fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Koh Yao Yai traditioneel houten huis
Koh Yao Yai traditioneel houten huis

Image: ThailandMagazine.com

KOH YAO YAI

Koh Yao Yai is een nog authentiek stukje Thailand. Hier is geen speciaal voor toeristen aangelegde Walking Street of boulevard met restaurants en bars. Als je op zoek bent naar groots feesten en uitgebreid shoppen dan zit je op het verkeerde eiland! Naast een paar Family Shops is er op het hele eiland bijvoorbeeld maar één 7 Eleven te vinden. Verspreid over het hele eiland zijn er ook maar een paar bars en slechts een paar pinautomaten. Spreekt dit je aan dan is dit het eiland voor jou!

Koh Yao Yai ligt vlakbij het kleinere eiland Koh Yao Noi. Yai betekent namelijk groot in het Thais en noi betekent klein. Koh Yao Yai is dus het grootste eiland van de twee. Beide eilanden liggen midden in de spectaculaire baai van Phang Nga, bekent van onder andere het James Bond Eiland.

Het eiland Koh Yao Yai ligt 30 minuten varen met een speedboot vanaf het toeristische Phuket en 40 minuten varen vanaf Ao Nang en Krabi. Je gaat vooral naar Koh Yao Yai omdat je het nog ongerepte Thailand wilt ontdekken en ervaren. De vriendelijk bevolking woont vaak nog in traditionele houten huizen en is bijzonder gastvrij en behulpzaam. De lokale bevolking bestaat voor 90 procent uit moslims en voor 10 procent uit boeddhisten en leeft vooral van de visvangst en kokosnootplantages. Er is op het groene eiland één echte hoofdweg, deze gaat grofweg van noord naar zuid en heeft verschillende vertakkingen naar verschillende mooie stranden. 

De wegen op het eiland zijn heerlijk rustig en worden als je op de doorgaande weg blijft nergens echt steil of slecht. Op de scooter het eiland verkennen is een van de leukste dingen om te doen op Koh Yao Yai. Wie weet beland je net als ons bij de beroemde Dokter Saad Blind Massage Healer op de massagetafel…

De mooiste stranden van Koh Yao Yai zijn volgens ons: Laem Had Beach, Loh Paret Beach en Ao Muong Chan Beach. Bij deze stranden vind je ook meteen de meeste hotels. Het eiland heeft niet heel veel echt goedkope slaapplekken, wel aardig wat middenklasse en luxe hotels.

 

Wil je meer weten over dit nog onbedorven eiland? Klik op de foto’s hieronder!

Link naar Artikel ontdek Koh Yao Yai op de scooter
Foto met link naar alles over de stranden van Koh Yao Yai
Klik hier als je alles te weten wilt komen over GLOW Elixir Koh Yao Yai Resort
Klik hier voor de beste hotels van Koh Yao Yai
Dr. Saad, klik hier voor het volledige artikel over dr. Saad massage op Koh Yao Yai
Klik hier als je de mooiste fotos van Koh Yao Yai wilt zien
Back To Top