ngai in het regenseizoen

In de maanden mei t/m oktober is het regenseizoen, je hebt dan meer kans op regen en de zee kan wat onstuimiger zijn. Hierdoor varen er minder boten. Het is daarom slim om geen al te strak reisschema te hebben. Tijdens het regenseizoen zijn er nog steeds veel zonnige momenten, buien die vallen duren meestal niet lang. Wij waren zelf in juli op Koh Ngai en hadden fantastisch weer en hebben geen drup regen gehad, zo kan het dus ook! In het regenseizoen verschillen de temperaturen niet tot nauwelijks met het droge seizoen. 

Op Koh Ngai zijn tijdens het regenseizoen veel resorts en restaurants gesloten, het is er echt heel rustig. Je hebt dit paradijselijke eiland dan praktisch voor jezelf!

Strandbedden aan het bijna verlaten strand van Koh Ngai

Van Trang (Pak Meng) naar Koh Ngai

Als je over land reist is de Pak Meng Pier in Trang de plek waar je de boot neemt naar Koh Ngai. Je bent er dan al bijna! Vanaf de pier heb je uitzicht op dezelfde soort kalkstenen kliffen die je ook in Krabi en Railay ziet. Je kunt bij de pier van Pak Meng een longtailboot huren (kosten 1.500 baht, reisduur 1 uur) naar Koh Ngai. Rondom de pier zijn reisbureautjes waar je snorkeltours kunt boeken naar de omliggende eilanden Koh Kradan en Koh Mook. Ook zijn er een aantal souvenirshops en kleine supermarktjes waar je nog even je laatste inkopen kunt doen. Niet geheel onverstandig want de prijzen op Koh Ngai zijn stukken hoger dan op het vaste land. 

2,5 kilometer zuidelijker is Pak Meng Beach, hier is een klein dorpje ontstaan. Er zijn restaurants en een aantal hotels. Het strand is niet de mooiste in de omgeving maar het uitzicht op de rotsen uit het water is wel heel mooi. 

Van Bangkok naar Koh Ngai

Vanaf Bangkok neem je het vliegtuig naar Trang of Krabi waarvan het dichtstbijzijnde vliegveld Trang is. Er gaan ook bussen van/naar Bangkok, je bent dan circa 12 uur onderweg. Een andere mogelijkheid is de trein. Vanaf het het Hua Lamphong Station in Bangkok vertrekken twee treinen per dag, je bent dan 16 uur onderweg. Gelukkig is er ook een slaaptrein! Tickets boek je in het hoogseizoen (juli / augustus en december/ januari) het best van te voren omdat ze snel volgeboekt zijn. bijvoorbeeld via 12Go Asia. Vanaf het treinstation in Trang kun je de lokale bus of een tuk tuk nemen naar de busterminal. Vanaf de busterminal (busstation) vertrekken meerdere bussen per dag naar Had Pak Meng Pier (kosten zo’n 80 baht, reisduur een uur ). De bussen rijden tussen 7:30 en 16:00.

Vliegtuig naar Koh Ngai

Van Krabi naar Koh Ngai

Vanaf het Krabi busstation vertrekken er elk uur tussen 6:30 en 18:30 bussen naar Trang, je bent dan ongeveer 2 uur onderweg naar het busstation van Trang. Andere mogelijkheid: Neem een taxi naar de Klong Jilad Pier nabij Krabi Town. Vanaf hier vertrekken speedboten naar Koh Ngai. Ook is het mogelijk om een combi ticket te boeken bij 12Go Asia. Je wordt dan op het vliegveld van Krabi of bij je hotel opgehaald en je hoeft zelf verder niks meer te regelen.

Van Koh Lanta naar Koh Ngai 

Koh Lanta is een erg relaxt eiland met langgerekte stranden die je regelmatig helemaal voor je alleen hebt. Naast op het strand liggen is het een fijn eiland om met de scooter te verkennen. Vanaf Koh Lanta kun je tussen midden november en midden mei met de speedboot of ferry naar Koh Ngai. 

  • Ferry van Koh Lanta naar Koh Ngai: Kosten 750 baht / Reisduur 1 uur
  • Speedboot van Koh Lanta naar Koh Ngai: Kosten 650 baht / Reisduur 30 minuten

Speedboot 4 eilanden tour bij klein eilandje

Van Koh Lanta naar Koh Ngai in het regenseizoen

In het regenseizoen vaart er geen ferry van Koh Lanta naar Koh Ngai. Er gaan in het regenseizoen te weinig mensen naar Koh Ngai om de tocht rendabel te houden. Je kunt natuurlijk wel een hele speedboot huren, maar dat loopt flink in de papieren. De oplossing? De vier-eilanden tour gaat wel gewoon het hele jaar door en deze maakt ook een stop bij Koh Ngai. Overleg met een reisbureau ter plaatse of je tegen een gereduceerd tarief mee mag, Koh Ngai is namelijk het tweede eiland dat wordt bezocht tijdens de vier-eilanden tour.

Klein eilandje onderweg naar Koh Ngai

Na een beetje onderhandelen mochten we mee voor 500 baht per persoon. Daarvoor bezochten we eerst nog een piepklein eilandje, zagen we onderweg dolfijnen en werden we met de speedboot recht voor de deur van ons resort op het strand afgezet! Laat je dus niet vooral niet ontmoedigen als ze zeggen dat je in het regenseizoen niet naar Koh Ngai kunt.

Als je eenmaal op Koh Ngai bent, kun je net als wij gedaan hebben met een longtailboot naar Koh Kradan en Koh Mook gaan. Mits er geen hoge golven zijn, zorg dus dat je een beetje speling in de planning hebt om stress te voorkomen. 

Met de speedboot van Koh Lanta naar Koh Ngai

Vanaf Koh Kradan en Koh Mook

Je kunt op Koh Ngai een longtail boot huren voor 1.500 baht naar Koh Mook (Koh Muk) en voor 1.800 baht naar Koh Kradan. In het hoogseizoen (mei t/m oktober) kun je ook gebruik maken van de ferry. Voor Koh Mook ben ben je een uur onderweg en en betaal je circa 350 baht. Naar Koh Kradan ben je een half uur onderweg en betaal je 450 baht. Ook is het mogelijk om de speedboot te nemen de prijzen hiervan zijn (bijzonder genoeg) bijna gelijk aan de rit met een longtailboot. Informeer ter plaatse voor de laatste prijzen.

In het laagseizoen (regenseizoen) gaan er geen speedboten, je kunt proberen een longtailboot met iemand te delen om kosten te besparen. Soms mag je met korting met het personeel meevaren die op Koh Ngai werken maar op Koh Mook wonen, dat is wat wij gedaan hebben. Je kunt natuurlijk ook weer proberen om mee te varen met een eilanden tour die hier een stop maakt.

Verder reizen vanaf Koh Ngai

Waarschijnlijk wil je helemaal niet weg van Koh Ngai, maar helaas aan alles komt een eind. Maar niet getreurd want vlakbij Koh Ngai liggen nog twee kleine tropische paradijsjes, Koh Kradan en Koh Mook! Veel mensen combineren deze eilanden met elkaar. Koh Mook staat bekend om de Emerald Cave en Koh Kradan om de prachtige stranden en de heldere zee.

Reizen naar Koh Ngai ( Koh Kradan)
Eiland Koh Mook

Van Koh Phi Phi naar Koh Ngai

Koh Phi Phi is een mooi eiland met veel toeristische voorzieningen, supermarktjes, souvenirshops, gezellige bars, veel goede restaurants en leuke activiteiten. De hoofdstranden zijn wat drukker maar er zijn nog steeds rustigere plekjes te vinden op het eiland. Vanaf Koh Phi Phi naar Koh Ngai ben je met de ferry ongeveer 2,5 uur onderweg. Je betaalt hiervoor circa 1.200 baht. De speedboot is iets sneller en doet er twee uur over, je betaalt hiervoor ca 1.350 baht.

Speedboot Koh Phi Phi

Van Koh Lipe en Phuket naar Koh Ngai

Koh Lipe en Phuket liggen wat verder weg maar zijn in het hoogseizoen goed te bereiken. Koh Lipe is een supermooi eiland met prachtige stranden en een glasheldere zee. Er is een ruim aanbod van resorts, restaurants en snorkeltochten in de omgeving. Je bent vlakbij het Koh Tarutao National Marine Park. Phuket is een groot toeristisch eiland met drukke boulevards en winkelstraten en echt vakantieoord. Wat ter afwisseling van de ander eilandjes ook wel even leuk kan zijn. Om vanaf Koh Lipe of Phuket naar Koh Ngai te reizen boek je vertrouwd en gemakkelijk een combiticket bij 12Go Asia of ter plaatse bij een reisbureau.

Speedboten en veerboten naar Koh Ngai

Tussen (midden oktober en midden mei) gaat er een ferry tussen de bovenstaande eilanden. Als je iets sneller van A naar B wilt is een speedboot een optie, je betaalt hiervoor vaak wel iets meer. (De onderstaande prijzen gelden ter plaatsen en kunnen iets afwijken)

Ferry naar Koh Lipe: Kosten 1.300 baht / Reisduur 4 uur
Speedboot naar Koh Lipe: Kosten 1.600 baht / Reisduur 2,5 uur
Ferry naar Phuket: Kosten 1800 baht / Reisduur 3,5 uur
Speedboot naar Phuket: Kosten 2.350 baht / Reisduur 3 uur

Reizen naar Koh Ngai met de speedboot

Leuk om te doen!

In de directe omgeving van Koh Ngai zijn nog veel meer mooie kleine eilanden met prachtige stranden en helder water met tropische vissen. Het is een perfecte omgeving om te gaan eiland hoppen en er een paar nachten te overnachten! Welke eilanden er in deze omgeving, wat de beste hotels zijn en nog veel meer lees je in de de Infobox hieronder. Veel plezier!

Slapen op Koh Ngai

Koh Ngai heeft in totaal een stuk of 10 accommodaties. De prijzen van deze slaapplekken op Koh Ngai zijn vrij hoog voor wat je krijgt. Het is de prachtige locatie waar je voor betaalt en die maakt het weer elke cent waard!

Bekijk onze selectie van indrukwekkende foto’s van Koh Ngai in onze tiende Picture This!

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze website, we zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Je kunt dit doen door via onze links hotels en binnenlandse reizen te boeken. Het kost je niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Alvast bedankt!

Lees hier verder voor alle informatie over het eiland Koh Tao
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
Lees hier alle informatie over het eiland Koh Lipe
Back To Top